Μία φωνή για τις ελληνικές περιφέρειες στην Ευρώπη

Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024
Μία φωνή για τις ελληνικές περιφέρειες στην Ευρώπη
Η Νέα Αριστερά στέλνει μήνυμα από τη Θεσπρωτία ότι δεν μπορούν να συνεχιστούν άλλο οι πολιτικές της περιφερειακής ανισότητας

Τη δυναμική που έχει ο τόπος, αλλά και τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν σε αναπτυξιακά έργα και παρεμβάσεις, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά το κλιμάκιο της Νέας Αριστεράς που βρέθηκε την Πέμπτη στους Φιλιάτες, μία περιοχή της Ηπείρου που δοκιμάζεται από τις ανισότητες που παράγουν οι πολιτικές της κυβέρνησης ενώ έχει όλες τις δυνατότητες να αναπτυχθεί αξιοποιώντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Φιλήμων Καραμήτσος, Κωστής Καρπόζηλος και Έλενα Όλγα Χρηστίδη μαζί με τη βουλεύτρια Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη και πολυπληθή ομάδα φίλων και μελών του κόμματος, βρέθηκαν στην αγορά των Φιλιατών και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εκατοντάδες κατοίκους και επισκέπτες.

Η ακρίβεια που έχει γίνει πια μόνιμη είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα για τους κατοίκους, τους εμπόρους και τους καταστηματάρχες, ενώ οι χαμηλές τιμές στους παραγωγούς πλήττουν την τοπική παραγωγή και φέρνουν νέα αδιέξοδα για την τοπική οικονομία.

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές και η βουλεύτρια είχαν συνάντηση και με τη δημοτική αρχή Φιλιατών, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα στο δημαρχείο, όπου και έγινε σαφές ότι οι ορεινοί δήμοι της χώρας έχουν ανάγκη ειδικών πολιτικών στήριξης από την Πολιτεία ώστε να ανταπεξέλθουν και να υποστηρίξουν με σύγχρονες υπηρεσίες τους δημότες τους.

Για τη Νέα Αριστερά, η περιφερειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ο αναγκαίος δρόμος για ένα σύγχρονο, ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανασυγκρότησης των περιφερειών όπως η Ήπειρος στην κατεύθυνση της επιτάχυνσης της σύγκλισης και της συνοχής. Στη σύγχρονη Ευρώπη καμία περιφέρεια δεν πρέπει να μείνει πίσω και οι κυρίαρχες πολιτικές οφείλουν όχι μόνο να ακούν τις φωνές των τοπικών κοινωνιών, αλλά και να μεριμνούν για την πρόοδο και την ευημερία όλων, ισότιμα και με δικαιοσύνη.

Η Νέα Αριστερά θα είναι στην Ευρωβουλή η φωνή της ελληνικής περιφέρειας, η πολιτική δύναμη που θα αντιπαλέψει τις πολιτικές που παράγουν ανισότητες και φτώχια.

Η περιοδεία της Νέας Αριστεράς ολοκληρώθηκε το μεσημέρι με επίσκεψη στην Ηγουμενίτσα, διανομή υλικού και πρόσκλησης για την εκδήλωση με την Έφη Αχτσιόγλου στα Γιάννενα την Δευτέρα και κάλεσμα στήριξης του ευρωψηφοδελτίου στις 9 Ιουνίου.Read More »
Μία φωνή για τις ελληνικές περιφέρειες στην Ευρώπη Μία φωνή για τις ελληνικές περιφέρειες στην Ευρώπη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024 Rating: 5

Θερινή ακαδημία θεάτρου στην Παραμυθιά

Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024
Θερινή ακαδημία θεάτρου στην Παραμυθιά
Την 1η θερινή ακαδημία θεάτρου του Φεστιβάλ Παραμυθιάς με τίτλο «Όνειρο σε εγρήγορση» διοργανώνουν ο Δήμος Σουλίου, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και η Σχολή Θεάτρου «Τεχνών Εκατό», στις 15-25 Ιουλίου, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς δάσος της Παραμυθιά.

Η Γεωργία Μαυραγάνη, η Αλεξάνδρα Καζάζου, ο Κορνήλιος Σελαμσής και ο Χάρης Τζωρτζάκης θα συντονίσουν ένα βιωματικό σεμινάριο με άξονα την ελληνική ποίηση.Πώς ο ερμηνευτής προσεγγίζει τον ποιητικό λόγο; Πώς επιδρά το σώμα στον λόγο σε σχέση με τα προσωπικά μας βιώματα; Πώς επιδρά η φαντασία στο βίωμα και πώς αυτό ανεβαίνει στη σκηνή και γίνεται θέατρο;

Θα δημιουργηθούν δύο τμήματα των 20 ατόμων και θα δοθεί δυνατότητα φιλοξενίας των συμμετεχόντων στον χώρο διεξαγωγής του σεμιναρίου. Στο κόστος του σεμιναρίου συμπεριλαμβάνεται πρωινό και μεσημεριανό.

Το σεμινάριο απευθύνεται πρωτίστως σε ηθοποιούς και σπουδαστές δραματικών σχολών, χορευτές, μουσικούς και θεατρολόγους. Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει από την συντονιστική επιτροπή βάσει βιογραφικού σημειώματος. Οι συμμετέχοντες θα έχουν δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις συναυλίες και τις παραστάσεις του Φεστιβάλ δωρεάν.

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στο e-mail texnonekato@mcf.gr και στο τηλέφωνο 2103418581.

Read More »
Θερινή ακαδημία θεάτρου στην Παραμυθιά Θερινή ακαδημία θεάτρου στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024 Rating: 5

Πανελλαδικές 2024: Αυλαία σήμερα για τα ΓΕΛ

Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024
Πανελλαδικές 2024: Αυλαία σήμερα για τα ΓΕΛ 
Με την εξέταση του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας θα αρχίσουν αύριο, Παρασκευή 31 Μαΐου 2024, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων, που διεκδικούν μία από τις 68.851 θέσεις της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος, 2024-25.

