Ανακοίνωση για τα χωριά Παραμυθιάς που έμειναν χωρίς νερό για πάνω από 2 μέρες

Δευτέρα, Ιουλίου 08, 2024
Ανακοίνωση για τα χωριά  Παραμυθιάς που έμειναν χωρίς νερό για πάνω από 2 μέρες
Για πάνω από 2 μέρες έμειναν χωρίς νερό 4 χωριά του Δήμου μας (Ξηρόλοφος, Ραχούλι, Κυρά Παναγιά, Καρβουνάρι) έπειτα από βλάβη (;) στο δίκτυο ύδρευσης. Περίπου 800 κάτοικοι, στην πλειοψηφία τους υπερήλικες, δεινοπάθησαν όπως είναι λογικό μέσα στη μέση του καλοκαιριού καθώς οι 6άδες νερού που μοιράστηκαν από το Δήμο δεν θα μπορούσαν προφανώς να απαντήσουν στο πρόβλημα.
Δεν είναι άλλο ένα μεμονομένο περιστατικό και δεν γίνεται να αποδεχόμαστε διαρκώς πως ... συμβαίνουν αυτά τα περιστατικά. Είτε οι βλάβες αφορούν το δίκτυο ύδρευσης, είτε αφορούν το ρεύμα ΔΕΔΔΗΕ (η Παραμυθιά επίσης δεινοπαθεί), είτε αφορά το αρδευτικό (ΤΟΕΒ), ο παρονομαστής είναι κοινός.
Μας έχουν οδηγήσει στην υποβάθμιση, στην ερημοποίηση και θα μας παρατήσουν πλήρως! Πώς γίνεται να παραδέχονται όλοι (Κυβέρνηση-Περιφέρεια-Δήμος) ότι τα δίκτυο είναι σε κατάσταση διάλυσης και ταυτόχρονα να πετάει ο ένας στον άλλο το μπαλάκι των ευθυνών που του αναλογεί; Είναι ΟΛΟΙ τους συνυπεύθυνοι. Οι πολιτικές που εφαρμόζουν και υποστηρίζουν μας οδηγούν στο να γίνονται αυτά τα περιστατικά καθημερινότητα.
Και από πάνω προκαλούν! Κάλεσαν μάλιστα τους κατοίκους του Ραχουλίου και του Ξηρολόφου να 'ρίξουν' λίγο την κατανάλωση από την ύδρευση, να μην ποτίζουν με αυτό, γιατί δεν θα έχουν τα διπλανά χωριά και να περιμένουν την αποκατάσταση της βλάβης του αρδευτικού από βδομάδα! Κάποιοι κάτοικοι τους αποκαλούν άσχετους αλλά δεν είναι! Γνωρίζουν πολύ καλά πως ούτε τα ζώα, ούτε οι κήποι ούτε και οι καλλιέργειες μπορούν να περιμένουν. Πάνε όμως να φορτώσουν τις δικές τους ευθύνες στους πολίτες και στην ΄αλόγιστη χρήση΄.
Να φτιάξουν το δίκτυο, να μπαίνει όλο το χρόνο νερό Τ.Ο.Ε.Β. και να αφήσουν τα Κυβερνητικά αφηγήματα περί ατομικής ευθύνης!

Υ.Γ. Ο 'εθελοντισμός' της προηγούμενης περιόδου και ο 'εθελοντισμός' όταν τρέχουν να φτιάξουν τις βλάβες, απέδειξαν ότι έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα από το λεγόμενο καλό του τόπου... Βάζουν με τον τρόπο αυτό πλάτη στο να συνεχίσει το Κράτος να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια από τις 'ευθύνες' του απέναντι στο λαό.
Μόνη απάντηση είναι ο αγώνας και η οργάνωση των συγχωριανών για να μπορούμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα!

Κ.ο. Θεσπρωτίας ΚΚΕ (μ-λ)

Read More »
Ανακοίνωση για τα χωριά Παραμυθιάς που έμειναν χωρίς νερό για πάνω από 2 μέρες Ανακοίνωση για τα χωριά Παραμυθιάς που έμειναν χωρίς νερό για πάνω από 2 μέρες Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 08, 2024 Rating: 5

Μπάσκετ: Ψηφιακό εισιτήριο από 16 Σεπτεμβρίου - Τι πρέπει να κάνουν οι φίλαθλοι

Δευτέρα, Ιουλίου 08, 2024
Μπάσκετ: Ψηφιακό εισιτήριο από 16 Σεπτεμβρίου - Τι πρέπει να κάνουν οι φίλαθλοι
Την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την «υποχρέωση διεξαγωγής αθλητικών συναντήσεων καλαθοσφαίρισης της Α1 Εθνικής κατηγορίας ανδρών (Basket League) αποκλειστικά σε αθλητικές εγκαταστάσεις, που διαθέτουν το προβλεπόμενο σύστημα ελέγχου εισιτηρίων και ταυτοποίησης των εισερχόμενων θεατών», παρέδωσαν ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, στον Γενικό Διευθυντή του Ελληνικού Συνδέσμου Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών (ΕΣΑΚΕ), Ευθύμη Ρεντζιά.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, από τις 16 Σεπτεμβρίου 2024, οι αγώνες μπάσκετ της Basket League, του Κυπέλλου Ελλάδος και των διεθνών διοργανώσεων, στις οποίες αγωνίζεται ΚΑΕ ως γηπεδούχος, θα διεξάγονται αποκλειστικά σε αθλητικές εγκαταστάσεις που διαθέτουν το νέο σύστημα ελέγχου εισιτηρίων και ταυτοποίησης των εισερχόμενων θεατών, όπως θα συμβαίνει από τις 17 Αυγούστου και στο ποδόσφαιρο, όπου αγωνίζονται ΠΑΕ της Super League.

Πώς θα γίνεται η ταυτοποίηση

Με το ξεκίνημα της νέας αγωνιστικού περιόδου όλοι οι φίλαθλοι θα ταυτοποιούν το απλό εισιτήριό τους, καθώς και το εισιτήριο διαρκείας τους, μέσω της εφαρμογής Gov.gr Wallet και θα εισέρχονται ψηφιακά στα κλειστά γυμναστήρια για τους αγώνες της Basket League, του Κυπέλλου και των διεθνών διοργανώσεων.

Η συγκεκριμένη διαδικασία αναβαθμίζει πλήρως το επίπεδο ασφαλείας στα γήπεδα και προβλέφθηκε στον ν.5085/2024, μαζί με την υπόλοιπη δέσμη μέτρων για την πάταξη της παραβατικότητας.

Πιο συγκεκριμένα, οι πολίτες για να ταυτοποιήσουν ψηφιακά το εισιτήριό τους απαιτείται να εγγραφούν στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (Ε.Μ.Επ.), στο emep.gov.gr, και να κατεβάσουν στο κινητό τους τηλέφωνο την εφαρμογή Gov.gr Wallet από το Google Play ή το Αpp Store. H διαδικασία ταυτοποίησης μέσω του Gov.gr Wallet γίνεται με απλό και φιλικό τρόπο, ο οποίος περιγράφεται αναλυτικά στο tickets.gov.gr.

Το πετυχημένο μοντέλο με το ηλεκτρονικό εισιτήριο επεκτείνεται

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, τόνισε: «Το πετυχημένο μοντέλο, που εφαρμόστηκε στη Super League με το ηλεκτρονικό εισιτήριο, επεκτείνεται και στη Basket League από τις 16 Σεπτεμβρίου. Σήμερα, μία ημέρα μετά από την σπουδαία πρόκριση της Εθνικής μας ομάδας μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», είμαστε στην ευχάριστη θέση να παραδώσουμε μαζί με τον συνάδελφό μου, Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, στον Γενικό Διευθυντή του ΕΣΑΚΕ, Ευθύμη Ρεντζιά, την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την εφαρμογή του καινοτόμου συστήματος εισόδου των θεατών στα γήπεδα. Η κοινή προσπάθεια που ξεκίνησε από το ποδόσφαιρο, όπου είχαμε αδιαμφισβήτητα, ένα καταπληκτικό πρωτάθλημα φέτος, σηματοδοτεί και την απόφασή μας να αναβαθμίσουμε και το μπάσκετ, όσον αφορά την ασφάλεια και τις συμπεριφορές των φιλάθλων. Με αυτό το σύστημα ξέρουμε πλέον ποιος μπαίνει στο γήπεδο, το όνομά του, το τηλέφωνό του. Αυτό θα συμβάλει στην κοινή προσπάθεια που κάνουμε για την αντιμετώπιση της βίας».

Ο κ. Βρούτσης, μάλιστα, συνεχάρη για μια ακόμη φορά την Εθνική μας ομάδα μπάσκετ και ευχήθηκε να επιστρέψει από το Παρίσι με ένα μετάλλιο: «Όλοι νιώθουμε εθνικά υπερήφανοι και συγκινημένοι. Μετά από πολλά χρόνια και πάλι η εθνική μας ομάδα μπάσκετ θα συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο Προοολυμπιακό Τουρνουά, είδαμε μια συμπαγή ομάδα, καλά δουλεμένη και αυτό μας κάνει να ελπίζουμε και για ένα μετάλλιο. Όλοι αυτό ευχόμαστε».

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, αφού συνεχάρη την Εθνική Μπάσκετ για την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι υπογράμμισε: «Απαρέγκλιτος στόχος της Κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι τα γήπεδα να αποτελούν σταθερά χώρους αθλητικής άμιλλας και αρμονικής συνάντησης για όλους όσοι αγαπάμε τα σπορ. Από τον περασμένο Φεβρουάριο τόσο με τη νέα νομοθεσία, όσο και αργότερα τον Απρίλιο με τον νέο τρόπο ταυτοποίησης για την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα, ξεκινήσαμε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση να υλοποιούμε μια σημαντική μεταρρύθμιση. Η τεχνολογία και σε αυτή την περίπτωση υπήρξε «σύμμαχός» μας, όχι απλά για να νιώθουμε, αλλά για να είμαστε ασφαλείς στα γήπεδα. Οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου, διαπίστωσαν στην πράξη πόσο εύκολα και γρήγορα μπορούν να εισέλθουν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ποδοσφαιρική ομάδα με το εισιτήριό τους ψηφιακά στο Gov.gr Wallet. Από τις 16 Σεπτεμβρίου και οι φίλαθλοι του μπάσκετ θα μπορούν με ασφάλεια να μπουν στα γήπεδα με το εισιτήριο στο ψηφιακό τους πορτοφόλι. Ευχαριστούμε τον ΕΣΑΚΕ γιατί από την πρώτη στιγμή έχουν δείξει ότι θέλουν και εκείνοι να συμμετέχουν σε αυτή τη νέα ημέρα για τον ελληνικό αθλητισμό. Ως Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο τεχνολογικό μέσο, για να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε λύσεις σε συνεργασία με όλα τα συναρμόδια Υπουργεία για μια αποτελεσματικότερη ψηφιακή Ελλάδα σε όλους τους τομείς».

