Λώλος: Οι πολίτες πληρώνουν τις προεκλογικές “υποσχέσεις” – εξυπηρετήσεις της Δημοτικής Αρχής

Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024
Λώλος: Οι πολίτες πληρώνουν τις προεκλογικές “υποσχέσεις” – εξυπηρετήσεις της Δημοτικής Αρχής


Δελτίο τύπου εξέδωσε ο συνδυασμός του πρώην δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Λώλου ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ, για τα όσα αποκάλυψε το thespro.gr, αναφορικά με τα τεκταινόμενα στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας.

Διαβάστε την ανακοίνωση:
Ο Πρόεδρος και η πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής του κ. Νταή στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΗ, έλαβαν μια απόφαση η οποία στρέφεται, χωρίς καμία αιδώ, σε βάρος τόσο της Δημοτικής Επιχείρησης, όσο και όλων των δημοτών, οι οποίοι θα κληθούμε έμμεσα να πληρώσουμε προεκλογικές «δοσοληψίες».
Πιο συγκεκριμένα, αντί να υιοθετήσουν τις διαχρονικές εισηγήσεις της δικηγόρου της ΔΕΥΑΗ στην δικαστική διένεξη (την Παρασκευή 17/5 συζητείται στο Εφετείο), η οποία έχει τις ρίζες της στο 2013, υιοθετούν την πρόταση του αντιδίκου δικηγόρου και δίνουν εντολή στην δικηγόρο της επιχείρησης να μην παρασταθεί στο Δικαστήριο. 
Της δίνουν δηλαδή εντολή να μην υπερασπιστεί τα συμφέροντα της ΔΕΥΑΗ και κατ' επέκταση τα δικά μας συμφέροντα, ζημιώνοντας την επιχείρηση με 475.127,77€.
Ο συνδυασμός μας «ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ» υπέβαλε ήδη στο Διοικητικό Συμβούλιο, δια του εκπροσώπου του, σχετικό υπόμνημα και πρόκειται να προβεί στις δέουσες ενέργειες με στόχο την προάσπιση των συμφερόντων των Δημοτών.
Read More »
Λώλος: Οι πολίτες πληρώνουν τις προεκλογικές “υποσχέσεις” – εξυπηρετήσεις της Δημοτικής Αρχής Λώλος: Οι πολίτες πληρώνουν τις προεκλογικές “υποσχέσεις” – εξυπηρετήσεις της Δημοτικής Αρχής Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024 Rating: 5

Παραιτήθηκε από συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ ο Γ. Γόγολος | Νέος συντονιστής ο Παντ. Καραπιπέρης

Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024
Παραιτήθηκε από συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ ο Γ. Γόγολος | Νέος συντονιστής ο Παντ. Καραπιπέρης


Ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Θεσπρωτίας, μετά από την παραίτηση του Ιωάννη Γόγολου από Μέλος της Ν.Ε. Θεσπρωτίας και Συντονιστή, παρουσία και του Μέλους της Κ.Ε. του κόμματος και υπεύθυνη για τη διαδικασία, Λίλας Σουλέλε.

Η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή αποτελείται από τα εξής 19 μέλη (με αλφαβητική σειρά):
1. Αθανασίου Νταϊάνα,
2. Γαλανοπούλου Ελεονόρα,
3. Καραπάνος Ευάγγελος,
4. Καραπιπερης Παντελής,
5. Κάτσης Σπύρος,
6. Κολέτσης Στέλιος,
7. Κουλύρα Ελένη,
8. Κώτση Αγγελική,
9. Μπίνας Θεοχάρης,
10. Παπαζώη Αγλαΐα,
11. Προβιδάκη Αγγελική,
12. Ράπτης Ηλίας,
13. Σταύρου Ανδρέας,
14. Σταύρου Μαρία,
15. Στεργίου Άννα,
16. Τσίρης Βασίλειος,
17. Τσούνη Όλγα,
18. Φλίνδρης Κωνσταντίνος,
19. Φωτίου Ηλίας

Στη συνεδρίαση της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής εκλέχτηκε ομόφωνα ο νέος Συντονιστής της Ν.Ε. Θεσπρωτίας, Παντελής Καραπιπέρης, ενώ στη θέση της Αναπληρώτριας Συντονίστριας παρέμεινε, επίσης ομόφωνα, η Αγλαΐα Παπαζώη.

Η σύνθεσή του Συντονιστικού έχει ως εξής:
1. Καραπιπέρης Παντελής, Συντονιστής,
2. Παπαζώη Αγλαΐα, Αναπλ. Συντονίστρια,
3. Κάτσης Σπύρος,
4. Κουλύρα Ελένη,
5. Προβιδάκη Αγγελική,
6. Φλίνδρης Κωνσταντίνος,
7. Φωτίου Ηλίας

Στους στόχους του επόμενου διαστήματος η Νομαρχιακή Επιτροπή έθεσε την ενδυνάμωση της επαφής με τον κόσμο, τον αγώνα για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, την δυναμική παρουσία της σε όλους τους χώρους της πολιτικής ζωής, την Αυτοδιοίκηση, στον συνδικαλιστικό χώρο, στη δημόσια διοίκηση, στους αγρότες, στην Υγεία, την εκπαίδευση, την αλληλεγγύη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Με εκτίμηση
Παντελής Δ. Καραπιπέρης
Συντονιστής Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Θεσπρωτίας
Read More »
Παραιτήθηκε από συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ ο Γ. Γόγολος | Νέος συντονιστής ο Παντ. Καραπιπέρης Παραιτήθηκε από συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ ο Γ. Γόγολος | Νέος συντονιστής ο Παντ. Καραπιπέρης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πάρκαρε πάνω στο πεζοδρόμιο και τον ποδηλατόδρομο

Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024
Ηγουμενίτσα: Πάρκαρε πάνω στο πεζοδρόμιο και τον ποδηλατόδρομο


Τουριστικό λεωφορείο με Ρουμανικές πινακίδες, πριν λίγα λεπτά, το απόγευμα της Πέμπτης, βολεύτηκε να παρκάρει πάνω στο πεζοδρόμιο στα Πλατάνια Ηγουμενίτσας.

Το μεγάλο όχημα κλείνει και μέρος του ποδηλατοδρόμου και μάλιστα σε ώρα αιχμής, αφού εκατοντάδες πολίτες και παιδιά κάνουν αυτή την ώρα την βόλτα τους στην παραλία της πόλης.

Ελπίζουμε να πέρασε ή να περάσει κάποιο όχημα της τροχαίας και να επιβληθούν παραδειγματικά τα αυστηρότερα πρόστιμα που προβλέπει ο ΚΟΚ.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Πάρκαρε πάνω στο πεζοδρόμιο και τον ποδηλατόδρομο Ηγουμενίτσα: Πάρκαρε πάνω στο πεζοδρόμιο και τον ποδηλατόδρομο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024 Rating: 5

Σκάνδαλο μεγατόνων!!! Ψήφισαν να μην παραστούν σε δίκη υπέρ της υπηρεσίας τους

Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024
Σκάνδαλο μεγατόνων!!! Ψήφισαν να μην παραστούν σε δίκη υπέρ της υπηρεσίας τους


Αυτά που συμβαίνουν στη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας δεν έχουν πραγματικά προηγούμενο, στην παγκόσμια θα λέγαμε πολιτική σκηνή.
Την περασμένη Παρασκευή 10 Μαΐου, συνεδρίασε το ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας.
Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν 7 θέματα όλα εκτός ημερησίας διάταξης, χωρίς να δικαιολογείται το κατ' επείγον σε κανένα από αυτά.


Αλλά αυτό έχει ελάχιστη σημασία, μπροστά σε αυτό που ψήφισαν στο 3ο θέμα. (Δείτε ΕΔΩ)
Το 3ο θέμα λοιπόν, αφορούσε τη «Λήψη απόφασης επί αιτήματος Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑΗ Αρ. πρωτ 2048/09-05-2024». 
Ποιο ήταν τα αίτημα του Σωματείου των Εργαζομένων της ΔΕΥΑΗ;
Να μην παραστεί και να μην καταθέσει προτάσεις, η διοίκηση της ΔΕΥΑΗ σε δίκη δύο εφέσεων, κατά των εργαζομένων - μελών του σωματείου.
Να μην προστατέυσουν δηλαδή τα μέλη του ΔΣ, τα συμφέροντα της Δημόσιας Υπηρεσίας που υπηρετούν.
Η δίκη που έχει οριστεί για αύριο Παρασκευή 17/5/2024, αφορά στην υπόθεση επιστροφής από τους υπαλλήλους 475.127,77€ ως αχρεωστήτως καταβληθέντα. 
Χρήματα, τα οποία είχαν λάβει και καλούνται να τα επιστρέψουν.

Ειδικότερα αποφάσισαν, μετά από εισήγηση της αντίδικου δικηγόρου και όχι της νομικής συμβούλου της υπηρεσίας, "να μην παρασταθεί το νομικό πρόσωπο ΔΕΥΑΗ (ως εκκαλούν εφεσίβλητο νομικό πρόσωπο) δια ή μετά πληρεξουσίου Δικηγόρου στο Εφετείο Κέρκυρας κατά τη συζήτηση των δύο παραπάνω εφέσεων την 17-5-2024 και να μην καταθέσουν προτάσεις στις δύο εφέσεις , έτσι ώστε η συζήτηση των δύο εφέσεων λόγω της δικονομικής απουσίας όλων των διαδίκων και των δύο αντιδίκων πλευρών, να ματαιωθεί από το Δικαστήριο". 
Όπως επίσης αποφάσισαν "να ακολουθήσει νέα απόφαση προκειμένου το Δ.Σ της ΔΕΥΑΗ να εκτιμήσει όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία των παραπάνω υποθέσεων και εν συνεχεία να αποφασιστεί σχετικά είτε ο εκ νέου προσδιορισμός της συζητήσεως των δύο εφέσεων στο Εφετείο Κέρκυρας, μέσα στη προθεσμία των ενενήντα (90) ημερών, που θα αρχίζει από τη ματαίωση της συζήτησης την 17-5-2024, είτε η κατάργηση της δίκης, αναλόγως με τα αποτελέσματα του επανελέγχου συνολικά"

