Τα Πλεονεκτήματα της Χρήσης Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση

Κυριακή, Ιουνίου 30, 2024
Τα Πλεονεκτήματα της Χρήσης Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση


Η τεχνολογία έχει φέρει επανάσταση στον τομέα της εκπαίδευσης, παρέχοντας νέους τρόπους μάθησης και βελτιώνοντας την εμπειρία των μαθητών. Ας δούμε μερικά από τα πλεονεκτήματα της χρήσης τεχνολογίας στην εκπαίδευση:
Πρόσβαση σε Πληροφορίες: Η τεχνολογία επιτρέπει την άμεση πρόσβαση σε μια τεράστια ποσότητα πληροφοριών και εκπαιδευτικού υλικού, διευκολύνοντας την έρευνα και τη μάθηση.
Διαδραστική Μάθηση: Τα εκπαιδευτικά λογισμικά και οι διαδραστικές πλατφόρμες μάθησης καθιστούν τη μάθηση πιο ελκυστική και αποτελεσματική.
Εξατομικευμένη Εκπαίδευση: Η τεχνολογία επιτρέπει την προσαρμογή της εκπαίδευσης στις ανάγκες κάθε μαθητή, προσφέροντας εξατομικευμένα προγράμματα μάθησης και αξιολόγησης.
Ευκολία Πρόσβασης: Οι διαδικτυακές πλατφόρμες εκπαίδευσης επιτρέπουν στους μαθητές να παρακολουθούν μαθήματα από οποιοδήποτε μέρος και οποιαδήποτε στιγμή, διευκολύνοντας την εκπαίδευση εξ αποστάσεως.
Βελτίωση Δεξιοτήτων: Η χρήση τεχνολογίας βοηθά τους μαθητές να αναπτύξουν σημαντικές δεξιότητες, όπως η χρήση υπολογιστών, η διαχείριση πληροφοριών και η επίλυση προβλημάτων.

Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση βελτιώνει την ποιότητα της μάθησης και προετοιμάζει τους μαθητές για το μέλλον. Εκπαιδευτικοί και μαθητές πρέπει να αγκαλιάσουν την τεχνολογία για να αξιοποιήσουν πλήρως τα πλεονεκτήματά της.
Read More »
Τα Πλεονεκτήματα της Χρήσης Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση Τα Πλεονεκτήματα της Χρήσης Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 30, 2024 Rating: 5

Συνελήφθη για παραβάσεις περί όπλων

Κυριακή, Ιουνίου 30, 2024
Συνελήφθη για παραβάσεις περί όπλων
Συνελήφθη χθες (29-06-2024) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων ημεδαπός, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, ύστερα από έρευνα που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ξύλινη ράβδος (τύπου γκλοπ) μήκους 50 εκατοστών και μία σιδερογροθιά.

Προανάκριση ενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων.

Read More »
Συνελήφθη για παραβάσεις περί όπλων Συνελήφθη για παραβάσεις περί όπλων Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 30, 2024 Rating: 5

Πρόστιμο 120.000 ευρώ σε ηλεκτρονικό κατάστημα και διακοπή της λειτουργίας του

Κυριακή, Ιουνίου 30, 2024
Πρόστιμο 120.000 ευρώ σε ηλεκτρονικό κατάστημα και διακοπή της λειτουργίας του
Πρόστιμο συνολικού ύψους 120.000 ευρώ στην επιχείρηση “JMC ΑΕ. ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ” που διατηρούσε το ηλεκτρονικό κατάστημα www.jmctech.gr, επέβαλε η Γενική Διεύθυνση Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου. Η λειτουργία του site διεκόπη αμέσως μετά από ενέργειες της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου με σκοπό την προστασία των καταναλωτών.

Κατά τη σχετική ανακοίνωση:
Συγκεκριμένα, μετά από εκτεταμένο έλεγχο που διεξήγαγε η Γενική Διεύθυνση Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης, διαπιστώθηκαν σοβαρές παραβάσεις της καταναλωτικής νομοθεσίας και ειδικότερα:

Η μη παράδοση των παραγγελιών προϊόντων στον συμφωνημένο χρόνο παράδοσης και η μη ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με τον οριστικό χρόνο εκτέλεσης της παραγγελίας μετά την παρέλευση της προθεσμίας.

Η μη επιστροφή των χρημάτων που κατέβαλαν οι καταναλωτές για την αγορά των αγαθών μετά από καταγγελία της σύμβασης και ακύρωση της παραγγελίας.

Η παραπλάνηση των καταναλωτών σχετικά με τη διαθεσιμότητα και την παράδοση των αγαθών ενώ στην πραγματικότητα η επιχείρηση δεν ήταν σε θέση να εκτελέσει τις παραγγελίες.

Η μη παροχή εξηγήσεων στην υπηρεσία.

Εκτός από το διοικητικό πρόστιμο που επεβλήθη στη συγκεκριμένη επιχείρηση, οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου προχώρησαν και στην προσωρινή απαγόρευση της πρόσβασης στον ιστότοπο της επιχείρησης μετά από σχετική εντολή προς την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην άμεση διακοπή της πρόσβασης στον ιστότοπο της επιχείρησης ώστε να αποτραπεί πάραυτα η περαιτέρω βλάβη για τους καταναλωτές από το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό κατάστημα.

Το καταναλωτικό κοινό καλείται, σε περίπτωση που εντοπίζει φαινόμενα αθέμιτων εμπορικών πρακτικών από ηλεκτρονικές επιχειρήσεις, να υποβάλει καταγγελία στην Γενική Διεύθυνση Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή (http://kataggelies.mindev.gov.gr/)
Read More »
Πρόστιμο 120.000 ευρώ σε ηλεκτρονικό κατάστημα και διακοπή της λειτουργίας του Πρόστιμο 120.000 ευρώ σε ηλεκτρονικό κατάστημα και διακοπή της λειτουργίας του Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 30, 2024 Rating: 5

Συνελήφθησαν για διακίνηση ναρκωτικών

Κυριακή, Ιουνίου 30, 2024
Συνελήφθησαν για διακίνηση ναρκωτικών
Από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων συνελήφθησαν χθες (28-06-2024) στα Ιωάννινα δύο ημεδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών, επικίνδυνη οδήγηση, απείθεια, βία κατά υπαλλήλων και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών ότι οι κατηγορούμενοι διακινούν ναρκωτικές ουσίες εντός της πανεπιστημιούπολης Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί τους εντόπισαν να κινούνται με αυτοκίνητο σε χώρους του Πανεπιστημίου, οι οποίοι προκειμένου να αποφύγουν τον επικείμενο έλεγχο ανέπτυξαν ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς προσκρούοντας σε υπηρεσιακά οχήματα.

Οι αστυνομικοί τους ακολούθησαν και κατά τη διάρκεια της πορείας τους εκείνοι απέρριψαν στο οδόστρωμα συσκευασία με κοκαΐνη βάρους (18,6) γραμμαρίων, η οποία περισυλλέχθηκε και κατασχέθηκε, όπως και το όχημα που επέβαιναν, 3 κινητά τηλέφωνα, χρηματικό ποσό 450 ευρώ τα οποία είχαν στην κατοχή τους.

Τελικά, οι αστυνομικοί κατάφεραν στη συνέχεια να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο και να προβούν στη σύλληψή τους, παρά την αντίσταση που πρόβαλαν.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην συνέχεια στα δωμάτια που διέμεναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

συσκευασία με κοκαΐνη βάρους (26,5) γραμμαρίων,

μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης,

άγνωστη χημική ουσία σε κρυσταλλική μορφή, βάρους (9,78) γραμμαρίων,

ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και

χρηματικό ποσό των 1.700 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθησαν για διακίνηση ναρκωτικών Συνελήφθησαν για διακίνηση ναρκωτικών Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 30, 2024 Rating: 5

Σαν σήμερα 30.06.1944 | Η μάχη των Αγίων Θεοδώρων (Σέλλιανης)

Κυριακή, Ιουνίου 30, 2024
Σαν σήμερα 30.06.1944 | Η μάχη των Αγίων Θεοδώρων (Σέλλιανης)Γράφει ο Γιώργος Γκορέζης

Από την άνοιξη του 1944 η κατάσταση στη περιοχή της Θεσπρωτίας μεταβάλλεται, από την ανάγκη να εξασφαλιστεί ελεύθερος διάδρομος μεταξύ θαλάσσης και ορεινών συγκροτημάτων Σουλίου για την απόβαση συμμαχικών αποσπασμάτων και υλικού στις ακτές. Η παρουσία των ενόπλων Μουσουλμάνων της Θεσπρωτίας, που ενισχύουν τις Γερμανικές δυνάμεις με 2500 καλώς εξοπλισμένους και εκπαιδευμένους άνδρες, θεωρήθηκε σαν σοβαρό πρόσκομμα για τη συνέχιση των επιχειρήσεων. Ολόκληρη η παραλιακή ζώνη, από των εκβολών του Αχέροντα μέχρι των ελληνοαλβανικών συνόρων, επιτηρείτο και εφυλάσσετο από τις ομάδες αυτές.