Ο Γενικός Διευθυντής του ΕΣΑΚΕ, Ευθύμης Ρεντζιάς, επισήμανε: «Με χαρά παραλαμβάνουμε ως ΕΣΑΚΕ την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την εφαρμογή από τις 16 του προσεχούς Σεπτεμβρίου της ταυτοποίησης των εισιτηρίων των φιλάθλων για την είσοδο τους στα γήπεδα της Stoiximan Basket League. Είναι ένα ακόμα σημαντικό βήμα στη διαρκή προσπάθεια για την καταπολέμηση της βίας στους αθλητικούς χώρους και ταυτιζόμαστε απόλυτα με την πρόθεση της Πολιτείας να λάβει αποτελεσματικά μέτρα για να μπορούν να χαίρονται όλοι οι πραγματικοί φίλαθλοι το μπάσκετ και όλα τα σπορ σε συνθήκες ασφάλειας. Οι ΚΑΕ της Stoiximan Basket League, τα μέλη του ΕΣΑΚΕ, έχουν κάνει πολύ μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να σταματήσει η βία στα γήπεδα μας. Έχουν ψηφίσει και έχουν εφαρμόσει αυστηρούς κανονισμούς, έχουν συνετίσει με παραινέσεις τους φιλάθλους ώστε να αποφεύγουν την βία ακόμη και την λεκτική. Οι προσπάθειες του ΕΣΑΚΕ έχουν αναγνωριστεί από την Πολιτεία και δηλώνουμε σύμμαχοι στην προσπάθεια της Κυβέρνησης και του Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, για την διασφάλιση της ασφάλειας αθλητών, προπονητών, διαιτητών και φιλάθλων και του ίδιου του αθλήματος με την ταυτοποίηση των εισιτηρίων».
Read More »
Μπάσκετ: Ψηφιακό εισιτήριο από 16 Σεπτεμβρίου - Τι πρέπει να κάνουν οι φίλαθλοι Μπάσκετ: Ψηφιακό εισιτήριο από 16 Σεπτεμβρίου - Τι πρέπει να κάνουν οι φίλαθλοι Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 08, 2024 Rating: 5

Έλεγχοι για παραβάσεις σε παραλίες: Πάνω από 1.000 καταγγελίες σε 5 ημέρες – Πρόστιμα άνω των 350.000 ευρώ

Δευτέρα, Ιουλίου 08, 2024

 Έλεγχοι για παραβάσεις σε παραλίες: Πάνω από 1.000 καταγγελίες σε 5 ημέρες – Πρόστιμα άνω των 350.000 ευρώ


Εκτεταμένους ελέγχους σε 14 παραλίες σε όλη την χώρα που συγκέντρωσαν τις περισσότερες καταγγελίες πολιτών πραγματοποίησαν οι κτηματικές υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και τους κατά τόπους Δήμους. Είναι χαρακτηριστικό πώς μέσα σε μόλις 5 ημέρες εξετάστηκαν πάνω από 1.000 καταγγελίες πολιτών, εκ των οποίων οι 604 είχαν υποβληθεί μέσω της εφαρμογής MyCoast, καθώς και εκατοντάδες τηλεφωνικές καταγγελίες (πάνω από 400) που συγκέντρωσαν οι κτηματικές υπηρεσίες.

Από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν προέκυψε πως η συνολική εικόνα στις παραχωρηθείσες για επιχειρηματική δραστηριότητα παραλίες είναι σαφώς καλύτερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Εντούτοις, από ένα μέρος των επιχειρήσεων που ελέχθησαν, διαπιστώθηκαν παραβάσεις που κυμαίνονταν από την απουσία σήμανσης μέχρι υπερβάσεις του υπό κατάληψη χώρου από επιπλέον ομπρελοκαθίσματα και άλλες κατασκευές. Επιπλέον, 3 επιχειρήσεις σφραγίστηκαν καθότι δεν διέθεταν σύμβαση παραχώρησης, ενώ συνολικά έχουν μέχρι στιγμής επιβληθεί πρόστιμα άνω των 350.000 ευρώ.

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Με συνεχείς ελέγχους σε όλη την χώρα και αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες κάνουμε πράξη την πρόθεση μας να εφαρμοστεί η νομιμότητα παντού. Οι μαζικοί έλεγχοι των τελευταίων ημερών δείχνουν πως η εικόνα στις παραλίες είναι σαφώς πιο βελτιωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Υπάρχον, ωστόσο, εστίες παρανομίας που εντοπίζονται- με την συμβολή πολλές φορές των ίδιων των πολιτών- και αντιμετωπίζονται εφαρμόζοντας στο ακέραιο την νομοθεσία. Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε, από την μια, τόσο το περιβάλλον όσο και δικαίωμα του πολίτη για ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία, και από την άλλη, να διαφυλάξουμε το τουριστικό μας προϊόν αλλά και την υγιή επιχειρηματικότητα που εκπροσωπείται από τους επιχειρηματίες που κάνουν σωστά την δουλειά τους».

Αναλυτικά, οι παραλίες που συγκέντρωσαν πανελλαδικά τις περισσότερες καταγγελίες και ελέγχθηκαν κατά προτεραιότητα είναι οι εξής:

Παραλία Κρυονέρι στον Δήμο Πάργας. Εξετάστηκαν 169 καταγγελίες μέσω της εφαρμογής MyCoast και δεκάδες τηλεφωνικές καταγγελίες που αφορούσαν 13 επιχειρήσεις. Σε όλες διαπιστώθηκε αυθαίρετη χρήση επιπλέον τμήματος της παραλίας που υπερέβαινε την συμφωνημένη έκταση.

Παραλία Βάλτος στον Δήμο Πάργας. Εξετάστηκαν 50 καταγγελίες πολιτών και επιβλήθηκαν 2 πρόστιμα αυθαίρετης χρήσης επιπλέον τμήματος της παραλίας που υπερέβαινε την συμφωνημένη έκταση. Τα ομπρελοκαθίσματα απομακρύνθηκαν άμεσα από τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων.

Παραλία Λαγονήσι στον Δήμο Σιθωνίας στην Χαλκιδική. Εξετάστηκαν 49 καταγγελίες και διαπιστώθηκε υπέρβαση στην κατάληψη τμήματος της παραλίας από επιπλέον ομπρελοκαθίσματα, τα οποία και απομακρύνθηκαν άμεσα.

Παραλία Θυμάρι στον Δήμο Αναβύσσου στην Ανατολική Αττική. Εξετάστηκαν 4 καταγγελίες μέσω της εφαρμογής MyCoast αλλά και δεκάδες τηλεφωνικές καταγγελίες πολιτών. Έγινε σφράγιση της επιχείρησης λόγω έλλειψης άδειας λειτουργίας και της επιβλήθηκε πρόστιμο αξίας 220.000 ευρώ.

Παραλία Μασούρι στην Κάλυμνο. Εξετάστηκαν 47 καταγγελίες όπου εντοπίστηκαν παραβάσεις και στις 8 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραλία. Διαπιστώθηκε αυθαίρετη χρήση επιπλέον τμήματος της παραλίας που υπερέβαινε την συμφωνημένη έκταση και σε κάποιες περιπτώσεις κατασκευές εντός αιγιαλού.

Παραλία ΝΑΟΚ στην πόλη της Κέρκυρας. Εξετάστηκαν 10 καταγγελίες μέσω της εφαρμογής MyCoast και δεκάδες τηλεφωνικές καταγγελίες πολιτών. Εντοπίστηκαν παράνομα ομπρελοκαθίσματα τα οποία και απομακρύνθηκαν άμεσα.

Παραλία Κλήμα στην Αίγινα. Εξετάστηκαν 43 καταγγελίες πολιτών, δεν εντοπίστηκε ωστόσο καμία παράβαση.

Νέα Ηράκλεια στη Δημοτική Κοινότητα Καλλικράτειας στην Χαλκιδική. Εξετάστηκαν 41 καταγγελίες. Στις 6 από τις 8 επιχειρήσεις όπου δραστηριοποιούνται στην περιοχή δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις, ενώ στις υπόλοιπες διαπιστώθηκε αυθαίρετη χρήση επιπλέον τμήματος της παραλίας που υπερέβαινε την συμφωνημένη έκταση.

Παραλία στην πόλη της Ρόδου όπου εξετάστηκαν 40 καταγγελίες. Διαπιστώθηκαν αυθαίρετες κατασκευές σε επιχείρηση της περιοχής για τις οποίες εκδόθηκαν πρωτόκολλα κατεδάφισης.

Παραλία στη θέση «Νερων Καλλιθέας» στο Φαληράκι της Ρόδου. Εξετάστηκαν 21 καταγγελίες πολιτών μέσω της εφαρμογής MyCoast και δεκάδες τηλεφωνικές καταγγελίες, ενώ ήδη έχει σχηματιστεί φάκελος δικογραφίας. Εντοπίστηκαν 8 επιχειρήσεις οι οποίες είχαν καταλάβει παράνομα επιπλέον έκταση παραλίας με ομπρελοκαθίσματα και κατασκευές.

Παραλία Λούρου στο Μεσολόγγι. Εξετάστηκαν 33 καταγγελίες μέσω της εφαρμογής MyCoast και δεκάδες τηλεφωνικές καταγγελίες. Έγινε αυτοψία στην επιχείρηση όπου διαπιστώθηκαν αυθαίρετες κατασκευές, υπερβάσεις του χώρου μίσθωσης και αλλοιώσεις του χώρου μορφολογίας. Η επιχείρηση σφραγίστηκε και της επιβλήθηκε πρόστιμο 36.566 ευρώ.

Παραλία Αγία Μαρίνα-Μικρολίμανο του Δήμου Λαυρεωτικής. Εξετάστηκαν 32 καταγγελίες πολιτών. Διαπιστώθηκε αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού και παράνομες κατασκευές από την επιχείρηση που δραστηριοποιείται εκεί. Οι αρχές προχώρησαν στην σφράγιση της επιχείρησης καθώς και στην επιβολή προστίμου ύψους 30.764 ευρώ.

Παραλίες Γλάρων, Αγίας Φωτεινής και Καρφά στην Χίο. Συνολικά εξετάστηκαν 35 καταγγελίες πολιτών. Σε σύνολο 22 παραχωρήσεων διαπιστώθηκαν 6 παραβάσεις που αφορούσαν στην κατάληψη από ομπρελοκαθίσματα επιπλέον έκτασης παραλίας πέραν των συμφωνηθέντων.

Παραλία Σχοινιά και Ζούμπερι στην Ανατολική Αττική. Εξετάστηκαν 30 καταγγελίες πολιτών. Στις 4 επιχειρήσεις στον Σχοινιά εντοπίστηκαν 1 επιχείρηση με υπέρβαση κατάληψης χώρου από ομπρελοκαθίσματα, ενώ στην παραλία Ζούμπερι δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση από τις 6 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκεί.

Οι έλεγχοι πρόκειται να συνεχιστούν ακόμα πιο εντατικά το επόμενο διάστημα, δίνοντας προτεραιότητα σε εκείνες τις περιοχές με τις περισσότερες καταγγελίες πολιτών αλλά και σε εκείνες όπου υπάρχει πληθώρα επώνυμων καταγγελιών. Παράλληλα, μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να πραγματοποιηθούν πτήσεις drones σε περιοχές των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν παραβάσεις από τους παραχωρησιούχους των παραλιών.

