Νίκος Σπυρόπουλος | Ο νομός Θεσπρωτίας δικαιούται να γραφεί στον πίνακα των Ελλήνων Ευρωβουλευτών

Παρασκευή, Ιουνίου 07, 2024
Νίκος Σπυρόπουλος | Ο νομός Θεσπρωτίας δικαιούται να γραφεί στον πίνακα των Ελλήνων Ευρωβουλευτών


Αγαπητές συμπατριώτισσες, αγαπητοί συμπατριώτες,
Με πολύ συγκίνηση εχω εκφράσει επανειλημμένος την ευγνωμοσύνη μου για την τιμή που μου έχετε κάνει με τη στήριξη σας όσες φορές πολιτεύτηκα στον Νομό Θεσπρωτίας σε διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις για Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και Βουλευτικές εκλογές. Την ιδια τιμή που καθημερινά νιώθω σε ολες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας μας.
Θα μου επιτρέψετε να απευθυνθώ σε εσάς, καθώς στις εκλογές της Κυριακής για το ευρωκοινοβούλιο συμμετέχει ο ανιψιός μου ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.
Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση γιατί ένα μέλος της οικογένεια μου συμμετέχει πανελλαδικά στα κοινά και ιδιαίτερα στο ΠΑΣΟΚ ,που έχω υπηρετήσει με αγώνες και συνεχίζω να στηρίζω.
Τα όνειρά μου και οι στόχοι για τον τόπο βρίσκουν ένα πιο ένθερμο και δυναμικό υποστηριχτή από εμένα.
Ένα γέννημα θρέμμα της μικρής μας πόλης της Παραμυθιάς Σουλίου δίνει με την δυναμική του παρουσία, μια ξεχωριστή προβολή σε όλους εμάς που καταγόμαστε από τον ακριτικό Νομό Θεσπρωτίας. Για το αυριο το δικό μας και των παιδιών μας.
Θα μου επιτρέψετε να μοιραστώ την χαρά μου μαζί σας και σας ζητώ την υποστήριξή σας στο πρόσωπο του ΑΝΔΡΕΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.
Ο νομός Θεσπρωτίας δικαιούται να γραφεί στον πίνακα των Ελλήνων Ευρωβουλευτών .
Με απεριόριστη αγάπη και αγωνία για το μέλλον του τόπου μας.

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ


In this articleΠολιτική
Read More »
Νίκος Σπυρόπουλος | Ο νομός Θεσπρωτίας δικαιούται να γραφεί στον πίνακα των Ελλήνων Ευρωβουλευτών Νίκος Σπυρόπουλος | Ο νομός Θεσπρωτίας δικαιούται να γραφεί στον πίνακα των Ελλήνων Ευρωβουλευτών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 07, 2024 Rating: 5

Άνδρας ανασύρθηκε τραυματισμένος από γκρεμό

Παρασκευή, Ιουνίου 07, 2024
Άνδρας ανασύρθηκε τραυματισμένος από γκρεμό
Σε γκρεμό έπεσε ένας 59χρονος ημεδαπός στην τοπική κοινότητα Δάφνης, στην περιοχή των Φιλιατών.

Τον άνδρα ανέσυραν δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχείρησαν στο σημείο.

Με την ολοκλήρωση της επιχείρησης παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έχοντας τις αισθήσεις του και διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Φιλιατών no
Read More »
Άνδρας ανασύρθηκε τραυματισμένος από γκρεμό Άνδρας ανασύρθηκε τραυματισμένος από γκρεμό Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 07, 2024 Rating: 5

Το κόστος μετακίνησης και διαμονής στα Σύβοτα Θεσπρωτίας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Παρασκευή, Ιουνίου 07, 2024
Το κόστος μετακίνησης και διαμονής στα Σύβοτα Θεσπρωτίας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος


Τα Σύβοτα Θεσπρωτίας είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, προσφέροντας όμορφες παραλίες, φυσικό τοπίο και εξαιρετικές υπηρεσίες φιλοξενίας. Παρακάτω αναλύεται το κόστος μετακίνησης και διαμονής για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν την περιοχή αυτό το τριήμερο.