Για την εξασφάλιση της παραλιακής ζώνης κρίθηκε αναγκαία η κατάληψη των κέντρων αντιστάσεων που θα εξασφάλιζαν τους χώρους αποβάσεως ( εκβολές Αχέροντα ), όπως η Παραμυθιά, η Πάργα και η στενωπός Ποντάρι. Η κατάληψη της Πάργας πραγματοποιήθηκε την 3η Απριλίου , αλλά την 4η Απριλίου ανακαταλήφθηκε από 1500 ενόπλους Μουσουλμάνους και 300 Γερμανούς.

Την επιχείρηση αυτή διαδέχονται πολλές άλλες μεταξύ ενόπλων Μουσουλμάνων της περιοχής και των Ε.Ο.Ε.Α. Την 27η Ιουνίου καταλαμβάνεται η Παραμυθιά και τα Βορείως αυτής υψώματα των Αγίων Θεοδώρων από το ΙΙ/16 Τάγμα Ανταρτών, με διοικητή τον Λοχαγό Κ. Ζιώγα. Την 28η Ιουνίου εισέρχεται στην Παραμυθιά ο Διοικητής του 16 Συντάγματος Ταγματάρχης Κρανιάς Αριστείδης και την πρωία της 30ης Ιουνίου ο Διοικητής της Χης Μεραρχίας Συνταγματάρχης Β. Καμάρας.

Την 29η Ιουνίου ανακαταλήφθηκε η Πάργα. Τόσο στην Παραμυθιά όσο και στην Πάργα ελήφθησαν μέτρα τιμωρίας των Μουσουλμάνων, που είχαν διαπράξει φόνους και εμπρησμούς- 43 καταδικάστηκαν από το στρατοδικείο σε θάνατο και εκτελέστηκαν-και προστασίας των γυναικοπαίδων από την οργή του ελληνικού πληθυσμού-600 περίπου γυναικόπαιδα βρήκαν προστασία, διατροφή και περίθαλψη σε χώρο συγκέντρωσης στην Παραμυθιά. Οι δυνάμεις των ενόπλων Μουσουλμάνων, εκτελώντας διαταγές της Γερμανικής Διοίκησης, εγκατέστησαν γραμμή μάχης σε υψώματα Δυτικά και Βορειοδυτικά της Παραμυθιάς και Βορείως της Πάργας, επιδιδόμενοι σε επιδρομές, ληστείες και φόνους εντός της καταληφθείσης υπό των Ε.Ο.Ε.Α. περιοχής. Προς τούτους απεστάλη προκήρυξη που τους εκάλει να παύσουν να συνεργάζονται με τους Γερμανούς και να καταθέσουν τα όπλα, αλλά αυτοί καμία απάντηση δεν έδωκαν.

Πληροφορίες έφεραν τους συνεργαζόμενους με τους Γερμανούς ενόπλους Μουσουλμάνους να ετοιμάζουν επίθεση για την ανακατάληψη της Παραμυθιάς. Για την εξασφάλιση της Πόλης το ΙΙ Τάγμα του 16ου Συντάγματος προωθήθηκε από την 27η Ιουνίου στο Στενό Αγίων Θεοδώρων Σέλιανης, τοποθεσία απέχουσα περί τα 4 χιλιόμετρα από την Παραμυθιά, για να απαγορεύσει την αμαξιτή οδό Μενίνα – Παραμυθιά. Το Τάγμα έλαβε διάταξη με τον 5ο Λόχο υπό τον Εύελπι Χριστόπουλο Χρίστο στα δεξιά, τον 6ο Λόχο υπό τον υπολοχαγό Γριβάκο Πέτρο στα αριστερά ( τοποθεσία ΚΟΚΚΙΝΑ ΧΩΜΑΤΑ ), και τον 2ο Λόχο Μηχανημάτων υπό τον τότε Εύελπι Παναγιωτακόπουλο Γεώργιο στην Παραμυθιά.

Όλοι οι αντάρτες του Τάγματος κατήγοντο από την περιοχή, και έπνεαν μένεα κατά των Μουσουλμάνων, που θεωρούσαν σφαγείς του ελληνισμού της Θεσπρωτίας. Οι άνδρες του 5ου Λόχου προήρχοντο κυρίως από τα χωριά Προδρόμι, Βέλιανη και Καρυώτι, και οι πλείστοι ήταν παλαίμαχοι αντάρτες του εκ Προδρομίου οπλαρχηγού ( Υπολοχαγού των Ε.Ο.Ε.Α. ) Γεωργίου Κωνσταντίνου (Κώτσιο-Νικόλα ), γενναίου και ατρόμητου πολεμιστή. Ο 6ος Λόχος περιελάμβανε αντάρτες από τα χωριά Ζερβοχώρι ( οπλαρχηγός Κωνσταντίνου ), Αγορά-Χόικα οπλαρχηγός Λιόλιος ), περιοχή Φαναρίου (οπλαρχηγός Ντούσκος ), Προδρόμι ( οπλαρχηγός Τσίτσος Χρήστος ).

Η επίθεση των ενόπλων Μουσουλμάνων εκδηλώθηκε την 0530 ώρα της 30ης Ιουνίου επί της κατευθύνσεως από Μενίνα προς Αγίους Θεοδώρους. Προηγούντο δύο Γερμανικά αυτοκίνητα έλκοντα ένα Πυροβόλο των 47 και ένα βλητοφόρο πλήρες βλημάτων. Δέκα περίπου αυτοκίνητα πλήρη Γερμανών ( δύναμη 250 περίπου άνδρες ) και 100 περίπου Μουσουλμάνοι , πολλοί έφιπποι, εντοπίστηκαν να αναμένουν στη θέση « Κεφαλόβρυσο », εκεί ακριβώς όπου ο πλάτανος και η πηγή.

Οι αντάρτες άρχισαν τα πυρά εναντίον του εχθρού από την απόσταση των 300 μέτρων, και οι επί των οχημάτων Γερμανοί κατήλθαν αυτών και άρχισε η μάχη. Οι θέσεις των ανδρών του 6ου Λόχου ήσαν πολύ επισφαλείς, διότι η τοποθεσία ήταν πεδινή και εκτεθειμένη στα πυρά του εχθρού. Παρά ταύτα οι αντάρτες επέδειξαν ευψυχία και εκράτουν τις θέσεις τους. Ενώ οι θέσεις του 5ου Λόχου ήταν πλεονεκτικότερες κατά το δεξιό τους μόνο, όπου και τα βραχώδη προπετάσματα που κάλυπταν τους αντάρτες.

Πλέον της ημίσειας ώρας οι Γερμανοί και Μουσουλμάνοι καθηλώνονται εντός των χανδάκων από τα δραστικά πυρά των ανταρτών, παρά την υπεροχή των πυρών τους, που ενισχύονταν και από πυρά βαρέων όλμων. Βαρύ πολυβόλο του 5ου Λόχου, που είχε ταχθεί στα δεξιά του και εντός σχισμής βράχου, θέριζε ολόκληρη την μεταξύ του έλους και των αντερεισμάτων του υψώματος Ζουμπάνι έκταση στην οποία διεξήγετο η μάχη, και καθιστούσε την προχώρηση του εχθρού αδύνατη. Το πολυβόλο τούτο, λάφυρο των Προδρομιτών ανταρτών από προηγούμενους αγώνες τους με τους Γερμανοιταλούς, χειρίζετο ο αντάρτης Χρίστος Τσίτσος. Προήχθη σε επιλοχία για τον ηρωισμό του κατά τη μάχη αυτή.