Read More »
Έλεγχοι για παραβάσεις σε παραλίες: Πάνω από 1.000 καταγγελίες σε 5 ημέρες – Πρόστιμα άνω των 350.000 ευρώ Έλεγχοι για παραβάσεις σε παραλίες: Πάνω από 1.000 καταγγελίες σε 5 ημέρες – Πρόστιμα άνω των 350.000 ευρώ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 08, 2024 Rating: 5

Πρέβεζα: Φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης

Δευτέρα, Ιουλίου 08, 2024
Πρέβεζα: Φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσηςΠυρκαγιά ξέσπασε στην ΒΙ.ΠΕ. Πρέβεζας σε επιχείρηση ανακύκλωσης. Χάρη στην άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής η πυρκαγιά περιορίστηκε στον εξωτερικό χώρο της επιχείρησης. Στο σημείο επιχειρούν 5 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα και 14 πυροσβέστες.

Read More »
Πρέβεζα: Φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης Πρέβεζα: Φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 08, 2024 Rating: 5

Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Aνακοινώνει την πρόσληψη 12 ατόμων, επιστημονικού προσωπικού σε Αθήνα, Άρτα, Ιωάννινα, Ηγουμενίτσα και Πρέβεζα.

Δευτέρα, Ιουλίου 08, 2024
 Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Aνακοινώνει την πρόσληψη 12 ατόμων, επιστημονικού προσωπικού σε Αθήνα, Άρτα, Ιωάννινα, Ηγουμενίτσα και Πρέβεζα.
Η  Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού, ανακοινώνει την πρόσληψη 12 ατόμων, επιστημονικού προσωπικού, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την εκτέλεση των αρχαιολογικών εργασιών.

Κάθε σύμβαση εργασίας θα αφορά σε χρονικό διάστημα έξι μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης, με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης της σύμβασης έως τη λήξη του υποέργου, εφόσον κριθεί αναγκαίο από την εξέλιξη αυτού.

Το νέο προσωπικό θα εργαστεί σε Αθήνα, Άρτα, Ιωάννινα, Ηγουμενίτσα και Πρέβεζα.

Η ειδικότητα

Η ειδικότητα είναι η εξής:
ΠΕ Αρχαιολόγων με εξειδίκευση στην Προϊστορική ή/και Κλασική αρχαιολογία - 12 θέσεις

Υποβολή αιτήσεων
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση και να την υποβάλουν με τα συνημμένα δικαιολογητικά, είτε με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση prokirixeis.deam@culture.gr, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας στην ακόλουθη διεύθυνση: Διεύθυνση Διαχείρισης Εθνικού Αρχείου Μνημείων, Αγίων Ασωμάτων 11, ΤΚ 10553, Θησείο-Αθήνα, υπόψη κ. Ν. Λένου (τηλ. επικοινωνίας 210- 3358134).

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2025.

Η προκήρυξη
Read More »
Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Aνακοινώνει την πρόσληψη 12 ατόμων, επιστημονικού προσωπικού σε Αθήνα, Άρτα, Ιωάννινα, Ηγουμενίτσα και Πρέβεζα. Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Aνακοινώνει την πρόσληψη 12 ατόμων, επιστημονικού προσωπικού σε Αθήνα, Άρτα, Ιωάννινα, Ηγουμενίτσα και Πρέβεζα. Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 08, 2024 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας : Κρίσιμες παράμετροι σε σχέση με τις παραχωρήσεις κοινοχρήστων χώρων

Δευτέρα, Ιουλίου 08, 2024
Δήμος Ηγουμενίτσας : Κρίσιμες παράμετροι σε σχέση με τις παραχωρήσεις κοινοχρήστων χώρωνΟ Δήμος Ηγουμενίτσας επιθυμεί με το παρόν δελτίο τύπου να αποσαφηνίσει και διευκρινίσει ορισμένες κρίσιμες παραμέτρους, που αφορούν στην παραχώρηση χρήσης κοινόχρηστων χώρων, για την άσκηση παραγωγικών δραστηριοτήτων. Πρόσφατα εγκρίθηκε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η τροποποίηση του σχετικού κανονισμού, ο οποίος ρυθμίζει τις χρήσεις των κοινοχρήστων χώρων με τη διασφάλιση της ακώλυτης προσβασιμότητας για το κοινό, αλλά και με την δυνατότητα χορήγησης αδειών χρήσης για παραγωγικούς σκοπούς, στο μέτρο που αυτή δεν παρακωλύει την βασική του δημόσια και κοινόχρηστη χρήση.

Με πρωτοβουλία του Δήμου μάλιστα εξασφαλίστηκε η ισχύς των διατάξεων του κανονισμού, χωρίς να επιβληθούν υπέρμετροι περιορισμοί στην άσκηση παραγωγικών δραστηριοτήτων, μετά και την ψήφιση του ν. 5092/ 2024. Θεωρούμε λοιπόν ότι πρόκειται για έναν ισορροπημένο κανονισμό, που διασφαλίζει το πρώτιστο αγαθό της κοινής χρήσης των δημόσιων χώρων, χωρίς να αποκλείει δευτερευόντως και συμπληρωματικά τη χρήση του για παραγωγικές δραστηριότητες, μέσα σε ένα ευρύτερο περιβάλλον που επιβάλλει αυστηρές προσεγγίσεις.

Για τους λόγους αυτούς ζητούμε από το επαγγελματικό κοινό του Δήμου την αυστηρή τήρηση των διατάξεων του κανονισμού. Με λύπη διαπιστώνουμε ότι ακόμη πολλοί επιχειρηματίες δεν έχουν υποβάλλει αίτηση για την έκδοση αδειών παραχώρησης χρήσης κοινόχρηστων χώρων, αλλά παρ΄ όλ΄ αυτά κάνουν χρήση αυτών, ενώ σε άλλες περιπτώσεις διαπιστώνονται παραβιάσεις των όρων των σχετικών αδειών, του κανονισμού και της νομοθεσίας εν γένει.

Οι πρώτοι έλεγχοι που διενεργήθηκαν από μικτά κλιμάκια αποτελούμενα από υπαλλήλους του Δήμου, του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της ΕΛ.ΑΣ. διατύπωσαν αυστηρές συστάσεις για την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων σε εξαιρετικά σύντομο και συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αν δεν υπάρχει πλήρης συμμόρφωση θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Το μέτρο αυτό είναι πρώτιστα μέτρο κοινωνικής δικαιοσύνης, ισότητας και διασφάλισης του υγιούς ανταγωνισμού, αφού δεν μπορεί να υπάρχουν δύο κατηγοριών επαγγελματίες: οι συνεπείς και οι ασυνεπείς, με τους τελευταίους να εκμεταλλεύονται την ανοχή των πρώτων και στην ουσία να επιχειρούν με αθέμιτο τρόπο. Είναι φυσικά και μέτρο που στέλνει ένα σαφές μήνυμα για την προστασία των δημόσιων κοινόχρηστων χώρων από αυθαιρεσίες.

Επίσης, ολοκληρώνεται η διαδικασία εκμίσθωσης χώρων για τη λειτουργία καντινών και την ανάπτυξη καθισμάτων σε παραλίες του Δήμου, με απόλυτη διαφάνεια και εξασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού, χωρίς να επιτραπεί να δημιουργηθούν μονοπωλιακές η ολιγοπωλιακές συνθήκες, με την απαγόρευση ανάπτυξης δραστηριοτήτων σε αρκετές παραλίες, ώστε να είναι ελεύθερες προς χρήση για το ευρύ κοινό, καθώς και με αποκλεισμούς περιοχών για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος. Επισημαίνεται ότι η εφαρμογή της νέας νομοθεσίας, που επιβάλλει περιορισμούς στην χρήση για τη διασφάλιση της ακώλυτης πρόσβασης του κοινού στις παραλίες, θα ελεγχθεί αυστηρά, όπως επιβάλλεται από τις σχετικές οδηγίες του κράτους.

Για το λόγο αυτό ζητούμε από τους παραχωρησιούχους να εφαρμόζουν απαρέγκλιτα τις προβλέψεις της νομοθεσίας, αλλά και να τηρούν τις άλλες υποχρεώσεις που έχουν (π.χ. καθαριότητα, ευταξία χώρου, διευκόλυνση πρόσβασης ΑΜΕΑ κ.α.). Σε καμία περίπτωση δεν θα είμαστε σε ευχάριστη θέση να επιβληθούν οι σχετικές κυρώσεις για παραβίαση της νομοθεσίας, αλλά αν και όπου χρειαστεί θα γίνει, ως μέτρο προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και διασφάλισης της χρήσης των παραλιών από το κοινό, χωρίς υπέρμετρους περιορισμούς.

Επικαλούμαστε την κοινωνική ευθύνη της επαγγελματικής κοινότητας της περιοχής και ελπίζουμε ότι η διαχείριση της συνολικής κατάστασης θα διενεργηθεί χωρίς προβλήματα και εντός πλαισίου συνεννόησης που θα επιτρέψει την αρμονική συνύπαρξη όλων των δράσεων στους δημόσιους κοινόχρηστούς χώρους και τις παραλίες.
Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας : Κρίσιμες παράμετροι σε σχέση με τις παραχωρήσεις κοινοχρήστων χώρων Δήμος Ηγουμενίτσας : Κρίσιμες παράμετροι σε σχέση με τις παραχωρήσεις κοινοχρήστων χώρων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 08, 2024 Rating: 5

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Δευτέρα, Ιουλίου 08, 2024
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥΑνάδοχος για νέο έργο στον ΤΟΕΒ Μπόϊδα- Μαυρή

Ένα ακόμη έργο που αφορά τη βελτίωση των αγροτικών υποδομών μπαίνει στην τελική του ευθεία. Πρόκειται για την αντικατάσταση τμήματος χαλύβδινου αγωγού στο δίκτυο άρδευσης αντλιοστασίου Α4 Πριάλας εγγειοβελτιωτικού έργου Μπόιδα - Μαυρή», προϋπολογισμού € 640.000, για το οποίο η Περιφερειακή Επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση κατακύρωσε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού με ανάδοχο τον Αναστάσιο Τάσιο. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.Ανάδοχοι για οδικά έργα στην Π.Ε. Πρέβεζας

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Περιφερειακή Επιτροπή ανέδειξε επίσης τον προσωρινό ανάδοχο για δύο έργα στην Π.Ε. Πρέβεζας και συγκεκριμένα:

«Ασφαλτοστρώσεις - συντηρήσεις οδικών τμημάτων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π. Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 370.000. Ανάδοχος: Κων. Κώστας.

«Βελτίωση βατότητας - Κατασκευή και συντήρηση τεχνικών στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 264.314,52 Ανάδοχος: Κωνσταντίνος Κώστας.Αντιπλημμυρικά κ.α. έργα στην Π.Ε. Άρτας

Αναδόχους για τέσσερα έργα της Π.Ε. Άρτας ανέδειξε στη σημερινή της συνεδρίαση η Περιφερειακή Επιτροπή. Πρόκειται για τα εξής:

«Άμεση αντιστήριξη οδού πρόσβασης, επισκευή φορέα και προστασία βάθρων γέφυρας Κομποτίου», προϋπολογισμού 150.000,00 €. Οριστικός ανάδοχος αναδείχτηκε η «Κ. ΚΩΣΤΑΒΑΣΙΛΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.»

«Καθαρισμός – άρση προσχώσεων υδατορεμάτων Π.Ε. Άρτας για το έτος 2024», προϋπολογισμού € 120.000 Οριστικός. Ανάδοχος η Τ.Ε.ΚΑΤ. Ο.Ε.