Κόστος Μετακίνησης

Από Αθήνα:

 • Με αυτοκίνητο: Το ταξίδι με αυτοκίνητο από την Αθήνα στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, που είναι περίπου 460 χιλιόμετρα, κοστίζει περίπου 113.7€ (43.7€ για διόδια και 70€ για καύσιμα) ανά διαδρομή. Για τη μετάβαση και την επιστροφή, το συνολικό κόστος είναι 227.4€.
 • Με λεωφορείο (ΚΤΕΛ): Η μετακίνηση με ΚΤΕΛ κοστίζει περίπου 48.50€ ανά άτομο ανά διαδρομή. Για τη μετάβαση και την επιστροφή, το συνολικό κόστος είναι 97€ ανά άτομο.

Από Θεσσαλονίκη:

 • Με αυτοκίνητο: Η απόσταση από τη Θεσσαλονίκη στα Σύβοτα είναι περίπου 320 χιλιόμετρα, και το κόστος για καύσιμα και διόδια ανέρχεται στα 60.85€ (10.85€ για διόδια και 50€ για καύσιμα) ανά διαδρομή. Για τη μετάβαση και την επιστροφή, το συνολικό κόστος είναι 121.7€.
 • Με λεωφορείο (ΚΤΕΛ): Η μετακίνηση με ΚΤΕΛ κοστίζει περίπου 37.40€ ανά άτομο ανά διαδρομή. Για τη μετάβαση και την επιστροφή, το συνολικό κόστος είναι 74.80€ ανά άτομο.

Κόστος Διαμονής

Τα Σύβοτα προσφέρουν πληθώρα επιλογών για διαμονή, από πολυτελή ξενοδοχεία μέχρι οικονομικά ενοικιαζόμενα δωμάτια. Το κόστος διαμονής κυμαίνεται ως εξής:

 • Ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων: Οι τιμές για πολυτελή διαμονή ξεκινούν από 120€ έως 250€ ανά διανυκτέρευση.
 • Ξενοδοχεία 2 και 3 αστέρων: Οι τιμές για πιο οικονομική διαμονή κυμαίνονται από 60€ έως 120€ ανά διανυκτέρευση.
 • Ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα: Οι τιμές ξεκινούν από 50€ έως 100€ ανά διανυκτέρευση, ανάλογα με τις παροχές και τη θέση.

Συνολικό Κόστος για 2 Διανυκτερεύσεις

Το συνολικό κόστος για μια τριήμερη απόδραση στα Σύβοτα Θεσπρωτίας για 2 διανυκτερεύσεις μπορεί να κυμανθεί ως εξής:

Από Αθήνα:

 • Με αυτοκίνητο: Αν υπολογίσουμε τη μετακίνηση με αυτοκίνητο (227.4€) και τη διαμονή σε ένα μεσαίας κατηγορίας ξενοδοχείο, το συνολικό κόστος μπορεί να είναι από 347.4€ (με διαμονή στα 60€ ανά διανυκτέρευση) έως 727.4€ (με διαμονή στα 250€ ανά διανυκτέρευση) για δύο άτομα.
 • Με ΚΤΕΛ: Το κόστος μετακίνησης είναι 194€ (97€ ανά άτομο), και το κόστος διαμονής κυμαίνεται όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Έτσι, το συνολικό κόστος μπορεί να κυμανθεί από 314€ έως 694€ για δύο άτομα.

Από Θεσσαλονίκη:

 • Με αυτοκίνητο: Αν υπολογίσουμε τη μετακίνηση με αυτοκίνητο (121.7€) και τη διαμονή σε ένα μεσαίας κατηγορίας ξενοδοχείο, το συνολικό κόστος μπορεί να είναι από 241.7€ (με διαμονή στα 60€ ανά διανυκτέρευση) έως 541.7€ (με διαμονή στα 250€ ανά διανυκτέρευση) για δύο άτομα.
 • Με ΚΤΕΛ: Το κόστος μετακίνησης είναι 149.60€ (74.80€ ανά άτομο), και το κόστος διαμονής κυμαίνεται όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Έτσι, το συνολικό κόστος μπορεί να κυμανθεί από 269.60€ έως 569.60€ για δύο άτομα.

Για όσους αναζητούν μια οικονομικότερη επιλογή, η μετακίνηση με ΚΤΕΛ και η διαμονή σε ενοικιαζόμενα δωμάτια μπορεί να μειώσει το συνολικό κόστος κατά 20-30%.

