Κοινωνικός τουρισμός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Ποιοι είναι δικαιούχοι

Δευτέρα, Ιουνίου 03, 2024
Κοινωνικός τουρισμός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Ποιοι είναι δικαιούχοιΞεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού για την την περίοδο 2024 – 2025 της ΔΥΠΑ.

Η υποβολή των αιτήσεων για τον Κοινωνικό Τουρισμό θα γίνει βάσει του τελευταίου ψηφίου του ΑΦΜ και δεν έχει σημασία ο χρόνος υποβολής της αίτησης για το τελικό αποτέλεσμα της κρίσης, καθώς οι αποφάσεις λαμβάνονται με βάση την μοριοδότηση κάθε αιτήματος.

Οι δικαιούχοι μπορείτε να υποβάλετε αίτηση ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των ενδιαφερόμενων δικαιούχων έως τις 09.06.2024 και ώρα 23:59, ως εξής:
ΑΦΜ που λήγουν σε 0: Ημερομηνία 03.06 & 04.06
ΑΦΜ που λήγουν σε 1: Ημερομηνία 05.06 & 06.06
ΑΦΜ που λήγουν σε 2,3,4: Ημερομηνία 07.06
ΑΦΜ που λήγουν σε 4,5,6: Ημερομηνία 08.06
ΑΦΜ που λήγουν σε 7,8,9: Ημερομηνία 09.06

Ποιοι είναι δικαιούχοι

Δικαιούχοι του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού είναι:
εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
ασφαλισμένοι στον eEΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01.01.2023 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.
Το οικογενειακό εισόδημα δεν μπορεί να ξεπερνά τις 30.000 ευρώ, ενώ για τους μακροχρόνια ανέργους (ανεργία άνω των 12 μηνών) το εισόδημα δεν μπορεί να ξεπερνά τα 16.000 € για τους άγαμους, τα 24.000 € για τους έγγαμους (προσαυξανόμενο κατά 5.000 € ανά τέκνο) ή 29.000 € για τις μονογονεϊκές οικογένειες (προσαυξανόμενο κατά 5.000 € για κάθε τέκνο μετά το πρώτο).

Σημειώνεται ότι δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εργαζόμενοι και άνεργοι που επιδοτούνται για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού οποιουδήποτε άλλου φορέα για την ίδια περίοδο και όσοι (εκτός των ΑμεΑ) πήραν επιταγή στο πρόγραμμα 2023-24.

Πως επιλέγονται οι δικαιούχοι;

Η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέα, αριθμός παιδιών, εισόδημα, συμμετοχή για πρώτη φορά) με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet.

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Αποζημιώσεις και Παροχές – Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού (ΔΥΠΑ).
Read More »
Κοινωνικός τουρισμός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Ποιοι είναι δικαιούχοι Κοινωνικός τουρισμός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Ποιοι είναι δικαιούχοι Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 03, 2024 Rating: 5

Ζητείται προσωπικό για καφετέρια στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Ιουνίου 03, 2024
Ζητείται προσωπικό για καφετέρια στην ΗγουμενίτσαΖητείται προσωπικό για καφετέρια στις θέσεις κουζίνας/λάντζας και σέρβις. 

Για πληροφορίες καλέστε στο 6988860633

Read More »
Ζητείται προσωπικό για καφετέρια στην Ηγουμενίτσα Ζητείται προσωπικό για καφετέρια στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 03, 2024 Rating: 5

Διακομιδή 43χρονης από τους Παξούς στην Πλαταριά και μετά στα Γιάννινα

Δευτέρα, Ιουνίου 03, 2024
Διακομιδή 43χρονης από τους Παξούς στην Πλαταριά και μετά στα Γιάννινα
Με ιδιωτικό σκάφος διακομίσθηκε μία 43χρονη από το λιμάνι της Λάκκας Παξών στο λιμάνι της Πλαταριάς Ηγουμενίτσας.

Η 43χρονη είχε μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας του νησιού και κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή της στο νοσοκομείο.

Έτσι για μία ακόμη φορά επιστρατεύτηκε ιδιωτικό σκάφος και με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού έχει η διακομιδή.