«Συνδρομή στην κατασκευή τεχνικών έργων (επένδυση πρανών, διαβάσεις κλπ) στραγγιστικού - αρδευτικού δικτύου Π.Ε. Άρτας για το έτος 2024», προϋπολογισμού € 140.000, Οριστικός ανάδοχος: ΖΙΩΒΑ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,

«Βελτίωση τμήματος 19ης επαρχιακής οδού «Σκοτωμένου» - Γραικικό – Κουκούλια Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων Π.Ε. Άρτας Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού 175.000 € . Προσωρινός ανάδοχος: " Γ.Ν.& Θ. ΘΩΜΑΣ Ο.Ε.Αντιπλημμυρικά έργα στη Ν. Σελεύκεια

Από την Π.Ε. εγκρίθηκε η δημοπράτηση των αντιπλημμυρικών έργων στη στη θέση "Γκουμάτσια" Νέα Σελεύκειας Δήμου Ηγουμενίτσας», με προϋπολογισμό 340.000 ευρώ.Αποκατάσταση γεφυριού Κλειδωνιάς

Εργασίες αποκατάστασης του γεφυριού Κλειδωνιάς του Δήμου Κόνιτσας, (το οποίο είναι ενταγμένο στα πολιτιστικά μνημεία), θα υλοποιηθούν από την Περιφέρεια Ηπείρου. Το έργο με προϋπολογισμό του έργου 90.000 ευρώ, μετά από σημερινή απόφαση της Π.Ε. θα εκτελέσει ο «ΓΕΩΡΓΙΟΣ Θ. ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ».

Read More »
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 08, 2024 Rating: 5

Στην Περιφέρεια Ηπείρου περιέρχονται οι κατασκηνώσεις του «Πνευματικού Φάρου Ιωαννίνων»

Δευτέρα, Ιουλίου 08, 2024
Στην Περιφέρεια Ηπείρου περιέρχονται οι κατασκηνώσεις του «Πνευματικού Φάρου Ιωαννίνων»
Στην Περιφέρεια Ηπείρου περιέρχονται οι εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης του Πνευματικού Φάρου Ιωαννίνων οι οποίες βρίσκονται στη θέση «Πετρίτσια» της περιοχής Νεοχωρίου Δήμου Πρέβεζας.

Το ακίνητο με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του «Πνευματικού Φάρου» παραχωρείται δωρεάν στην Περιφέρεια Ηπείρου, κατά πλήρη κυριότητα, προκειμένου να αξιοποιηθεί για κοινωφελούς σκοπούς.

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Περιφερειακή Επιτροπή έκανε αποδοχή της δωρεάς με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, να υπογραμμίζει ότι τα τελευταία χρόνια η Περιφέρεια Ηπείρου είχε αναλάβει τον ευπρεπισμό και την συντήρηση του χώρου, ενώ απώτερος στόχος είναι να διατίθενται τις καλοκαιρινές περιόδους οι εγκαταστάσεις σε φορείς στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της Περιφέρειας Ηπείρου και τηρώντας και τον όρο της δωρεάν παραχώρησης του ακινήτου.
Read More »
Στην Περιφέρεια Ηπείρου περιέρχονται οι κατασκηνώσεις του «Πνευματικού Φάρου Ιωαννίνων» Στην Περιφέρεια Ηπείρου περιέρχονται οι κατασκηνώσεις του «Πνευματικού Φάρου Ιωαννίνων» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 08, 2024 Rating: 5

Θερινά προγράμματα ελληνικής γλώσσας ως δεύτερης/ξένης

Δευτέρα, Ιουλίου 08, 2024
Θερινά προγράμματα ελληνικής γλώσσας ως δεύτερης/ξένης
Το Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού (ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ.) του ΔΙ.Κ.Ε.Π.Π.Ε.Ε. «Σταύρος Νιάρχος» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με χαρά υποδέχτηκε την 1η Ιουλίου τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες που συμμετέχουν στο Θερινό Πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού και στο Θερινό Πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού για Απόδημους Ηπειρώτες, ενώ στις 5 Ιούλιου ξεκίνησε για δεύτερη χρονιά το θερινό πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού για Ομογενείς από τη Γεωργία.

Το πρόγραμμα για τους Απόδημους Ηπειρώτες χρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας και υλοποιείται σε συνεργασία με την Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής και την Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης. Το παρακολουθούν 10 σπουδαστές και σπουδάστριες που ήρθαν στα Ιωάννινα από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την Αυστραλία και την Αλβανία και φιλοξενούνται στον Ξενώνα του ΔΙ.Κ.Ε.Π.Π.Ε.Ε. «Σταύρος Νιάρχος». Είναι ένα πρόγραμμα που έχει ως στόχο την προβολή της ηπειρώτικης πολιτιστικής κληρονομιάς, την ενίσχυση των δεσμών με τους Ηπειρώτες του εξωτερικού καθώς και την επαφή τους με την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό. Το πρόγραμμα για Ομογενείς από τη Γεωργία χρηματοδοτείται επίσης από τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, το παρακολουθούν 10 σπουδαστές και σπουδάστριες και έχει διάρκεια δύο εβδομάδες. Το πάγιο θερινό Πρόγραμμα του ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ. παρακολουθούν φέτος σπουδαστές και σπουδάστριες από πολλές χώρες (Ισπανία, Κίνα, Σουηδία, Ιαπωνία, Βόρεια Μακεδονία, Τουρκία, Η.Π.Α., Γερμανία, Αλβανία, Βουλγαρία, Καναδάς, Ρωσία, Ελβετία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ουκρανία, Αυστραλία).

Οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες όλων των προγραμμάτων παρακολουθούν καθημερινά μαθήματα ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού και να συμμετέχουν σε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών και πολιτισμικών δραστηριοτήτων. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως θα επισκεφθούν τον Αρχαιολογικό χώρο και το Αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, το Νησάκι των Ιωαννίνων, το Σπήλαιο Περάματος, θα περιηγηθούν στο Κάστρο της πόλης, θα επισκεφθούν την Πινακοθήκη της Ζίτσας καθώς επίσης την Πινακοθήκη Αβέρωφ και το Οινοποιείο Αβέρωφ στο Μέτσοβο. Επιπλέον θα πραγματοποιηθούν τρεις ημερήσιες εκδρομές: στη Βεργίνα και Θεσσαλονίκη, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ηγουμενίτσας και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας καθώς και στη Νικόπολη – Πάργα. Τέλος, οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες θα συμμετέχουν και στο Πανηγύρι στο Καπέσοβο.

Τα προγράμματα περιλαμβάνουν μαθήματα χορού, rafting και πεζοπορία στην περιοχή του Ζαγορίου.

Τα θερινά προγράμματα του Κέντρου Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αποτελούν σημείο αναφοράς για την ελληνική γλώσσα και πολιτισμό και κάθε καλοκαίρι συναντιούνται άνθρωποι από κάθε γωνιά του κόσμου με κοινή την αγάπη για την Ελλάδα, τη γλώσσα και τον πολιτισμό της χώρας μας. Υπάρχουν σπουδαστές και σπουδάστριες που επαναλαμβάνουν κάθε χρόνο τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, αλλά και νέοι και νέες συμμετέχοντες και συμμετέχουσες δημιουργώντας έτσι μια πολυπολιτισμική κοινότητα μέσα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στην πόλη μας.

Read More »
Θερινά προγράμματα ελληνικής γλώσσας ως δεύτερης/ξένης Θερινά προγράμματα ελληνικής γλώσσας ως δεύτερης/ξένης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 08, 2024 Rating: 5

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ (ΕΠΑ.Σ) ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΤΗΣ Δ.ΥΠ.Α. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δευτέρα, Ιουλίου 08, 2024
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ (ΕΠΑ.Σ) ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΤΗΣ Δ.ΥΠ.Α. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


 Ξεκίνησε  η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών και μαθητριών στην Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑ.Σ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ Ιωαννίνων, για το σχολικό έτος 2024-25, σε 11 ειδικότητες με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας βάσει επικαιροποιημένων οδηγών κατάρτισης.

 1. Μαγειρικής Τέχνης.

 2. Τεχνίτης Μηχανών & Συστημάτων συμβατικού και ηλεκτρικού Αυτοκινήτου.

 3. Τεχνίτης Υποστήριξης Συστημάτων Η/Υ

 4. Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής.

 5. Κομμωτικής Τέχνης.

 6. Τεχνίτης υποστήριξης ηλεκτρολογικών συστημάτων και ανελκυστήρων.

 7. Εγκαταστατών Ψυκτικών και Κλιματιστικών Έργων.

 8. Τεχνιτών Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων.

 9. Βοηθών Φαρμακείου.

 10. Αργυροχρυσοχοΐας.

 11. Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι είναι 15 – 29 ετών (γεννήθηκαν τα έτη 1995-2009) και είναι κάτοχοι τουλάχιστον Απολυτηρίου Γυμνασίου. 

Η αμοιβή των μαθητών ανέρχεται σε 600 ευρώ τον μήνα για 2 έτη (4 εξάμηνα).

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-epaggelmatike-skhole-epas-tou-oaed

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Εγγραφή σε σχολείο →Εγγραφή σε Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑ.Σ) της ΔΥΠΑ

Η ΔΥΠΑ εφαρμόζει από το 1952 το σύστημα της Μαθητείας, το οποίο είναι και το μοναδικό δυϊκό σύστημα στη χώρα μας που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή επαγγελματική εκπαίδευση στη Σχολή με το πρόγραμμα μάθησης σε εργασιακό χώρο, σε πραγματικές συνθήκες εργασίας (on-the-job-training). Στόχος είναι να αποκτήσει ο εκπαιδευόμενος τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις αλλά και επαγγελματική εμπειρία στην αγορά εργασίας. Οι μαθητές των ΕΠΑ.Σ το πρωί πραγματοποιούν μαθητεία σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού ή δημοσίου τομέα σε θέσεις συναφείς με την ειδικότητά τους, ενώ το απόγευμα παρακολουθούν θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα στη Σχολή.

Οι μαθητές των ΕΠΑ.Σ Μαθητείας της ΔΥΠΑ:

 • Πραγματοποιούν πρόγραμμα μάθησης σε εργασιακό χώρο με αμοιβή και ασφάλιση

 • Φοιτούν σε σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια και τους παρέχονται τα απαραίτητα βιβλία και βοηθήματα

 • Εκπαιδεύονται από έμπειρο και άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό

 • Λαμβάνουν επίδομα στέγασης, που διπλασιάστηκε στα 240 ευρώ μηνιαίως, καθώς και σίτισης, που αυξήθηκε στα 9 ευρώ ημερησίως, με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια

 • Δικαιούνται σπουδαστική άδεια μέχρι 30 ημέρες με αποδοχές

 • Δικαιούνται αναβολή στράτευσης.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: 3ο χλμ Ε.Ο Ιωαννίνων – Αθηνών
                              Τηλέφωνo: 2651040858

                                            epas.ioannina@dypa.gov.gr


Read More »
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ (ΕΠΑ.Σ) ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΤΗΣ Δ.ΥΠ.Α. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ (ΕΠΑ.Σ) ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΤΗΣ Δ.ΥΠ.Α. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 08, 2024 Rating: 5

Σύλληψη για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος

Δευτέρα, Ιουλίου 08, 2024
Σύλληψη για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος
Συνελήφθη χθες (7-7-2024) το απόγευμα στην Πρέβεζα από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πρέβεζας ημεδαπός, ο οποίος ύστερα από έλεγχο αλκοτέστ στον οποίο υποβλήθηκε, διαπιστώθηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Read More »
Σύλληψη για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος Σύλληψη για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 08, 2024 Rating: 5

Ενισχύσεις: Αναρτήθηκαν τα ονόματα των δικαιούχων των προγραμμάτων του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ

Δευτέρα, Ιουλίου 08, 2024
Ενισχύσεις: Αναρτήθηκαν τα ονόματα των δικαιούχων των προγραμμάτων του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ
Αναρτήθηκαν σήμερα, Δευτέρα 8 ιουλίου, στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ (στο πεδίο Αγροτική Εστία - Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες), τα ονόματα των κληρωθέντων δικαιούχων και οι κατάλογοι των συμβεβλημένων επιχειρήσεων-παρόχων για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Τα προγράμματα, των οποίων η έναρξη θα γίνει την Τετάρτη 10 Ιουλίου, είναι: Κοινωνικού και Ιαματικού Τουρισμού, Εκδρομικού Τουρισμού και δωρεάν παροχής βιβλίων και εισιτηρίων θεάτρου.