Τα Σύβοτα προσφέρουν μια εξαιρετική εμπειρία για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, συνδυάζοντας φυσική ομορφιά, πολιτιστική κληρονομιά και άριστες υπηρεσίες φιλοξενίας, καθιστώντας τα ιδανικό προορισμό για κάθε τύπο ταξιδιώτη.

Read More »
Το κόστος μετακίνησης και διαμονής στα Σύβοτα Θεσπρωτίας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος Το κόστος μετακίνησης και διαμονής στα Σύβοτα Θεσπρωτίας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 07, 2024 Rating: 5

Νέα περιστατικά με φόλες στην Παραμυθιά

Παρασκευή, Ιουνίου 07, 2024
Νέα περιστατικά με φόλες στην Παραμυθιά


Νέα περιστατικά με φόλες σημειώθηκαν στο Γαρδίκι και στο Σκάνδαλο Παραμυθιάς, με αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων σκύλων (τρεις στο Σκάνδαλο και ένας στο Γαρδίκι). Άλλοι δύο σκύλοι σώθηκαν την τελευταία στιγμή χάρη στην παρέμβαση των κατοίκων.

Για την περίπτωση στο Σκάνδαλο έχει γίνει καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς, το οποίο διερευνά την υπόθεση. Υπενθυμίζεται ότι η θανάτωση ή κακοποίηση ζώων τιμωρείται με ποινή κάθειρξης έως δέκα έτη και χρηματική ποινή 30.000 ευρώ ανά ζώο.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την Paramythia Online.
Read More »
Νέα περιστατικά με φόλες στην Παραμυθιά Νέα περιστατικά με φόλες στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 07, 2024 Rating: 5

Διακομιδή 35χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Ιουνίου 07, 2024
Διακομιδή 35χρονης από την Κέρκυρα στην ΗγουμενίτσαΜε μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκε διακομιδή ασθενούς που έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 

Συγκεκριμένα, μία 35χρονη γυναίκα μεταφέρθηκε από το λιμάνι της Κέρκυρας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Read More »
Διακομιδή 35χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Διακομιδή 35χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 07, 2024 Rating: 5

Σύλληψη 34χρονου στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Ιουνίου 07, 2024
Σύλληψη 34χρονου στην Ηγουμενίτσα 


Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας συνέλαβαν έναν 34χρονο αλλοδαπό για παράβαση του άρθρου 24 παρ. 6 του Ν. 5038/23 "κατοχή πλαστών εγγράφων" και του άρθρου 83 παρ. 1 του Ν. 3386/2005 "είσοδος, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική Επικράτεια".

Κατά τη διάρκεια ελέγχου εντός του επιβατικού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο 34χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του στο εξωτερικό. Το έγγραφο κατασχέθηκε και η προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας.
Read More »
Σύλληψη 34χρονου στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 34χρονου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 07, 2024 Rating: 5

Καθαρισμός Χόρτων στη Σαγιάδα

Παρασκευή, Ιουνίου 07, 2024
Καθαρισμός Χόρτων στη Σαγιάδα


Η Δημοτική Κοινότητα Σαγιάδας ανακοινώνει ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε καθαρισμός χόρτων σε διάφορα σημεία της περιοχής, όπως η Παιδική Χαρά, η Σχολή Παιδιού, το γήπεδο μπάσκετ και ο Παιδικός Σταθμός.

Ευχαριστίες εκφράζονται θερμά στους εργαζόμενους του Δήμου Φιλιατών για την πολύτιμη συμβολή τους στις εργασίες καθαρισμού.

Με αφοσίωση και ζήλο, συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Σαγιάδας.