Στην Πλαταριά ανέμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για την μεταφορά της ασθενούς σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

Πηγή epiruspost.gr 
Read More »
Διακομιδή 43χρονης από τους Παξούς στην Πλαταριά και μετά στα Γιάννινα Διακομιδή 43χρονης από τους Παξούς στην Πλαταριά και μετά στα Γιάννινα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 03, 2024 Rating: 5

Αναζήτηση Πωλήτριας-Πωλητή και Υπεύθυνου Καταστήματος Εστίασης στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Ιουνίου 03, 2024
Αναζήτηση Πωλήτριας-Πωλητή και Υπεύθυνου Καταστήματος Εστίασης στην Ηγουμενίτσα


Η εταιρεία ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΝΕ αναζητά Πωλήτριες-Πωλητές και Υπεύθυνο Καταστήματος για την ομάδα που θα στελεχώσει τη λειτουργία νέου καταστήματος καφέ, bakery, snack εντός του Επιβατικού Σταθμού στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Επιθυμητά προσόντα για τη θέση Πωλήτριας-Πωλητή
  • εμπειρία σε αντίστοιχα καταστήματα εστίασης
  • εμπειρία σε παρασκευή καφέ
  • γνώση ψησίματος σφολιατοειδών & προϊόντων ζύμης θα συνεκτιμηθεί
  • γνώση σε κρύα κουζίνα & παρασκευή σάντουιτς θα συνεκτιμηθεί.
Αναζητούμε άτομα υπεύθυνα, με ευχάριστη προσωπικότητα και ευγένεια, επικοινωνιακά και με ικανότητα συνεργασίας με την ομάδα και επαγγελματισμό.

Επιθυμητά προσόντα για τη θέση Υπεύθυνου Καταστήματος
  • εμπειρία σε αντίστοιχη θέση διαχείρισης καταστήματος
  • εμπειρία παρασκευής καφέ, ψησίματος σφολιατοειδών & προϊόντων ζύμης, παρασκευής snacks.
Ο υπεύθυνος καταστήματος θα διαχειρίζεται το προσωπικό, τα υλικά του καταστήματος καθώς και την συνολική και επιμέρους λειτουργία του.
Πρέπει να έχει ικανότητα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, να είναι οργανωτικός, υπεύθυνος και συνεπής, με επαγγελματική σοβαρότητα και εμφάνιση.

Ξένες γλώσσες επιθυμητές.
Προσφέρεται εκπαίδευση, άριστο περιβάλλον εργασίας, εργασία όλο τον χρόνο, ικανοποιητικό πακέτο αποδοχών, δυνατότητα επαγγελματικής εξέλιξης.
Τα βιογραφικά θα πρέπει να αποστέλλονται στο email careers@minoan.gr με θέμα ΕΣΤΙΑΣΗ MINOAN LINES / θέση για την οποία γίνεται η αίτηση

Read More »
Αναζήτηση Πωλήτριας-Πωλητή και Υπεύθυνου Καταστήματος Εστίασης στην Ηγουμενίτσα Αναζήτηση Πωλήτριας-Πωλητή και Υπεύθυνου Καταστήματος Εστίασης στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 03, 2024 Rating: 5

Ζητούνται άτομα για άμεση πρόσληψη

Δευτέρα, Ιουνίου 03, 2024
Ζητούνται άτομα για άμεση πρόσληψηRead More »
Ζητούνται άτομα για άμεση πρόσληψη Ζητούνται άτομα για άμεση πρόσληψη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 03, 2024 Rating: 5

Πυρκαγιά σε φορτηγό με φορτίο πορτοκάλια

Δευτέρα, Ιουνίου 03, 2024
Πυρκαγιά σε φορτηγό με φορτίο πορτοκάλια

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Σήμερα, στο 169,2 χιλιόμετρο της Ιόνιας Οδού, στο ρεύμα προς Ιωάννινα, σημειώθηκε πυρκαγιά στον χώρο της μηχανής ενός φορτηγού που μετέφερε φορτίο πορτοκάλια. 
Ο οδηγός του φορτηγού αντέδρασε άμεσα και κατάφερε να σβήσει την πυρκαγιά με τη χρήση πυροσβεστήρα πριν από την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Στο σημείο έφτασαν γρήγορα δύο πυροσβεστικά οχήματα με πέντε υπαλλήλους και τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φιλιππιάδας, καθώς και ένα όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ιόνιας Οδού. 
Η άμεση επέμβαση του οδηγού απέτρεψε την εξάπλωση της πυρκαγιάς και την πιθανή καταστροφή του φορτίου και του οχήματος.Read More »
Πυρκαγιά σε φορτηγό με φορτίο πορτοκάλια Πυρκαγιά σε φορτηγό με φορτίο πορτοκάλια Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 03, 2024 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές για κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης σε βάρος υπερήλικης

Δευτέρα, Ιουνίου 03, 2024
Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές για κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης σε βάρος υπερήλικης


Συνελήφθησαν χθες (02-06-2024) το μεσημέρι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων δύο ημεδαπές, οι οποίες κατηγορούνται για κλοπή κατά συναυτουργία, η οποία έλαβε χώρα προχθές (01-06-2024) το πρωί στην πόλη των Ιωαννίνων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενες προσέγγισαν υπερήλικη και αφού απέσπασαν την προσοχή της, αφαίρεσαν το πορτοφόλι της, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές για κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης σε βάρος υπερήλικης Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές για κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης σε βάρος υπερήλικης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 03, 2024 Rating: 5