Γίνανε και δικαστές δηλαδή "αναλόγως με τα αποτελέσματα του επανελέγχου". 
Έλεγχο που θα κάνει το ίδιο το ΔΣ, μέλη του οποίου είναι και αντίδικοι εργαζόμενοι και αφού συμβουλευτούν τη νέα τους σύμβουλο κα Μονάχου,  η οποία έχει στραφεί και μόνη της κατά της ΔΕΥΑΗ και του Γενικού Διευθυντή, με αντίστοιχες αγωγές.Είναι η ίδια υπάλληλος, που με απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΗ, αν και ήδη δημόσιος υπάλληλος προσελήφθη ως σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα πάντως με το νόμο, οι Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού και τα πάσης φύσεως νομικά πρόσωπα αυτών, είναι υποχρεωμένοι να ασκήσουν κάθε ένδικο μέσο, για να προστατέψουν τα συμφέροντα της υπηρεσίας και κατ' επέκταση των πολιτών.
Εάν δεν το πράξουν, θα έχουν υποπέσει στο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας.
Με τα "μαγειρέματα" που γίνονται στο εσωτερικό του κτηρίου της ΔΕΥΑΗ, είναι ορατός ο κίνδυνος να καταργηθεί η δίκη, υπέρ των εργαζομένων, ζημιώνοντας την Δημοτική Υπηρεσία Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας με το ποσό των 475.127,77€. Χρήματα που θα κληθούμε να πληρώσουμε όλοι οι καταναλωτές, αφού ως γνωστό οι ισολογισμοί της ΔΕΥΑΗ πρέπει να είναι ισοσκελισμένοι.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο μόνος που καταψήφισε το 3ο θέμα, ήταν ο εκπρόσωπος της παράταξης Λώλου κ. Μάκης Φουσέκης, ο οποίος κατέθεσε και αναλυτικό υπόμνημα, ενώ οι δύο εκπρόσωποι του συνδυασμού Μπέζα, ψήφισαν παρών.
Άραγε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, γνωρίζει τα όσα συμβαίνουν στη ΔΕΥΑΗ και εάν ναι, συμφωνεί με αυτά;

Υ.Γ. Η "πονηριά" του ΔΣ της ΔΕΥΑΗ είναι τέτοια, ώστε την απόφαση που είχε παρθεί από την περασμένη Παρασκευή, να την ανεβάσουν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ το μεσημέρι της Πέμπτης στις 14.29, λίγα λεπτά πριν κλείσουν οι δημόσιες υπηρεσίες και λίγες ώρες πριν τη δίκη, ώστε να μην υπάρχει χρόνος να στραφεί κάποιος κατά της απόφασης, κάνοντας ένσταση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Read More »
Σκάνδαλο μεγατόνων!!! Ψήφισαν να μην παραστούν σε δίκη υπέρ της υπηρεσίας τους Σκάνδαλο μεγατόνων!!! Ψήφισαν να μην παραστούν σε δίκη υπέρ της υπηρεσίας τους Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024 Rating: 5

Ημερίδα των Δικηγορικών Συλλόγων Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων για Νεανική Παραβατικότητα και Τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα

Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024
Ημερίδα των Δικηγορικών Συλλόγων Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων για Νεανική Παραβατικότητα και Τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσπρωτίας και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων διοργανώνουν ημερίδα με θεματικές ενότητες: “Τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας”, “Νεανική Παραβατικότητα”.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαΐου στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Grand Serai στα Ιωάννινα, με ώρα έναρξης 09:30 το πρωί, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Read More »
Ημερίδα των Δικηγορικών Συλλόγων Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων για Νεανική Παραβατικότητα και Τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα Ημερίδα των Δικηγορικών Συλλόγων Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων για Νεανική Παραβατικότητα και Τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024 Rating: 5

Στο κτίριο Βούλγαρη η διευθύντρια του ιστορικού αρχείου Bvlgari + Βίντεο

Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024
Στο κτίριο Βούλγαρη η διευθύντρια του ιστορικού αρχείου Bvlgari + ΒίντεοH εξέλιξη των εργασιών στο κτίριο Βούλγαρη και το σχέδιο της ενότητας που θα αφορά την οικογένεια των μεγάλων ευεργετών της Παραμυθιάς, παρουσιάστηκε το πρωί της Πέμπτης στην υπεύθυνη του ιστορικού αρχείου Bvlgari, Monica Branneti στο πλαίσιο προσωπικής επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Παραμυθιά

Την παρουσίαση πραγματοποίησαν οι εταιρείες που εχουν αναλάβει την υλοποίηση «ΟικοΜ ΕΠΕ – TETRAGON ΑΕ» καθώς και οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Σουλίου παρουσία του Αντιδήμαρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Γεώργιου Χειμώνα.

H Monica Branneti πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Σουλίου Θανάση Ντάνη και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για του χώρους που θα στεγάσουν την θεματική ενότητα του οίκου Bvlgari, ενώ η συνεργασία Δήμου και του ιστορικού αρχείου Bvlgari, θα είναι συνεχής τόσο κατά την εξέλιξη των εργασιών και την επιλογή των εκθεμάτων, οσο και κατά την λειτουργία του μουσειακού χώρου.Read More »
Στο κτίριο Βούλγαρη η διευθύντρια του ιστορικού αρχείου Bvlgari + Βίντεο Στο κτίριο Βούλγαρη η διευθύντρια του ιστορικού αρχείου Bvlgari + Βίντεο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024 Rating: 5

Στις εορτές Σουλίου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024
Στις εορτές Σουλίου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
Στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για το ολοκαύτωμα των Σουλιωτών θα παραβρεθεί σύμφωνα με πληροφορίες της paramythia-online.gr, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών θα βρεθεί στην Παραμυθιά το Σάββατο 25 Μαΐου ενώ την Κυριακή 26 Μαΐου θα τιμήσει με την παρουσία του την κορύφωση των εκδηλώσεων στον Ιστορικό Χώρο του Σουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και τον Μητροπολίτη Παραμυθιάς κ. Σεραπίωνα, συνδέει στενή συνεργασία καθώς ο δεύτερος έχει διατελέσει Α’ Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, πρόσφατα σε δηλώσεις του αναφέρθηκε με θερμά λόγια για τον ηρωισμό, που ξεπήδησε από τα κακοτράχαλα όρη του Σουλίου και στην ουσία ήταν ο προάγγελος του ξεσηκωμού, αλλά εκδηλώθηκε και κατά τη διάρκεια της Επανάστασης

“…Αυτό ο βράχος (σ.σ.: του Σουλίου) στα ορεινά της Ηπείρου, με τους αγέρωχους πολεμιστές και τις εξ ίσου μαχητικές γυναίκες, αποτελεί πηγή εμπνεύσεως για κάθε Ορθόδοξο Έλληνα. Οι αδιάκοπες μάχες των Σουλιωτών κατά του Αλή πασά, τα δημοτικά τραγούδια για τις γυναίκες των Τζαβελλαίων και των Μποτσαραίων, η ανατίναξη του καλόγηρου Σαμουήλ στο Κούγκι, αυτά και άλλα πολλά διδάγματα από την ιστορία του Σουλίου πρέπει να γίνουν γνωστά και στις νεότερες γενιές” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
Read More »
Στις εορτές Σουλίου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Στις εορτές Σουλίου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024 Rating: 5

Διακοπές ρεύματος στους Δήμους Ηγουμενίτσας, Σουλίου και Φιλιατών

Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024
Διακοπές ρεύματος στους Δήμους  Ηγουμενίτσας, Σουλίου και Φιλιατών 


H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. προγραμματίζει και υλοποιεί έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.Read More »
Διακοπές ρεύματος στους Δήμους Ηγουμενίτσας, Σουλίου και Φιλιατών Διακοπές ρεύματος στους Δήμους  Ηγουμενίτσας, Σουλίου και Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024 Rating: 5

Η ομάδα «Τρέξε Μαζί Μου» στον 7ο Ioannina Half-marathon

Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024
Η ομάδα «Τρέξε Μαζί Μου» στον 7ο Ioannina Half-marathonΚοινωνικό Πρόσωπο έχει ο 7ος Ioannina Half-marathon όπου το παρών θα δώσει η ομάδα «Τρέξε Μαζί Μου» (https://trexe.gr), που θα πάρει μέρος με αμαξίδια, προσφέροντας σε ανθρώπους με αναπηρία μία εμπειρία που εξυψώνει και υποστηρίζει την συμπερίληψη.

O Ημιμαραθώνιος Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθεί στις 18 & 19 Μαΐου 2024.
Read More »
Η ομάδα «Τρέξε Μαζί Μου» στον 7ο Ioannina Half-marathon Η ομάδα «Τρέξε Μαζί Μου» στον 7ο Ioannina Half-marathon Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024 Rating: 5

7.423 Ηπειρώτες θα ψηφίσουν επιστολικά!

Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024
7.423 Ηπειρώτες θα ψηφίσουν επιστολικά!7.423 Ηπειρώτες ψηφοφόροι έχουν επιλέξει αντί να προσέλθουν στην κάλπη να ψηφίσουν επιστολικά στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Την κατανομή των εκλογέων διά της επιστολικής ψήφου στις Ευρωεκλογές 2024, σε Ελλάδα και εξωτερικό, παρουσίασε σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Καθημερινή».

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Νομό Ιωαννίνων έχουν εγγραφεί στη σχετική πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών και παραλαμβάνουν τους φακέλους τους 3.437 ψηφοφόροι.

Στο Νομό Πρέβεζας έχουν εγγραφεί 1203 πολίτες, στο Νομό Άρτας 1865 και στο Νομό Θεσπρωτίας 918.

Οι εκλογείς που έχουν επιλέξει την επιστολική ψήφο κατά κανόνα ζουν σε άλλη περιοχή από αυτή που καλούνται να ψηφίσουν. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγουν πλέον το ταξίδι για να προσέλθουν στην κάλπη.

Πηγή epiruspost.gr
Read More »
7.423 Ηπειρώτες θα ψηφίσουν επιστολικά! 7.423 Ηπειρώτες θα ψηφίσουν επιστολικά! Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024 Rating: 5

ΚΕΘΕΑ Ήπειρος: Συνέχιση της υλοποίησης του προγράμματος κοινωνικής ένταξης Περιφέρειας Ηπείρου

Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024
ΚΕΘΕΑ Ήπειρος: Συνέχιση της υλοποίησης του προγράμματος κοινωνικής ένταξης Περιφέρειας Ηπείρου


Συνέχιση της Πράξης «Πρόγραμμα Κοινωνικής Ένταξης Περιφέρειας Ηπείρου, με έδρα τα Ιωάννινα» και ένταξή της Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2021-2027.

Το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) ανακοινώνει τη συνέχιση της υλοποίησης του Προγράμματος Κοινωνικής Ένταξης Περιφέρειας Ηπείρου, με έδρα τα Ιωάννινα, στο πλαίσιο του Προγράμματος ΕΣΠΑ 2021-2027, με κατόπιν της επιτυχημένης πορείας του στην προηγούμενη προγραμματική περίοδο. Το πρόγραμμα συνεχίζει τη δέσμευσή του να προσφέρει σημαντική υποστήριξη σε άτομα που συμμετέχουν στο Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, μέσω της προετοιμασίας τους με εκπαιδευτικά εφόδια και δεξιότητες, καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπευτικής διαδικασίας, με σκοπό τη διευκόλυνση της ομαλής τους επανένταξης στην κοινωνία.