Read More »
Καθαρισμός Χόρτων στη Σαγιάδα Καθαρισμός Χόρτων στη Σαγιάδα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 07, 2024 Rating: 5

Συνελήφθη ημεδαπός για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

Παρασκευή, Ιουνίου 07, 2024
Συνελήφθη ημεδαπός για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας


Συνελήφθη χθες (6-06-2024) το απόγευμα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο στο πλαίσιο αναζητήσεων, ύστερα από καταγγελία σύμφωνα με την οποία προηγουμένως είχε προβεί σε προτάσεις εναντίον ανήλικης ημεδαπής, με τις οποίες πρόσβαλε τη γενετήσια αξιοπρέπειά της.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθη ημεδαπός για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας Συνελήφθη ημεδαπός για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 07, 2024 Rating: 5

Θεσπρωτία: Συνελήφθη με ποινή κάθειρξης 5 ετών για απλή συνέργεια σε ληστεία

Παρασκευή, Ιουνίου 07, 2024
Θεσπρωτία: Συνελήφθη με ποινή κάθειρξης 5 ετών για απλή συνέργεια σε ληστεία


Συνελήφθη χθες (6-06-2024) το μεσημέρι στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Σαγιάδας και του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ναυπλίου Αργολίδος με ποινή κάθειρξης (5) ετών, για απλή συνέργεια σε ληστεία.
Read More »
Θεσπρωτία: Συνελήφθη με ποινή κάθειρξης 5 ετών για απλή συνέργεια σε ληστεία Θεσπρωτία: Συνελήφθη με ποινή κάθειρξης 5 ετών για απλή συνέργεια σε ληστεία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 07, 2024 Rating: 5

Ήπειρος: Πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική ημερίδα Διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας

Παρασκευή, Ιουνίου 07, 2024
Ήπειρος: Πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική ημερίδα Διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες (06-06-2024) στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Ηπείρου εκπαιδευτική ημερίδα Διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, την ημερίδα παρακολούθησαν 5 Διαπραγματευτές, προερχόμενοι από όλες τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Ηπείρου, με επικεφαλής Αξιωματικό – Διαπραγματευτή της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, ενώ συντονιστικό ρόλο είχαν δύο Αξιωματικοί – Διαπραγματευτές της Ειδικής Εκπαιδευτικής Ομάδας.

Ακόμη, στην ημερίδα συμμετείχαν και δύο Αξιωματικοί - Ψυχολόγοι της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν η επικαιροποίηση των γνώσεων των Διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας σε θέματα αντιμετώπισης περιστατικών ιδιαίτερου χειρισμού, καθώς και η ανάλυση διαχείρισης περιστατικών στο πλαίσιο της αστυνομικής δράσης, με σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση ανάλογων υποθέσεων στην καθημερινή αστυνομική πρακτική.

Σημειώνεται ότι η Ομάδα Διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας, ως επιχειρησιακός βραχίονας στην αντιμετώπιση περιστατικών ομηριών και κρίσεων, αποτελεί στρατηγική επιλογή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Read More »
Ήπειρος: Πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική ημερίδα Διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας Ήπειρος: Πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική ημερίδα Διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 07, 2024 Rating: 5

Δήμος Σουλίου: Πρόσκληση στους επιχειρηματίες για τα Τέλη Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων

Παρασκευή, Ιουνίου 07, 2024
Δήμος Σουλίου: Πρόσκληση στους επιχειρηματίες για τα Τέλη Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων


Ο Δήμος Σουλίου ενημερώνει όλους τους ιδιοκτήτες καταστημάτων και επιχειρήσεων που ήδη κάνουν ή σκοπεύουν να κάνουν χρήση κοινόχρηστων χώρων (πλατειών, πεζοδρομίων) για το έτος 2024, να προσέλθουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μέχρι τις 30 Ιουνίου 2024 για την υποβολή της σχετικής αίτησης – δήλωσης.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν το εμβαδόν των κοινόχρηστων χώρων που χρησιμοποιούν ή προτίθενται να χρησιμοποιήσουν, ώστε να καταβάλουν τα αντίστοιχα τέλη χρήσης και να λάβουν τη σχετική άδεια από τον Δήμο.

Σε περίπτωση μη προσέλευσης εντός της παραπάνω προθεσμίας, οι υπηρεσίες του Δήμου θα προχωρήσουν στις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία ενέργειες περί αυθαίρετης χρήσης κοινόχρηστων χώρων, σύμφωνα με την απόφαση αριθμ. 251/2015 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σουλίου.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Σουλίου.
Read More »
Δήμος Σουλίου: Πρόσκληση στους επιχειρηματίες για τα Τέλη Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων Δήμος Σουλίου: Πρόσκληση στους επιχειρηματίες για τα Τέλη Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 07, 2024 Rating: 5

Ανακοινώθηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι Ηγουμενίτσας (ονόματα)

Παρασκευή, Ιουνίου 07, 2024
Ανακοινώθηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι Ηγουμενίτσας (ονόματα)


Τους νέους αντιδημάρχους όρισε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας μετά τις ανακατατάξεις που υπήρξαν στη σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου εξαιτίας της έκπτωσης Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων.