Εργατικό ατύχημα για οδηγό του Δήμου Σουλίου

Δευτέρα, Ιουνίου 03, 2024
Εργατικό ατύχημα για οδηγό του Δήμου Σουλίου


Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα στο Δήμο Σουλίου, όταν ο οδηγός φορτηγού που πραγματοποιούσε εργασίες στη Φροσύνη Σουλίου, κατά την προσπάθειά του να κατέβει από το όχημα, έπεσε και χτύπησε στα πλευρά.
Ο τραυματισμένος οδηγός μεταφέρθηκε άμεσα στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. 
Στο Κέντρο Υγείας βρέθηκε και ο δήμαρχος Σουλίου και γιατρός Θανάσης Ντάνης, ο οποίος παρακολούθησε την κατάσταση του τραυματία.
Για προληπτικούς λόγους, ο οδηγός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Φιλιατών για περαιτέρω εξετάσεις και παρακολούθηση της κατάστασής του, ενώ η κατάσταση της υγείας του δεν διατρέχει σοβαρό κίνδυνο.
Read More »
Εργατικό ατύχημα για οδηγό του Δήμου Σουλίου Εργατικό ατύχημα για οδηγό του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 03, 2024 Rating: 5

11 συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών στην Ήπειρο

Δευτέρα, Ιουνίου 03, 2024
11 συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών στην Ήπειρο


Στο πλαίσιο καθημερινών περιπολιών και δράσεων που υλοποιούνται από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες συνολικά 11 άτομα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 10 ημεδαπούς και έναν αλλοδαπό, οι οποίοι συνελήφθησαν σε 8 διαφορετικές περιπτώσεις για κατοχή, κατά περίπτωση, μικροποσοτήτων και φυτών κάνναβης, μικροποσότητας ηρωίνης και ναρκωτικών χαπιών.

Αναλυτικά, συνελήφθησαν:
7 ημεδαποί και 1 αλλοδαπός στα Ιωάννινα
1 ημεδαπός στην Άρτα
1 ημεδαπός στη Θεσπρωτία
1 ημεδαπός στην Πρέβεζα

Η καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών αποτελεί πρωταρχική, άμεση και διαρκή προτεραιότητα των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, οι οποίες συνεχίζουν να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την ασφάλεια και την προστασία της τοπικής κοινωνίας.
Read More »
11 συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών στην Ήπειρο 11 συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 03, 2024 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πρόστιμο 1171,80 ευρώ για καύση ξηρών χόρτων

Δευτέρα, Ιουνίου 03, 2024
Ηγουμενίτσα: Πρόστιμο 1171,80 ευρώ για καύση ξηρών χόρτων


Σήμερα, Δευτέρα 03 Ιουνίου 2024, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 1171,80 ευρώ από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηγουμενίτσας στην Τοπική Κοινότητα Δραμέσης του Δήμου Ηγουμενίτσας. 
Το πρόστιμο επιβλήθηκε για καύση ξηρών χόρτων σε υπαίθριο χώρο σταυλικών εγκαταστάσεων, παραβιάζοντας τις ισχύουσες πυροσβεστικές διατάξεις που απαγορεύουν τέτοιες ενέργειες λόγω αυξημένου κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία υπενθυμίζει στους πολίτες τη σημασία της τήρησης των κανονισμών πυρασφάλειας, ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο, και επισημαίνει τις σοβαρές συνέπειες που μπορεί να έχει η παράβασή τους τόσο για τη δημόσια ασφάλεια όσο και για το περιβάλλον.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Πρόστιμο 1171,80 ευρώ για καύση ξηρών χόρτων Ηγουμενίτσα: Πρόστιμο 1171,80 ευρώ για καύση ξηρών χόρτων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 03, 2024 Rating: 5

QR Code με πληροφορίες για το ρολόι της Παραμυθιάς από τον Εμπορικό Σύλλογο

Δευτέρα, Ιουνίου 03, 2024
QR Code με πληροφορίες για το ρολόι της Παραμυθιάς από τον Εμπορικό Σύλλογο