Από την αρχή του έτους και σε συνέχεια της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου, υλοποιούνται πολλαπλές δράσεις στον χώρο της Πράξης. Διατηρείται μια άριστη συνεργασία με το ΚΕΚ ΔΥΠΑ Ιωαννίνων, το οποίο υλοποιεί το δεύτερο ολοκληρωμένο πρόγραμμα κατάρτισης για τα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, με τίτλο «Αρωματικά-Φαρμακευτικά Φυτά». Τα μαθήματα πληροφορικής έχουν αποδώσει, μετά την επιτυχία των συμμετεχόντων στις εξετάσεις πιστοποίησης ECDL και έχει
ξεκινήσει νέος κύκλος μαθημάτων.

Επίσης, συνεχίζεται η εκπαίδευση στον τομέα της γεωργίας με τη διαχείριση τμήματος του δημοτικού λαχανόκηπου από εξειδικευμένο γεωπόνο, ενώ η οικονομολόγος, η νομικός, ο κοινωνικός λειτουργός και η εκπαιδεύτρια ενηλίκων της Πράξης συντάσσουν τη διεπιστημονική ομάδα που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της υποστήριξης της κοινωνικής ένταξης των μελών του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ.

Αναμένουμε επίσης τα οριστικά αποτελέσματα επαναπροκήρυξης, για να εντάξουμε στις δράσεις τα μαθήματα γνώσης αγγλικής γλώσσας, προκειμένου να επιτρέψουμε στους συμμετέχοντες να αποκτήσουν πρόσθετες δεξιότητες και προσόντα που θα τους βοηθήσουν στην επαγγελματική τους πορεία. Με αυτές τις πρωτοβουλίες, το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ συνεχίζει τη προσπάθειά του για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων και μια ολιστική υποστήριξη των μελών του.
Read More »
ΚΕΘΕΑ Ήπειρος: Συνέχιση της υλοποίησης του προγράμματος κοινωνικής ένταξης Περιφέρειας Ηπείρου ΚΕΘΕΑ Ήπειρος: Συνέχιση της υλοποίησης του προγράμματος κοινωνικής ένταξης Περιφέρειας Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024 Rating: 5

Ημερήσια Διάταξη Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης

Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024
Ημερήσια Διάταξη Επιτροπής Περιβάλλοντος,
Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης  

Τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 και ώρα 11.30 π.μ. συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

1. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου/δραστηριότητα (κατηγορίας Α2, ομάδα 7η,α/α 1) : «Ε.Π.Ο. αύξησης δυναμικότητας πτηνοτροφικής μονάδας από 17.800 σε 24.000 ορνιθίων κρεατοπαραγωγής ελευθέρας βοσκής, στη θέση «Μπότση», στην Τ.Κ. Κρυφοβού, Δήμου Δωδώνης, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου».

2. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου/δραστηριότητα (κατηγορίας Α2, ομάδα 7η,α/α 1) : «Ε.Π.Ο. επέκταση πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας από 18.000 σε 50.000 ορνιθίων κρεατοπαραγωγής, στην Τ.Κ. Κουτσελιού, Δήμου Ιωαννιτών, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου».

3. Γνωμοδότηση, επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου/δραστηριότητα (κατηγορίας Α2, ομάδα 2η): «Οριοθέτηση και προτεινόμενα έργα διευθέτησης υδατορέματος Ρουκλεσίου στον οικισμό Καλεντζίου, Δ.Ε. Κατσανοχωρίων, Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου».

4. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου/δραστηριότητα (κατηγορίας Α2, ομάδα 3η, α/α 6): «Επέκταση πλωτής μονάδας εκτροφής θαλάσσιων μεσογειακών ιχθύων, που λειτουργεί σε θαλάσσια έκταση 20 στρ., σε 40 στρ., με αύξηση της ετήσιας δυναμικότητας από 190 σε 495 τόνους / έτος και παράλληλο εκσυγχρονισμό 2 των πλωτών εγκαταστάσεων της και επέκταση συνοδών χερσαίων υποδομών, εντός της ζώνης Α της θεσμοθετημένης ΠΟΑΥ Θεσπρωτίας, στη θέση Όρμος Ορλιάς, Λωρίδας Σαγιάδας, Δήμου Φιλιατών, Π.Ε. Θεσπρωτίας, Περιφέρειας Ηπείρου».

5. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου/δραστηριότητα (κατηγορίας Α2, ομάδα 8η , α/α 2): «Μετεγκατάσταση και επέκταση πλωτής μονάδας εκτροφής θαλάσσιων μεσογειακών ιχθύων, που λειτουργεί σε θαλάσσια έκταση 19,96 στρ., σε 40 στρ., με αύξηση της ετήσιας δυναμικότητας από 500 σε 650 τόνους / έτος και παράλληλο εκσυγχρονισμό των πλωτών εγκαταστάσεων της και έγκριση επέμβασης δημόσιας δασικής έκτασης με αύξηση ετήσιας δυναμικότητας υφιστάμενου συσκευαστηρίου συνοδών χερσαίων υποδομών στη θέση όρμος Παγανιά, εντός της Ζώνης Α της θεσμοθετημένης ΠΟΑΥ Θεσπρωτίας, στη θέση νότια Ακρωτηρίου Νενούδα, Λωρίδας Σαγιάδας, Δήμου Φιλιατών, Π.Ε. Θεσπρωτίας, Περιφέρειας Ηπείρου».

6. Γνωμοδότηση, επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου/δραστηριότητα (κατηγορίας Α2, ομάδα 10η ): «Μικρό υδροηλεκτρικό έργο Γερακάρι- ποταμός Άραχθος, ισχύος 6,256 MW, στα όρια των Τ.Κ. Κράψης και Ανατολικής της Δ.Ε. Παμβώτιδος του Δήμου Ιωαννιτών, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου».

7. Γνωμοδότηση, , επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου/δραστηριότητα (κατηγορίας Α2, ομάδα 10η): «Υλοποίηση μικρού υδροηλεκτρικού έργου, ισχύος 2,13 MW επί του ποταμού Λούρου, στην Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου , της Δ.Ε. Φιλιππιάδος του Δήμου Ζηρού, Π.Ε. Πρέβεζας Περιφέρειας Ηπείρου».

8. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου/δραστηριότητα (κατηγορίας Α2, ομάδα 10η ,α/α 11): «Φωτοβολταϊκός σταθμός, ισχύος 32,60 MW, στη θέση Ευρυμενών, Τ.Κ. Δελβινακόπουλου, Δήμου Ζίτσας, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου».

9. Γνωμοδότηση, επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (Υποκατηγορία Α1, ομάδα 10η ): « Εγκατάσταση και λειτουργία πλωτού φωτοβολταϊκού σταθμού, ισχύος 103 MW, στην τεχνητή λίμνη Πουρναρίου, Δ.Ε. Βλαχερνών, Δήμος Αρταίων , Π.Ε. Άρτας, Περιφέρειας Ηπείρου.

10. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου/δραστηριότητα (κατηγορίας Α2, ομάδα 10η ): «Μικρό υδροηλεκτρικό έργο, ισχύος 0,75 MW επί του ρέματος Ραφτανίτης, στην Δ.Ε. Πραμάντων, του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου».

Read More »
Ημερήσια Διάταξη Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Ημερήσια Διάταξη Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024 Rating: 5

Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σουλίου στις 20 Μαϊου

Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024
Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σουλίου στις 20 Μαϊου


«Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ( Άρθρο 67 του Ν. 3852/2010 , όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του Ν.4555/2018) »

 Παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στις 20 Μαϊου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:30,για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης: 

ΘΕΜΑ 1ο Αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου Σουλίου, οικ. έτους 2024
 Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Ντάνης Αθανάσιος 

ΘΕΜΑ 2ο Έγκριση Κανονιστικής απόφασης για την κοινή χρήση του υπ’ αριθμ. 21 τεμαχίου αγροκτήματος Γλυκής στις όχθες του ποταμού Αχέροντα και κανονισμού λειτουργίας
 Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Ντάνης Αθανάσιος

 ΘΕΜΑ 3ο Έγκριση Σχεδίου αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών και άμεση/βραχεία διαχείριση των συνεπειών από εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού του Δήμου Σουλίου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Γενικό Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας με την κωδική ονομασία «ΒΟΡΕΑΣ 2»
 Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Ντάνης Αθανάσιος

 ΘΕΜΑ 4ο Χορήγηση υλικών στην Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας 
Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Ντάνης Αθανάσιος

 ΘΕΜΑ 5ο Β΄ Κατανομή πιστώσεως ποσού 30.410,00 € έτους 2024, για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων του Δήμου Σουλίου 
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Φίλη Πασχάλη Αντιγόνη Βασιλική

 ΘΕΜΑ 6ο Επιχορήγηση από Δήμο Σουλίου Σχολικών Επιτροπών, για λειτουργικές δαπάνες Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Φίλη Πασχάλη Αντιγόνη Βασιλική

 ΘΕΜΑ 7ο Έγκριση υλοποίησης προγραμμάτων άθλησης για όλους - Προγραμματισμός πρόσληψης εκτάκτου προσωπικού ΙΔΟΧ για την υλοποίησή τους την περίοδο 2024-2025 
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κοντός Αλέξανδρος 

ΘΕΜΑ 8ο Περί εκμίσθωσης δημοτικού ακινήτου στη Δ.Κ Νεοχωρίου 
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Χρήστου Δημήτριος

 ΘΕΜΑ 9ο Έγκριση Επιχειρησιακού Σχεδίου Δήμου Σουλίου για τη Διαχείριση των Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς
 Εισηγητής: Εντεταλμένος Δ.Σ κ. Αναστασίου Αναστάσιος

 ΘΕΜΑ 10ο Συγκρότηση Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας Δήμου Σουλίου (άρθρο 13 του Ν. 3387/05 ΦΕΚ 224/05 &άρθρο 84 του Ν.3463/2006) 
Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Σ κ. Οικονόμου Θωμάς 

Ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Σουλίου
 ΘΩΜΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Read More »
Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σουλίου στις 20 Μαϊου Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σουλίου στις 20 Μαϊου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024 Rating: 5

Εξιχνιάστηκαν τρεις υποθέσεις κλοπών που διαπράχθηκαν από ανήλικο

Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024
Εξιχνιάστηκαν τρεις υποθέσεις κλοπών που διαπράχθηκαν από ανήλικο 

Εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας τρεις υποθέσεις κλοπών, που έλαβαν χώρα τον προηγούμενο μήνα στην Άρτα.

Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ανήλικου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Πιο αναλυτικά, όπως προέκυψε, ο ανήλικος εισήλθε σε δύο καταστήματα και σε επαγγελματικό χώρο, από όπου αφαίρεσε συνολικά δύο κινητά τηλέφωνα, συσκευή tablet και χρηματικό ποσό -400- ευρώ.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της μητέρας του ανηλίκου για παραμέληση της εποπτείας του, καθώς και σε βάρος ημεδαπού, στον οποίο ο ανήλικος διέθεσε έναντι χρηματικού ανταλλάγματος το ένα από τα δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε το tablet και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Εξιχνιάστηκαν τρεις υποθέσεις κλοπών που διαπράχθηκαν από ανήλικο Εξιχνιάστηκαν τρεις υποθέσεις κλοπών που διαπράχθηκαν από ανήλικο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024 Rating: 5

Ξεκινά η εκτέλεση του προγράμματος ανάπλασης στο Δήμο Ηγουμενίτσας προϋπολογισμού 8.821.294,06€.

Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024
Ξεκινά η εκτέλεση του προγράμματος ανάπλασης στο Δήμο Ηγουμενίτσας  προϋπολογισμού 8.821.294,06€.  


Εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου η χρηματοδότηση της Πράξης με τίτλο «Παρεμβάσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης κοινοχρήστων χώρων – Ανάπτυξη δικτύων βιώσιμης αστικής κινητικότητας Ηγουμενίτσας» στο ΠΕΠ Ήπειρος 2021 – 2027, προϋπολογισμού 8.821.294,06€. Πρόκειται για το πρώτο έργο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου, το οποίο εντάσσεται στο ΕΣΠΑ.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει παρεμβάσεις που προωθούν τη βιώσιμη αστική κινητικότητα στην πόλη της Ηγουμενίτσας και εντάσσονται στη Στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης του Δήμου Ηγουμενίτσας (ΣΒΑΑ). Ο σκοπός του έργου είναι η εκτέλεση εργασιών αναβάθμισης των δημόσιων χώρων σε δύο κομβικά σημεία για την πόλη: την περιοχή που βρίσκεται κάτω από το αστικό δασύλλιο και το Κάστρο (οδοί Σελλών, Ελευθερίας. Π. Τσαλδάρη, Πλατεία Δημαρχείου, οδός Κύπρου κ.α.) δηλαδή το εμπορικό και διοικητικό κέντρο της. Και την περιοχή που βρίσκεται στο χώρο του Ξενία, του Αρχαιολογικού Μουσείου, του Εθνικού Σταδίου και του υπό κατασκευή πολιτιστικού πολυχώρου (κτήριο τ. ΕΙΝ) δηλαδή το βόρειο άκρο της πόλης, στο οποίο συναντώνται πολιτιστικές και αθλητικές χρήσεις αλλά και αναπτυξιακές προοπτικές, καθώς στην περιοχή αυτή χωροθετείται η Μαρίνα αλλά και αποτελεί την αφετηρία του ποδηλατόδρομου για την περιοχή Δρεπάνου.

Μεταξύ άλλων στο πλαίσιο του έργου περιλαμβάνεται η κατασκευή κεντρικού κυκλικού κόμβου, η ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων και η δημιουργία ποδηλατόδρομων που προάγουν τη βιώσιμη αστική κινητικότητα εντός αστικών περιοχών, δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, πεζόδρομων, νησίδων πρασίνου, χώρων στάθμευσης μηχανοκίνητων οχημάτων, σημείων στάθμευσης ποδηλάτων και χώρων αναψυχής. Με τις παρεμβάσεις αυτές οι αστικές και πυκνοκατοικημένες περιοχές της πόλης θα αναβαθμιστούν και το επίπεδο της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών θα βελτιωθεί αισθητά.

Με την υλοποίηση των παραπάνω έργων, επιτυγχάνεται η βελτίωση της λειτουργικότητας του αστικού χώρου για όλους τους χρήστες καθώς και η ορθολογική διαχείριση του ελεύθερου δημοσίου χώρου. Ταυτόχρονα, το κέντρο της πόλης αποκτά τη δική του ταυτότητα και τα υπάρχοντα τοπόσημα αναδεικνύονται και αξιοποιούνται.

Όλοι οι προβλεπόμενοι από τη μελέτη κοινόχρηστοι χώροι που προορίζονται για την κυκλοφορία των πεζών, διαμορφώνονται έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η ανεμπόδιστη πρόσβαση και των ΑμεΑ. Με τον τρόπο αυτό η πόλη μετατρέπεται σε πιο φιλική για τα άτομα με αναπηρία.

Ο σχεδιασμός της περιοχής παρέμβασης, καθώς και τα προβλεπόμενα από τη μελέτη στο έργο υλικά, εναρμονίζονται με τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού και δεν θίγεται η αρχή της προστασίας και της βελτίωσης του περιβάλλοντος. Ο Δήμος Ηγουμενίτσας συνεχίζει τις προσπάθειές του ώστε να εκπονηθούν οι αναγκαίες μελέτες, ώστε σύντομα να ενταχθεί το έργο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου Ηγουμενίτσας, μέσω του οποίου θα συνδεθούν τα έργα που θα εκτελεστούν στο πλαίσιο του παρόντος έργου, μέσω μιας διαδρομής που θα εξασφαλίζει την πλήρη προσβασιμότητα σε όλες τις ροές κίνησης: πεζή, ποδήλατο, όχημα και ΑμεΑ. Τέλος, στο πλαίσιο του ΣΒΑΑ και με τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, την επόμενη πενταετία θα εκτελεστούν αναπτυξιακά έργα αναπλάσεων σε όλη την τουριστικά ανεπτυγμένη παραλιακή ζώνη του Δήμου.
Read More »
Ξεκινά η εκτέλεση του προγράμματος ανάπλασης στο Δήμο Ηγουμενίτσας προϋπολογισμού 8.821.294,06€. Ξεκινά η εκτέλεση του προγράμματος ανάπλασης στο Δήμο Ηγουμενίτσας  προϋπολογισμού 8.821.294,06€.  Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024 Rating: 5

Ολοκλήρωση εκδήλωσης Νομικής Πληροφόρησης για Εργαζόμενους και Άνεργους

Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024
Ολοκλήρωση εκδήλωσης Νομικής Πληροφόρησης για Εργαζόμενους και Άνεργους


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 13-05-2024 η εκδήλωση νομικής πληροφόρησης και υποστήριξης εργαζομένων και ανέργων που συνδιοργάνωσαν το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηγουμενίτσας και το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε (ΙΝ.Ε- Γ.Σ.Ε.Ε) στο πνευματικό κέντρο «ΠΑΝΘΕΟΝ».

Εξειδικευμένοι Νομικοί του ΙΝ.Ε- Γ.Σ.Ε.Ε υποδέχτηκαν, κατέγραψαν και παρείχαν ή θα παράσχουν τις επόμενες ημέρες απαντήσεις σε εργαζόμενους και άνεργους που προσήλθαν στην εκδήλωση.

Τέθηκαν σε προσωπικό επίπεδο ερωτήματα και προβληματισμοί σχετικά με το ασφαλιστικό σύστημα όλων των ταμείων (θεμελίωση και κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, συντάξεις χηρείας, συντάξεις αναπηρίας, πλήρεις και μειωμένες συντάξεις κ.α.) καθώς και για τα ζητήματα εργατικού δικαίου(συμβάσεις, αποδοχές, άδειες κ.α.).

Ως Κέντρο Κοινότητας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συνεργάτες από το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε Ηπείρου, τους Νομικούς συνεργάτες της ΙΝ.Ε-Γ.Σ.Ε.Ε τον κύριο Αλέξανδρο Μητσέλο, Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Πρόνοιας και τους πολίτες που προσήλθαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.
Read More »
Ολοκλήρωση εκδήλωσης Νομικής Πληροφόρησης για Εργαζόμενους και Άνεργους Ολοκλήρωση εκδήλωσης Νομικής Πληροφόρησης για Εργαζόμενους και Άνεργους Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024 Rating: 5

Ταυτοποιήθηκε για κλοπές εξαρτημάτων από οχήματα

Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024
Ταυτοποιήθηκε για κλοπές εξαρτημάτων από οχήματα 


Ταυτοποιήθηκε ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες κλοπές.

Όπως προέκυψε, ο κατηγορούμενος είχε οργανωθεί με συνεργούς του με σκοπό τις κλοπές ανταλλακτικών και διαφόρων εξαρτημάτων από σταθμευμένα αυτοκίνητα σε επιχειρήσεις στα Ιωάννινα.

Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο του 2023 έως τον Μάιο του 2024, διακριβώθηκε ότι διέπραξαν 4 κλοπές, από όπου αφαίρεσαν διάφορα εξαρτήματα όπως ζάντες, μπαταρίες, κινητήρα κ.ά., συνολικού ύψους τουλάχιστον 1.650 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Ταυτοποιήθηκε για κλοπές εξαρτημάτων από οχήματα Ταυτοποιήθηκε για κλοπές εξαρτημάτων από οχήματα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024 Rating: 5

Από τη Δευτέρα 20 Μαΐου στην πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ οι αιτήσεις για τις θερινές κατασκηνώσεις

Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024
Από τη Δευτέρα 20 Μαΐου στην πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ οι αιτήσεις για τις θερινές κατασκηνώσειςΑπό τη Δευτέρα 20 Μαΐου θα είναι διαθέσιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στη θερινή κατασκηνωτική περίοδο 2024, τόσο για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης όσο και για τα παιδιά με αναπηρία.

Συγκεκριμένα, φέτος στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα του e-ΕΦΚΑ θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά συμπεριληπτικές κατασκηνώσεις, δηλαδή τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και τα παιδιά με αναπηρία θα είναι μαζί.

Αυτό αφορά την 1η, την 3η, την 4η και την 5η περίοδο.

Επισημαίνεται ότι εξακολουθεί να υπάρχει η 6η περίοδος στις κατασκηνώσεις, που αφορά αποκλειστικώς παιδιά με αναπηρία, με περιορισμένες θέσεις.