Σε δήλωσή της, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία, Ζαχαράκη επισημαίνει:

«Στεκόμαστε ουσιαστικά στο πλευρό της αγροτικής οικογένειας, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει αλλά και την προσφορά της στο να μείνει ζωντανή και ακμάζουσα η ελληνική περιφέρεια. Τα προγράμματα Κοινωνικού και Ιαματικού Τουρισμού, Εκδρομικού Τουρισμού και δωρεάν παροχής βιβλίων και εισιτηρίων θεάτρου που υλοποιούμε μέσω του ΟΠΕΚΑ καλύπτουν χιλιάδες αγρότες, αγρότισσες και μέλη των οικογενειών τους. Η κατανομή έγινε αναλογικά σε όλους τους νομούς, με προτεραιότητα σε αυτούς που δεν έχουν κληρωθεί τα τρία τελευταία χρόνια.

Για πρώτη φορά στο πρόγραμμα Κοινωνικού και Ιαματικού Τουρισμού εντάξαμε το σύνολο των δικαιούχων, δηλαδή εκτός από τους συνταξιούχους μπήκαν και οι ασφαλισμένοι αγρότες-αγρότισσες.

 Η στόχευσή μας με τα προγράμματα του ΛΑΕ, προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ, είναι τριπλή: Στήριξη της αγροτικής οικογένειας, στήριξη των επιχειρήσεων και ειδική στήριξη περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές, όπως η Βόρεια Εύβοια και ο Έβρος. Ειδικά φέτος λάβαμε ειδική μέριμνα για τον Έβρο, αυξάνοντας τις μέρες των διακοπών και επιδότηση του πλήρους κόστους της διαμονής με μηδενική συμμετοχή, όπως κάναμε πέρυσι για τα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου. Το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο ευρώ από τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων για τη μείωση των ανισοτήτων και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Συνεχίζουμε».

Χρήσιμες Πληροφορίες για τα προγράμματα

Ειδικότερα, για τα προγράμματα Κοινωνικού και Ιαματικού Τουρισμού οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα για να παραλάβουν τα δελτία τους:

1. Να κάνουν έγκαιρα κράτηση δωματίου στο κατάλυμα της επιλογής τους, το οποίο πρέπει να τους στείλει απαραιτήτως την επιβεβαίωση κράτησης (voucher).

2. Μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής «Καταχώρηση κράτησης δωματίου» η οποία είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ ( www.opeka.gr) καταχωρούν οι ίδιοι ή μέσω των ΚΕΠ τα στοιχεία της κράτησης δωματίου (κατάλυμα και ημερομηνίες διαμονής), σύμφωνα με την επιβεβαίωση κράτησης (voucher).

3. Μετά την ηλεκτρονική καταχώρηση της κράτησης του δωματίου στην ηλεκτρονική εφαρμογή, μπορούν να προσέρχονται (από 10/7/2024) σε οποιοδήποτε ΚΕΠ, αφού όμως έχει παρέλθει χρονικό διάστημα περίπου 30 λεπτών από την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής κράτησης για να παραλάβουν τα δελτία τους.

Για την παραλαβή του δελτίου απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία του δικαιούχου, ο οποίος πρέπει να έχει μαζί του:

α) Αντίγραφο της αίτησης συμμετοχής του ή οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) του.

β) Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.

Α. Διευκρινήσεις για την παραλαβή των δελτίων: Κοινωνικού - Ιαματικού Τουρισμού - Εκδρομικού Προγράμματος - Βιβλίων και Εισιτηρίων Θεάτρων

Οι κληρωθέντες δικαιούχοι των προγραμμάτων Κοινωνικού - Ιαματικού Εουρισμού, Εκδρομικού Προγράμματος και Θεάτρων μπορούν να παραλαμβάνουν τα δελτία τους έως και τις 30/8/2024 από οποιοδήποτε ΚΕΠ της χώρας.

Οι κληρωθέντες δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν παροχής βιβλίων δεν λαμβάνουν δελτία αγοράς βιβλίων από τα ΚΕΠ, αλλά πρέπει να προσέλθουν μέχρι και τις 29/9/2024 στα συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους για να παραλάβουν τα βιβλία τους.

Μετά από αυτές τις ημερομηνίες ακολουθεί αναδιανομή των δελτίων όλων των προγραμμάτων για αιτούντες που δεν κληρώθηκαν και κληρωθέντες που δεν παρέλαβαν δελτία ή βιβλία εντός της προθεσμίας.

Με αυτήν τη διαδικασία της αναδιανομής μπορούν όλοι όσοι υπέβαλαν αίτηση, έως ότου εξαντληθούν τα δελτία, να επωφεληθούν από τις παροχές μέχρι να λήξει η ημερομηνία που υλοποιούνται τα προγράμματα. Επίσης, δεν αποκλείονται από τα προγράμματα των επόμενων ετών, αρκεί να έχουν τις προϋποθέσεις υποβολής της αίτησης συμμετοχής.

Β. Κοινωνικός - Ιαματικός Τουρισμός στην Βόρεια Εύβοια, στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και στα νησιά των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

Για πρώτη φορά στο πρόγραμμα Ιαματικού Τουρισμού εντάσσεται το σύνολο των δικαιούχων, δηλαδή και οι ασφαλισμένοι αγρότες-αγρότισσες. Μέχρι πρότινος δικαιούχοι ήταν μόνον οι συνταξιούχοι.

Ειδικότερα για τη Βόρεια Εύβοια, την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και των νησιών των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου ισχύουν τα εξής:

Οι δικαιούχοι των προγραμμάτων Κοινωνικού και Ιαματικού Τουρισμού που θα επιλέξουν να κάνουν χρήση των δελτίων τους σε συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ τουριστικά καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας - Αιδηψού και Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, καθώς και της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου δικαιούνται διακοπές μέχρι ένδεκα ημέρες, δηλαδή για δέκα διανυκτερεύσεις.

Στα πρότυπα του προγράμματος που ακολουθήθηκε στη Βόρεια Εύβοια και στα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου θα λειτουργήσει το πρόγραμμα Κοινωνικού και Ιαματικού Τουρισμού στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου. Περισσότερες ημέρες, μηδενική συμμετοχή για τους ωφελούμενους για να στηριχθεί η περιοχή. Ειδικότερα όσοι επιλέξουν την περιοχή του Έβρου θα έχουν δυνατότητα διακοπών μεγαλύτερης διάρκειας. Έως και ένδεκα ημέρες (δέκα διανυκτερεύσεις) και έως 10 απλών λούσεων δωρεάν. Για τον 'Έβρο θα ισχύσει επιδότηση του πλήρους κόστους διαμονής με μηδενική συμμετοχή των ωφελούμενων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ 2024
Για το έτος 2024 υλοποιούνται τα εξής επτά προγράμματα:

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Αφορά σε διακοπές έξι ημερών για 50.000 δικαιούχους. Η διάρκεια ισχύος είναι από τις 10 Ιουλίου 2024 έως τις 30 Μαΐου 2025.

ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Αφορά σε διακοπές έξι ημερών και πέντε απλές λούσεις για 3.500 δικαιούχους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν χρήση αυτού του προγράμματος και των σχετικών καταλυμάτων από 10 Ιουλίου 2024 έως τις 30 Μαΐου 2025.

ΕΚΔΡΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Αφορά σε εκδρομές τεσσάρων ημερών για 12.500 δικαιούχους και πάντα με συμβεβλημένα τουριστικά γραφεία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν χρήση του προγράμματος αυτού από τις 10 Ιουλίου 2024 έως τις 30 Μαΐου 2025.

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
Αφορά σε πρόγραμμα διάρκειας 16 ημερών για 1.500 παιδιά δικαιούχων της Αγροτικής Εστίας. Το πρόγραμμα έχει ήδη ξεκινήσει από τις 22 Ιουνίου 2024 και θα λήξει 31/08/2024 (καταληκτική ημερομηνία αναχώρησης από την κατασκήνωση) για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και στις 10/09/2024 (καταληκτική ημερομηνία αναχώρησης από την κατασκήνωση) για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω.

ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΑ
Το πρόγραμμα αφορά 130.000 δικαιούχους, οι οποίοι μπορούν να προμηθευτούν βιβλία της επιλογής τους, συνολικής αξίας 20 ευρώ για κάθε δικαιούχο και 30 ευρώ για κάθε παιδί δικαιούχου, από συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους σε όλη τη χώρα. Η ισχύς του συγκεκριμένου προγράμματος είναι από τις 10 Ιουλίου 2024 έως τις 30 Μαΐου 2025.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ
Το πρόγραμμα αφορά σε 32.500 δικαιούχους για θεατρικές παραστάσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Η διάρκεια ισχύος είναι από τις 10 Ιουλίου 2024 έως τις 30 Μαΐου 2025. Για κάθε δελτίο, η επιχείρηση επιδοτείται με 15 ευρώ για την Κεντρική Σκηνή και 12 ευρώ για την Παιδική Σκηνή.

ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΑΓΡΟΤΙΣΣΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 1.000 πολύτεκνες που θα λάβουν βοήθημα 1.000 ευρώ και 4.000 τρίτεκνες αγρότισσες μητέρες, οι οποίες θα λάβουν βοήθημα 700 ευρώ.
Read More »
Ενισχύσεις: Αναρτήθηκαν τα ονόματα των δικαιούχων των προγραμμάτων του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ Ενισχύσεις: Αναρτήθηκαν τα ονόματα των δικαιούχων των προγραμμάτων του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 08, 2024 Rating: 5

Παγκόσμια Ημέρα Αλλεργίας: Περίπου 180.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο παγκοσμίως από κάποια μορφή

Δευτέρα, Ιουλίου 08, 2024
Παγκόσμια Ημέρα Αλλεργίας: Περίπου 180.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο παγκοσμίως από κάποια μορφή
Οι αλλεργίες ευθύνονται -άμεσα ή έμμεσα- για τον θάνατο 180.000 ατόμων κάθε χρόνο σε όλον τον κόσμο. Σε παγκόσμιο επίπεδο το 22% του πληθυσμού πάσχει από κάποια μορφή αλλεργίας, ενώ τα στατιστικά στοιχεία για την Ελλάδα δείχνουν ότι τα κρούσματα αλλεργικών αντιδράσεων αυξήθηκαν κατά 50% τα τελευταία 30 χρόνια και ότι ένας στους τρεις θα αναπτύξει κάποια μορφή αλλεργίας στη διάρκεια της ζωής του.


Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης με αφορμή την 8η Ιουλίου που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Αλλεργίας με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Αλλεργιολογίας. Στόχος της ημέρας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις συνέπειες των αλλεργιών στην ανθρώπινη υγεία.

Αλλεργία είναι μια υπέρμετρη αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος (αντίδραση υπερευαισθησίας) σε ουσία (αλλεργιογόνο) που δεν προκαλεί αντίδραση στην πλειονότητα των ανθρώπων. Προϋποθέτει την ύπαρξη προγενέστερης έκθεσης (ευαισθητοποίηση) στο ίδιο αντιγόνο, που έχει επιφέρει την ανάπτυξη αντισωμάτων έναντι του συγκεκριμένου αλλεργιογόνου.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι παιδιά που έχουν θηλάσει, όπως και αυτά που έχουν μεγαλώσει σε μη «στείρο» περιβάλλον (μη υπερβολικής καθαριότητας) αναπτύσσουν λιγότερες υπερευαισθησίες τύπου Ι και ΙΙ. Κατά συνέπεια, μια μητέρα μπορεί να ωφελήσει το παιδί της με το να επιδιώξει τον θηλασμό του, την εξασφάλιση οικογενειακού περιβάλλοντος χωρίς καταχρήσεις απολυμαντικών και την αποφυγή του κατ’ οίκον περιορισμού του.

Read More »
Παγκόσμια Ημέρα Αλλεργίας: Περίπου 180.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο παγκοσμίως από κάποια μορφή Παγκόσμια Ημέρα Αλλεργίας: Περίπου 180.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο παγκοσμίως από κάποια μορφή Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 08, 2024 Rating: 5

Συνελήφθη για παραβάσεις περί όπλων

Δευτέρα, Ιουλίου 08, 2024

 Συνελήφθη για παραβάσεις περί όπλων
Συνελήφθη χθες (7-7-2024) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων αλλοδαπός, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε και κατασχέθηκε στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου που οδηγούσε μεταλλική σιδερογροθιά.

Read More »
Συνελήφθη για παραβάσεις περί όπλων Συνελήφθη για παραβάσεις περί όπλων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 08, 2024 Rating: 5

Σε 6 ακόμη υποθέσεις ταυτοποιήθηκε ημεδαπός, που είχε συλληφθεί για απάτες

Δευτέρα, Ιουλίου 08, 2024
Σε 6 ακόμη υποθέσεις ταυτοποιήθηκε ημεδαπός, που είχε συλληφθεί για απάτες
Σε βάρος του είχε σχηματισθεί επιπλέον δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και βία σε βάρος αστυνομικών, επικίνδυνη οδήγηση και κατοχή ναρκωτικών

Συνολικά εμπλέκεται σε 10 περιπτώσεις, από τις οποίες αποκόμισε παράνομο κέρδος ύψους 82.600 ευρώ

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ύστερα από τη σύλληψη ημεδαπού την 5-7-2024 (σχετικό το από 6-7-2024 Δελτίο Τύπου), ο οποίος κατηγορείται για απάτη κατ’ εξακολούθηση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, βία κατά υπαλλήλων, επικίνδυνη οδήγηση και κατοχή ναρκωτικών, προέκυψαν νέα στοιχεία σχετικά με την εγκληματική του δράση.

Υπενθυμίζεται ότι ο ημεδαπός είχε συλληφθεί κατά τη διερεύνηση καταγγελίας για απάτη σε βάρος ημεδαπής, κατά την εξέλιξη της οποίας προέκυψε η εμπλοκή του σε ακόμη 3 υποθέσεις, αποσπώντας συνολικά 29.770 ευρώ.

Από την περαιτέρω έρευνα διακριβώθηκε ότι από έτους, ο κατηγορούμενος είχε διαπράξει ακόμη 6 απάτες, μετερχόμενος ποικίλα προσχήματα, όπως κυρίως αυτά της πώλησης και τοποθέτησης κλιματιστικών, πώλησης ακινήτου και διενέργειας εργασιών ανακαίνισης, από τις οποίες απέσπασε συνολικά 52.830 ευρώ.

Σημειώνεται ότι το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος από τις 10 περιπτώσεις για τις οποίες κατηγορείται ανέρχεται στο ύψος των 82.600 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε την 6-7-2024 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων και ακολούθως παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.
Read More »
Σε 6 ακόμη υποθέσεις ταυτοποιήθηκε ημεδαπός, που είχε συλληφθεί για απάτες Σε 6 ακόμη υποθέσεις ταυτοποιήθηκε ημεδαπός, που είχε συλληφθεί για απάτες Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 08, 2024 Rating: 5

Επενδύσεις σε Ακίνητα: Οδηγός για Αρχάριους

Δευτέρα, Ιουλίου 08, 2024
Επενδύσεις σε Ακίνητα: Οδηγός για Αρχάριους


Οι επενδύσεις σε ακίνητα αποτελούν μια από τις πιο ασφαλείς και αποδοτικές επιλογές για την αύξηση της περιουσίας σας. Εάν αναζητάτε έναν τρόπο να επενδύσετε τα χρήματά σας με σκοπό τη μακροπρόθεσμη απόδοση, τότε η αγορά ακινήτων μπορεί να είναι η ιδανική λύση για εσάς. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τις βασικές πτυχές των επενδύσεων σε ακίνητα, τις τάσεις της αγοράς και τις στρατηγικές που μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε.

Γιατί να Επενδύσετε σε Ακίνητα;

Η επένδυση σε ακίνητα προσφέρει διάφορα πλεονεκτήματα, όπως:

 • Σταθερό Εισόδημα: Η εκμίσθωση ακινήτων μπορεί να προσφέρει ένα σταθερό μηνιαίο εισόδημα.
 • Αύξηση Αξίας: Η αξία των ακινήτων τείνει να αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου, προσφέροντας έτσι κεφαλαιακά κέρδη.
 • Φορολογικά Πλεονεκτήματα: Οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να επωφεληθούν από διάφορες φορολογικές ελαφρύνσεις και εκπτώσεις.

Τύποι Ακινήτων για Επένδυση

Υπάρχουν διάφοροι τύποι ακινήτων στους οποίους μπορείτε να επενδύσετε:

 1. Κατοικίες: Ακίνητα που προορίζονται για διαμονή, όπως διαμερίσματα και μονοκατοικίες.
 2. Εμπορικά Ακίνητα: Καταστήματα, γραφεία και άλλοι επαγγελματικοί χώροι.
 3. Βιομηχανικά Ακίνητα: Εργοστάσια, αποθήκες και κτίρια που χρησιμοποιούνται για βιομηχανικές δραστηριότητες.
 4. Γη: Οικόπεδα και αγροτεμάχια που μπορούν να αξιοποιηθούν για διάφορες χρήσεις.

Βήματα για Επιτυχημένη Επένδυση σε Ακίνητα

 1. Έρευνα Αγοράς: Αναλύστε την αγορά ακινήτων στην περιοχή που σας ενδιαφέρει. Εξετάστε παράγοντες όπως οι τιμές των ακινήτων, η ζήτηση και οι προοπτικές ανάπτυξης.
 2. Χρηματοδότηση: Εξετάστε τις επιλογές χρηματοδότησης, όπως δάνεια και υποθήκες. Σιγουρευτείτε ότι έχετε επαρκή κεφάλαια για την αγορά και την ανακαίνιση του ακινήτου.
 3. Επιλογή Ακινήτου: Επιλέξτε ένα ακίνητο που πληροί τα κριτήρια σας και έχει προοπτικές για αύξηση της αξίας του.
 4. Διαχείριση Ακινήτου: Αποφασίστε αν θα διαχειριστείτε το ακίνητο μόνοι σας ή αν θα προσλάβετε έναν διαχειριστή ακινήτων.

Τάσεις στην Αγορά Ακινήτων

Η αγορά ακινήτων είναι δυναμική και επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, όπως οι οικονομικές συνθήκες, οι πολιτικές εξελίξεις και οι τεχνολογικές καινοτομίες. Μερικές από τις τρέχουσες τάσεις περιλαμβάνουν:

 • Αύξηση της Ζήτησης για Ενοικιαζόμενα Ακίνητα: Οι νέοι άνθρωποι και οι επαγγελματίες προτιμούν να ενοικιάζουν αντί να αγοράζουν.
 • Αστικές Αναπλάσεις: Η ανακαίνιση παλαιών κτιρίων σε αστικές περιοχές δημιουργεί νέες ευκαιρίες για επενδυτές.
 • Τεχνολογική Καινοτομία: Η χρήση τεχνολογιών όπως τα έξυπνα σπίτια αυξάνει την αξία των ακινήτων.

Συμπεράσματα

Η επένδυση σε ακίνητα μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη, αλλά απαιτεί προσεκτική έρευνα και στρατηγικό σχεδιασμό. Με τη σωστή προσέγγιση, μπορείτε να αξιοποιήσετε τις ευκαιρίες που προσφέρει αυτή η αγορά και να εξασφαλίσετε ένα σταθερό και αποδοτικό εισόδημα.

Read More »
Επενδύσεις σε Ακίνητα: Οδηγός για Αρχάριους Επενδύσεις σε Ακίνητα: Οδηγός για Αρχάριους Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 08, 2024 Rating: 5

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ έπεσε πάνω σε σταθμευμένα οχήματα

Δευτέρα, Ιουλίου 08, 2024
Λεωφορείο του ΚΤΕΛ έπεσε πάνω σε σταθμευμένα οχήματα
Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Δευτέρας (8/7) στην Κέρκυρα όταν λεωφορείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε πάνω σε τέσσερα σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Από την πρόσκρουση δεν υπήρξε τραυματισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως αναφέρει η ΕΡΤ ο οδηγός του λεωφορείου έχασε τις αισθήσεις του λόγω αδιαθεσίας και μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Read More »
Λεωφορείο του ΚΤΕΛ έπεσε πάνω σε σταθμευμένα οχήματα Λεωφορείο του ΚΤΕΛ έπεσε πάνω σε σταθμευμένα οχήματα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 08, 2024 Rating: 5

Πενταπλασιάστηκαν οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Στους 182.700 οι εγγεγραμμένοι στην πλατφόρμα δήλωσης απασχόλησης

Δευτέρα, Ιουλίου 08, 2024
Πενταπλασιάστηκαν οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Στους 182.700 οι εγγεγραμμένοι στην πλατφόρμα δήλωσης απασχόλησηςΗ εγγραφή των συνταξιούχων που συνεχίζουν να εργάζονται στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ συνεχίζεται και έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, με τις εγγραφές, μέχρι και τις 4 Ιουλίου, να έχουν φτάσει ήδη τις 182.700.

Νέο ευνοϊκότερο καθεστώς
Η κατάργηση της παρακράτησης του 30% της σύνταξης για όσους συνταξιούχους επιλέξουν να εργαστούν, που ψηφίστηκε με τον ν. 5078/2023, είχε πολύ θετικά αποτελέσματα. Με το προηγούμενο σύστημα, μόλις 36.000 συνταξιούχοι είχαν δηλώσει ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται, μετά τη σύνταξή τους.