Ο Εμπορικός Σύλλογος Παραμυθιάς με την συνεργασία της Θεατρικής ομάδας ΘΕΑΤΟ Παραμυθιάς , συμβάλλει στην προβολή αλλά και στην τουριστική άνθηση του τόπου μας , καινοτομώντας.
Δημιουργήσαμε το πρώτο QR Code αποθήκευσης πληροφοριών για το ιστορικής σημασίας ρολόι της Παραμυθιάς .
Ο κάθε επισκέπτης , τουρίστας ή ακόμα και οι νέοι μας ,
που πιθανά δεν γνωρίζουν , σκανάροντας τον κωδικό ακούνε να ζωντανεύουν μέσα τους μνήμες θαμμένες στη λήθη των παρελθόντων χρόνων του τόπου μας ,
Σημαντική σημείωση : η αφήγηση είναι βασισμένη στις χειρόγραφες σημειώσεις από το 1988 του Παραμυθιώτη Γιώργου Λουκά Παπαδόπουλου.
Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Κύριο Δημήτρη Τσίτσιο για την συμμετοχή του στην αφήγηση

Read More »
QR Code με πληροφορίες για το ρολόι της Παραμυθιάς από τον Εμπορικό Σύλλογο QR Code με πληροφορίες για το ρολόι της Παραμυθιάς από τον Εμπορικό Σύλλογο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 03, 2024 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ποδηλατάδα για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

Δευτέρα, Ιουνίου 03, 2024
Ηγουμενίτσα: Ποδηλατάδα για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου


O Δήμος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Ηγουμενίτσας «Άπειρος» σας προσκαλούν να γιορτάσετε μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024, στις 19:00, στην Πλατεία Δημαρχείου, στην Ηγουμενίτσα.

Θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση – συζήτηση και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ποδηλατάδα στο κέντρο της πόλης και στον ποδηλατόδρομο.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ποδηλατάδα για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου Ηγουμενίτσα: Ποδηλατάδα για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 03, 2024 Rating: 5

Festival Παραμυθιάς: 2 εβδομάδες γεμάτες πολιτισμό | Αναλυτικά το πρόγραμμα

Δευτέρα, Ιουνίου 03, 2024
Festival Παραμυθιάς: 2 εβδομάδες γεμάτες πολιτισμό | Αναλυτικά το πρόγραμμα 


Ο δήμος Σουλίου παρουσιάζει:
Festival Παραμυθιάς 2024 15 – 31 ΙΟΥΛΙΟΥ
Σας προσκαλούμε στο μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της Θεσπρωτίας από τις 15 έως τις 31 Ιουλίου 2024. Ένας μαγευτικός χώρος μέσα στο δάσος, η Κατασκήνωση Παραμυθιάς, διαμορφώθηκε ειδικά για να φιλοξενήσει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις για παιδιά και μεγάλους, αλλά και τη Θερινή Ακαδημία Θέατρου, που ιδρύεται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και τη Σχολή Θεάτρου Τεχνών Εκατό.
Ελάτε να περπατήσουμε στα μονοπάτια της μυθολογίας μας, να επισκεφθούμε τον Αχέροντα ποταμό και να γνωρίσουμε την ιστορία του Σουλίου.
Ελάτε στο ταξίδι.

Ο Δήμαρχος Σουλίου
Θανάσης Ζ. Ντάνης

Το πρόγραμμα:

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024: Συναυλία – Κώστας Χατζής και Ελπίδα


Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024: Αν ακούσεις τα παιδιά Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Λευτέρης Ελευθερίου

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024: Αλέξανδρος Τζουβέλας – Stand up Comedy
 

Κυριακή 21 Ιουλίου 2024: Θεατρική Παράσταση «Ο ΕΛΕΦΑΣ»

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024: Παρουσίαση αποτελεσμάτων “Ακαδημίας Θεάτρου”

Κυριακή 28 Ιουλίου 2024: Ο Κουρέας της Σεβίλλης – Αθηναϊκές Μαριονέττες

Τρίτη 30 Ιουλίου 2024 : Ο Θάνατος του Ιβάν Iλίτς του Leo Tolstoy

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Δήμαρχος Θανάσης Ζ. Ντάνης
Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Γιάννης Μακρίδης
Αν. Καλ. Διευθυντής: Παύλος Εμμανουηλίδης
Γενική Διεύθυνση: Μάγια Πολιτάκη
Οργάνωση παραγωγής: Παντελής Βατουσιάδης

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ
Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αλέξανδρος Κοντός
Αντιδήμαρχος Παιδείας Αντιγόνη Φίλη
Πρόεδρος τοπικού Παραμυθιάς Ιφιγένεια Ζoρκάδη
Ενεργοί πολίτες Λάμπρος Λιάκος
Ενεργοί πολίτες Μαίρη Χρήστου
Ενεργοί πολίτες Λαμπρίνα Παπά

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ»

Πρόεδρος ΙΜΚ: Ξένια Καλδάρα
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΧΟΛΗΣ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΤΕΧΝΩΝ ΕΚΑΤΟ»
Χάρης Τζωρτζάκης

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Δημαρχείο: 2666360100
Festival: 6932442991