Ορισμός Αντιδημάρχων:
 1. Δημήτριος Δημάκος: Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού.
 2. Αναστάσιος Ζαφείρης: Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Κυκλικής Οικονομίας.
 3. Μαρίνα Κοσιώρη: Αντιδήμαρχος (άμισθη) για Θέματα Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Ισότητας Φύλων.
 4. Αλέξανδρος Μητσέλος: Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Πρόνοιας.
 5. Κωνσταντίνος Μπόλωση: Αντιδήμαρχος (άμισθος) αρμόδιος για την επαφή με τους Προέδρους και τα συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων Μαργαριτίου και Πέρδικας.
 6. Βασίλειος Ντάσιος: Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας και Πολιτικής Προστασίας.
 7. Ηλίας Παππάς: Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Ψηφιακής Πολιτικής.
 8. Παναγιώτης Τακλάκογλου: Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας.
 9. Βασιλική Τσώτου: Αντιδήμαρχος Οικονομικού Προγραμματισμού, Δημοτικής Περιουσίας και Διοικητικής Οργάνωσης.
Οι Αντιδήμαρχοι:
i. Τελούν τους πολιτικούς γάμους και υπογράφουν τις δηλώσεις τελέσεως των πολιτικών
γάμων, αρμοδιότητα που διατηρεί και ο Δήμαρχος.
ii. Υπογράφουν έγγραφα ή πράξεις με εντολή Δημάρχου στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους.
iii. Εκπροσωπούν τον Δήμο στα δικαστήρια στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους.
iv. Ασκούν τις αρμοδιότητες που αναφέρονται σε θέματα Διαφάνειας και
ΗλεκτρονικήςΔιακυβέρνησης.
v. Δεν μπορούν να εκλεγούν μέλη του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την
διάρκεια της θητείας τους.

Η θητεία των Αντιδημάρχων που είχαν οριστεί με την αριθ. 34/293/05-01-2024 Απόφαση
Δημάρχου παραμένει έως 04-01-2025.
 Η θητεία των Αντιδημάρχων κ.κ. Κοσιώρη Μαρίνας, Μπόλωση Κωνσταντίνου και Τακλάκογλου
Παναγιώτη είναι από 06-06-2024 έως 05-06-2025.

Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του Δημάρχου αναπληρωτής για την άσκηση των
καθηκόντων του ορίζεται η Αντιδήμαρχος κα. Τσώτου Βασιλική.
Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύμ
Read More »
Ανακοινώθηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι Ηγουμενίτσας (ονόματα) Ανακοινώθηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι Ηγουμενίτσας (ονόματα) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 07, 2024 Rating: 5

Καρκίνος παχέος εντέρου: Δωρεάν self test για 2,8 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες

Παρασκευή, Ιουνίου 07, 2024
Καρκίνος παχέος εντέρου: Δωρεάν self test για 2,8 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες


Ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση της δράσης «Προληπτικές Διαγνωστικές Εξετάσεις για τον καρκίνο του παχέος εντέρου» προχωρεί η κυβέρνηση, μετά την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν τα αρμόδια υπουργεία.
Ειδικότερα, στην ΚΥΑ καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις της διαδικασίας υλοποίησης της δράσης για τη δημόσια υγεία «Προληπτικές Διαγνωστικές Εξετάσεις για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου», που εντάσσεται στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου (ΕΠΠΕ) του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης, υλοποιείται από την ΗΔΙΚΑ ΑΕ, φορέα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και χρηματοδοτείται από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0.
Το πρόγραμμα στοχεύει στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου και απευθύνεται σε 2,8 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 50-69 ετών. Περιλαμβάνει δωρεάν εξέταση με ειδικά τεστ αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) που θα μπορούν οι πολίτες να προμηθεύονται από τα συνεργαζόμενα φαρμακεία, δωρεάν επίσκεψη σε συνεργαζόμενο γαστρεντερολόγο/ενδοσκόπο για κλινική αξιολόγηση σε περίπτωση κατά την οποία προκύψει θετικό αποτέλεσμα από την αυτοδιαγνωστική δοκιμασία (self test).
Επιπλέον, ανάλογα με την κλινική αξιολόγηση, περιλαμβάνει δωρεάν διενέργεια διαγνωστικής κολονοσκόπησης, καθώς και δωρεάν εξέταση βιοψίας σε περίπτωση ευρημάτων, σύμφωνα πάντα με τις συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας (ΕΕΔΥ).
Read More »
Καρκίνος παχέος εντέρου: Δωρεάν self test για 2,8 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες Καρκίνος παχέος εντέρου: Δωρεάν self test για 2,8 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 07, 2024 Rating: 5