Το κατασκηνωτικό πρόγραμμα αφορά έμμεσα μέλη ηλικίας 6 έως 16 ετών συγκεκριμένων κατηγοριών ασφαλισμένων και συνταξιούχων του e-ΕΦΚΑ, καθώς και παιδιά εργαζομένων στον e-ΕΦΚΑ, για τα ακόλουθα χρονικά διαστήματα:η 1η κατασκηνωτική περίοδος (15/6/2024-30/6/2024) για παιδιά τυπικής ανάπτυξης και για παιδιά με αναπηρία
η 2η κατασκηνωτική περίοδος (1/7/2024 – 15/7/2024), αποκλειστικώς για παιδιά τυπικής ανάπτυξης
η 3η κατασκηνωτική περίοδος (16/7/2024- 30/7/2024), για παιδιά τυπικής ανάπτυξης και για παιδιά με αναπηρία
η 4η κατασκηνωτική περίοδος (31/7/2024-14/8/2024) για παιδιά τυπικής ανάπτυξης και για παιδιά με αναπηρία
η 5η κατασκηνωτική περίοδος (15/8/2024- 29/8/2024) για παιδιά τυπικής ανάπτυξης και για παιδιά με αναπηρία
η 6η κατασκηνωτική περίοδος (25/08/2024-3/9/2024) αφορά αποκλειστικώς παιδιά με αναπηρία και περιλαμβάνει περιορισμένο αριθμό θέσεων.

Σημειώνεται ότι ενδέχεται να υπάρξουν μικρές αποκλίσεις αυτών των ημερομηνιών ανά κατασκηνωτική επιχείρηση, ωστόσο σε κάθε περίπτωση το χρονικό διάστημα διαμονής στην κατασκηνωτική επιχείρηση είναι δεκαπέντε (15) ημέρες για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και δέκα (10) ημέρες για τα παιδιά με αναπηρία.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν τα παιδιά δικαιούχων ασφαλισμένων των ενταχθέντων Φορέων, Τομέων, Κλάδων και Λογαριασμών στον e-ΕΦΚΑ, όπως προβλέπεται από τις αντίστοιχες καταστατικές διατάξεις, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν ασφαλιστική ικανότητα και δεν έχουν δικαίωμα της παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για το έτος 2024.

Ειδικότερα:

α) οι ενεργοί ασφαλισμένοι & συνταξιούχοι του τ. ΤΑΞΥ, οι ενεργοί ασφαλισμένοι & Συνταξιούχοι του Τομέα τ. ΤΥΔΚΥ, οι ενεργοί ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι των Β΄, Γ΄ και Δ΄ Περιφερειακών Διευθύνσεων του τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, οι ενεργοί ασφαλισμένοι & συνταξιούχοι του τ. ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, οι ενεργοί ασφαλισμένοι & συνταξιούχοι του τ. ΕΤΤΑ-ΤΣΑΥ, οι ενεργοί ασφαλισμένοι & συνταξιούχοι του τ. ΕΤΑΑ-ΤΠΔΑ, οι ενεργοί ασφαλισμένοι & συνταξιούχοι του τ. ΕΤΑΑ-ΤΥΔΠ, οι ενεργοί ασφαλισμένοι & συνταξιούχοι του τ. ΕΤΑΑ-ΤΥΔΘ, οι συνταξιούχοι του τ. ΕΤΑΑ-ΤΑΝ, οι ενεργοί ασφαλισμένοι & συνταξιούχοι του τ. ΕΤΑΑ-ΤΑΣ, οι ενεργοί ασφαλισμένοι & συνταξιούχοι του τ. ΟΑΕΕ, οι ενεργοί ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του τ. ΟΑΕΕ-ΤΑΝΤΠ, οι ενεργοί ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του τ. ΤΑΥΤΕΚΩ , οι ενεργοί ασφαλισμένοι & συνταξιούχοι του τ. ΤΠΔΕ, και οι ενεργοί ασφαλισμένοι & συνταξιούχοι του τ. ΤΑΠΙΤ, οι άμεσα συνταξιούχοι λόγω θανάτου του ή των γονέων τους ηλικίας 6-16 ετών, των ως άνω Φορέων υπό την προϋπόθεση ότι έχουν ασφαλιστική ικανότητα και δεν κάνουν χρήση της παροχής από οποιονδήποτε άλλο Φορέα για το έτος 2024.

β) παιδιά δικαιούχων ασφαλισμένων και υπαλλήλων του Οργανισμού με αποδεδειγμένη αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω.

γ) παιδιά ηλικίας 6-16 ετών δικαιούχων υπαλλήλων και συνταξιούχων υπαλλήλων του e- ΕΦΚΑ.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται μέχρι τις 30 Μαΐου, αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο δικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ, κατόπιν πιστοποιημένης πρόσβασης με τους κωδικούς του TAXIS και οι γονείς μπορούν να επιλέξουν μέχρι 5 κατασκηνώσεις με σειρά προτεραιότητας.

O συνολικός αριθμός των προσφερόμενων θέσεων στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα 2024 ανέρχεται συνολικά στις 36.000 θέσεις για όλες τις κατασκηνωτικές περιόδους.

Σε περίπτωση αυξημένης ζήτησης για συγκεκριμένη επιχείρηση και κατασκηνωτική περίοδο οι αιτήσεις θα μοριοδοτηθούν με βάση το ύψος του πραγματικού οικογενειακού εισοδήματος από κάθε πηγή, όπως αυτό εμφανίζεται στο τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα της ΑΑΔΕ μέσω αυτόματης διαδικασίας.

Τα αποτελέσματα της διαδικασίας θα είναι διαθέσιμα στις 10 Ιουνίου, οπότε όσοι έχουν υποβάλει αίτηση θα λάβουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση που θα έχουν δηλώσει με τις οδηγίες για την εκτύπωση της κάρτας κατασκηνωτή, η οποία πρέπει να υπογραφεί και να παραδοθεί κατά την άφιξη στην κατασκήνωση.
Read More »
Από τη Δευτέρα 20 Μαΐου στην πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ οι αιτήσεις για τις θερινές κατασκηνώσεις Από τη Δευτέρα 20 Μαΐου στην πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ οι αιτήσεις για τις θερινές κατασκηνώσεις Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024 Rating: 5

Πρότυπα Σχολεία : Το Σάββατο οι εξετάσεις για τους 9.454 υποψήφιους μαθητές για 1.794 θέσεις.

Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024
Πρότυπα Σχολεία : Το Σάββατο οι εξετάσεις για τους 9.454 υποψήφιους μαθητές για 1.794 θέσεις.


Το Σάββατο 18 Μαΐου, θα διεξαχθούν εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών/τριών στις εισαγωγικές τάξεις (Α’ Γυμνασίου/ Α΄ Λυκείου) των Πρότυπων Σχολείων (Π.Σ.) και στις τάξεις Α’ Γυμνασίου/Α΄ Λυκείου των Εκκλησιαστικών Σχολείων .

Για τα Πρότυπα Σχολεία υποβλήθηκαν 9.454 αιτήσεις για τις 1.794 θέσεις.

Οι υποψήφιοι/ιες μαθητές/τριες θα αξιολογηθούν σε δυο γνωστικά αντικείμενα, γλώσσα και μαθηματικά. Οι ερωτήσεις αξιολόγησης είναι κλειστού τύπου/ πολλαπλής επιλογής.

Οι υποψήφιοι για τα Εκκλησιαστικά Σχολεία θα εξεταστούν επιπλέον στο μάθημα των Θρησκευτικών.

Η δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση για την εισαγωγή των μαθητών/τριών στα Πειραματικά Σχολεία (ΠΕΙ.Σ.) θα διενεργηθεί την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024.

Οδηγίες προς τους γονείς και υποψηφίους μαθητές/τριες για τις εξετάσεις

Οδηγίες προς τους γονείς και υποψηφίους μαθητές/τριες για τις εξετάσεις των Πρότυπων και Εκκλησιαστικών σχολείων, εξέδωσε η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων

Α. Πριν τις εξετάσεις

1. Η διεξαγωγή της δοκιμασίας (τεστ δεξιοτήτων) λαμβάνει χώρα στις εγκαταστάσεις των Προτύπων και άλλων σχολείων που ορίσθηκαν ως εξεταστικά κέντρα στις περιπτώσεις που οι διαθέσιμες, ανά Πρότυπο Σχολείο, σχολικές αίθουσες δεν επαρκούν για την συμμετοχή του συνόλου των ενδιαφερομένων υποψηφίων. Τα παραπάνω εξεταστικά κέντρα (Ε.Κ.) έχουν ορισθεί από την οικεία Π.Δ.Ε..

2. Η κατανομή των μαθητών στα Εξεταστικά Κέντρα ανακοινώθηκε από την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 και μετά τις τυχόν διορθώσεις οριστικά την Τρίτη 14 Μαΐου 2024 με:

α) Ανάρτηση στην ιστοσελίδα των Ε.Κ. στην οποία θα αναφέρονται μόνο ο κωδικός αίτησης του υποψηφίου, το Εξεταστικό Κέντρο, η προτίμηση των σχολικών μονάδων και το ΝΑΙ η ΟΧΙ της ειδικής κατηγορίας.

β) Αναγραφή στο αποδεικτικό της αίτησης που θα εκτυπωθεί από τους γονείς και κηδεμόνες των υποψηφίων από την Τετάρτη 15 Μαΐου, διαθέσιμο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se- skholeio/ps-peis-es . Το παραπάνω αποδεικτικό της αίτησης οι υποψήφιοι οφείλουν να το προσκομίσουν κατά την είσοδό τους στο εξεταστικό κέντρο την ημέρα των εξετάσεων.

γ) Επίσης μέχρι την Τετάρτη 15/5/2024 με αποστολή sms μηνύματος στους γονείς και κηδεμόνες των υποψηφίων, που θα σταλεί από το MINEDU.GOV.

Η ταξινόμηση των υποψηφίων σε αίθουσες εντός του Ε.Κ. θα γνωστοποιηθεί την ημέρα των εξετάσεων μόνο στους πίνακες ανακοινώσεων εντός των χώρων του σχολείου στο οποίο θα εξετασθούν οι μαθητές/τριες, την ώρα που οι υποψήφιοι εισέρχονται για τη γραπτή δοκιμασία (τεστ) και όχι νωρίτερα.

Η κατανομή των επιτηρητών και των μαθητών στις αίθουσες του Εξεταστικού Κέντρου γίνεται γνωστή στους επιτηρητές μόνο κατά την προσέλευσή τους στο εξεταστικό κέντρο κατά την ημέρα των εξετάσεων και όχι νωρίτερα.

Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν πριν την ημέρα εξετάσεων εξασφαλίσει και να έχουν μαζί τους κατά την προσέλευση στο Ε.Κ.:

1. το έγγραφο της ταυτοπροσωπίας τους το οποίο πρέπει να είναι σε ισχύ, (δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο, αλλιώς ταυτοπροσωπία από Κ.Ε.Π. για όσους δεν έχουν συμπληρώσει τα 12 έτη).

2. εκτυπωμένη την αίτησή τους από την πλατφόρμα των αιτήσεων στην οποία και αναγράφεται ο εξαψήφιος κωδικός υποψηφίου και το εξεταστικό κέντρο.