Email επικοινωνίας:
Festival: info@paramythiafest.gr
Workshop: workshop@paramythiafest.gr

Ηλεκτρονική προπώληση: more.com

Φυσικά σημεία προπώλησης:
Παραμυθιά, Καφετέρια Άμετρον, Κων. Καραμανλη
Παραμυθιά, Πρακτορείο εφημερίδων Νίκου Κώτση, πεζόδρομος
Παραμυθιά, Κατασκήνωση Παραμυθιάς, ταμείο Festival
Ηγουμενίτσα, Βιλιοπωλείο Μητσέλου Κωνσταντίνα, Κύπρου 8
Ηγουμενίτσα, Βιβλιοπωλείο Πολύχρωμο Πάσχου Δημήτρη, Κρυστάλλη 3Β
Read More »
Festival Παραμυθιάς: 2 εβδομάδες γεμάτες πολιτισμό | Αναλυτικά το πρόγραμμα Festival Παραμυθιάς: 2 εβδομάδες γεμάτες πολιτισμό | Αναλυτικά το πρόγραμμα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 03, 2024 Rating: 5

Με καθυστέρηση τα θέματα των πανελληνίων στα ΕΠΑΛ της Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Ιουνίου 03, 2024
Με καθυστέρηση τα θέματα των πανελληνίων στα ΕΠΑΛ της Θεσπρωτίας


Με καθυστέρηση έφτασαν τα θέματα των πανελληνίων εξετάσεων στους μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) στη Θεσπρωτία σήμερα το πρωί, λόγω βλάβης που παρουσιάστηκε στο σύστημα μετάδοσης των θεμάτων. 
Η καθυστέρηση προκάλεσε ανησυχία, αλλά τα θέματα παραδόθηκαν τελικά στους μαθητές στις 9:20 π.μ.
Παρά την αρχική καθυστέρηση, οι εξετάσεις εξελίσσονται ομαλά, χωρίς περαιτέρω προβλήματα. Στη Θεσπρωτία, ο αριθμός των μαθητών των ΕΠΑΛ που διαγωνίζονται ανέρχεται στους 86.
Το Υπουργείο θα πρέπει να φροντίσει για τη διεξαγωγή των εξετάσεων με ομαλό τρόπο, εξασφαλίζοντας ότι οι μαθητές μπορούν να συνεχίσουν την προσπάθειά τους χωρίς επιπλέον άγχος.
Read More »
Με καθυστέρηση τα θέματα των πανελληνίων στα ΕΠΑΛ της Θεσπρωτίας Με καθυστέρηση τα θέματα των πανελληνίων στα ΕΠΑΛ της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 03, 2024 Rating: 5

Μαυρομάτι: «Καψώνι» Αλβανών σε στενό συγγενή του Μπελέρη και ένα στέλεχος της Ομόνοιας

Δευτέρα, Ιουνίου 03, 2024
Μαυρομάτι: «Καψώνι» Αλβανών σε στενό συγγενή του Μπελέρη και ένα στέλεχος της Ομόνοιας


Οι ευρωεκλογές πλησιάζουν και ο Φρέντι Μπελέρης δίνει τη δική του μάχη. Ο ξάδερφός του και ένα στέλεχος της Ομόνοιας, έμειναν όλη νύχτα κρατούμενοι από τις αλβανικές αρχές, επειδή θεώρησαν ύποπτα τα προεκλογικά φυλλάδια και τα ψηφοδέλτια.
Ο Φρέντι Μπελέρης βρίσκεται διαρκώς στο μικροσκόπιο των αλβανικών Αρχών, που όπως φαίνεται προσπαθούν να κάνουν ακόμα και καψώνια σε στενούς συγγενείς και συνεργάτες του υποψήφιου ευρωβουλευτή. 
Όπως κατήγγειλε ο Άγγελος Συρίγος, αστυνομικοί στην Αλβανία, θεώρησαν ύποπτα τα προεκλογικά φυλλάδια και τα ψηφοδέλτια που μετέφερε ένας ξάδερφος του κ. Μπελέρη μαζί με ένα στέλεχος της Ομόνοιας. 
Κάλεσαν την Αντιτρομοκρατική, αλλά επειδή ήταν νύχτα, ο έλεγχος δεν έγινε. Οι δυο άντρες έμειναν κρατούμενοι όλο το βράδυ και το πρωί αφέθηκαν ελεύθεροι.