Η ερήμωση στα πέντε χωριά του Σουλίου με αριθμούς

Παρασκευή, Ιουνίου 07, 2024
Η ερήμωση στα πέντε χωριά του Σουλίου με αριθμούς


Το οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα προκύπτει και από το γεγονός ότι ο ετήσιος αριθμός των θανάτων είναι πολλαπλάσιος των γεννήσεων.
Συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς η ερήμωση των Σουλιωτοχωρίων- όπως και στα περισσότερα ακριτικά χωριά της Θεσπρωτίας- στα οποία έχουν απομείνει λίγοι κτηνοτρόφοι και κάποιοι συνταξιούχοι. Κάθε χρόνο, λιγοστεύουν τα σπίτια που καπνίζουν τα τζάκια τους ενώ αυξάνουν εκείνα που είναι κλειστά. Αυτό προκύπτει και από τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ), που μας πληροφορούν πως ο μόνιμος πληθυσμός στα 5 χωριά της Δημοτικής Ενότητας Σουλίου (απαρτίζεται από τις Τοπικές Κοινότητες Αυλοτόπου Τσαγγαρίου, Κουκουλιών, Σαμωνίβας και Φροσύνης), μειώθηκε στην τελευταία δεκαετία μειώθηκε κατά 23,8%. Από 458 που ήταν ο συνολικός αριθμός των κατοίκων στις 5 Τοπικές Κοινότητες το 2011, μειώθηκε το 2021 στα 349 άτομα. (Βλέπε και σχετικό πίνακα 1. με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ).


Τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, δεν αποτυπώνουν την δραματική μείωση του πληθυσμού που παρατηρείται στα Σουλιωτοχώρια. Η πραγματική μείωση στα 5 χωριά της Δημοτικής Ενότητας Σουλίου- και όχι μόνο- είναι πολύ μεγαλύτερη από την εικόνα που εμφανίζουν οι απογραφές της ΕΛΣΤΑΤ. Κι’ αυτό γιατί στα επίσημα στοιχεία έχουν απογραφεί και άτομα, εξ αποστάσεως, μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας, που δεν ζουν στο νομό αλλά είναι απόδημοι.

Του λόγου το αληθές, για τη δραματική μείωση που σημειώνει ο πληθυσμός στα Σουλιωτοχώρια (γεννηθέντες ή καταγόμενους από τα 5 χωριά), βεβαιώνεται και από τα στοιχεία της τελευταίας δεκαετίας που επεξεργάστηκε και δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα μας. Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι ο αριθμός των θανάτων είναι πολλαπλάσιος από τον αριθμό των γεννήσεων! Συγκεκριμένα από το 19ο μέχρι και το 60ο φύλλο της εφημερίδας μας (δηλαδή από 16-2-2014 μέχρι και 12-5-2024), στην στήλη με τα «Κοινωνικά» (Γάμοι- Γεννήσεις- Βαφτίσια- Θάνατοι), καταγράψαμε 340 θανάτους και μόλις 83 γεννήσεις. (Βλέπε και σχετικό πίνακα 2 με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε η εφημερίδα μας).