Η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία είναι το μοναδικό μάθημα Γενικής Παιδείας στο οποίο θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ. Από την Τρίτη 4 Ιουνίου έως και την Τετάρτη 12 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξετάζονται σε μαθήματα Προσανατολισμού.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης έχει ορισθεί η 08:30 και έτσι, οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00. Η διάρκεια εξέτασης είναι τρεις (3) ώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα μεσολαβήσει ένα κενό εξετάσεων, λόγω της διεξαγωγής των Ευρωπαϊκών Εκλογών στις 9 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ άρχισαν σήμερα, Πέμπτη, με την εξέταση του μαθήματος των Νέων Ελληνικών. Θα ακολουθήσει η εξέταση των Μαθηματικών (άλγεβρα) το ερχόμενο Σάββατο 1 Ιουνίου 2024.

Read More »
Πανελλαδικές 2024: Αυλαία σήμερα για τα ΓΕΛ Πανελλαδικές 2024: Αυλαία σήμερα για τα ΓΕΛ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024 Rating: 5

Συνελήφθη ημεδαπός στην Ηγουμενίτσα με 300 γραμμάρια κοκαΐνης σε χρηματοκιβώτιο

Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024
Συνελήφθη ημεδαπός στην Ηγουμενίτσα με 300 γραμμάρια κοκαΐνης σε χρηματοκιβώτιο


Συνελήφθη σήμερα (30-05-2024) το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών και κατά τον αστυνομικό έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν συσκευασία με κοκαΐνη 2,03 γραμμαρίων, 150 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.


Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια στο σπίτι και σε αποθήκη του, με τη συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών «Lussy», βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· 296 γραμμάρια κοκαΐνης εντός χρηματοκιβωτίου ασφαλείας,
· μικροποσότητα ακατέργαστης και κατεργασμένης («σοκολάτα») κάνναβης,
· μικροποσότητα μεθαμφεταμίνης,
· διάφορα σύνεργα με υπολείμματα κοκαΐνης και
· 435 ευρώ.

Το συνολικό προσδοκώμενο όφελος από τις παραπάνω κατασχεθείσες ποσότητες εκτιμάται ότι ανέρχεται έως το ποσό των 36.000 ευρώ περίπου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.
Read More »
Συνελήφθη ημεδαπός στην Ηγουμενίτσα με 300 γραμμάρια κοκαΐνης σε χρηματοκιβώτιο Συνελήφθη ημεδαπός στην Ηγουμενίτσα με 300 γραμμάρια κοκαΐνης σε χρηματοκιβώτιο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024 Rating: 5

Η UNESCO στο Πάπιγκο ! (φωτογραφίες)

Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024
Η UNESCO στο Πάπιγκο ! (φωτογραφίες)“Μεγάλη τιμή για το χωριό μας, το Πάπιγκο, αποτέλεσε την περασμένη Κυριακή, 26 Μάιου 2024, η επίσκεψη του ανώτερου στην ιεραρχία προσώπου για την πολιτιστική κληρονομιά σε παγκόσμιο επίπεδο στον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση, την Επιστήμη και τον Πολιτισμό (UNESCO) Πρόκειται για τον κ. Lazare Eloundou Assomo, Διευθυντή του Κέντρου Παγκόσμιας Κληρονομιάς (ICOMOS) της UNESCO, ο οποίος ήταν το πρόσωπο εκείνο που προέδρευσε στην 45η Σύνοδο της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, που έλαβε χώρα στις 19 Σεπτεμβρίου 2023 στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε η εγγραφή του Ζαγορίου στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO” αναφέρει σε αρχική του τοποθέτηση εκ μέρους του της τοπικής κοινότητας Παπίγκου ο πρόεδρος, Νικόλαος Χριστοδούλου.

Ο κ. Lazare Eloundou Assomo κατά την επίσκεψή του συνοδευόταν από τον κ. Boris Erg, Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης (που συνεργάζεται στενά με την UNESCO), καθώς και στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού και του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Ηπείρου «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε» (Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Βίκου- Αώου), που συμμετείχαν ενεργά στη σύνταξη του φακέλου για το Πολιτιστικό Τοπίο Ζαγορίου.

Με την άφιξη τους, ο κ. Lazare Eloundou Assomo και οι εκπρόσωποι των φορέων που τον συνόδευαν επισκέφθηκαν τα γραφεία και τη βιβλιοθήκη του Κληροδοτήματος Μιχαήλ Αναγνωστόπουλου. Εκεί ενημερώθηκαν λεπτομερώς από το Συμβούλιο του Κληροδοτήματος για το περιεχόμενο της προσωπικής βιβλιοθήκης του Μεγάλου Ευεργέτη της Ανθρωπότητας και του χωριού μας καθώς και για την ευρύτερη δράση του. Η υποδοχή του Διευθυντή του Κέντρου Παγκόσμιας Κληρονομιάς και των λοιπών εκπροσώπων στο χώρο της βιβλιοθήκης θεωρήθηκε απαραίτητο να έχει έναν παραδοσιακό χαρακτήρα. Έτσι προσφέρθηκε ως κέρασμα, γλυκό του κουταλιού στον ζαγορίσιο «Φωκά» και σπιτικό λικέρ.

Στη συνέχεια ο κ. Lazare Eloundou Assomo και η συνοδεία του επισκέφθηκαν το κυριότερο από τα λατρευτικά μνημεία του χωριού μας, τον ενοριακό ναό του Αγίου Βλασίου και ενημερώθηκαν για την ιστορία του από τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.