Την Παρασκευή 17/5/2024 το απόγευμα και αμέσως μετά τη κλήρωση για την εισαγωγή στα Πειραματικά Σχολεία, θα πραγματοποιηθεί η απόδοση τυχαίων αριθμών στους υποψηφίους μαθητές και μαθήτριες των Προτύπων Σχολείων, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την κατάταξη τους στην περίπτωση της ισοβαθμίας μετά τη βαθμολόγηση των γραπτών. Ο κατάλογος των τυχαίων αριθμών θα γνωστοποιηθεί με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Δ.Ε.Π.Π.Σ..

ΠΡΟΣΟΧΗ: αυτός ο αριθμός δεν είναι ο εξαψήφιος κωδικός που θα αναγραφεί στο απαντητικό φύλλο κατά την γραπτή δοκιμασία.

Β. Την ημέρα των εξετάσεων

Οι υποψήφιοι/ες μαθητές/τριες προσέρχονται και αποχωρούν από το Ε.Κ. με ευθύνη των γονέων τους.

Οι υποψήφιοι/ες υποχρεούνται να προσέλθουν εγκαίρως στο Ε.Κ. προκειμένου εισέλθουν στο Ε.Κ. μία ώρα πριν την έναρξη της γραπτής δοκιμασίας, δηλαδή στις 9:00 π.μ.

Η ώρα έναρξης της γραπτής δοκιμασίας είναι 10:00 π.μ.

Η διάρκεια της γραπτής δοκιμασίας είναι:

150 λεπτά για τα Γυμνάσια και

225 λεπτά για τα Εκκλησιαστικά Γυμνάσια, 180 λεπτά για τα Λύκεια και

240 λεπτά για τα Εκκλησιαστικά Λύκεια.

Για υποψήφιους με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ο χρόνος εξέτασής τους είναι επαυξημένος, κατά 45 λεπτά.
Read More »
Πρότυπα Σχολεία : Το Σάββατο οι εξετάσεις για τους 9.454 υποψήφιους μαθητές για 1.794 θέσεις. Πρότυπα Σχολεία : Το Σάββατο οι εξετάσεις για τους 9.454 υποψήφιους μαθητές για 1.794 θέσεις. Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Που πήγαν οι διαβάσεις;

Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024
Ηγουμενίτσα: Που πήγαν οι διαβάσεις;


Όσο σημαντική είναι η καθαριότητα σε μια πόλη εξίσου σημαντική, αν όχι περισσότερο, αποτελεί η ύπαρξη διαβάσεων πεζών σ’ αυτήν. 
Δείχνει τον πολιτισμό των κατοίκων μιας πόλης και τον σεβασμό τους προς τον συνάνθρωπο.
Αν θελήσει κάποιος να εντοπίσει τις διαβάσεις πεζών στην Ηγουμενίτσα θα δυσκολευτεί αρκετά και αν μάλιστα επιχειρήσει να το κάνει βράδυ, μάλλον θα απογοητευτεί!
Αν δεν ήταν τόσο σοβαρό το θέμα θα μπορούσε να καθιερωθεί διαγωνισμός, όπως έχουμε το «Κυνήγι του χαμένου θησαυρού» που διοργανώνεται στις απόκριες και να το ονομάσουμε το «Κυνήγι των χαμένων διαβάσεων».
Αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στην πόλη μας είναι ότι μετά από κάθε «βάψιμο» των διαβάσεων πεζών, την επόμενη κιόλας μέρα αρχίζουν να ξεθωριάζουν, για να μην πω ότι μετά από μερικές εβδομάδες με δυσκολία διακρίνονται!

Σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα οι διαγραμμίσεις των διαβάσεων πεζών γίνονται με ειδικό υλικό, ανθεκτικό στο χρόνο και με ιδιότητες αντανακλαστικές ώστε να είναι ευδιάκριτες και τη νύχτα, για να μπορούν έτσι να τραβήξουν την προσοχή των οδηγών και να σταματούν εγκαίρως όταν χρειαστεί. Θα πει κάποιος ότι το κόστος χρήσης τέτοιων υλικών είναι υψηλό! Μήπως τελικά, η συχνή και μη ορθή συντήρηση των διαγραμμίσεων είναι πιο κοστοβόρα;
Ελπίζω η νέα Δημοτική Αρχή να ασχοληθεί με το θέμα αυτό σοβαρά, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου και της προσέλευσης επισκεπτών στην πόλη μας.
Ένα άλλο μεγάλο ζήτημα που αντιμετωπίζει η πόλη μας είναι οι παραβάσεις που αφορούν τις διαβάσεις πεζών!
Αρκεί κάποιος να κάνει μια βόλτα στους δρόμους και να δει ότι δεν τηρούνται ούτε τα στοιχειώδη ως προς την ασφαλή διέλευση των πεζών!
Ξεχνούν οι παραβάτες οδηγοί ότι σε κάποια άλλη διάβαση πεζών μπορεί να περιμένει να περάσει το παιδί τους, η μητέρα τους ή ένας δικός τους άνθρωπος.

Σύμφωνα με τον ΚΟΚ:
Οι διαβάσεις πεζών ΔΕΝ είναι για να σταθμεύουμε το όχημα μας, έστω και αν είναι προσωρινά.
Οι διαβάσεις πεζών ΔΕΝ υποδεικνύουν στον οδηγό να επιταχύνει ώστε να διέλθει πριν απ’ τον πεζό!
Και τέλος στις διαβάσεις πεζών ΔΕΝ παρκάρουμε το όχημα μας σε απόσταση μικρότερη των 5μ, ώστε να υπάρχει ορατότητα.
(Στην έννοια όχημα συμπεριλαμβάνεται και το ΔΙΚΥΚΛΟ)
Αλήθεια, πόσοι από εμάς τηρούμε όλα τα παραπάνω;
Ελπίζω η πολιτεία και συγκεκριμένα οι αστυνομικές αρχές της πόλης μας να αυξήσουν τους ελέγχους και να δείξουν μηδενική ανοχή σε παραβάσεις που αφορούν την ασφαλή διέλευση πεζών από τις διαβάσεις.

Αξίζουμε περισσότερα στην πόλη μας…    -   Β.Τ.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Που πήγαν οι διαβάσεις; Ηγουμενίτσα: Που πήγαν οι διαβάσεις; Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024 Rating: 5

Νέα παράταση στο Εξοικονομώ - Επιχειρώ

Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024
Νέα παράταση στο Εξοικονομώ - ΕπιχειρώRead More »
Νέα παράταση στο Εξοικονομώ - Επιχειρώ Νέα παράταση στο Εξοικονομώ - Επιχειρώ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024 Rating: 5

Στο πλευρό των εργαστηριακών γιατρών ο Ιατρικός Σύλλογος

Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024
Στο πλευρό των εργαστηριακών γιατρών ο Ιατρικός ΣύλλογοςΕίναι γνωστή σε όλους πια η λαίλαπα που περνά και καταστρέφει τον κόπο των ιδιωτών εργαστηριακών συναδέλφων μας. Είναι γνωστές οι μη βιώσιμες συνθήκες (clawback – rebate) στις οποίες αναγκάζονται να εκτελέσουν το ιατρικό τους έργο. Δώδεκα χρόνια είναι πολλά για να υπάρξει υπομονή και ανοχή. Είναι, όμως, λίγα για να μετρηθεί το ειδικό βάρος της προσφοράς του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΟΥ στην κοινωνία μας. Ένα ειδικό βάρος που κανείς δεν έχει το δικαίωμα να υπονομεύει και να υποβαθμίζει.

Ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός οργανισμός της χώρας (ΕΟΠΥΥ), εν μέσω κινητοποιήσεων, αποφάσισε να υπενθυμίσει στους εργαστηριακούς ιατρούς τους όρους λύσης των συμβάσεών τους. Δείχνοντας περαιτέρω αδιαλλαξία, προτρέπει τους πολίτες να καταδώσουν τον ιδιώτη εργαστηριακό ιατρό που δεν θα τους εξυπηρετήσει. Από την άλλη ο ΕΟΠΥΥ δεν δέχεται την εφαρμογή των Διεθνών Κατευθυντήριων οδηγιών ορθής κλινικής συνταγογράφησης και διαγνωστικών πρωτοκόλλων, αποδεικνύοντας πως δεν επιθυμεί ο ίδιος την καλή και επιστημονική πρακτική για την υγεία των πολιτών, δείχνοντας παράλληλα την αμετανόητη αλαζονεία του.

Στον αγώνα των ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ οι Ιατρικοί Σύλλογοι σχηματίζουν ασπίδα προάσπισης των δικαιωμάτων τους. Επιβάλλεται να μπει ένα τέλος σε αυτόν τον εμπαιγμό, με τρόπο ουσιαστικό και υπερκομματικό. Οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας, καλούν τον Υπουργό Υγείας και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, να σταθούν μαζί τους στη σωστή πλευρά της ιστορίας και ζητούν άμεση συνάντηση μαζί τους
Read More »
Στο πλευρό των εργαστηριακών γιατρών ο Ιατρικός Σύλλογος Στο πλευρό των εργαστηριακών γιατρών ο Ιατρικός Σύλλογος Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024 Rating: 5

Στη Βουλή οι δαπάνες διανυκτέρευσης των αστυνομικών

Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024
Στη Βουλή οι δαπάνες διανυκτέρευσης των αστυνομικώνΕρώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τις περικοπές στις δαπάνες διανυκτέρευσης αποσπασθέντων Αστυνομικών κατέθεσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Βασίλης Γραμμένος.

Η ερώτηση αναφέρει: “Συμφώνως ενημέρωσής μας, δια εγγράφου των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηπείρου (Άρτας – Θεσπρωτίας – Ιωαννίνων – Πρέβεζας), οι εν λόγω εκφράζουν την αγανάκτησή τους, διότι περικόπτονται οι δαπάνες διανυκτέρευσης των αποσπασμένων Αστυνομικών σε άλλες περιοχές.

Συγκεκριμένα – και μέσω τροπολογίας που προσφάτως ετέθη σε εφαρμογή – οι δαπάνες για τα έξοδα διαμονής στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια απόσπασής τους από Ήπειρο σε Αττική – Θεσσαλονίκη συρρικνώνονται από τα 80 ευρώ στα 30 ημερησίως. Η εν λόγω εξέλιξη καταδεικνύει την ανυποληψία της Πολιτείας προς τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., έχοντας υπόψη ότι το μέτρο της περικοπής αφορά ΜΟΝΟ τους Αστυνομικούς από το σύνολο των υπαλλήλων του Δημοσίου Τομέα.

Ο αρμόδιος υπουργός καλείται να απαντήσει αν προτίθεται να άρει την αναφερόμενη αδικία εις βάρος των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. και να επαναφέρει τα έξοδα διαμονής σε αποσπασμένους Αστυνομικούς στα 80 ευρώ ημερησίως, ως ίσχυε έως τούδε.