Η “ταφόπλακα” εγκατάλειψης, που κυριαρχεί στα Σουλιωτοχώρια- αλλού μεγαλύτερη αλλού μικρότερη, είναι- σε κάθε περίπτωση- αποκαρδιωτική. Λίγοι αποκαμωμένοι γέροντες, λίγες γερόντισσες, ελάχιστοι μεσήλικες και, σχεδόν, καθόλου παιδιά, που κάποτε με τα γέλια και τα παιχνίδια τους ομόρφαιναν τα χωριά. Αποτελεί κοινό μυστικό ότι οι νέοι δεν έχουν περιθώρια να μείνουν στα χωριά τους, αφού η ενασχόληση με τη γεωργία και την κτηνοτροφία, δεν τους αποδίδει πλέον τίποτα και δεν αρκεί για να επιβιώσουν.

Για να σχηματίσει κάποιος, μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα, για τη δραματική μείωση του πληθυσμού στα Σουλιωτοχώρια, αρκεί να τη συγκρίνει με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που μας πληροφορούν ότι στην περίοδο από το 2011 ως το 2021 (τελευταία απογραφή), ο μόνιμος πληθυσμός σε ολόκληρη την Ελλάδα μειώθηκε κατά 3,1% και από 10.816.286 που ήταν ο συνολικός αριθμός των κατοίκων το 2011 μειώθηκε το 2021 σε 10.482.487. Στην ίδια περίοδο το ποσοστό μείωσης σε ολόκληρη την Ήπειρο ήταν 4,2% ενώ στο νομό Θεσπρωτίας ήταν 6,4% (το μεγαλύτερο συγκριτικά με τους άλλους 3 νομούς της Ηπείρου).

Έτσι, ίσως, εξηγείται και το γεγονός ότι η “νεκρική” σιγή, που εξαπλώνεται στη Θεσπρωτία (το ίδιο συμβαίνει και σε άλλα ακριτικά χωριά της Ηπείρου), γίνεται όλο και πιο αισθητή. Και είναι βέβαιο, πως αν η Πολιτεία και οι αρμόδιοι φορείς της δεν προχωρήσουν άμεσα στην εφαρμογή ουσιαστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του οξύτατου δημογραφικού προβλήματος στα Σουλιωτοχώρια, στην ιστορική περιοχή του Σουλίου θα ζουν σε λίγα χρόνια μόνο λύκοι και τσακάλια.

Λάμπρος Τόκας
Πρόεδρος της Αδελφότητας «ΤΟ ΗΡΩΪΚΟ ΣΟΥΛΙ»
Read More »
Η ερήμωση στα πέντε χωριά του Σουλίου με αριθμούς Η ερήμωση στα πέντε χωριά του Σουλίου με αριθμούς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 07, 2024 Rating: 5

Συνάντηση μελών του νεοσύστατου συλλόγου ΑΜΕΑ όλων των κατηγοριών του Ν. Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Ιουνίου 07, 2024
Συνάντηση μελών του νεοσύστατου συλλόγου ΑΜΕΑ όλων των κατηγοριών του Ν. Θεσπρωτίας


Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024 και ώρα 7.00 το απόγευμα στην αίθουσα «Πάνθεον» του Δήμου, θα γίνει συνάντηση και συζήτηση των μελών του νεοσύστατου συλλόγου Ατόμων με αναπηρίες όλων των κατηγοριών του Ν. Θεσπρωτίας.
Όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη του συλλόγου και είναι άτομα με αναπηρίες άνω του 50% μπορούν να προσέλθουν.

Ομάδα Πρωτοβουλίας
Read More »
Συνάντηση μελών του νεοσύστατου συλλόγου ΑΜΕΑ όλων των κατηγοριών του Ν. Θεσπρωτίας Συνάντηση μελών του νεοσύστατου συλλόγου ΑΜΕΑ όλων των κατηγοριών του Ν. Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 07, 2024 Rating: 5

Η ομορφότερη αμμόγλωσσα της Ελλάδας βρίσκεται καλά κρυμμένη στη Θεσπρωτία (+ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Ιουνίου 07, 2024
Η ομορφότερη αμμόγλωσσα της Ελλάδας βρίσκεται καλά κρυμμένη στη Θεσπρωτία (+ΒΙΝΤΕΟ)


Αν κάποιος σας περιέγραφε μια λιλιπούτεια μεν αλλά εκπληκτική σε ομορφιά αμμόγλωσσα σε έναν εκπληκτικής ομορφιάς επίγειο παράδεισο με καταγάλανα και τυρκουάζ νερά πνιγμένο παράλληλα στο πράσινο τότε σίγουρα το μυαλό σας θα πήγαινε σε μέρη εξωτικά. Τώρα αν σας έλεγαν πως όλο αυτό το σκηνικό βρίσκεται στην Ελλάδα θα τον αναζητούσατε είτε στην Χαλκιδική, είτε στο Αιγαίο, είτε κάπου στο Ιόνιο. Κι όμως η ομορφότερη αμμόγλωσσα της Ελλάδας βρίσκεται καλά κρυμμένη στην Ήπειρο και πιο συγκεκριμένα στα Σύβοτα.