Οι Γερμανοί έταξαν τότε εις αγρόν του Νεοχωρίου Πυροβολαρχία από τέσσερα πυροβόλα και άρχισαν δραστικά πυρά. Επεσήμαναν το πολυβόλο και έβαλαν συνεχώς κατ’ αυτού.

Τα πυρά των ανταρτών ήλθαν να ενισχύσουν δύο όλμοι Ιταλικής προελεύσεως από τον Λόχο μηχανημάτων του Τάγματος, εκ των οποίων μόνο ο ένας κατέστη δυνατό να μεταφερθεί δια των χειρών σε κατάλληλο θέση, στα δεξιά του 5ου Λόχου, ώστε να προσβληθεί η εχθρική πυροβολαρχία. Την στιγμή όμως εκείνη ο διοικητής του Τάγματος εντόπισε από το παρατηρητήριο του φάλαγγα δέκα περίπου Γερμανικών αυτοκινήτων να κινούνται από τη Μενίνα προς Αγίους Θεοδώρους, προς ενίσχυση της μάχης. Τα αυτοκίνητα στάθμευσαν στο πλάτανο στο Κεφαλόβρυσο ( πλάτανος του αράπη ), και οι Γερμανοί άρχισαν να καταλαμβάνουν θέσεις μάχης. Ο διοικητής του Λόχου μηχανημάτων διετάχθη να μεταφέρει τα πυρά του όλμου στον πλάτανο, πράγμα που έγινε με απόλυτη ευστοχία. Μετά από λίγο οι Γερμανοί υποχωρούν ατάκτως και δρομέως επί της αμαξιτής προς Μενίνα.

Ευθύς αμέσως οι 5ος και 6ος Λόχοι εκδηλώνουν επίθεση κατά των υποχωρούντων Γερμανών. Σκηνές άφθαστου ηρωισμού των ανταρτών λαμβάνουν χώρα. Ο 5ος Λόχος συλλαμβάνει αιχμαλώτους και άγεται πολύ πέραν του Κεφαλοβρύσου. Ο 6ος Λόχος προελαύνει παράλληλα του λιμνώδους έλους και επιτίθεται κατά των παρά την Σκουπίτσα Γερμανών, που τρέπονται σε φυγή. Η μάχη των Αγίων Θεοδώρων ήταν η πρώτη μάχη εκ παρατάξεως σε πεδινή περιοχή που έδωκαν οι ανταρτικές ομάδες. Ο άφθαστος ηρωισμός των εμπειροπολέμων ανδρών του ΙΙ/16 Τάγματος έγραψε σελίδες δόξας και ηρωισμού που έλαμψαν σ’ ολόκληρη την Ελλάδα. Τεράστια η σημασία της , γιατί απέτρεψε τη ανακατάληψη της Παραμυθιάς και ολοκλήρου της περιοχής από τους Γερμανούς και τους συνεργαζόμενους μ’ αυτούς ένοπλους Μουσουλμάνους.

Το Τάγμα είχε ένα νεκρό, τον αντάρτη του 5ου Λόχου Κοντό Σωτήριο, και 5 τραυματίες, τους αντάρτες Σιώχο Παναγιώτη, Παπαδόπουλο Νικόλαο, Δημητρίου Φώτιο, Τάχια Βασίλειο και Σακαντέμη Ιωάννη. Στο Κεφαλόβρυσο, κάτωθεν του πλατάνου, ανευρέθηκαν μετά την λήξη της μάχης 30 Γερμανοί νεκροί. Άλλοι 6 νεκροί Γερμανοί περισυνελέγησαν εκ του λοιπού πεδίου της μάχης. Οι Γερμανοί είχαν και 42 τραυματίες.

Επί του πεδίου της μάχης περισυνελέγησαν υπό των ανταρτών σαν λάφυρα 2 αυτοκίνητα, 1 αντιαρματικό πυροβόλο, 1 βλητοφόρο, 2 ασύρματοι, 5 οπλοπολυβόλα, 10 κτήνη, 35 τυφέκια μάουζερ.

*Ο Γιώργος Γκορέζης είναι στρατηγός ε.α., μέλος και τ. πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Στρατιωτικής Ιστορίας.

Βοηθήματα
– « Αρχεία Εθνικής Αντίστασης », Εκδόσεις ΓΕΣ 1998, με την επιμέλεια επιτροπής ανωτάτων αξιωματικών υπό την προεδρία του υποστρατήγου Γ. Γκορέζη.
– « Εθνική Αντίσταση 1941-45 », Υποστρατήγου Γ. Γκορέζη, 1999, Εκδόσεις Δωδώνη.
– « Πολεμική Έκθεση Δράσης ΙΙ/16 Τάγματος Ανταρτών », Αντισυνταγματάρχης Κ. Ζιώγας, τότε Διοικητής Τάγματος.
– « Πολεμική Έκθεση Δράσης Γενικού Αρχηγείου ΕΟΕΑ », Π. Νικολόπουλος, Διευθυντής Γραφείου Επιχειρήσεων
Read More »
Σαν σήμερα 30.06.1944 | Η μάχη των Αγίων Θεοδώρων (Σέλλιανης) Σαν σήμερα 30.06.1944 | Η μάχη των Αγίων Θεοδώρων (Σέλλιανης) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 30, 2024 Rating: 5

Τιμολόγια ρεύματος: Έρχονται αυξήσεις έως και 20% τον Ιούλιο

Κυριακή, Ιουνίου 30, 2024
Τιμολόγια ρεύματος: Έρχονται αυξήσεις έως και 20% τον ΙούλιοΤσιμπημένες τιμές κατά 20%, σε σχέση με τον Ιούνιο, μεσοσταθμικά, αναμένονται στα τιμολόγια του ερχόμενου μήνα που θα ανακοινωθούν αύριο Δευτέρα από τους παρόχους. Αυτό προμηνύει η μέχρι σήμερα πορεία των τιμών στην χονδρεμπορική αγορά καθώς η μέση τιμή στην αγορά ρεύματος εκτοξεύθηκε τον Ιούνιο, σε σχέση με τον Μάιο, από τα 81,08 ευρώ/μεγαβατώρα στα 100,43 ευρώ/μεγαβατώρα.

Είναι ενδεικτικό πως στο ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας οι τιμές του ρεύματος ξεφεύγουν. Την Τρίτη 25 Ιουνίου η μέση χονδρεμπορική τιμή ρεύματος στην ελληνική αγορά σκαρφάλωσε στα 131,74 ευρώ/μεγαβατώρα. Σε γενικές γραμμές, τον Ιούνιο η χονδρεμπορική τιμή δεν έπεσε κάτω από τα 90 ευρώ/μεγαβατώρα με εξαιρέσεις τις δύο τελευταίες ημέρες που σημείωσε βουτιά στα 54,28 ευρώ/μεγαβατώρα και 79,15 ευρώ/μεγαβατώρα αντίστοιχα. Το φυσικό αέριο συμμετέχει κατά 25,94% στην ηλεκτροπαραγωγή έναντι 54,27% των ΑΠΕ.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι τιμές της χονδρεμπορικής αγοράς φυσικού αερίου στο ολλανδικό Χρηματιστήριο Ενέργειας (TTF) αν και απέχουν από τα υψηλά της ενεργειακής κρίσης, έχουν πάρει την ανηφόρα το τελευταίο διάστημα (κυμαίνονται μεταξύ 34,5-36,5 ευρώ/μεγαβατώρα). Οι αναταράξεις στις τιμές του φυσικού αερίου στο TTF συμβάλλουν τα μέγιστα στην απογείωση των τιμών στην ελληνική χονδρεμπορική αγορά ρεύματος καθώς το φυσικό αέριο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ενεργειακού μίγματος.