Ακολούθως η ομάδα των επισήμων πραγματοποίησε περίπατο στα σοκάκια του χωριού και επισκέφθηκε την πλατεία του Αγίου Γεωργίου και το Κέντρο Ενημέρωσης του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO Βίκου-Αώου. Ακολούθησε Γεύμα και συζήτηση.

Ο κύριος Lazare Eloundou Assomo, μεταξύ των άλλων θετικών που ανέφερε για το χωριό μας, εξέφρασε το θαυμασμό του για την οργάνωση της Κοινότητας και το έργο που γίνεται από όλους τους χωριανούς και τα θεσμικά όργανά τους (Κοινότητα, Κληροδότημα, Σύλλογοι) για τη διαφύλαξη και τη διατήρηση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς που τόπου μας, ενώ ο κ. Boris Erg εντυπωσιάστηκε από τη στενή σύνδεση του ανθρωπογενούς και φυσικού περιβάλλοντος που είναι σε τέτοιο βαθμό έντονη ώστε δεν μπορεί κανείς εύκολα να ξεχωρίσει το ένα από το άλλο.

Κατά τον αποχαιρετισμό των επισήμων, τους δόθηκε η υπόσχεση πως το Πάπιγκο θα διαφυλάξει με κάθε μέσον και τρόπο την πολιτιστική και φυσική κληρονομιά του τόπου μας, όπως παραλήφθηκε από τους προγόνους μας. Σκοπός αυτής της υπόσχεσής είναι ο πλούτος μας, δηλαδή η κληρονομιά μας, φυσική και πολιτιστική, που διαχέεται ξεκάθαρα από το πνεύμα και τη φιλοσοφία της UNESCO, να παραδοθεί ατόφια στις επερχόμενες γενιές.

Κατά την αναχώρηση τους η ομάδα των επισήμων επισκέφθηκε το ρέμα του Ρογκοβού και τον ποταμό Βοϊδομάτη που αποτελούν γεώτοπους του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO Βίκου-Αώου.

Στην ομάδα που συνόδευε τον κ. Lazare Eloundou Assomo και τον κ. Boris Erg ήταν και ο συγχωριανός μας κ. Χαρητάκης Παπαϊωάννου, Δρ. Βιολόγος, συντονιστής του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO Βίκου- Αώου, στέλεχος του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Ηπείρου «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε» και μέλος της ομάδας εργασίας σύνταξης του φακέλου για το Πολιτιστικό Τοπίο Ζαγορίου. Ο κ. Χ. Παπαϊωάννου, εκτός όλων των άλλων, ανέλυσε στους επίσημους επισκέπτες μας την μακρόχρονη ιστορία του χωριού μας και τόνισε ιδιαίτερα τη μεγάλη συνεισφορά των απόδημων προγόνων μας, Παπιγκιωτών, που ζούσαν στις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες κατά τους περασμένους αιώνες και πως αυτοί επηρέασαν και στην ουσία δημιούργησαν το «Πολιτιστικό Τοπίο» που βλέπουμε και θαυμάζουμε σήμερα στο Πάπιγκο.

Για την ιστορία, στην ομάδα των επισήμων που επισκέφθηκαν το Πάπιγκο, εκτός από τους προαναφερόμενους, ήταν και οι εξής: Ευγενία Γερούση, Κωνσταντίνα Μπενίση και Βασιλική Δημητροπούλου από το Υπουργείο Πολιτισμού, Αριστοτέλης Σταγκίκας και Γεωργία Κιτσάκη από την Αναπτυξιακό Οργανισμό «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» και Καλλιόπη Στάρα (με καταγωγή επίσης από το Πάπιγκο). Όλοι τους, μέλη της ομάδας εργασίας σύνταξης του φακέλου για το Πολιτιστικό Τοπίο Ζαγορίου, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για τη μεγάλη τους συνεισφορά στην αναγνώριση της εξέχουσας οικουμενικής αξίας του Τόπου μας.

Read More »
Η UNESCO στο Πάπιγκο ! (φωτογραφίες) Η UNESCO στο Πάπιγκο ! (φωτογραφίες) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024 Rating: 5

Επίδομα παιδιού Α21: Πότε η πληρωμή – Ανακοίνωση ΟΠΕΚΑ

Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024
Επίδομα παιδιού Α21: Πότε η πληρωμή – Ανακοίνωση ΟΠΕΚΑ
Την Παρασκευή 31 Μαΐου καταβάλλεται από τον ΟΠΕΚΑ το επίδομα παιδιού, όπως επίσης και μια σειρά από άλλες παροχές και επιδόματα συνολικού ύψους 316 εκατ. ευρώ.


ΟΠΕΚΑ: Οι πληρωμές

Συγκεκριμένα θα διανεμηθούν:
Επίδομα Παιδιού: δικαιούχοι 604.293 – 129.634.156 ευρώ

Επίδομα Στέγασης: δικαιούχοι 238.862 – 29.136.960 ευρώ

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: δικαιούχοι186.429 – 41.889.576 ευρώ

Αναπηρικά: δικαιούχοι 187.603 – 86.465.500 ευρώ

Επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής: δικαιούχοι 607 – 186.833 ευρώ

Επίδομα Ομογενών: δικαιούχοι 5.550 – 195.271 ευρώ

Επίδομα Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, ν. 1296/1982: δικαιούχοι 14.669 - 5.509.163 ευρώ

Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Υπερηλίκων: δικαιούχοι 18.745 – 7.719.562 ευρώ

Επίδομα Αλληλεγγύης για την Ελληνική μειονότητα Αλβανίας: δικαιούχοι 12.434 – 3.120.882 ευρώ

Έξοδα Κηδείας: δικαιούχοι 83 – 65.893 ευρώ

Επίδομα Γέννησης: δικαιούχοι 10.068 – 11.617.750 ευρώ

Επίδομα Ορεινών και μειονεκτικών περιοχών: δικαιούχοι 10 – 5.700 ευρώ

Κόκκινα Δάνεια: δικαιούχοι 2.125 – 199.493 ευρώ

Προστατευόμενα τέκνα θανόντων σε φυσικές καταστροφές: δικαιούχοι 11 – 11.000 ευρώ