Ανάμεσα στα 2 από τα 4 νησάκια που σχηματίζουν το νησιωτικό σύμπλεγμα που ονομάζουμε Σύβοτα και που έχουν χαρακτηριστεί ως η Καραϊβική της Ελλάδας βρίσκεται αυτή η εκπληκτικής ομορφιάς μικρή αμμόγλωσσα που σας παρουσιάζουμε.

Πρόκειται για την παραλία Διαπόρι και από αυτήν μπορείτε εύκολα κολυμπώντας να περάσετε στο απέναντι νησάκι οπου βρίσκεται και η παραλία Διαποράκι. Ζει στη σκιά των διάσημων παραλιών που επισκέπτονται χιλιάδες επισκέπτες όπως είναι η Πισίνα και η Μπέλα Βράκα αλλά αν αποφασίσετε να την επισκεφθήτε να σας αποζημιώσει και με το παραπάνω.

Δείτε το Βίντεο του Up Drones

Read More »
Η ομορφότερη αμμόγλωσσα της Ελλάδας βρίσκεται καλά κρυμμένη στη Θεσπρωτία (+ΒΙΝΤΕΟ) Η ομορφότερη αμμόγλωσσα της Ελλάδας βρίσκεται καλά κρυμμένη στη Θεσπρωτία (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 07, 2024 Rating: 5

1955. Όταν η συγκοινωνία από την Πλαταριά προς την Ηγουμενίτσα γινόταν μόνο θαλάσσια

Παρασκευή, Ιουνίου 07, 2024
1955. Όταν η συγκοινωνία από την Πλαταριά προς την Ηγουμενίτσα γινόταν μόνο θαλάσσια 

(Φωτογραφία: 3 Ιουλίου 1955. Το καίκι ή βενζίνα* Άγιος Ιωάννης, αναχωρεί με επιβάτες από την Ηγουμενίτσα για την Πλαταριά)

Μέχρι και τις αρχες της δεκαετίας του 60 στην Πλαταριά , η συγκοινωνία με τον "έξω κόσμο" γίνονταν κυρίως δια θαλάσσης, με καΐκια, τα οποία ονόμαζαν βενζίνες, με προορισμό την Ηγουμενίτσα ή την Κερκυρα κάποιες φορές.
Το δρομολόγιο ξεκινούσε στις 8 κάθε πρωί για Ηγουμενίτσα και επέστρεφε στην Πλαταριά στις τρεις το μεσημέρι. Το "ταξιδι" διαρκούσε περίπου μια ώρα. Το πλήρωμα ήταν ένας καπετάνιος και ένας μηχανικός. Στην "γραμμη" Πλαταριά- Ηγουμενίτσα , ταξίδεψαν τρία καΐκια, το "Μαρία" , το" Άγιος Ιωάννης" και το "Μιχαήλος". 
Το έργο τους διήρκεσε μέχρι τις αρχές του '60 όπου πλέον η διάνοιξη του δρόμου και η έλευση των αυτοκινητων περιόρισε την δραστηριότητα τους.

Γιάννης Στάθης.
(Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Ηρακλή Αναστασίου για τις πολύτιμες πληροφορίες)
Φώτο : αρχείο Γιάννης Στάθης 

* Βενζινα : σκάφος (μεγάλη βάρκα ή καΐκι) το οποίο κινείται με βενζινοκινητήρα.
Read More »
1955. Όταν η συγκοινωνία από την Πλαταριά προς την Ηγουμενίτσα γινόταν μόνο θαλάσσια 1955. Όταν η συγκοινωνία από την Πλαταριά προς την Ηγουμενίτσα γινόταν μόνο θαλάσσια Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 07, 2024 Rating: 5

Σελίδες