Το καλοκαίρι, σε κάθε περίπτωση, προμηνύεται καυτό για τις τσέπες των καταναλωτών με τις αιτίες να ποικίλουν.
Read More »
Τιμολόγια ρεύματος: Έρχονται αυξήσεις έως και 20% τον Ιούλιο Τιμολόγια ρεύματος: Έρχονται αυξήσεις έως και 20% τον Ιούλιο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 30, 2024 Rating: 5

Απο το 5ο τουρνουά Basketball 3on3 της ΚΝΕ Παραμυθιάς με την συμμετοχή του ΚΕΘΕΑ +Φωτογραφίες

Κυριακή, Ιουνίου 30, 2024
Απο το 5ο τουρνουά Basketball 3on3 της ΚΝΕ Παραμυθιάς με την συμμετοχή του ΚΕΘΕΑ +ΦωτογραφίεςΧαιρετίζουμε τους εκατοντάδες νέους που συμμετείχαν και παρακολούθησαν το 5ο τουρνουά Basketball 3on3 που διεξήχθη την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024 στο φιλόξενο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ του Παγκρατίου Παραμυθιάς (μετά τα τρία προηγούμενα που πραγματοποιήθηκαν στην Παραμυθιά και Προδρόμι).

Το σύνθημα των εκδηλώσεων ήταν «Τρίποντο Ζωής ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά» στο πλαίσιο των 50 χρόνων τους Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή. Στις εκδηλώσεις συμμετείχε όπως πάντα το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος. Η επιτυχία, σε κάθε επίπεδο, της διοργάνωσης επιβεβαιώνει τη δίψα της νέας γενιάς για μαζικό ερασιτεχνικό αθλητισμό κόντρα στις λογικές της παραίτησης, του ατομικισμού, της εμπορευματοποίησης του αθλητισμού, της απαισιοδοξίας, των αδιεξόδων. Στο τουρνουά συμμετείχαν 30 ομάδες (3 ομάδες παιδιών Δημοτικού, 4 ομάδες παιδιών Γυμνασίου,6 ομάδες παιδιών Λυκείου, 15 ομάδες μεγάλης- ανοιχτής κατηγορίας και 2 ομάδες για τον φιλικό αγώνα επίδειξης με το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος) με 114 συνολικά αθλητές.

Θα θέλαμε θερμά και ειλικρινά να ευχαριστήσουμε:
• Τους 114 ερασιτέχνες αθλητές όλων των ηλικιών αλλά και τους περισσότερους από 50 νέους και όχι μόνο που βοήθησαν στην τεχνική υποστήριξη του τουρνουά (διαιτητές, μέλη γραμματείας, ηχητική υποστήριξη, ενημέρωση ομάδων, ιατρική και νοσηλευτική υποστήριξη, τεχνικά έργα κ.α).
• Το επιστημονικό προσωπικό και τον Σύλλογο Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος.
• Το ερασιτεχνικό καλαθοσφαιρικό σωματείο ΚΑΕ Παραμυθιά.
• Τον πρόεδρο της Κοινότητας Παγκρατίου.
• Τον πρόεδρου του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου.
• Τα super market και τα καταστήματα εστίασης της περιοχής που πρόσφεραν δωρεάν κρύο νερό σε όλους τους διαγωνιζόμενους και σε όλους τους θεατές.
• Τον γιατρό της διοργάνωσης Γιάννη Τζούρτζο και τους νοσηλευτές Βασίλη Γιαννάκη, Παύλο Πόπη Αθανσίου και Παύλο Μπούκαλη, που πρόσφεραν εθελοντικά τις πολύτιμες υπηρεσίες του καθ’ όλη τη διάρκεια του 2ημέρου.
• Το photo brestas” για την φωτογραφική κάλυψη του τουρνουά.

Ραντεβού τον Ιούνιο του 2025 στο 6ο τουρνουά και καθημερινά στους αγώνες.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

Διεξήχθησαν 45 αγώνες σε έναν 2ημερο μαραθώνιο 400 αγωνιστικών λεπτών μπάσκετ.

Στην κατηγορία των ομάδων παιδιών Δημοτικού πρωταθλητές αναδείχθηκαν οι ΜΑΧΗΤΕΣ BC σε μίνι πρωτάθλημα 3 ομάδων. Στις υπόλοιπες θέσεις κατετάγησαν οι ομάδες: FANTASTIC 4 και CHESSERS.

Στην κατηγορία των ομάδων παιδιών Γυμνασίου πρωταθλητές αναδείχθηκαν οι ΚΟΛΛΥΒΙΩΤΕΣ σε μίνι πρωτάθλημα 4 ομάδων. Στις υπόλοιπες θέσεις κατετάγησαν οι ομάδες: ΓΚΑΛΑΚΤΙΚΟΣ, WHITE SOX και DREAM TEAM.

Στην κατηγορία των ομάδων παιδιών Λυκείου πρωταθλητές αναδείχθηκαν οι EL PRIMO BC νικώντας τους ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΠΙΒΟΤ σε ένα παιχνίδι διαφήμιση του μπάσκετ. Στις υπόλοιπες θέσεις κατατάχθηκαν οι ομάδες ΓΚΟΚΙΔΕΣ, OVER 100, ΓΑΤΟΠΑΡΔΟΙ και ΑΚΕ BC.

Στην μεγάλη κατηγορία, πρωταθλητές αναδείχθηκαν με πειστικές εμφανίσεις σε όλο το τουρνουά η ΓΙΟΓΚΟΠΛΑΣΤΙΚΑ στον συναρπαστικό τελικό ενάντια στην πιο ιστορική ομάδα του Τουρνουά τη θρυλική ΜΠΟΥΡΔΕΓΚΑ. Η ομάδα της ΜΠΟΥΡΔΕΓΚΑΣ έφτασε σαν σίφουνας στον τελικό παίζοντας όμορφο και αποτελεσματικό μπάσκετ όμως έφτασε για 2η συνεχόμενη χρονιά στην πηγή χωρίς να πιεί νερό αφού η μαχητική ΓΙΟΓΚΟΠΛΑΣΤΙΚΑ τίμησε και με το παραπάνω το όνομά της.

Στην 4αδα βρέθηκαν οι μαθητές της ομάδας ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΠΙΒΟΤ και ΚΡΑΚΕΝΙΑΚΟΣ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 2 ημιτελικοί ήταν οι όμορφοι και συναρπαστικοί αγώνες του τουρνουά. Μέχρι τα προημιτελικά έφτασαν οι ομάδες: 7ΣΤΕΡΟΙ & ΑΤΙΤΛΟΣ, ΝΟ ΝΑΜΕ, ΝΤΙΤΡΟΙΤ και BUZZER. Μέχρι τα μπαράζ έφτασαν οι ομάδες: ΠΡΑΤΙΝΑ, ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ 69 και ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ. Ενώ στα προκριματικά της Παρασκευής συμμετείχαν οι ομάδες ΓΑΤΟΠΑΡΔΟΙ, OVER 100, ΣΤΑΖΕΙ ΠΙΠΕΡΙ, AIRBALL SPECIALISTS και ΣΤΑΖΕΙ ΠΙΠΕΡΙ.

Την Πέμπτη έγινε ο διαγωνισμός τριπόντων παιδιών και εφήβων με τη συμμετοχή 26 αθλητών. Νικητή ο Δημήτρης Δρίμτσιας μαθητής Γυμνασίου. Την Παρασκευή έγινε ο διαγωνισμός τριπόντων της ανοιχτής κατηγορίας όπου έλαμψε ο Δημήτρης Υψηλάντης (μαθητής Λυκείου) και πήρε το τίτλο από τον περσινό νικητή Ανδρέα Κωσταρά που μετείχε στον διαγωνισμό της Πέμπτης.

Η οργανωτική επιτροπή απένειμε τον τίτλο του «Ευ Αγωνίζεσθαι» στην ομάδα ΚΡΑΚΕΝΙΑΚΟΣ για την άψογη συμπεριφορά των παικτών της σε όλη την διάρκεια των αγώνων ακόμη και σε δύσκολες στιγμές εν μέσω αμφισβητούμενων φάσεων και αποφάσεων.

Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε και ο φιλικός αγώνας της μικτής ομάδας του Τουρνουά κόντρα στο ΚΕΘΕΑ.

Στο χώρο λειτούργησε τραπέζι επιτραπέζιας αντισφαίρισης που έγινε το κέντρο ενός παράλληλου άτυπου τουρνουά με την βοήθεια του Θοδωρή Μπρέστα


Read More »
Απο το 5ο τουρνουά Basketball 3on3 της ΚΝΕ Παραμυθιάς με την συμμετοχή του ΚΕΘΕΑ +Φωτογραφίες Απο το 5ο τουρνουά Basketball 3on3 της ΚΝΕ Παραμυθιάς με την συμμετοχή του ΚΕΘΕΑ +Φωτογραφίες Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 30, 2024 Rating: 5

Σύλληψη για παραβάσεις περί όπλων

Κυριακή, Ιουνίου 30, 2024
Σύλληψη για παραβάσεις περί όπλωνΣυνελήφθη χθες το πρωί (28-06-2024) σε περιοχή της Πρέβεζας από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας αλλοδαπός, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μαχαίρι μήκους 30 εκατοστών.
Read More »
Σύλληψη για παραβάσεις περί όπλων Σύλληψη για παραβάσεις περί όπλων Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 30, 2024 Rating: 5

Ταξική Πορεία Θεσπρωτίας : Να σταματήσει κάθε προσπάθεια για δίωξη της εκπαιδευτικού Ρέας Γραμματά

Κυριακή, Ιουνίου 30, 2024
Ταξική Πορεία Θεσπρωτίας : Να σταματήσει κάθε προσπάθεια για δίωξη της εκπαιδευτικού Ρέας Γραμματά

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ Ρ. ΓΡΑΜΜΑΤΑ.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ !


Με μια σχεδιασμένη διαδικασία με ψεύτικες κατηγορίες στήθηκε ανάκριση της εκπαιδευτικού αλλά και όλου του συλλόγου διδασκόντων με στόχο να κατασκευαστεί δίωξη της αγωνίστριας εκπαιδευτικού Ρ. Γραμματά.

Μπορεί να θυμίζει η μέθοδος το «συνδικαλιστικό της ασφάλειας» όμως είναι μια τωρινή εικόνα. Αποτελεί το αναγκαίο συμπλήρωμα της πολιτικής της κυβέρνησης και του συστήματος που εντείνει την επίθεση στο λαό, που διαμορφώνει τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα. Οι διώξεις εκπαιδευτικών, τα μαθητοδικία, τα αγροτοδικία, οι παράνομες απεργίες, τα ΜΑΤ και η απαγόρευση διαδηλώσεων, οι νόμοι που καταργούν δημοκρατικά δικαιώματα δείχνουν την ένταση της πολιτικής της φασιστικοποίησης. Είναι το μήνυμα ότι αυτή η πολιτική πρέπει να περάσει και με το μαστίγιο όπου χρειάζεται, ακριβώς γιατί αντιλαμβάνονται ότι συσσωρεύει οργή στο λαό.

Οι εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουν τους τελευταίους μήνες μια ολόκληρη βιομηχανία διώξεων, που στόχο έχει να τους «φιμώσει», να βγάλει στην παρανομία την συνδικαλιστική και πολιτική δράση. Να τσακίσει κάθε αντίσταση στην εφαρμογή της αξιολόγησης, στην πολιτική των ταξικών φραγμών στην εκπαίδευση, στην μετατροπή του εκπαιδευτικών σε πειθήνιους «γδαρτάδες» της νεολαίας.

Η καθημερινή αγωνιστική δράση της Ρ. Γραμματά αποτελεί εμπόδιο σε αυτή την αντιδραστική κατεύθυνση, ενοχλούσε καιρό τώρα και γι’ αυτό επιχειρείται να διωχθεί εκδικητικά. Σε τέτοιο βαθμό φτάνει η υποκρισία των «ανακριτών» που κινούν διαδικασίες στο όνομα της προστασίας των μαθητών(!). Αυτοί που βάζουν πλάτη καθημερινά στο πέταγμα των παιδιών εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !

Η μαζική ενεργοποίηση των εκπαιδευτικών και ευρύτερα των εργαζομένων μπορεί να σταματήσει τέτοιες μεθοδεύσεις. Το δίκιο των αγώνων μπορεί να νικήσει την κρατική βία.

ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ !

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Read More »
Ταξική Πορεία Θεσπρωτίας : Να σταματήσει κάθε προσπάθεια για δίωξη της εκπαιδευτικού Ρέας Γραμματά Ταξική Πορεία Θεσπρωτίας : Να σταματήσει κάθε προσπάθεια για δίωξη της εκπαιδευτικού Ρέας Γραμματά Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 30, 2024 Rating: 5

Συνελήφθησαν για απόπειρα τηλεφωνικής απάτης

Κυριακή, Ιουνίου 30, 2024
Συνελήφθησαν για απόπειρα τηλεφωνικής απάτης
Συνελήφθησαν χθες (28-06-2024) το απόγευμα στην Πρέβεζα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας δύο ημεδαπές γυναίκες για απόπειρα τηλεφωνικής απάτης.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, χθες το μεσημέρι καταγγέλθηκε στην παραπάνω υπηρεσία ότι ηλικιωμένος δέχθηκε τηλεφώνημα από άτομο που ισχυρίστηκε ότι είναι ιατρός νοσοκομείου και ότι απαιτείται άμεσα το χρηματικό ποσό των 33.000 ευρώ, προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση η κόρη του, η οποία είχε δήθεν τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα.

Για την σύλληψη τους οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας, ο ηλικιωμένος έκλεισε ραντεβού με τις κατηγορούμενες έξω από το σπίτι του ώστε να παραδώσει σε αυτές σάκο που δήθεν θα περιείχε το χρηματικό ποσό.

Με την παραλαβή του σάκου οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τις ημεδαπές ενώ κατασχέθηκαν και δύο κινητά τηλέφωνα που είχαν στην κατοχή τους.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου συμβουλεύει τους πολίτες:

Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.

Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).

Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.

Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.

Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.
Read More »
Συνελήφθησαν για απόπειρα τηλεφωνικής απάτης Συνελήφθησαν για απόπειρα τηλεφωνικής απάτης Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 30, 2024 Rating: 5

Εκτροπή στη σήραγγα Παραμυθιάς, ουρές στην Εγνατία

Κυριακή, Ιουνίου 30, 2024
Εκτροπή στη σήραγγα Παραμυθιάς, ουρές στην Εγνατία
Για μισή ώρα περίπου έκλεισε το ρεύμα της Εγνατίας Οδού προς την Ηγουμενίτσα λόγω τροχαίου που σημειώθηκε.

Ένα ΙΧ αυτοκίνητο κάτω από συνθήκες που διερευνώνται εξετράπη της πορείας του στη σήραγγα Παραμυθιάς.

Στο όχημα επέβαιναν τρία άτομα εκ των οποίων δύο διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα.

Ωστόσο ο δρόμος μέχρι και λίγα λεπτά μετά τις έντεκα παρέμεινε κλειστός με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές οχημάτων καθώς η κίνηση προς τα παράλια είναι αυξημένη.

Από τις έντεκα και δέκα περίπου δόθηκε στην κυκλοφορία η μία λωρίδα.

Στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της Αστυνομίας για διευκόλυνση της κίνησης.