Πρόγραμμα Γέφυρα: δικαιούχοι 15 – 4.806 ευρώ

Ευάλωτοι οφειλέτες: δικαιούχοι 9 – 1.050 ευρώ

Επίδομα Αναδοχής: δικαιούχοι 593 – 291.294 ευρώ

Πρόγραμμα Προσωπικού βοηθού: δικαιούχοι 910 – 671.972 ευρώ
Read More »
Επίδομα παιδιού Α21: Πότε η πληρωμή – Ανακοίνωση ΟΠΕΚΑ Επίδομα παιδιού Α21: Πότε η πληρωμή – Ανακοίνωση ΟΠΕΚΑ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024 Rating: 5

Youth Pass ύψους 150 ευρώ: Μέχρι αύριο η καταβολή του ποσού

Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024
Youth Pass ύψους 150 ευρώ: Μέχρι αύριο η καταβολή του ποσού
Μέχρι αύριο, Παρασκευή 31 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί η καταβολή των ποσών του Youth Pass ύψους 150 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, οι οποίοι είναι ηλικίας 18 και 19 ετών και φέτος υπερβαίνουν τις 145.000.

Συγκεκριμένα, 69.825 νέοι 18 ετών υπέβαλαν αίτηση μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 15ης Μαΐου 2024, με το συνολικό κόστος της ενίσχυσης να ανέρχεται στα 10.473.750 ευρώ.

Επιπλέον, οι νέοι 19 ετών που είχαν κάνει αίτηση πέρυσι λαμβάνουν αυτόματα την ίδια ενίσχυση, με τον αριθμό τους να ανέρχεται σε 75.863 και το συνολικό ποσό να φτάνει τα 11.379.450 ευρώ.

Η πληρωμή αφορά τους δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση μέχρι τις 15 Μαΐου στην πλατφόρμα https://vouchers.gov.gr/youthpass χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του Taxisnet.

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι του Youth Pass είναι οι πολίτες που έγιναν 18 ή 19 ετών από την 1η Ιανουαρίου 2023 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023, είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και έχουν υποβάλει την αίτηση στην πλατφόρμα. Δεν υπάρχουν περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια για την χορήγηση του Youth Pass.

Κατά το πρώτο έτος εφαρμογής του προγράμματος, μέχρι το τέλος του 2023, περίπου 140.000 νέοι έλαβαν ενισχύσεις συνολικού ύψους σχεδόν 21 εκατομμυρίων ευρώ.

Διαδικασία Καταβολής

Η ενίσχυση των 150 ευρώ θα πιστωθεί μέσω ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, η οποία θα αποσταλεί στα τραπεζικά ιδρύματα μέχρι τις 31 Μαΐου. Οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ποσό για αγορές ή υπηρεσίες σε επιχειρήσεις στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και των μεταφορών.

Συγκεκριμένα, η κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορές ή υπηρεσίες από τις εξής κατηγορίες επιχειρήσεων:


Υπενθυμίζεται πως το Youth Pass αποτελεί ένα μόνιμο μέτρο ενίσχυσης των νέων.

Η ειδική εφαρμογή https://vouchers.gov.gr/youthpass δέχεται τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων από την 1η Απριλίου έως και την 15η Μαΐου κάθε έτους

 Η ενίσχυση για όλους τους δικαιούχους θα καταβάλλεται μια φορά το χρόνο μέχρι την 31η Μαΐου κάθε έτους.

Δικαιούχοι του Youth Passφορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος, που έχουν συμπληρώσει το 18οή 19ο έτος της ηλικίας τους εντός του προηγούμενου από την αίτηση έτους καιυποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα.

Τονίζεται πως δεν υπάρχουν περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια.

Η αίτηση υποβάλλεται άπαξ και δεν επανυποβάλλεται μετά και τη συμπλήρωση του 19ου έτους της ηλικίας του δικαιούχου.

Ωστόσο, αν για τον οποιοδήποτε λόγο, ένας νέος δεν υποβάλει την αίτησή του όταν είναι 18 ετών, μπορεί να το πράξει όταν γίνει 19 ετών, λαμβάνοντας την ενίσχυση μόνο για το δεύτερο έτος και όχι αναδρομικά.
Read More »
Youth Pass ύψους 150 ευρώ: Μέχρι αύριο η καταβολή του ποσού Youth Pass ύψους 150 ευρώ: Μέχρι αύριο η καταβολή του ποσού Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024 Rating: 5

Σε εξελιξη η τουριστική εκθεση Attica Green Expo με συμμετοχή του Δήμου Σουλίου

Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024
Σε εξελιξη η τουριστική εκθεση Attica Green Expo με συμμετοχή του Δήμου ΣουλίουΣτην τουριστική έκθεση «Attica Green Expo» ειναι σε εξελιξη στο χώρο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων TAE KWON DO στο Παλαιό Φάληρο, απο εχτες μεχρι και αυριο συμμετέχει ο Δήμος Σουλίου.

Ο Δήμος Σουλίου συμμετέχει με δικο του περίπτερο και σε σχετικό δελτιο τύπου, αναφέρει:

Ο Δήμος Σουλίου πρωτοπορεί και συμμετέχει για πρώτα φορά στην Attica Green Expo 2024. Προβάλλουμε το δικό μας περιβαλλοντικό απόθεμα και φυσικό πλούτο. Θα χαρούμε να σας δούμε στο Περίπτερο 23 της έκθεσης στο Ολυμπιακό Στάδιο Ταεκβοντό στο Παλαιό Φάληρο.