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΙ ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, Άγγελος Συρίγος, η περιπέτεια για τους δύο άνδρες ξεκίνησε στις 23:00 το βράδυ της Κυριακής 2 Ιουνίου, όταν πέρασαν τον μεθοριακό σταθμό στο Μαυρομάτι Θεσπρωτίας.
Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο, οι Αλβανοί που τους σταμάτησαν για έλεγχο βρήκαν στο αυτοκίνητο των δύο ανδρών προεκλογικά φυλλάδια του Φρέντι Μπελέρη και ψηφοδέλτια της ΝΔ καθώς το πρωί της Κυριακής είχαν λάβει μέρος σε συγκέντρωση για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Οι Αλβανοί είπαν στον ξάδερφο του Φρέντι Μπελέρη και στο στέλεχος της Ομόνοιας ότι έπρεπε να καλέσουν την Αντιτρομοκρατική προκειμένου να διακριβωθεί αν τα προεκλογικά φυλλάδια και τα ψηφοδέλτια ήταν… τρομοκρατικό υλικό.
Επειδή, όμως, στην Αλβανία η Αντιτρομοκρατική λειτουργεί μέχρι τις 22:00 το βράδυ, όπως είπε ο κ. Συρίγος, οι δύο άνδρες παρέμειναν κρατούμενοι μέχρι τα χαράματα σήμερα Δευτέρα, οπότε και αφέθηκαν ελεύθεροι αφού δεν κρίθηκε ότι μετέφεραν κάτι ύποπτο. Για το καψώνι ήταν ενήμερη από την πρώτη στιγμή η ελληνική πρεσβεία στην Αλβανία ενώ στο πλευρό των δύο ανδρών έμεινε όλο το βράδυ ο Γενικός Πρόξενος Αργυροκάστρου.
Read More »
Μαυρομάτι: «Καψώνι» Αλβανών σε στενό συγγενή του Μπελέρη και ένα στέλεχος της Ομόνοιας Μαυρομάτι: «Καψώνι» Αλβανών σε στενό συγγενή του Μπελέρη και ένα στέλεχος της Ομόνοιας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 03, 2024 Rating: 5

Στην επιτροπή «Ψηφιακής Διακυβέρνησης» της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας ο Γιώργος Ντάνης

Δευτέρα, Ιουνίου 03, 2024
Στην επιτροπή «Ψηφιακής Διακυβέρνησης» της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας ο Γιώργος Ντάνης


Ο δημοτικός σύμβουλος Ηγουμενίτσας, κ. Γιώργος Ντάνης, ορίστηκε ως μέλος της Επιτροπής «Ψηφιακής Διακυβέρνησης» της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε). Η επιλογή του κ. Ντάνη έγινε από τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε και Δήμαρχο Αμπελοκήπων Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου.

Σε δήλωσή του, ο κ. Ντάνης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την εμπιστοσύνη που του δείχθηκε, αναφέροντας:
"Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε και Δήμαρχο Αμπελοκήπων Μενεμένης κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, για την επιλογή του, να με προτείνει ως μέλος της Πολιτικής Επιτροπής «Ψηφιακής Διακυβέρνησης» της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Και από τη θέση αυτή, θα εργαστώ ώστε οι Δήμοι να ενισχύσουν τη φωνή τους με τεκμηριωμένες προτάσεις και δράσεις για τον αναγκαίο ισόρροπο ψηφιακό μετασχηματισμό, με ρεαλισμό αλλά και με οραματική ματιά προς όφελος των πολιτών."

Ο κ. Ντάνης, με την εμπειρία και τη γνώση του, αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στις πρωτοβουλίες της Κ.Ε.Δ.Ε για την προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού των δήμων της Ελλάδας, που θα ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες των πολιτών.
Read More »
Στην επιτροπή «Ψηφιακής Διακυβέρνησης» της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας ο Γιώργος Ντάνης Στην επιτροπή «Ψηφιακής Διακυβέρνησης» της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας ο Γιώργος Ντάνης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 03, 2024 Rating: 5

Αύξηση σοκ ως 70% στα πράσινα τιμολόγια ρεύματος | Οι νέες τιμές ανά πάροχο

Δευτέρα, Ιουνίου 03, 2024
Αύξηση σοκ ως 70% στα πράσινα τιμολόγια ρεύματος | Οι νέες τιμές ανά πάροχο


Μεγάλες διαφοροποιήσεις από πάροχο σε πάροχο καταγράφονται στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, για τον μήνα Ιούνιο. Η μεγάλη αύξηση στην τιμή χονδρικής προκάλεσε ανατιμήσεις, οι οποίες τελικώς κυμαίνονται από 8% έως και 70%.
Αν μάλιστα η ΔΕΗ δεν προχωρούσε σε γενναία έκπτωση των τιμολογίων κατά 38%, οι τιμές του ρεύματος για πάνω από το 50% των καταναλωτών θα έπαιρναν φωτιά για πρώτη φορά μετά την εισαγωγή στην αγορά του πράσινου τιμολογίου στις αρχές του έτους.

Τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ
Ειδικότερα για τον Ιούνιο η ΔΕΗ προχώρησε σε αύξηση τιμολογίων κατά 12,2%, προσφέροντας ταυτόχρονα έκπτωση 38% στις τιμές του ρεύματος. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκπτωση που έχει δώσει στους καταναλωτές η Επιχείρηση από τις αρχές του χρόνου καθώς η μεγαλύτερη είχε δοθεί τον Γενάρη και ήταν 20%. Τους προηγούμενους μήνες που οι τιμές της χονδρεμπορικής ήταν πτωτικές η έκπτωση της ΔΕΗ κυμαινόταν στο 10%.
Συγκεκριμένα, το τιμολόγιο του μήνα Ιουνίου διαμορφώνεται στα 11,898 λεπτά από 10,656 λεπτά τον Μάιο για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες το μήνα λόγω αύξησης της χρηματιστηριακής τιμής της ενέργειας τον προηγούμενο μήνα. Η αντίστοιχη χρέωση για κατανάλωση άνω των 500 κιλοβατωρών ανέρχεται σε 12,642 λεπτά από 11,736 λεπτά τον Μάϊο, ενώ η νυκτερινή χρέωση είναι 9,976 λεπτά ανά κιλοβατώρα από 7,866 λεπτά τον προηγούμενο μήνα.
Η μεγάλη διαφοροποίηση αποδίδεται και στην απόφαση ορισμένων παρόχων να απορροφήσουν σημαντικό μέρος των αυξήσεων, προσφέροντας μεγαλύτερες εκπτώσεις στους καταναλωτές.

Γιατί τραβούν την ανηφόρα οι λογαριασμοί του Ιουνίου
Ειδικότερα, το πρόβλημα ξεκίνησε από τη στιγμή που τον Μάιο καταγράφηκε πολύ μεγάλη αύξηση στην τιμή χονδρικής του ηλεκτρικού ρεύματος περισσότερα από 20 ευρώ ανά μεγαβατώρα σε ποσοστιαία βάση πάνω από 35%.
Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτή η αύξηση πέρασε και στα τιμολόγια λιανικής.
Αυτό το οποίο είναι σημαντικό, κι εκεί εντοπίζονται οι διαφοροποιήσεις, είναι το ποια τελικά θα είναι η εν λόγω επιβάρυνση.
Υπάρχουν κάποιοι πάροχοι που προχώρησαν σε αυξήσεις των εκπτώσεων που προσφέρουν προς τους καταναλωτές, προκειμένου να απορροφηθεί ένα σημαντικό μέρος αυτών των ανατιμήσεων.
Άλλοι πάροχοι δεν το έκαναν και γι’ αυτό έχει ανοίξει πάρα πολύ η ψαλίδα ανάμεσα στον φθηνότερο και στον ακριβότερο.

Οι νέες τιμές ανά πάροχο
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η ΡΑΑΕΥ, τα πράσινα τιμολόγια ανά πάροχο διαμορφώνονται ως εξής:
ΗΡΩΝ. Το Basic Home έχει ανταγωνιστική χρέωση στα 0,16333 ευρώ ανά κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας. Η τιμή του παγίου είναι στα 5 ευρώ.
Protergia. Η χρέωση στο οικιακό Value Special ανέρχεται στα 0,16422 ευρώ ανά κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας. Η τιμή του παγίου είναι στα 4 ευρώ.
Elpedison. Το ειδικό οικιακό τιμολόγιο για τις πρώτες 100 κιλοβατώρες έχει ανταγωνιστική χρέωση στα 0,15484 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Η τιμή του παγίου είναι στα 5 ευρώ. Από την 101η κιλοβατώρα και πάνω η ανταγωνιστική χρέωση είναι στα 0,17984 ευρώ ανά κιλοβατώρα.
NRG. Το ειδικό τιμολόγιο έχει ανταγωνιστική χρέωση στα 0,15952 ευρώ ανά κιλοβατώρα με ebill και πάγια εντολή και έκπτωση συνέπειας. Το πάγιο είναι στα 3,5 ευρώ.
Volton. Το ειδικό τιμολόγιο έχει ανταγωνιστική χρέωση στα 0,12916 ευρώ ανά κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας και δώρο το ρεύμα του πρώτου μήνα. Το πάγιο είναι στα 4,90 ευρώ.
Φυσικό Αέριο Ελλάδος. Το ειδικό ενιαίο τιμολόγιο έχει ανταγωνιστική χρέωση στα 0,12854 ευρώ ανά κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας. Το πάγιο είναι στα 5 ευρώ.
ΖΕΝΙΘ. Το Power Home Smart έχει ανταγωνιστική χρέωση στα 0,16927 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Το πάγιο είναι στα 5 ευρώ.
Ελιν. Το Power On! Home Green έχει ανταγωνιστική χρέωση στα 0,095 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Το πάγιο είναι στα 5 ευρώ.
Volterra. Το ειδικό τιμολόγιο έχει ανταγωνιστική χρέωση στα 0,129 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Το πάγιο είναι στα 4,50 ευρώ.
Read More »
Αύξηση σοκ ως 70% στα πράσινα τιμολόγια ρεύματος | Οι νέες τιμές ανά πάροχο Αύξηση σοκ ως 70% στα πράσινα τιμολόγια ρεύματος | Οι νέες τιμές ανά πάροχο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 03, 2024 Rating: 5