Πηγήepiruspost.gr
Read More »
Εκτροπή στη σήραγγα Παραμυθιάς, ουρές στην Εγνατία Εκτροπή στη σήραγγα Παραμυθιάς, ουρές στην Εγνατία Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 30, 2024 Rating: 5

Σύλληψη ενός 41χρονου τις πρώτες πρωινές ώρες από το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Ιουνίου 30, 2024
 Σύλληψη ενός 41χρονου τις πρώτες πρωινές ώρες από το Λιμεναρχείο ΗγουμενίτσαςΤις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής της Ηγουμενίτσας, προέβησαν στη σύλληψη ενός 41χρονου αλλοδαπού. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον επιβατικό σταθμό του λιμανιού στην Ηγουμενίτσα, ο 41χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα πλαστά έγγραφα.
Read More »
Σύλληψη ενός 41χρονου τις πρώτες πρωινές ώρες από το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας  Σύλληψη ενός 41χρονου τις πρώτες πρωινές ώρες από το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 30, 2024 Rating: 5

Μειωμένες αφίξεις από την Αλβανία στο πρώτο πεντάμηνο

Κυριακή, Ιουνίου 30, 2024
Μειωμένες αφίξεις από την Αλβανία στο πρώτο πεντάμηνο
Κατά 6,7% μειώθηκαν οι αφίξεις από την Αλβανία στους πρώτους πέντε μήνες του έτους. Η μεγαλύτερη μείωση σε σύγκριση με τα στοιχεία του 2023 καταγράφεται τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Συνολικά από την γειτονική χώρα το πρώτο πεντάμηνο ταξίδεψαν 561 χιλιάδες επισκέπτες, σαράντα χιλιάδες λιγότεροι από το αντίστοιχο διάστημα της περσινής χρονιάς.

Στον σταθμό της Κακαβιάς καταγράφηκαν 235 χιλ. αφίξεις ενώ σημειώθηκε αύξηση +8 χιλ./+3,5%.

Ο μεθοριακός σταθμός της Σαγιάδας σημείωσε αύξηση κατά +9 χιλ./+9,9% με τις οδικές αφίξεις να ανέρχονται σε 99 χιλ.

Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Μέρτζανη με 9 χιλ. αφίξεις, σημειώνοντας αύξηση κατά +1,5%.

Δεν συνέβη το ίδιο όμως και με τον μεθοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής που αποτελεί, επίσης βασική πύλη εισόδου από την Αλβανία.

Εκεί σημειώθηκε μείωση αφίξεων κατά 20%, ποσοστό που διαμόρφωσε και το συνολικό. Αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι πρόκειται για την πρώτη μείωση αφίξεων από την γείτονα που καταγράφεται στην μετά πανδημίας εποχή.

Οι επισκέψεις από την Αλβανία είναι αυτές που στηρίζουν σταθερά τον τουρισμό της Ηπείρου, όχι μόνο την θερινή περίοδο αλλά σε όλη την διάρκεια του έτους.

 Πηγή epiruspost.gr
Read More »
Μειωμένες αφίξεις από την Αλβανία στο πρώτο πεντάμηνο Μειωμένες αφίξεις από την Αλβανία στο πρώτο πεντάμηνο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 30, 2024 Rating: 5

Από αύριο Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε μαγαζιά και βιομηχανίες

Κυριακή, Ιουνίου 30, 2024
Από αύριο Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε μαγαζιά και βιομηχανίες
Με αμείωτο ρυθμό προχωρά ο σχεδιασμός του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τη σταδιακή επέκταση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε όλους τους τομείς της επαγγελματικής δραστηριότητας.

Μετά την υλοποίηση του μέτρου σε τράπεζες, μεγάλα σούπερ-μάρκετ, ασφαλιστικές εταιρίες, εταιρίες security και ΔΕΚΟ, η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας τίθεται, από την 1η Ιουλίου 2024, σε πλήρη εφαρμογή στο λιανεμπόριο και στη βιομηχανία, που έχουν ήδη ενταχθεί στο μέτρο από την 1η Ιανουαρίου 2024. Με βάση τον προγραμματισμό, από το Φθινόπωρο του 2024, η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας αναμένεται να επεκταθεί στους κλάδους του τουρισμού και του επισιτισμού.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, δηλώνει ότι η πλήρης εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στους κλάδους της βιομηχανίας και του λιανεμπορίου συνιστά ένα σημαντικό βήμα για την εργασιακή καθημερινότητα στη χώρα μας και την ορθή εφαρμογή του εργατικού δικαίου.

Όπως αναφέρει, «μέσα σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον, που γνωρίζει σημαντική ανάπτυξη, είναι σημαντικό να θωρακίσουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων, βελτιώνοντας την εργασιακή τους καθημερινότητα και εξασφαλίζοντας την ακέραια καταβολή των δεδουλευμένων τους, διασφαλίζοντας παράλληλα υγιείς όρους ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων. Με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας καταπολεμώνται φαινόμενα αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας και εισφοροδιαφυγής, που πλήττουν πρωτίστως τους εργαζόμενους και τις συνεπείς επιχειρήσεις και υπονομεύουν τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας. Το μέτρο εφαρμόζεται ήδη με επιτυχία σε εργαζόμενους τραπεζών, μεγάλων σούπερ-μάρκετ, ασφαλιστικών εταιριών, εταιριών security και ΔΕΚΟ και πρόκειται να επεκταθεί σταδιακά στο σύνολο των επιχειρήσεων της χώρας».
Τι ισχύει

Πλέον, οι εν λόγω επιχειρήσεις υποχρεούνται να διαθέτουν και να ενεργοποιούν σύστημα Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας για το σύνολο των εργαζομένων τους, με σχέση εξαρτημένης εργασίας, οι οποίοι απασχολούνται με φυσική παρουσία στον χώρο παροχής εργασίας της επιχείρησης, περιλαμβανομένων των εργαζομένων που απασχολούνται στις ανωτέρω επιχειρήσεις, μέσω δανεισμού.

Με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας εξασφαλίζεται η παρακολούθηση του πραγματικού χρόνου εργασίας, καταπολεμώντας τις καταχρηστικές πολιτικές των αδήλωτων υπερωριών και των παράνομων μεταβολών και υπερβάσεων του εργασιακού χρόνου.

Έτσι, αν κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί ότι ο εργαζόμενος έχει ξεκινήσει την απασχόλησή του στις κτιριακές εγκαταστάσεις του εργοδότη του, χωρίς να υφίσταται σήμανση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα και κυρώσεις από τους Επιθεωρητές Εργασίας.

Το ίδιο θα συμβεί, εάν διαπιστωθεί ότι ο εργαζόμενος έχει «νόθα» σήμανση της Κάρτας του, με την οποία δηλώνει δήθεν την αποχώρησή του από την επιχείρηση, ενώ, στην πραγματικότητα, εξακολουθεί να εργάζεται, πραγματοποιώντας αδήλωτη υπερωριακή απασχόληση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η καθολική εφαρμογή της έχει πολλαπλά οφέλη για την αγορά εργασίας, καθώς διασφαλίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων, ενισχύεται ο υγιής ανταγωνισμός και εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.

Παράλληλα, η χρήση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, εκτός από διαφάνεια στον χρόνο εργασίας, που οδηγεί στις σωστές και νόμιμες αμοιβές, απλουστεύει ταυτόχρονα τις αναγγελτικές διαδικασίες στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ II».

Έτσι, για όποιον εργοδότη ισχύει η υποχρεωτική εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, θα έχει, από 1/7/2024, τη δυνατότητα να επιλέγει το απολογιστικό σύστημα αναγγελίας των μεταβολών ωραρίου, υπερωριών και της οργάνωσης του χρόνου εργασίας.

Συγκεκριμένα, με το άρθρο 22 του ν. 5053/2023, εισήχθη η δυνατότητα για τις επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στον Μηχανισμό της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, εφόσον το επιθυμούν, να μην καταχωρίζουν εκ των προτέρων τις αλλαγές ή την τροποποίηση του ωραρίου εργασίας ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας ή την υπερωριακή απασχόληση, πριν από την έναρξη πραγματοποίησής τους, αφαιρώντας έτσι σημαντικό γραφειοκρατικό βάρος.

Εφόσον, λοιπόν, οι επιχειρήσεις κάνουν χρήση αυτής της επιλογής, υποχρεούνται:

α) Να δηλώνουν έως και την τελευταία ημέρα του τρέχοντος ημερολογιακού μήνα στην «ψηφιακή δήλωση επιλογής προαναγγελτικού ή απολογιστικού συστήματος καταχώρισης αλλαγών ωραρίου, οργάνωσης χρόνου εργασίας και υπερωριών» ότι, για τον επόμενο μήνα, επιλέγουν να καταχωρίσουν τις αλλαγές του ωραρίου εργασίας ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας και των υπερωριών, απολογιστικά εντός του ίδιου μήνα.