Read More »
Σε εξελιξη η τουριστική εκθεση Attica Green Expo με συμμετοχή του Δήμου Σουλίου Σε εξελιξη η τουριστική εκθεση Attica Green Expo με συμμετοχή του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024 Rating: 5

Ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα της ΔΥΠΑ

Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024
Ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα της ΔΥΠΑΑναρτήθηκαν σήμερα Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, τα προσωρινά μητρώα δικαιούχων, αποκλειομένων και παρόχων, του προγράμματος διαμονής παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις έτους 2024 στον ιστότοπο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Οι δικαιούχοι, που κατέθεσαν αίτηση συμμετοχής, έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης κατά των αποτελεσμάτων από σήμερα Πέμπτη, 30/05/2024 και ώρα 18:00 έως το Σάββατο 01/06/2024 ώρα 23:59, αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/kataskenoseis/programmata-kataskenoseon-oaed.

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Κατασκηνώσεις – Προγράμματα κατασκηνώσεων Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Στις ενστάσεις οι δικαιούχοι πρέπει να συνυποβάλουν αποδεικτικά των ισχυρισμών τους, επισυνάπτοντας τα σχετικά δικαιολογητικά.

Οι δικαιούχοι επιδοτούνται για τη διαμονή των ωφελούμενων παιδιών τους σε παιδική κατασκήνωση του μητρώου παρόχων της ΔΥΠΑ, μέσω επιταγής διαμονής σε παιδικές κατασκηνώσεις, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού.

Ο συνολικός αριθμός των παιδιών που θα φιλοξενηθούν σε κατασκηνώσεις είναι 70.000 και ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 35 εκατ. ευρώ.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί τις 15 Ιουνίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2024 για παιδιά τυπικής ανάπτυξης (20 Σεπτεμβρίου 2024 για παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η μέγιστη διάρκεια διαμονής είναι 15 συνεχόμενες ημέρες, συμπεριλαμβανομένων και των ημερών προσέλευσης και αναχώρησης, ενώ στις κατασκηνώσεις που λειτουργούν στους δήμους Ιστιαίας–Αιδηψού και Μαντουδίου–Λίμνης–Αγ. Άννας, αλλά και σε κατασκηνώσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η διαμονή μπορεί να έχει διάρκεια έως 30 συνεχόμενες ημέρες.
Read More »
Ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα της ΔΥΠΑ Ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα της ΔΥΠΑ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024 Rating: 5

Μ. Κάτσης: Στις 9 Ιουνίου να υποστεί ρωγμή η μονοκρατορία της ΝΔ

Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024
Μ. Κάτσης: Στις 9 Ιουνίου να υποστεί ρωγμή η μονοκρατορία της ΝΔ«Η επιτυχία για εμάς, θα είναι να υποστεί μια σοβαρή ρωγμή η επικίνδυνη μονοκρατορία της ΝΔ και να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε κυβερνητική τροχιά», αναφέρει ο Μάριος Κάτσης, ο οποίος μετά από εννέα χρόνια στο εθνικό κοινοβούλιο ως βουλευτής Θεσπρωτίας, διεκδικεί «αλλαγή πίστας» με την εκλογή του στην ευρωβουλή.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του Μάριου Κάτση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στον δημοσιογράφο Σπύρο Γκουτζάνη:

Ερ.: Ποια είναι τα τρία επίδικα των επικείμενων ευρωεκλογών; Ποιες είναι οι βασικές προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσει η ΕΕ στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο;


Απ.: Η νέα σύσταση του Ευρωκοινοβουλίου και κατ’επέκταση της Κομισιόν θα κληθεί να διαχειριστεί εξόχως κρίσιμα ζητήματα για το μέλλον του πλανήτη και της Ένωσης, πάνω στις στάχτες που άφησε η κατά κοινή ομολογία πιο ανίκανη ευρωπαϊκή ηγεσία της Δεξιάς που αποχωρεί.
Τα 3 βασικά κατά τη γνώμη μου επίδικα είναι: Η οικονομική πολιτική της ΕΕ όπου πρέπει να συνεχιστεί η αμοιβαιοποίηση χρέους μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, που πάντα έθετε ο ΣΥΡΙΖΑ πολύ πριν γίνει κυβέρνηση. Χρειάζεται να μην ενισχυθούν οι συντηρητικές φωνές του ευρωπαϊκού Βορρά και του κάθε κράτους – μέλους που εμμένουν στην πολιτική της λιτότητας και της αύξησης των επιτοκίων που οδηγεί σε στασιμοπληθωρισμό.
Κρίσιμο επίδικο είναι η οριοθέτηση της σαρωτικής 4ης βιομηχανικής επανάστασης λόγω του Α.Ι (τεχνητή νοημοσύνη), που θα εκτοξεύσει την παραγωγικότητα και την ανάπτυξη. Το στοίχημα είναι αν οι συντηρητικοί τεχνοκράτες πάρουν τα ηνία και εφαρμόσουν ένα σχέδιο απώλειας θέσεων εργασίας, που δεν θα χρειάζονται λόγω της ενσωμάτωσης των νέων τεχνολογιών, χωρίς μάλιστα κανόνες ηθικής στην επιστήμη ή αν οι προοδευτικές δυνάμεις θα εφαρμόσουν ένα σχέδιο μείωσης των ωρών εργασίας ή ημερών με διατήρηση και αύξηση των μισθών, προκειμένου τα οφέλη να μην τα καρπωθεί μόνο το μεγάλο κεφάλαιο αλλά και ο κόσμος της εργασίας και μάλιστα με ανθρωποκεντρικούς περιορισμούς στη χρήση του Α.Ι.
Η πράσινη συμφωνία για το κλίμα, που απαιτούνται πιο γρήγορες και πιο τολμηρές αποφάσεις και στόχους που έχουν τεθεί, γιατί η κλιματική κρίση είναι εδώ και απειλεί το ανθρώπινο είδος.