Μέχρι και τα τέλη του προηγούμενου έτους (31 Δεκεμβρίου 2023), οι συνταξιούχοι που επέλεγαν να εργαστούν έχαναν το 30% της σύνταξής τους ως ποινή. Σύμφωνα με τον e-ΕΦΚΑ, παρά το ότι η περικοπή κατά 30% είχε προβλεφθεί από τον νόμο Βρούτση ήταν ευνοϊκότερη από την περικοπή κατά 60% του νόμου Κατρούγκαλου, οι συνταξιούχοι ήταν συγκρατημένοι.

Με τον νέο ασφαλιστικό νόμο 5078/2023, από 1ης Ιανουαρίου 2024, οι συνταξιούχοι που δηλώνουν ότι συνεχίζουν ή θα συνεχίσουν να εργάζονται λαμβάνουν ολόκληρη τη σύνταξή τους.

Εφόσον εργαστούν ως μισθωτοί, καταβάλλουν πόρο υπέρ e-ΕΦΚΑ, ύψους 10% από τον μισθό τους και, εφόσον επιλέξουν να δηλωθούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, καταβάλλουν επιπλέον 50% της ασφαλιστικής κατηγορίας που έχουν επιλέξει.

Όπως αναφέρει ο e-ΕΦΚΑ, η συγκεκριμένη διάταξη αποτελεί πολιτική ενεργούς γήρανσης και είναι εξαιρετικά ευνοϊκή για τους συνταξιούχους, καθώς πλέον έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν το εισόδημά τους και τη μελλοντική σύνταξή τους. Ο επιπλέον χρόνος ασφάλισης, μετά τη λήξη της απασχόλησης, με νέα αίτηση του συνταξιούχου, θα προσμετράται στον συντάξιμο χρόνο και θα οδηγεί σε αύξηση της σύνταξης.

Επιπλέον, η ευνοϊκή διάταξη λειτουργεί καταλυτικά στην εξάλειψη της «μαύρης» εργασίας που υπήρχε γύρω από την απασχόληση των συνταξιούχων. Με αυτό το μέτρο, όχι μόνο καταπολεμάται η ανασφάλιστη και η αδήλωτη εργασία, αλλά πλέον γίνεται νόμιμη εργασία, με αποτέλεσμα να αυξηθούν τα έσοδα του δημόσιου ταμείου και του e-ΕΦΚΑ.

Οι υπόχρεοι
Η δήλωση απασχόλησης είναι υποχρεωτική για τέσσερις κατηγορίες συνταξιούχων:

1. Συνταξιούχοι του e-ΕΦΚΑ οι οποίοι ξεκίνησαν να εργάζονται οποτεδήποτε, πριν από την έναρξη ισχύος της απόφασης και συνεχίζουν να απασχολούνται, μέχρι σήμερα.

2. Συνταξιούχοι του e-ΕΦΚΑ οι οποίοι ξεκίνησαν να εργάζονται από 1/1/2024, ακόμα και εάν έχουν διακόψει την απασχόλησή τους.

3. Όσοι έχουν υποβάλει ή υποβάλλουν εφεξής αίτηση συνταξιοδότησης και συνεχίζουν χωρίς διακοπή την απασχόλησή τους.

4. Όσοι υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης και αναλαμβάνουν εργασία, μετά την υποβολή της.

Η διαδικασία
Η διαδικασία δήλωσης είναι εξαιρετικά γρήγορη και απλή. Οι απασχολούμενοι συνταξιούχοι πρέπει να υποβάλουν σχετική δήλωση στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ https://www.efka.gov.gr/dilosi-erg-synt.php στην οποία δηλώνεται τόσο η ανάληψη της απασχόλησης, όσο και η συνδρομή προϋποθέσεων για την εξαίρεση από την καταβολή πόρου υπέρ e-ΕΦΚΑ ή και από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.

Μη δήλωση/χρηματική ποινή
Στις περιπτώσεις που ο e-ΕΦΚΑ διαπιστώσει ότι ο συνταξιούχος δεν υπέβαλε δήλωση, ενώ εργάζεται, θα υποστεί χρηματική ποινή ίση με 12 μηνιαίες κύριες και επικουρικές συντάξεις. Κάθε μήνα θα παρακρατείται το 25% της σύνταξής του έως ότου εξοφληθεί το συνολικό ποσό.

Εξαιρέσεις από την καταβολή πόρου
Οι εξής περιπτώσεις απασχολούμενων συνταξιούχων εξαιρούνται από την καταβολή πόρου υπέρ e-ΕΦΚΑ και καταβάλλουν μόνο τις προβλεπόμενες ασφαλιστικές εισφορές, λόγω της υποχρεωτικής υπαγωγής στην ασφάλιση του φορέα:

α) Άτομα με ψυχική αναπηρία του άρθρου 23 του ν. 4488/2017 (Α’ 137).

β) Συνταξιούχοι του ν. 612/1977 (Α’ 164) και των διατάξεων που παραπέμπουν σε αυτόν.

γ) Συνταξιούχοι του τρίτου εδαφίου της περ. α’, της παρ. 1, των άρθρων 1 και 26 του π.δ. 169/2007 (Α’ 210).

δ) Όσοι λαμβάνουν το εξωιδρυματικό επίδομα ή το αντίστοιχο επίδομα του άρθρου 54 του π.δ. 169/2007.

ε) Οι πολύτεκνοι, των οποίων το ένα τουλάχιστον των τέκνων είναι ανήλικο ή σπουδάζει σε ανώτερες ή ανώτατες σχολές και έως τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας του ή είναι ανίκανο για κάθε βιοποριστική εργασία.

στ) Τα πρόσωπα που αναφέρονται στην παρ. 3 του άρθρου 4 του ν. 4387/2016 (Α’ 85).

ζ) Συνταξιούχοι, λόγω αναπηρίας (από κοινή νόσο, εργατικό ατύχημα, ατύχημα εκτός εργασίας, επαγγελματική νόσο). (Εγκύκλιος 1/2024 και 10/2024).
Read More »
Πενταπλασιάστηκαν οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Στους 182.700 οι εγγεγραμμένοι στην πλατφόρμα δήλωσης απασχόλησης Πενταπλασιάστηκαν οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Στους 182.700 οι εγγεγραμμένοι στην πλατφόρμα δήλωσης απασχόλησης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 08, 2024 Rating: 5

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (Συνεδρίαση Δευτέρα 8 Ιουλίου)

Δευτέρα, Ιουλίου 08, 2024
ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
(Συνεδρίαση Δευτέρα 8 Ιουλίου)Τη Δευτέρα 08-07-2024 και ώρα 9:30 συνεδριάζει η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

Κατακύρωση του αποτελέσματος της ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του 1ου Υποέργου «Αντικατάσταση τμήματος χαλύβδινου αγωγού στο δίκτυο άρδευσης αντλιοστασίου Α4 Πριάλας εγγειοβελτιωτικού έργου Μπόιδα - Μαυρής», προϋπολογισμού € 640.000,00 με ΦΠΑ, της Πράξης «Έργα εκσυγχρονισμού, εξοικονόμησης νερού και ενέργειας του δικτύου του ΤΟΕΒ Μπόιδα – Μαυρής», με κωδικό ΟΠΣΑΑ 0022041074 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, της δράσης 4.3.1. «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων».

Έγκριση του από 27-06-2024 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Μελέτη κατασκευής κυκλικού κόμβου περιοχής ΙΚΕΑ και σύνδεσή του με το υφιστάμενο δίκτυο της περιοχής», προϋπολογισμού 74.400,00 € με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

Έγκριση του από 04-07-2024 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεση αντιστήριξη οδού πρόσβασης, επισκευή φορέα και προστασία βάθρων γέφυρας Κομποτίου», προϋπολογισμού 150.000,00 € με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

Έγκριση της 1ης και 2ης τροποποίησης της μελέτης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εργασίες έργου Παράκαμψης Νικόπολης - Συγκοινωνιακά έργα ανάδειξης αρχαιολογικού χώρου Νικόπολης Περιφέρειας Ηπείρου», αναδόχου «ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ Α.Τ.Ε.Β.Ε. με δ.τ. ΙΝΤΕΡΚΑΤ Α.Ε.».

Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων του Τ.Δ. Παρακαλάμου του Δήμου Άνω Καλαμά (νυν Πωγωνίου), αναδόχου «ΣΥΡΜΕΤ Α.Ε.», μέχρι την 26-11-2024.

Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επισκευή Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Καρδαμιτσίων», αναδόχου Γεωργίου Ντάφλη, μέχρι την 30-12-2024.

Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Μεγάλου Περιστερίου», αναδόχου «Π. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε.», μέχρι την 30-09-2024.

Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επέκταση και εκσυγχρονισμός κτιρίου Ιαματικών λουτρών Αμαράντου Κόνιτσας», αναδόχου «Π. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΙΚΕ», μέχρι την 31-08-2024.

Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεση αποκατάσταση βατότητας περιοχής Γοργόμυλου Πρέβεζας», αναδόχου ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΩΣΤΑ, μέχρι την 30-10-2024.

Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Δίκτυα Συλλογής και Μεταφοράς λυμάτων οικισμών Ρόκκας, Χαλκιάδων και Καλαμιάς Δ.Ε. Φιλοθέης», αναδόχου «ΝΕΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.», μέχρι την 31-12-2024.

Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση οδού Περάνθη - Κομπότι», αναδόχου «ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Τ.Ε.Β.Ε.», μέχρι την 04-07-2024.

Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ασφαλτικές εργασίες στην περιοχή Βουργαρελίου Άρτας», αναδόχου «Γ.Ν.& Θ. ΘΩΜΑΣ Ο.Ε.», μέχρι την 27-07-2024.

Έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. (Υπερβατικού λόγω αναθεώρησης) του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις Τ.Κ. Κλειδωνιάς - Αετόπετρας του Δήμου Κόνιτσας», αναδόχου Ντάφλη Γεωργίου του Ιωάννη.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού για την τεχνολογική αναβάθμιση της φωτεινής σηματοδότησης του κόμβου Μύτικα της Ε.Ο. Ηγουμενίτσας – Αντιρρίου.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την συντήρηση του οδικού ηλεκτροφωτισμού εθνικού και επαρχιακού δικτύου ΠΕ Ιωαννίνων και ΠΕ Θεσπρωτίας β’ εξαμήνου 2024 (παροχή υπηρεσιών).

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την συντήρηση του οδικού ηλεκτροφωτισμού εθνικού και επαρχιακού δικτύου ΠΕ Άρτας και ΠΕ Πρέβεζας, β’ εξαμήνου 2024 (παροχή υπηρεσιών).

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την μετατόπιση δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ στον κόμβο Επισκοπικού.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την προμήθεια κασετών κλιματισμού για τις αίθουσες του Πρωτοδικείου Ιωαννίνων.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την πληρωμή πάγιων τελών κτηματογράφησης, όπως εκδίδονται από το Ν.Π.Δ.Δ. Ελληνικό Κτηματολόγιο Α.Ε., για το έτος 2024, και αφορούν δηλώσεις ιδιοκτησίας (Δ2) της ΔΤΕ ΠΗ στο πλαίσιο της διαδικασίας μεταγραφής (άρθρο 17 του Κ.Α.Α.Α. ν.2882/2001) πράξεων Κήρυξης Αναγκαστικών απαλλοτριώσεων της Περιφέρειας Ηπείρου.