Πηγή epiruspost.gr 
Read More »
Στη Βουλή οι δαπάνες διανυκτέρευσης των αστυνομικών Στη Βουλή οι δαπάνες διανυκτέρευσης των αστυνομικών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024 Rating: 5

Αφρικανική σκόνη και «μίνι» καύσωνας για πέντε ημέρες

Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024
Αφρικανική σκόνη και «μίνι» καύσωνας για πέντε ημέρες«Κοκτέιλ» ζέστης, αφρικανικής σκόνης και λασποβροχών φέρνει ο υποτροπικός αεροχείμαρρος που φτάνει σήμερα στη χώρα μας. Ο υδράργυρος θα ανέβει αρκετά στα δυτικά και τα νότια και θα αγγίξει τους 30 βαθμούς τις επόμενες ημέρες, ενώ την Παρασκευή οι θερμοκρασίες αναμένεται να φτάσουν τοπικά τους 35 βαθμούς κυρίως στην Κρήτη, στην Πελοπόννησο, ίσως και στη Στερεά, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Οι υψηλές θερμοκρασίες θα παραμείνουν μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας και μετά σιγά – σιγά θα υπάρξει αποκλιμάκωση.

Η μεταφορά σκόνης από την Αφρική προβλέπεται να επηρεάσει σημαντικά τη χώρα μας κυρίως από σήμερα, με μεγάλη συγκέντρωση κοντά στο έδαφος, και θα εκδηλωθούν κατά τόπους λασποβροχές στα ηπειρωτικά.

Δείτε την εξέλιξη της θερμοκρασίας και τη συγκέντρωση της σκόνης μέχρι τη Δευτέρα (20/5)

Η πρόβλεψη του καιρού από την ΕΜΥ για σήμερα Πέμπτη (16/5)

Αραιές νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα δυτικά και νότια. Θα φτάσει στα δυτικά και νότια τους 28 με 29 βαθμούς, στα βόρεια τους 21 με 22 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στη Μακεδονία και από αργά το απόγευμα και στη Θράκη. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση από το βράδυ.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο Θρακικό έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μέχρι το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στην ανατολική Πελοπόννησο αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από αργά το απόγευμα.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές στα βόρεια, όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 και στην Κρήτη έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από το βράδυ.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια όπου πιθανόν το μεσημέρι να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από αργά το απόγευμα.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το μεσημέρι – απόγευμα. Σταδιακή βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-05-2024
Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, κυρίως στα δυτικά και νότια.

Οι άνεμοι στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 22 με 24 βαθμούς, στα δυτικά τους 28 με 30, στα κεντρικά και νότια τους 26 με 29 και στη βόρεια Κρήτη τοπικά τους 33 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 18-05-2024
Σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές στα δυτικά. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν τις απογευματινές και βραδινές ώρες στα δυτικά.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, κυρίως στα δυτικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 27 με 29 βαθμούς, στα δυτικά τα κεντρικά και νότια τους 29 με 32 και τοπικά τους 33 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19-05-2024
Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές κυρίως στα βόρεια, τα κεντρικά και την Κρήτη. Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα βόρεια τμήματα της χώρας.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, κυρίως στα δυτικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια νοτιοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 20-05-2024
Σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά και την Πελοπόννησο. Τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την παραμονή αφρικανικής σκόνης, κυρίως στα δυτικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα νότια.
Read More »
Αφρικανική σκόνη και «μίνι» καύσωνας για πέντε ημέρες Αφρικανική σκόνη και «μίνι» καύσωνας για πέντε ημέρες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024 Rating: 5

Κοινοποίηση Ψηφίσματος Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024
Κοινοποίηση Ψηφίσματος Δημοτικού Συμβουλίου ΗγουμενίτσαςΤο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, επί του 3ου θέματος της ημερήσιας διάταξης «Παράκτιος Ιόνιος οδικός άξονας Πρέβεζα - Ηγουμενίτσα - Περιφερειακός Ηγουμενίτσας - Σαγιάδα - Τελωνείο Μαυροματίου (ελληνοαλβανικά σύνορα) και η σπουδαιότητά του για την Ήπειρο» , αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

<< Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας θεωρεί ότι τα δεδομένα στο παραλιακό μέτωπο της Ηπείρου, μετά την ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού, της Ιόνιας Οδού και της Οδού Αμβρακίας- Άκτιο, την επικείμενη ολοκλήρωση του Ε65, τις παραχωρήσεις του αεροδρομίου του Ακτίου και του Λιμένος της Ηγουμενίτσας, τη λειτουργία του Τελωνείου Μαυροματίου (Σαγιάδα) και του οδικού τμήματος Τελωνείο Μαυροματίου (Ελλάδα) - Άγιοι Σαράντα (Αλβανία), την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής και τη ραγδαία αύξηση των τουριστικών επενδύσεων στην παράκτια ζώνη Πρέβεζας, Πάργας, Πέρδικας, Συβότων και Πλαταριάς, έχουν ριζικά μεταβληθεί σε σχέση με το παρελθόν, καθώς αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα ο κυκλοφοριακός φόρτος.

Με βάση αυτά τα νέα δεδομένα, ο Παράκτιος Ιόνιος οδικός άξονας Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα - Παράκαμψη Ηγουμενίτσας, Σαγιάδα, Τελωνείο Μαυροματίου - ελληνοαλβανικά σύνορα, αποτελεί έργο στρατηγικής σημασίας και μεγάλης σπουδαιότητας που θα δημιουργήσει σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή του αλλά και σε ολόκληρη την Ήπειρο και τη χώρα. Επιπρόσθετα, υπάρχουν σοβαροί εθνικοί λόγοι, καθώς ο παράκτιος άξονας θα συνδέσει τις περιοχές όπου διαβιεί η ελληνική εθνική μειονότητα της Αλβανίας και με τον τρόπο αυτό θα συμβάλλει στην ενίσχυση και περαιτέρω ανάπτυξη των διασυνοριακών οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών συναλλαγών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο καλεί την Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών να θέσει σε ουσιαστική προτεραιότητα τον συγκεκριμένο οδικό άξονα και σε συνεργασία, σε πολιτικό και υπηρεσιακό επίπεδο, με την Εγνατία Οδό ΑΕ, την Περιφέρεια Ηπείρου, καθώς και όποιον άλλο φορέα μπορεί να συνδράμει να ωριμάσει το μελετητικό αντικείμενο προκειμένου να αναζητηθούν τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία και οι όποιες εναλλακτικές δυνατότητες για την αναβάθμιση των γεωμετρικών του χαρακτηριστικών και τη μετατροπή του σε σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο στο σύστημα των εθνικών και ευρωπαϊκών μεταφορών.

Ειδικά για το οδικό τμήμα που εκπονούνται μελέτες Ηγουμενίτσα - Παράκαμψη Ηγουμενίτσας, Σαγιάδα, Τελωνείο Μαυροματίου- ελληνοαλαβανικά σύνορα, το οποίο θα έπρεπε να αποτελεί τον πρώτο κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού και χωρίς την κατασκευή του δεν θα μπορεί να λειτουργήσει τα επόμενα χρόνια η ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας μετά την παραχώρηση της ΟΛΗΓ ΑΕ, το Δημοτικό Συμβούλιο καλεί την κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο για την ολοκλήρωση των μελετών στο πλαίσιο των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί και την άμεση εξεύρεση χρηματοδότησης για την κατασκευή του έργου με προτεραιότητα την Παράκαμψη Ηγουμενίτσας. >>

Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της Ηπείρου και να σταλεί στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, την Περιφέρεια Ηπείρου, τους Βουλευτές της Ηπείρου, τους Δήμους Πρέβεζας και Φιλιατών και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΜΑΡΙΑ ΣΑΜΙΟΥ

Read More »
Κοινοποίηση Ψηφίσματος Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Κοινοποίηση Ψηφίσματος Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024 Rating: 5

Το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας επισκέφθηκε η υποψήφια Ευρωβουλευτής Νόνη Δούνια

Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024
Το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας επισκέφθηκε η υποψήφια Ευρωβουλευτής Νόνη Δούνια


Το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας επισκέφθηκε την Τρίτη 14 Μαΐου η υποψήφια Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κα Παναγιώτα (Νόνη) Δούνια στα πλαίσια της περιοδείας της για τις Ευρωεκλογές.

Η συζήτηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και γύρω από ζητήματα που απασχολούν την πόλη όπως η ενίσχυση του αθλητισμού και συγκεκριμένα η ενδυνάμωση των αθλητικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το υγρό στοιχείο (όπως Κολύμβηση, πόλο κ.α). Ακόμη, συζητήθηκε η προοπτική δημιουργίας κολυμβητηρίου.

Ο Δήμαρχος ευχήθηκε καλή επιτυχία, ενώ με τη σειρά της η κα Δούνια υποσχέθηκε πως θα είναι παρούσα στις απαιτήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Read More »
Το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας επισκέφθηκε η υποψήφια Ευρωβουλευτής Νόνη Δούνια Το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας επισκέφθηκε η υποψήφια Ευρωβουλευτής Νόνη Δούνια Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024 Rating: 5

2,9 εκατομμύρια οχήματα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ

Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024
2,9 εκατομμύρια οχήματα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ


Σε περίπου 2,9 εκατομμύρια υπολογίζονται τα οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους χωρίς να έχουν περάσει από έλεγχο ΚΤΕΟ, είτε λόγω αμέλειας των ιδιοκτητών τους είτε εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων τους.

Την ίδια στιγμή, από τα οχήματα που περνούν από τεχνικό έλεγχο στα δημόσια και ιδιωτικά ΚΤΕΟ, η συντριπτική πλειονότητα περνά επιτυχώς τον έλεγχο, με τα ποσοστά απόρριψης να αγγίζουν μόλις το 4,5%! Εχουν καταγραφεί μάλιστα περιπτώσεις επιχειρήσεων ΚΤΕΟ οι οποίες εμφανίζουν 0% απορρίψεις (!), κάτι που υποδηλώνει πως το σύνολο των οχημάτων που πέρασε τεχνικό έλεγχο σε αυτές κρίθηκε κατάλληλο για κυκλοφορία.

Το πρόβλημα των ανέλεγκτων οχημάτων από τα ΚΤΕΟ επιχειρείται τώρα να αντιμετωπιστεί με το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση και προβλέπει ότι η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα «σκανάρει» τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο (μέσω ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων) όλα τα οχήματα της χώρας, προκειμένου να εντοπίζονται: όσα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ, τα ανασφάλιστα, αλλά και εκείνα για τα οποία οφείλονται τέλη κυκλοφορίας. Θα ακολουθεί επανέλεγχος εντός τριών μηνών για να διαπιστώνεται αν ασφαλίστηκαν, πέρασαν ΚΤΕΟ ή εξόφλησαν τις οφειλές τελών. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα αφαιρούνται η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες του οχήματος.