Ερ.: Για το εσωτερικό της χώρας μας, τι θα σηματοδοτήσει η εκλογική αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου; Τι σημαίνει ο στόχος της «πολιτικής ανατροπής» που βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ; Ποιο είναι το μέτρο της επιτυχίας και ποιο της αποτυχίας για το κόμμα σας;

Απ.: Η επιτυχία για εμάς, θα είναι το βράδυ της 9 Ιουνίου, να έχει υποστεί μια σοβαρή ρωγμή η επικίνδυνη μονοκρατορία της ΝΔ και να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε κυβερνητική τροχιά. Νομίζω αυτό θα πυροδοτήσει αλυσιδωτές πολιτικές εξελίξεις στη χώρα. Η αποτυχία συνίσταται σε μια περεταίρω συρρίκνωση των ποσοστών μας, πράγμα που δεν το θεωρώ πολύ πιθανό βλέποντας το κλίμα στις περιοδείες ανά την Ελλάδα που είναι ενθουσιώδες.
Η αποκατάσταση του δικομματικού συστήματος είναι ωφέλιμη και χρήσιμη και για την κοινωνία, και για το επιχειρείν και για τη δημοκρατία.

Ερ.: Ποιο είναι για εσάς το βασικό δίλημμα της ευρωκάλπης; Τι θα αναδείξετε στην καμπάνια σας;

Απ.: Το βασικό δίλημμα είναι αν ο κόσμος είναι ευχαριστημένος που πληρώνει τα περισσότερα, αμείβεται τα λιγότερα και δουλεύει τις περισσότερες ώρες σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους πολίτες και μάλιστα σε ένα κράτος αδικίας και καταπάτησης του κράτους δικαίου ή όχι. Αν είναι, πρέπει να επιβραβεύσει την κυβέρνηση να συνεχίσει να κυβερνά αλαζονικά και να μην ακούει κανέναν, αν πάλι όχι, πρέπει να δώσει μια ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή εδώ και τώρα, που είναι το σύνθημά μας, μέσα από το νέο εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με τον Στέφανο Κασσελάκη. Ο κόσμος να μας εμπιστευθεί, για να φέρουμε νέο και φρέσκο αέρα στην πολιτική ζωή του τόπου που είναι ασφυκτική.

Ερ.: Από την βουλή στη ευρωβουλή;

Απ.:
Ναι, μετά από σχεδόν 9 συναπτά έτη στην Βουλή. Ήταν ένα τεράστιο σχολείο με πολύ διάβασμα, πολλά μαθήματα ζωής, τεράστιες ευθύνες και εμπειρίες και είμαι ευγνώμων που τις έχω ζήσει. Πλέον η Θεσπρωτία ως μονοεδρική περιφέρεια δεν με εξέλεξε, παρότι πρώτος σε σταυρούς με διαφορά. Η ευρωβουλή είναι μια άλλη πίστα, που πάντοτε με ενδιέφερε, καθώς το 75% των αποφάσεων σε εθνικό επίπεδο λαμβάνονται στην ΕΕ. Θεωρώ ότι με τη γνώση και την εμπειρία που αποκόμισα συμμετέχοντας τόσα χρόνια σε διεθνείς οργανισμούς όπως η διακοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ και η Συνέλευση των χωρών Γαλλοφωνίας, αλλά και η θητεία μου ως τομεάρχης ψηφιακής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ την περίοδο 2019 – 2023, μου έχουν δώσει όλα τα εφόδια για να ασχοληθώ με τα παραπάνω ζητήματα και να προσφέρω, ειδικότερα δε, στα ζητήματα εκδημοκρατισμού του Α.Ι και του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Ερ.: Σας ανησυχούν τα ενδεχόμενα αυξημένης αποχής και ανόδου της Ακροδεξιάς και που το αποδίδετε;

Απ.: Θα σας πω μια αντιδημοφιλή άποψη για το χώρο μας: Για την άνοδο της ακροδεξιάς έχει κυρίαρχη ευθύνη βεβαίως η mainstream δεξιά που υιοθετεί την ατζέντα της, όπως έκανε η ΝΔ με τις Πρέσπες που ήταν χέρι χέρι με τη Χρυσή Αυγή, ωστόσο ευθύνη έχει και η Αριστερά εν συνόλω. Η Αριστερά στην Ευρώπη έχασε τον ταξικό της προσανατολισμό και δεν κατάφερε να έχει ένα σχέδιο βελτίωσης των υλικών όρων διαβίωσης του κόσμου και αναλώθηκε σε ένα στείρο δικαιωματισμό, που κάλλιστα θα εξέφραζε και η φιλελεύθερη δεξιά. Έτσι, άφησε χώρο στους φασίστες και τους ακροδεξιούς να κοροϊδεύουν τον κόσμο με απλουστευτικές λύσεις, που καταλήγουν σε μίσος για τον διπλανό και για καθετί διαφορετικό. Με ανησυχεί, αλλά αν εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει, η ακροδεξιά θα είναι πάντα εκεί που ήταν: στο περιθώριο και στο πολιτικό καλτ.

Ερ.: Τι μήνυμα θα στέλνατε εσείς σε όσους έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στο πολιτικό σύστημα;

Απ.: Ότι έχουν δίκιο, αλλά να μην χάνουν την πίστη τους, γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Έχουν δίκιο γιατί βλέπουν τους κυβερνώντες να διαπράττουν σκάνδαλα και εγκλήματα όπως οι υποκλοπές και τα Τέμπη και να μην ανοίγει ρουθούνι, τη στιγμή που προκλητικά σπαταλούν δημόσιο χρήμα μπροστά στα μάτια ενός λαού που με δυσκολία τα βγάζει πέρα. Ωστόσο δεν είναι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε εγώ φυσικά που πλουτίσαμε από σκάνδαλα, δεν είμαστε εμείς εκείνοι που παρακολουθούν τους πάντες, δεν είμαστε εμείς που νιώθουμε Λουδοβίκοι και κληρονομικώ δικαίω «βασιλείς» στη χώρα της συλλογικής κατήφειας.