β) Να καταχωρίζουν τις σχετικές αλλαγές έως τη λήξη του επόμενου ημερολογιακού μήνα από τον μήνα πραγματοποίησής τους.

Οι επιχειρήσεις που υποχρεωτικά έχουν ενταχθεί στην εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας και μόνο μπορούν να επιλέγουν κάθε μήνα διαφορετικό σύστημα (είτε προαναγγελτικό είτε απολογιστικό). Ωστόσο, δεν επιτρέπεται η συνδυαστική εφαρμογή των δύο συστημάτων εντός του ίδιου μήνα.

Στην περίπτωση απολογιστικής δήλωσης απαιτείται ένας αρχικός προαναγγελτικός προγραμματισμός της οργάνωσης του χρόνου εργασίας των εργαζομένων από τις επιχειρήσεις (π.χ σε επίπεδο εβδομάδας ή μήνα).

Ευνόητο είναι ότι οι επιχειρήσεις/εργοδότες που έχουν επιλέξει το απολογιστικό σύστημα, έχουν τη δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν, να επανέλθουν στο προαναγγελτικό σύστημα, αλλά και πάλι θα πρέπει να μπουν στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ» και να το δηλώσουν, πριν από την έναρξη του ημερολογιακού μήνα κατά τον οποίο θέλουν να επανέλθουν στην προαναγγελτική διαδικασία.

Σε κάθε περίπτωση, η απολογιστική αυτή δυνατότητα δεν δίνεται για όλες τις άλλες επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμη ενταχθεί στην υποχρεωτική εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας και, συνεπώς, θα συνεχίσουν να δηλώνουν υποχρεωτικά προαναγγελτικά τις μεταβολές του εργασιακού χρόνου ως προς τα ωράρια και την οργάνωση, καθώς και τις υπερωρίες.

Οι χρήστες του απολογιστικού συστήματος πρέπει να προσέξουν, καθώς, σε περίπτωση αναντιστοιχίας της πραγματικής απασχόλησης με τη σχετική σήμανση της Κάρτας, επιβάλλεται στον εργοδότη το νομίμως προβλεπόμενο πρόστιμο ανά εργαζόμενο, στην Ψηφιακή Κάρτα του οποίου δεν είναι δυνατή η ανωτέρω αντιστοίχιση.

Περιπτώσεις δικαιολογημένης μη σήμανσης της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας

Όπως επισημαίνεται στην από 21/6/2024 εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, παρότι η σήμανση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας αποτελεί υποχρέωση όλων των εργαζομένων που απασχολούνται με φυσική παρουσία στον χώρο παροχής εργασίας της επιχείρησης, υπάρχουν περιπτώσεις, όπου η μη σήμανση θεωρείται δικαιολογημένη και, σε περίπτωση ελέγχου από τους Επιθεωρητές Εργασίας, δεν επιφέρει κυρώσεις.

Οι περιπτώσεις αυτές εξειδικεύονται ως εξής:

I. Εργαζόμενοι με τηλεργασία

Στην παρούσα φάση, ο Μηχανισμός της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας εφαρμόζεται μόνο για εργαζόμενους με φυσική παρουσία στον χώρο που έχει τις κτιριακές της εγκαταστάσεις η επιχείρηση και, συνεπώς, οι εργαζόμενοι που εργάζονται με τηλεργασία δεν έχουν ακόμη υποχρέωση για σήμανση της Ψηφιακής Κάρτας κατά τις ημέρες που εργάζονται με το συγκεκριμένο σύστημα οργάνωσης του χρόνου εργασίας.

Επομένως, αν η επιχείρηση έχει υποβάλει δήλωση ψηφιακής οργάνωσης του χρόνου εργασίας, στην οποία, κατά συγκεκριμένη χρονική περίοδο ή κατά συγκεκριμένες ημέρες απασχόλησης εντός της εβδομάδας, οι εργαζόμενοι εμφανίζονται σε τηλεργασία, η μη σήμανση της Κάρτας τους, κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο ή κατά τις συγκεκριμένες ημέρες απασχόλησης εντός της εβδομάδας, θεωρείται δικαιολογημένη και δεν επιφέρει κυρώσεις.

Ωστόσο, υπάρχει και η περίπτωση όπου κάποιοι εργαζόμενοι επιθυμούν να εργαστούν με φυσική παρουσία ορισμένο χρονικό διάστημα μιας ημέρας και με τηλεργασία κατά το υπόλοιπο χρονικό διάστημα της ίδιας ημέρας.

Στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ II» δίνεται η δυνατότητα πολλαπλού χαρακτηρισμού εντός της ίδιας ημέρας για την περίπτωση όπου κάποιος δεν ξεκινά ή δεν ολοκληρώνει την εργασία του στον ίδιο τόπο παροχής εργασίας.

Στην περίπτωση αυτή, αν π.χ. ένας εργαζόμενος ξεκινήσει να εργάζεται με τηλεργασία και ολοκληρώσει την εργασία του με φυσική παρουσία στον τόπο παροχής εργασίας της επιχείρησης ή το αντίστροφο, οφείλει κατά την είσοδο και κατά την έξοδο από τον χώρο παροχής εργασίας με φυσική παρουσία να σημάνει την Ψηφιακή Κάρτα.

II. Ειδικές κατηγορίες εργαζομένων με μη σταθερό τόπο παροχής εργασίας, ο οποίος μεταβάλλεται συνεχώς μέσα στην ημέρα

Υπάρχουν συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων οι οποίοι, βάσει της φύσης του αντικειμένου εργασίας τους (π.χ. ιατρικοί επισκέπτες, επιθεωρητές πωλήσεων, περιοδεύοντες πωλητές, τεχνικοί, οδηγοί, εργαζόμενοι που επισκέπτονται τους πελάτες του εργοδότη τους, διαφημιστές κλπ), δεν έχουν έναν σταθερό τόπο παροχής εργασίας, αλλά είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται τακτικά από τον έναν τόπο παροχής εργασίας στον άλλο, κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Δεδομένης της αντικειμενικής δυσκολίας που υφίσταται για τη σήμανση της Ψηφιακής Κάρτας των εν λόγω εργαζομένων σε κάθε σημείο που μπορεί να βρίσκονται κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, είναι σκόπιμη η αντιμετώπισή τους με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζονται και οι εργαζόμενοι με τηλεργασία.

Συνεπώς, οι συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων δεν θα έχουν υποχρέωση για σήμανση της Ψηφιακής Κάρτας κατά τις ημέρες που εργάζονται εκτός του σταθερού τόπου παροχής εργασίας της επιχείρησης και μετακινούνται τακτικά και εντός της ίδιας ημέρας από το ένα σημείο στο άλλο.

Στην προκειμένη περίπτωση, κατά την οποία δεν υφίσταται σήμανση Κάρτας κατά την έναρξη ή/και κατά τη λήξη της απασχόλησης των εργαζομένων αυτών με φυσική παρουσία στις κτιριακές εγκαταστάσεις της επιχείρησης, θα τεκμαίρεται ως ωράριο εργασίας για τη συγκεκριμένη ημέρα το δηλωθέν στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ II» ημερήσιο ωράριο εργασίας και η μη σήμανση της Κάρτας τους κατά τις συγκεκριμένες ημέρες απασχόλησης εντός της εβδομάδας θα θεωρείται δικαιολογημένη και δεν θα επιφέρει κυρώσεις.

Εφόσον οι εν λόγω εργαζόμενοι βρεθούν να απασχολούνται σε σημείο εκτός του σταθερού τόπου εργασίας τους και προκειμένου να μπορούν να αποδείξουν ότι θεωρείται δικαιολογημένη η μη σήμανση της Ψηφιακής Κάρτας στις εγκαταστάσεις των πελατών τους, θα πρέπει να φέρουν μαζί τους αντίγραφο της σύμβασης εργασίας τους, καθώς και αντίγραφο του πίνακα προσωπικού, από τα οποία να προκύπτει όχι μόνο ο εργοδότης τους, αλλά και η ειδικότητα και ο τόπος παροχής εργασίας τους και, έτσι, να συνάγεται η δυνατότητα μη σήμανσης της Ψηφιακής Κάρτας τους.