Άλλα 2 βραβεία ήρθαν να προστεθούν στη συλλογή της Θεσπρωτής Ματίνας Τσάτση

Δευτέρα, Ιουνίου 03, 2024
Άλλα 2 βραβεία ήρθαν να προστεθούν στη συλλογή της Θεσπρωτής Ματίνας Τσάτση


Η Θεσπρωτή αρχιτέκτονας Ματίνα Τσάτση προσθέτει άλλα δύο βραβεία στη συλλογή της, καθώς το πολυβραβευμένο αρχιτεκτονικό της studio, Unity Design, απέσπασε δύο Silver Awards στα Interior Design Awards 2024. Οι βραβεύσεις αφορούν τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό της ανακαίνισης του Venos Farm και το νέο Beauty Salon στην Παραμυθιά της Κατερίνας Κώτσια.

Σε δηλώσεις της, η Ματίνα Τσάτση ανέφερε: "Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες για την αναγνώριση αυτή. Η επιτυχία μας ανήκει και στους πελάτες που μας εμπιστεύτηκαν να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά τους."

Στο Unity Design, κάθε έργο αντιμετωπίζεται ως ένα μοναδικό όνειρο που περιμένει να πραγματοποιηθεί, μια νέα αφήγηση που περιμένει τη φωνή της. Κάθε ιστορία σχεδιασμού που δημιουργείται είναι ξεχωριστή, αντανακλώντας την ατομικότητα κάθε πελάτη, χώρου και κτιρίου με το οποίο συνεργάζεται το studio. Η φιλοσοφία της εταιρείας είναι ότι η μαγεία βρίσκεται πραγματικά στις αποχρώσεις.

Η εμπιστοσύνη των πελατών αποτελεί τη μεγαλύτερη ανταμοιβή για την Unity Design, η οποία δεσμεύεται να συνεχίσει να παρέχει εξαιρετικές υπηρεσίες και μοναδικές αρχιτεκτονικές λύσεις. Περισσότερες πληροφορίες για τα βραβευμένα έργα και τις υπηρεσίες της Unity Design είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.unitydesign.gr.

Σχεδιάζουμε χώρους, δημιουργούμε εμπειρίες!
Read More »
Άλλα 2 βραβεία ήρθαν να προστεθούν στη συλλογή της Θεσπρωτής Ματίνας Τσάτση Άλλα 2 βραβεία ήρθαν να προστεθούν στη συλλογή της Θεσπρωτής Ματίνας Τσάτση Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 03, 2024 Rating: 5

H “ακτινογραφία” των αεροπορικών και οδικών αφίξεων στο α’ 4μηνο στην Ήπειρο

Δευτέρα, Ιουνίου 03, 2024
H “ακτινογραφία” των αεροπορικών και οδικών αφίξεων στο α’ 4μηνο στην Ήπειρο


Σημαντική αύξηση στο πρώτο 4μηνο εφέτος παρουσιάζουν πανελλαδικά οι ελεύσεις τουριστών. 
Σύμφωνα με στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ οι αεροπορικές αφίξεις είναι υψηλότερες κατά 12,3% σε σχέση με πέρυσι και οι οδικές κατά 5,1%.
Στο ίδιο διάστημα οι εισπράξεις είναι αυξημένες κατά 28,2% και διαμορφώθηκαν στα 942 εκατ. ευρώ.
Οι πτήσεις στο Άκτιο είναι αυξημένες ακτά 65%.
Σε ότι αφορά τις οδικές αφίξεις, από την Κακαβιά εισήλθαν περί τις 180 χιλ. άτομα από το Μαυρομάτι  70.000 και από τη Μέρτζανη γύρω στις 6 χιλιάδες επισκέπτες.
Read More »
H “ακτινογραφία” των αεροπορικών και οδικών αφίξεων στο α’ 4μηνο στην Ήπειρο H “ακτινογραφία” των αεροπορικών και οδικών αφίξεων στο α’ 4μηνο στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 03, 2024 Rating: 5

Σελίδες