Να επιλέξουν ανθρώπους καθαρούς, εργατικούς και με όραμα, που υπάρχουν σε όλα τα κόμματα και να δώσουν αξία στο σταυρό προτίμησης. Για αυτό υπάρχει άλλωστε.
Read More »
Μ. Κάτσης: Στις 9 Ιουνίου να υποστεί ρωγμή η μονοκρατορία της ΝΔ Μ. Κάτσης: Στις 9 Ιουνίου να υποστεί ρωγμή η μονοκρατορία της ΝΔ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024 Rating: 5

Νέο λάθος της ΔΕΥΑΗ που οδήγησε σε άδικη καρατόμηση συμβούλου

Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024
Νέο λάθος της ΔΕΥΑΗ που οδήγησε σε άδικη καρατόμηση συμβούλου


Μία ακόμα περίπτωση σχετικά με τα λάθη της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης - Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας (ΔΕΥΑΗ), τα οποία έχουν οδηγήσει σε άδικες καρατομήσεις εκλεγμένων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων, φέρνουμε σήμερα στο φως. 
Το περιστατικό αφορά στον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Αργυροτόπου, κ. Νικόλαο Δημητρίου.
Σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης, ο κ. Δημητρίου καρατομήθηκε από το αξίωμά του -μαζί με άλλους 13- με την κατηγορία ότι είχε ανεξόφλητες οφειλές άνω των 300 ευρώ προς τη ΔΕΥΑΗ μέχρι τις 2 Ιανουαρίου 2024, όπως ορίζει ο νόμος. 
Ωστόσο, τα έγγραφα που δημοσιεύουμε σήμερα και που υπογράφονται από το νέο διευθυντή της ΔΕΥΑΗ, κ. Ιωάννη Ανδρέου, αποδεικνύουν το αντίθετο.
Όπως μπορείτε να δείτε, η καρτέλα καταναλωτή για το υδρόμετρο υπ' αριθ. 2871, ιδιοκτησίας του κ. Δημητρίου, δείχνει ότι στις 12 Δεκεμβρίου 2023, η οφειλή του προς τη ΔΕΥΑΗ ήταν μόλις 98,63 ευρώ. 
Παρά την ενημερωμένη καρτέλα, ο κ. Δημητρίου συμπεριλήφθηκε στους εκπεσόντες λόγω ανεξόφλητων οφειλών. 
Το ποσό που όφειλε την 1η Μαΐου 2024 ανερχόταν σε 125,24 ευρώ, το οποίο έχει εξοφλήσει πλήρως.


Αυτό το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στην ήδη γνωστή περίπτωση του κ. Ηλία Λώλη, προέδρου της κοινότητας Λαδοχωρίου, ο οποίος επίσης αρχικά καρατομήθηκε λόγω λάθους της ΔΕΥΑΗ, για να δικαιωθεί στη συνέχεια. 
Τα συνεχιζόμενα λάθη θέτουν σίγουρα υπό αμφισβήτηση την ακρίβεια των ελέγχων που οδήγησαν στην καρατόμηση των 14 εκλεγμένων συμβούλων του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Τα νέα δεδομένα εγείρουν σοβαρές υποψίες πως παρόμοια λάθη μπορεί να έχουν συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις των εκπεσόντων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων. 
Ο κ. Δημητρίου και ο κ. Λώλης είναι μόνο δύο από τους 14 εκλεγμένους που επηρεάστηκαν από τα φερόμενα λάθη της ΔΕΥΑΗ. 
Η κοινή γνώμη απαιτεί πλέον διεξοδική έρευνα για να διαπιστωθεί εάν παρόμοια λάθη έγιναν και σε άλλες περιπτώσεις.
Όμως και το ζήτημα των ευθυνών για τα λάθη που οδήγησαν σε αυτές τις άδικες καρατομήσεις παραμένει ανοιχτό. 
Μετά τις αποκαλύψεις, είναι επιτακτική ανάγκη να διερευνηθεί αν τα λάθη οφείλονται σε ανθρώπινο σφάλμα ή σε σκόπιμες ενέργειες. 
Ο κ. Λώλης έχει ήδη εκφράσει την πρόθεσή του να κινηθεί νομικά κατά της ΔΕΥΑΗ και των υπεύθυνων υπαλλήλων. Αναμένεται ότι και ο κ. Δημητρίου θα ακολουθήσει την ίδια οδό.
Read More »
Νέο λάθος της ΔΕΥΑΗ που οδήγησε σε άδικη καρατόμηση συμβούλου Νέο λάθος της ΔΕΥΑΗ που οδήγησε σε άδικη καρατόμηση συμβούλου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024 Rating: 5

Οι υπάλληλοι του Δήμου Ηγουμενίτσας για τη δέσμευση των λογαριασμών δήμου και ΔΕΥΑΗ

Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024
Οι υπάλληλοι του Δήμου Ηγουμενίτσας για τη δέσμευση των λογαριασμών δήμου και ΔΕΥΑΗ