Αντίθετα, αν οι εργαζόμενοι των εν λόγω κατηγοριών έχουν σταθερό τόπο παροχής εργασίας εκτός των κτιριακών εγκαταστάσεων της επιχείρησης/εργοδότη, αλλά σε χώρο που έχει διατεθεί στην επιχείρηση/εργοδότη για αποκλειστική χρήση από αυτήν, μέσω μίσθωσης, π.χ. πωλητές μιας συγκεκριμένης επιχείρησης που εργάζονται σταθερά σε shop-in-a-shop άλλης επιχείρησης, τεχνικοί επιχείρησης που παρέχουν τις υπηρεσίες τους σταθερά στην έδρα άλλης επιχείρησης, αλλά σε χώρο που έχει μισθωθεί και χρησιμοποιείται αποκλειστικά από την επιχείρηση/εργοδότη τους, τότε η υποχρέωση σήμανσης της Ψηφιακής Κάρτας για τις εν λόγω κατηγορίες εργαζομένων δεν αίρεται και αυτοί είναι υποχρεωμένοι να σημαίνουν Κάρτα στον τόπο όπου σταθερά παρέχουν τις υπηρεσίες τους.

Αν οι εν λόγω εργαζόμενοι βρεθούν να απασχολούνται με φυσική παρουσία είτε στον σταθερό τόπο παροχής εργασίας της επιχείρησης/εργοδότη τους είτε σε σταθερό τόπο παροχής εργασίας, εκτός των εγκαταστάσεων της επιχείρησης/εργοδότη, οφείλουν να έχουν σημάνει την Κάρτα τους.

Σε αντίθετη περίπτωση, θα επιβάλλονται κυρώσεις από την Επιθεώρηση Εργασίας.

III. Διευθυντικά στελέχη

Οι εργαζόμενοι που κατέχουν θέση εποπτείας ή διεύθυνσης ή εμπιστευτική, απογράφονται κανονικά στη διαδικασία της ψηφιακής οργάνωσης του χρόνου εργασίας.

Για τους εν λόγω εργαζόμενους απαιτείται η υποβολή δήλωσης μεταβολής στοιχείων εργασιακής σχέσης-οργάνωση χρόνου εργασίας, καθώς και η συμπλήρωση: Ψηφιακή οργάνωση του χρόνου εργασίας:(ΝΑΙ)-Κάρτα Εργασίας: (ΝΑΙ), αλλά δεν απαιτείται ψηφιακό ωράριο και δήλωση έναρξης-λήξης Ψηφιακής Κάρτας.
Read More »
Από αύριο Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε μαγαζιά και βιομηχανίες Από αύριο Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε μαγαζιά και βιομηχανίες Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 30, 2024 Rating: 5

Νέο πρόγραμμα λειτουργίας των γραφείων της Μητρόπολης Παραμυθιάς

Κυριακή, Ιουνίου 30, 2024
Νέο πρόγραμμα λειτουργίας των γραφείων της Μητρόπολης Παραμυθιάς
Σύμφωνα με ενημέρωση από την Μητρόπολη Παραμυθιάς και από Δευτέρα 15 Ιουλίου, εως και Παρασκευή 13 Σεπτέμβριου, τα γραφεία της Μητρόπολης θα είναι ανοιχτά και θα εξυπηρετούν του πιστούς, αποκλειστικά κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 9 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι.

Την τρίτη 6 Αυγούστου, την Πέμπτη 15 Αυγούστου και την Τρίτη 27 Αυγούστου, τα γραφεία θα παραμείνουν κλειστά.
Read More »
Νέο πρόγραμμα λειτουργίας των γραφείων της Μητρόπολης Παραμυθιάς Νέο πρόγραμμα λειτουργίας των γραφείων της Μητρόπολης Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 30, 2024 Rating: 5

Στην Ηγουμενίτσα η 17η Πανελλήνια συνάντηση σκαραβαίων & κλασσικών οχημάτων «Τασος Δαριώτης»

Κυριακή, Ιουνίου 30, 2024
Στην Ηγουμενίτσα η 17η Πανελλήνια συνάντηση σκαραβαίων & κλασσικών οχημάτων «Τασος Δαριώτης»Πρόγραμμα 17ης Πανελλήνιας.
Παρασκευή 5 Ιουλίου
-Συγκέντρωση συμμετεχόντων στο camping "Δρέπανο"
-Ελεύθερος χρόνος για check-in, θάλασσα & θαλάσσια σπορ
-Απογευματινοβραδυνή βόλτα σε κοντινό προορισμό & Στατική έκθεση.
-Ελεύθερος χρόνος για φαγητό & βραδυνό ποτό.
Σάββατο 6 Ιουλίου
-Πρωινό καφεδάκι στο camping "Δρέπανο"& συγκέντρωση συμμετεχόντων.
-Ελεύθερος χρόνος για θάλασσα, θαλάσσια σπόρ & φαγητό εως το απόγευμα.
- 19:00 έναρξη καλλιστείων οχημάτων και ψηφοφορίας.
-21:00 'Εναρξη live μουσικής & απονομές.
Κυριακή 7 Ιουλίου
-09:00 Μονοήμερη εκδρομή στην Κέρκυρα (προαιρετικά)*
-Εναλλακτικά, εκδρομή στις πηγές Αχέροντα
-Λήξη εκδήλωσης.
*Η μονοήμερη στην Κέρκυρα θα πραγματοποιηθεί μόνο αν μαζευτεί ικανός αριθμός συμμετεχόντων.
Το πρόγραμμα μπορεί να υποστεί αλλαγή κατα την κρίση των διοργανωτών.
Κόστος συμμετοχής: 20 euro ανα όχημα.

Read More »
Στην Ηγουμενίτσα η 17η Πανελλήνια συνάντηση σκαραβαίων & κλασσικών οχημάτων «Τασος Δαριώτης» Στην Ηγουμενίτσα η 17η Πανελλήνια συνάντηση σκαραβαίων & κλασσικών οχημάτων «Τασος Δαριώτης» Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 30, 2024 Rating: 5

Ανακαλύψτε την ελευθερία της κίνησης με την Tasinas Rent a Car

Κυριακή, Ιουνίου 30, 2024
Ανακαλύψτε την ελευθερία της κίνησης με την Tasinas Rent a Car


Θέλετε να ανακαλύψετε νέα μέρη, να εξερευνήσετε τον κόσμο γύρω σας με άνεση και στυλ; 
Η Tasinas Rent a Car στην Ηγουμενίτσα είναι εδώ για εσάς!
Με μια ευρεία γκάμα αυτοκινήτων για κάθε ανάγκη και προϋπολογισμό, είμαστε η Νο. 1 επιλογή για ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ηγουμενίτσα, βρίσκοντας το ιδανικό όχημα για εσάς!

Κλείστε τώρα το αγαπημένο σας αυτοκίνητο καλώντας μας στο 6907044742 και στο 2665 678028 και θα σας το παραδώσουμε στο κέντρο της πόλης.

Ακολουθήστε μας στα social media για ειδικές προσφορές και νέα!

Επικοινωνήστε μαζί μας στο tasinaspromo@yahoo.com για περισσότερες πληροφορίες.

Ξεκινήστε το επόμενο ταξίδι σας με την Tasinas Rent a Car και ανακαλύψτε την απόλυτη ελευθερία της κίνησης!


Read More »
Ανακαλύψτε την ελευθερία της κίνησης με την Tasinas Rent a Car Ανακαλύψτε την ελευθερία της κίνησης με την Tasinas Rent a Car Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 30, 2024 Rating: 5

Ζητείται προσωπικό για καφετέρια στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Ιουνίου 30, 2024
Ζητείται προσωπικό για καφετέρια στην ΗγουμενίτσαΖητείται προσωπικό για καφετέρια στις θέσεις κουζίνας/λάντζας και σέρβις. 

Για πληροφορίες καλέστε στο 6988860633

Read More »
Ζητείται προσωπικό για καφετέρια στην Ηγουμενίτσα Ζητείται προσωπικό για καφετέρια στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 30, 2024 Rating: 5

Σελίδες