Έγκριση υποβολής πρότασης ένταξης και χρηματοδότησης της Πράξης «Έργα προσαγωγής - επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων οικισμού Καναλακίου Δήμου Πάργας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος», με τίτλο «Επενδύσεις στη διαχείριση λυμάτων οικισμών Γ΄ προτεραιότητας Οδηγίας 91/271/ΕΟΚ για την Περιφέρεια Ηπείρου».

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής, μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Μετσόβου, για την υλοποίηση του έργου «Παροχή υπηρεσιών για την ωρίμανση των έργων ύδρευσης Τ.Κ. Σιτσαίνων και οικισμού Παλαιοχωρίου Τ.Κ. Μικρού Περιστερίου Δ. Μετσόβου», προϋπολογισμού € 37.200,00 με ΦΠΑ, ορισμός εκπροσώπων για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της σύμβασης και έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης.

Έγκριση του από 02-07-2024 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση τμήματος 19ης επαρχιακής οδού «Σκοτωμένου» - Γραικικό – Κουκούλια Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων Π.Ε. Άρτας Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού 175.000,00 € με Φ.Π.Α.

Έγκριση του από 28-06-2024 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Άμεση αποκατάσταση βοηθητικών οδών σύνδεσης με επαρχιακό δίκτυο από Βαθύπεδο έως Παλαιοχώρι Συρράκου», προϋπολογισμού 74.400,00 € με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

Έγκριση του από 04-07-2024 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Εργασίες αποκατάστασης του γεφυριού Κλειδωνιάς του Δήμου Κόνιτσας», προϋπολογισμού 90.000,00 € με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Καθαρισμός πρανών, άρση καταπτώσεων, διάνοιξη τάφρων απορροής όμβριων και καθαρισμός τεχνικών έργων από Κόνιτσα έως Παλιοσέλι (παροχή υπηρεσιών)».

Έγκριση του 1ου/27-06-2024 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας του ανοικτού ηλεκτρονικού μειοδοτικού διαγωνισμού με τίτλο «Προμήθεια ψυχρού ασφαλτομίγματος που χρησιμοποιείται για την συντήρηση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού € 99.200,00 € με ΦΠΑ.

Έγκριση τροποποίησης της από 01-10-2020 Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Πρέβεζας, του Δήμου Κόνιτσας, της εταιρείας «Αναπτυξιακή Εταιρεία Αμάραντος Α.Ε.» και της εταιρείας «Λουτρά Καβασίλων – Αγίας Βαρβάρας – Κόνιτσας Α.Ε.» για την υλοποίηση της Πράξης: «Παρεμβάσεις ανάδειξης Ιαματικών Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Ηπείρου», στο πλαίσιο του έργου «TheRout_Net– Thematic routes and networks» που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας “Interreg Cooperation Programme V-A Greece – Italy 2014-2020.

Έγκριση μετακίνησης του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Βασιλείου Γοργόλη στην Αθήνα το διάστημα 10-11/7/2024 προκειμένου για να παραβρεθεί στο 2ο Επενδυτικό - Επιστημονικό forum «Ενεργειακή Αξιοποίηση Αποβλήτων – Βιομάζα -Βιομεθάνιο» και έγκριση των σχετικών δαπανών.

Έγκριση διορθωμένων ονομαστικών καταστάσεων δικαιούχων μετακίνησης μαθητών με τους γονείς τους ή τους κατά νόμο επιτρόπους μαθητών και των ενηλίκων μαθητών Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων με επιδόματα άρθρου 3 (παρ 1α – 1β) της υπ΄ αριθ. 50025/26-09-2018 ΚΥΑ.

Έγκριση τροποποιημένων πινάκων δρομολογίων αναδόχων Δυναμικού Συστήματος Αγορών μεταφοράς μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την εκπόνηση υποέργων του έργου της ΣΑΝΠ 430 Ηπείρου με ΚΑ 2023ΝΠ43000027 και τίτλο «Επέκταση αγροτικού και λοιπού ηλεκτροφωτισμού 2019-2021 (2019ΕΠ53000002)».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου/Π.Ε. Ιωαννίνων στην διοργάνωση του τουρνουά Preveza Beach Handball, στο πλαίσιο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Handball 2024, το οποίο θα διεξαχθεί από 12 έως 14-07-2024 στην παραλία της Λούτσας του Δήμου Πάργας.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου/Π.Ε. Ιωαννίνων στην διοργάνωση, με τον Σύλλογο Απανταχού Αμπελοχωριτών, του 6ου Ανώμαλου Δρόμου – Sklupo Trail Run που θα διεξαχθεί στις 14-07-2024 στο Αμπελοχώρι του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου/Π.Ε. Ιωαννίνων στην διοργάνωση, με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατσικά, του 14ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, το οποίο θα διεξαχθεί στις 12/13-07-2024.

Έγκριση τροποποίησης της από 15-03-2023 Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης του Διεθνούς Πανεπιστήμιου Της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε.) για την υλοποίηση του υποέργου «Δράσεις για την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου 2023-2025».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για την προμήθεια ανταλλακτικών και εργασιών συντήρησης – επισκευής Μηχανημάτων και Οχημάτων και ειδών συνεργείου (ανταλλακτικά – αναλώσιμα κλπ) της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.

Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 22-05-2024 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Καθαρισμός – άρση προσχώσεων υδατορεμάτων Π.Ε. Άρτας για το έτος 2024», προϋπολογισμού € 120.000,00 με ΦΠΑ.

Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 21-05-2024 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Συνδρομή στην κατασκευή τεχνικών έργων (επένδυση πρανών, διαβάσεις κλπ) στραγγιστικού - αρδευτικού δικτύου Π.Ε. Άρτας για το έτος 2024», προϋπολογισμού € 140.000,00 με ΦΠΑ.

Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Άρτας «Προμήθεια και εγκατάσταση μεταλλικών θυροφραγμάτων σε τάφρο στην Τ.Κ. Κομμένου στη θέση “μηδέν” σε αντικατάσταση κατεστραμμένων», αναδόχου εργοληπτικής επιχείρησης «ΝΤΑΛΙΑ ΟΛΓΑ ΜΕΤΑΛΛΑ Α.Ε.», μέχρι την 15-10-2024.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης λειτουργικών δαπανών της Π.Ε Άρτας.

Έγκριση απευθείας ανάθεσης προμήθειας αγαθών και παροχής υπηρεσιών στο πλαίσιο συνδιοργάνωσης εκδηλώσεων της Π.Ε. Άρτας.

Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Αντιπλημμυρικά έργα στη θέση "Γκουμάτσια" Νέα Σελεύκειας Δήμου Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 340.000,00 € με ΦΠΑ και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας.

Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Οδός πρόσβασης επαρχιακού δρόμου με αγροτοκτηνοτροφικές μονάδες στην περιοχή Μαργαριτίου», προϋπολογισμού 71.400,00 € με ΦΠΑ και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας.

Έγκριση μετακίνησης του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη, στην Αθήνα, από 01 έως 03-07-2024, προκειμένου να παραβρεθεί στο Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.ΠΕ) ως μέλος του και σε συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Ανάπτυξης και έγκριση των σχετικών δαπανών.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για διαφημίσεις - δημοσιεύσεις γενικά και δημοσιεύσεις περιλήψεων διακηρύξεων σε περιπτώσεις άγονων διαγωνισμών για τις ανάγκες της Π.Ε. Θεσπρωτίας, για το έτος 2024.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για έξοδα επίδοσης δικογράφου της Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την συμμετοχή της Π.Ε. Θεσπρωτίας σε πολιτιστικές εκδηλώσεις (χορευτικό αντάμωμα, θεατρικές παραστάσεις και δρώμενα και μουσικές βραδιές στην Πλαταριά και «Βραδιά Οινογνωσίας και Έκθεση Φωτογραφίας με Θέμα το Αμπέλι και την Ελιά», στην Πέρδικα).

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την συμμετοχή της Π.Ε. Θεσπρωτίας σε πολιτιστικές εκδηλώσεις (θεατρικές παραστάσεις: «Ο Φιλοκτήτης» του Ευριπίδη και «Η Εκάβη στη Θράκη» και «1ο Φεστιβάλ Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς»).

Έγκριση του από 26-06-2024 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της από 18-06-2024 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Βελτίωση βατότητας - Κατασκευή και συντήρηση τεχνικών στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 264.314,52 με ΦΠΑ.

Έγκριση του από 03-07-2024 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 03-07-2024 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Ασφαλτοστρώσεις - συντηρήσεις οδικών τμημάτων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 370.000,00 με ΦΠΑ.

Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του υποέργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Έργα βελτίωσης αντλιοστασίων Α/Σ 1 (Γλυκής) και Α/Σ Α4 (Κυψέλης)», της Πράξης «Έργα εκσυγχρονισμού εξοικονόμησης νερού και ενέργειας του δικτύου του ΤΟΕΒ Αχέροντα», με κωδικό ΟΠΣΑΑ 0022103475 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, αναδόχου Β ΚΟΝΔΥΛΗΣ & ΣΙΑ ΕΕ», μέχρι την 31-10-2024.

Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Συντήρηση – αποκατάσταση – κατασκευή πεζοδρομίων και ηλεκτροφωτισμός του επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Πρέβεζας», αναδόχου «Β. ΓΚΑΡΤΖΩΝΗΣ Κ’ ΣΙΑ Ε.Ε. με δ.τ. ΙΡΙΣ ΕΡΓΩ Ε.Ε.», μέχρι την 18-11-2024.

Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την προμήθεια ανταλλακτικών και εργασιών συντήρησης – επισκευής Μηχανημάτων και Οχημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.

Έγκριση καταβολής αποζημίωσης χρήσης υφιστάμενου μίσθιου για τη στέγαση των Δ/νσεων Τεχνικών Έργων, Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας, του ΚΕΔΑΣΥ νομού Πρέβεζας, του Τμήματος Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας και των Τμημάτων Πολιτικής Προστασίας και ΠΣΕΑ της Π.Ε. Πρέβεζας.

Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεσης πιστώσεων του προϋπολογισμού της Π.Ε. Πρέβεζας οικ. έτους 2024 (επιστροφή παραβόλων).

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την συμμετοχή της Π.Ε. Πρέβεζας, στην διοργάνωση της αθλητικής εκδήλωσης «4ος Αγώνας Δρόμου στο Θεσπρωτικό».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την συμμετοχή της Π.Ε. Πρέβεζας, στην διοργάνωση της πολιτιστικής εκδήλωσης «ΔΙΟΓΕΝΕΙΑ 2024».

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την συμμετοχή της Π.Ε. Πρέβεζας, στην διοργάνωση της πολιτιστικής εκδήλωσης «ΑΜΙΣΟΣ 2024»

Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την συμμετοχή της Π.Ε. Πρέβεζας, στην διοργάνωση της αθλητικής εκδήλωσης «Τουρνουά Μπάσκετ 3 on 3 Πρέβεζας 2024».
Read More »
ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (Συνεδρίαση Δευτέρα 8 Ιουλίου) ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (Συνεδρίαση Δευτέρα 8 Ιουλίου) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 08, 2024 Rating: 5

Σελίδες