Έλεγχοι

Οι έλεγχοι θα διενεργούνται τουλάχιστον σε εξάμηνη βάση από την ΓΓΠΣ με ηλεκτρονική διασταύρωση δεδομένων από τις βάσεις δεδομένων της ΑΑΔΕ, των υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών, Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών και Μετανάστευσης και Ασύλου, της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, από το μητρώο Ασφαλισμένων Οχημάτων του Επικουρικού Κεφαλαίου, της Εναλλακτικής Διαχείρισης Οχημάτων Ελλάδος και του Τaxisnet.

Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, τα παραπάνω δεδομένα προκαλούν εύλογα σοβαρά ερωτηματικά για τη λειτουργία του θεσμού των ΚΤΕΟ στην Ελλάδα και την αξιοπιστία των ελέγχων που γίνονται σε αυτά. Και όλα αυτά τη στιγμή που η επίσημη πολιτεία εντάσσει πλέον και τους ελέγχους των ΚΤΕΟ στο «σαφάρι» των ελέγχων με επίκεντρο τα οχήματα, που θα διενεργεί κάθε εξάμηνο η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων μέσω ειδικής ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα διαθέτει έναν από τους πιο γερασμένους στόλους οχημάτων μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με τη μέση ηλικία των οχημάτων να έχει πλέον φτάσει τα 17 έτη. Ωστόσο, στη χώρα μας το ποσοστό των απορρίψεων στα ΚΤΕΟ κινείται μόλις στο 4,5%, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι περίπου 15% και στη Γερμανία, η οποία διαθέτει έναν πολύ νεότερο στόλο οχημάτων, φτάνει έως και το 35%.

Τι ισχύει με τα δίκυκλα

Χειρότερη είναι η κατάσταση με τα δίκυκλα, τα οποία πρέπει επίσης να περνούν από τεχνικό έλεγχο. Ωστόσο, εκτιμάται ότι από το σύνολο των περίπου 1,2 εκατ. δικύκλων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, στα ΚΤΕΟ δεν προσέρχεται πάνω από το 1/3.

Ακόμα δυσμενέστερα είναι τα στοιχεία για την επίσης υποχρεωτική Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων (ΚΕΚ), το κόστος της οποίας κυμαίνεται μεταξύ 12 και 15 ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία των επιχειρήσεων ΚΤΕΟ, από τα περίπου 9 εκατ. οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους, πάνω από 6 εκατ. δεν διαθέτουν έγκυρη ΚΕΚ, με εκπροσώπους του κλάδου να σημειώνουν ότι κι από αυτά που διαθέτουν, τα περισσότερα την έχουν επειδή είναι υποχρεωτική η έκδοσή της κάθε φορά που ένα όχημα περνά από τεχνικό έλεγχο.

Τόσο το φλέγον ζήτημα των ανέλεγκτων οχημάτων, όσο και ο χαμηλός μέσος όρος απορρίψεων από τα ΚΤΕΟ είναι γνωστά στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εδώ και χρόνια, χωρίς ωστόσο να έχει δρομολογηθεί έως τώρα ασφαλές πλαίσιο αντιμετώπισής τους.

Το πρόστιμο που ορίζει σήμερα ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) για τη μη κατοχή έγκυρου πιστοποιητικού τεχνικού ελέγχου από ΚΤΕΟ ανέρχεται σε 400 ευρώ, ενώ σε ισχύ βρίσκεται από το 2018 και το πρόσθετο «ψηφιακό πρόστιμο» των 150 ευρώ, το οποίο θα βεβαιωνόταν από τη φορολογική Αρχή ύστερα από την ηλεκτρονική διασταύρωση των μητρώων.

Εποπτεία της λειτουργίας των ΚΤΕΟ

Παράγοντες που παρακολουθούν εδώ και χρόνια την κατάσταση με τον τεχνικό έλεγχο των οχημάτων στη χώρα, επισημαίνουν ότι από πλευράς πολιτείας απαιτούνται πρόσθετα αυστηρά μέτρα με επίκεντρο την εποπτεία της λειτουργίας των ΚΤΕΟ. Οι ίδιοι προτείνουν τα στατιστικά αποτελέσματα της λειτουργίας ενός ΚΤΕΟ να αναλύονται αυτόματα και να υπάρχει η δυνατότητα ειδοποιήσεων (alerts) για «παράξενα» δεδομένα, όπως π.χ. εάν το αποτέλεσμα ενός ΚΤΕΟ που κάνει 3.000 ελέγχους είναι πάντα το ίδιο.
Read More »
2,9 εκατομμύρια οχήματα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ 2,9 εκατομμύρια οχήματα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024 Rating: 5

Συντάξεις Ιουνίου: Πότε καταβάλλονται τα χρήματα στους συνταξιούχους - Οι πληρωμές ανά Ταμείο

Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024
Συντάξεις Ιουνίου: Πότε καταβάλλονται τα χρήματα στους συνταξιούχους - Οι πληρωμές ανά Ταμείο


Τις τελευταίες ημέρες του Μαίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η καταβολή των συντάξεων για τον μήνα Ιούνιο, όπως ανακοίνωσε ο e-ΕΦΚΑ.

Συγκεκριμένα, οι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών και διαμορφώνονται ως ακολούθως:

Στις 28/5/2024, ημέρα Τρίτη, θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων μη μισθωτών (ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ) και οι συντάξεις ΟΠΣ-ΕΦΚΑ για όσους είναι συνταξιούχοι από 1/1/2017 και έπειτα (ν. 4387/2016) και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών).

Στις 30/5/2024, ημέρα Πέμπτη, θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων μισθωτών (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τραπεζών, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) και οι κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου.
Read More »
Συντάξεις Ιουνίου: Πότε καταβάλλονται τα χρήματα στους συνταξιούχους - Οι πληρωμές ανά Ταμείο Συντάξεις Ιουνίου: Πότε καταβάλλονται τα χρήματα στους συνταξιούχους - Οι πληρωμές ανά Ταμείο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024 Rating: 5

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Τα πρόστιμα και οι ποινές για πλημμελή εφαρμογή της

Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024
Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Τα πρόστιμα και οι ποινές για πλημμελή εφαρμογή τηςΜε παρεμβάσεις και διορθώσεις γύρω από τον τρόπο εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας, το υπουργείο Εργασίας προχωρεί στην υλοποίηση του οδικού χάρτη πλήρους καθιέρωσης του μέτρου στο σύνολο της οικονομίας, μέχρι το τέλος του 2024.

Ειδική ομάδα εμπειρογνωμόνων καταγράφει τα προβλήματα δυσλειτουργικότητας που έχουν διαπιστωθεί και αναμένεται να προτείνει λύσεις που θα βελτιώνουν την εφαρμογή του μέτρου.

Όταν θα ολοκληρωθεί η καταγραφή των προβλημάτων και των δυσλειτουργιών στους κλάδους όπου σήμερα εφαρμόζεται πιλοτικά (βιομηχανία και λιανεμπόριο) τότε θα δοθούν οδηγίες για την επίλυση αυτών των προβλημάτων. Οι παρεμβάσεις δεν θα αλλοιώνουν την ουσία του μέτρου, αλλά θα βελτιώνουν την εφαρμογή του.

Μια από τις παρεμβάσεις που εξετάζονται είναι η ύπαρξη ενός μικρού, ελαστικού χρονικού ορίου, εντός του οποίου θα μπορεί ο εργαζόμενος να χτυπά την κάρτα του, χωρίς να αλλάζει το ωράριο εργασίας. Το όριο αυτό δεν μπορεί να είναι πάνω από 15 με 20 λεπτά, πριν και μετά τη λήξη του ωραρίου.

Σημειώνεται ότι η βιομηχανία και το λιανεμπόριο διανύουν το διάστημα προσαρμογής στο νέο μέτρο με την πλήρη εφαρμογή του να έχει μετατεθεί για τον Ιούλιο.

Ποινές
Οι ποινές για την μη τήρησης της εργατικής νομοθεσίας, από τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ήδη την κάρτα εργασίας αλλά και για αυτές που θα υπαχθούν στο καθεστώς αυτό, περιλαμβάνουν τα εξής:
• Μη ενεργοποίηση ψηφιακής κάρτας εργαζομένου (10.500 ευρώ).

• Υποβολή στοιχείων της ψηφιακής κάρτας εργαζομένου που τελούν σε απόκλιση με την πραγματική έναρξη ή την πραγματική λήξη της απασχόλησης (3.000 ευρώ).

• Μη υποβολή των στοιχείων της ψηφιακής κάρτας εργαζομένου για την πραγματική έναρξη ή την πραγματική λήξη της απασχόλησης (3.000 ευρώ).

• Εφαρμογή ευέλικτου ωραρίου σε εργαζόμενο, για τον οποίο δεν έχει ενεργοποιηθεί η ευέλικτη προσέλευση και η ψηφιακή κάρτα εργασίας (2.000 ευρώ).

• Μη τήρηση για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δέκα (10) ετών των στοιχείων του συστήματος μέτρησης του χρόνου εργασίας, εφόσον παρεμποδίζεται ο έλεγχος και η επαλήθευση οικονομικών απαιτήσεων εργαζομένου σε εν γένει εργατική διαφορά (4.000 ευρώ).

• Μη υποβολή δήλωσης στοιχείων εργασιακής σχέσης στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ σε περίπτωση μεταβολών στοιχείων δήλωσης πριν την εφαρμογή της μεταβολής και σε κάθε περίπτωση πριν την ανάληψη υπηρεσίας από τον εργαζόμενο που αφορούν (2.000 ευρώ).

• Μη υποβολής δήλωσης «Οργάνωσης Χρόνου Εργασίας» μερικώς απασχολούμενου σε περίπτωση μεταβολής της Οργάνωσης Χρόνου Εργασίας πριν την μεταβολή και σε κάθε περίπτωση πριν την ανάληψη υπηρεσίας από τον εργαζόμενο που αφορούν (2.000 ευρώ).

• Μη υποβολής δήλωσης «Οργάνωσης Χρόνου Εργασίας» πλήρως απασχολούμενου σε περίπτωση μεταβολής της Οργάνωσης Χρόνου (600 ευρώ).
Read More »
Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Τα πρόστιμα και οι ποινές για πλημμελή εφαρμογή της Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Τα πρόστιμα και οι ποινές για πλημμελή εφαρμογή της Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024 Rating: 5

Σελίδες