Μετά λύπης μας ενημερωθήκαμε για τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών της ΔΕΥΑΗ και του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Όλο αυτό μας γεννά ανησυχία για τα επακόλουθα τα οποία θα έχουν αντίκτυπο σε όλους τους δημότες και σε όλους τους εργαζόμενους .
Οι συνέπειες που θα επακολουθήσουν από τον κακό χειρισμό όλων των δημοτικών αρχών είναι αναρίθμητες. 
Τα χρέη βεβαίως δημιουργήθηκαν σε βάθος χρόνου, δεν είδαμε όμως απολύτως καμία ουσιαστική εναντίωση.
Ανησυχούμε -για την καταβολή της μισθοδοσίας , αλλά και για το ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ διακοπής της ηλεκτροδότησης στα αντλιοστάσια. 
Εάν λοιπόν κοπεί το ρεύμα λόγω χρεών θα πούμε το νερό-νεράκι.
Είναι πλέον σαφές ότι κωλύεται η λειτουργία όλου του Δήμου, (των παιδικών σταθμών, των ευρωπαϊκών προγραμμάτων κτλ), διότι δεν θα μπορέσουν να επιδοτηθούν λόγω μη καταβολής ασφαλιστικής ενημερότητας. 
Είναι σίγουρο όμως ότι αυτή τη στιγμή ο Δήμος και η ΔΕΥΑΗ δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν κανένα προμηθευτή με αποτέλεσμα να προκύψουν άμεσα προβλήματα στις προμήθειες των παιδικών σταθμών, των καυσίμων, στα συνεργεία κλπ. 
Ομοίως δεν μπορούν να μισθώσουν κάποιον εργολάβο σε περίπτωση μιας έκτακτης ανάγκης (πχ της πολιτικής προστασίας ).
Είναι κακός χειρισμός αλλά ΚΥΡΙΩΣ αδιέξοδο στο οποίο έφερε η κυβέρνηση τους Δήμους με την πολιτική της απελευθέρωσης της ενέργειας η οποία εκτόξευσε την τιμή του ρεύματος. 
Οι κυβερνήσεις διαχρονικά έφεραν σχεδόν όλες τις ΔΕΥΑ σε τέτοια οικονομικά αδιέξοδα για να αποφασίσει η σημερινή κυβέρνηση να τις πουλήσει κιόλας μέσω της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας αποβλήτων και υδάτων.
Απαιτούμε από τη Δημοτική αρχή να βρει άμεσα λύση και να ρυθμίσει την όλη κατάσταση. 
Αν και θα έπρεπε ήδη να μεριμνήσει για την τήρηση της ρύθμισης αποπληρωμής ΧΘΕΣ και όχι να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε σήμερα. 
Καιρός να αναλάβει πρωτοβουλίες με τρόπο που να μην επιβαρυνθούν με αύξηση των ανταποδοτικά, οι λογαριασμοί του νερού κλπ -να μην μετακληθεί το χρέος στους δημότες - και να μπορέσει να λειτουργήσει και ο Δήμος.
Καλούμε την κυβέρνηση να ενισχύσει τον Δήμο να βγει από το αδιέξοδο ώστε να μη πληγεί οικονομικά ούτε ένας εργαζόμενος. 
Καλούμε τους συναδέλφους να είναι σε επιφυλακή και αγωνιστική ετοιμότητα ώστε να διεκδικήσουμε τον ιδρώτα μας.
Το πως οδηγήθηκε η κατάσταση σε αυτό το σημείο και γιατί θα το δούμε εν ευθέτω χρόνο ,γιατί αυτή τη στιγμή καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την χρεοκοπία στη τσέπη μας από τη μη πιθανή καταβολή των μισθών μας.
Συνάδελφοι, όλοι μαζί σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΕΓΓΟΥΝΗ ΣΟΦΙΑ
Read More »
Οι υπάλληλοι του Δήμου Ηγουμενίτσας για τη δέσμευση των λογαριασμών δήμου και ΔΕΥΑΗ Οι υπάλληλοι του Δήμου Ηγουμενίτσας για τη δέσμευση των λογαριασμών δήμου και ΔΕΥΑΗ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024 Rating: 5

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας φωταγωγεί το Δημαρχιακό Μέγαρο για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας φωταγωγεί το Δημαρχιακό Μέγαρο για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας, φωταγωγώντας το Δημαρχιακό Μέγαρο στις 29 και 30 Μαΐου 2024, με πορτοκαλί χρώμα, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση των δημοτών απέναντι στη νόσο.

Η Σκλήρυνση κατά Πλάκας ή Πολλαπλή Σκλήρυνση είναι μία νόσος που προσβάλλει το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα και πιο συγκεκριμένα τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό. Υπολογίζεται ότι 2.800.000 άτομα παγκοσμίως πάσχουν από Σκλήρυνση κατά Πλάκας, εκ των οποίων πάνω από 500.000 ζουν στην Ευρώπη και περισσότεροι από 21.000 ζουν στην Ελλάδα, σύμφωνα με τελευταίες μελέτες.

Στόχος της Παγκόσμιας ημέρας, είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών αλλά και της πολιτείας για την σωστή και αντικειμενική ενημέρωση του πληθυσμού με στόχο να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή κατανόηση γι’ αυτήν την ασθένεια. Παράλληλα, είναι πολύ σημαντικό να τονιστούν οι επιπτώσεις για τους πάσχοντες αλλά και τις οικογένειες τους, καθώς τις περισσότερες φορές, αλλάζει η ζωή και η καθημερινότητα τους.
Read More »
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας φωταγωγεί το Δημαρχιακό Μέγαρο για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας Ο Δήμος Ηγουμενίτσας φωταγωγεί το Δημαρχιακό Μέγαρο για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024 Rating: 5

Συνελήφθη για διακίνηση κοκαΐνης

Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024
Συνελήφθη για διακίνηση κοκαΐνης
Συνελήφθη χθες (29-05-2024) το μεσημέρι στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφορίας, ότι ο κατηγορούμενος διακινεί ποσότητες κοκαΐνης στην περιοχή των Ιωαννίνων, εντοπίστηκε να εισέρχεται σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Στο πλαίσιο των ερευνών που ακολούθησαν βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο σημείο στο θόλο του οχήματος και κατασχέθηκαν δύο κουτιά με 35 αυτοσχέδιες συσκευασίες («φιξάκια») με κοκαΐνη, συνολικού βάρους -42,34- γραμμαρίων, ενώ στην κατοχή του το χρηματικό ποσό των -1.885- ευρώ.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και πλήθος καρτών SIM κινητών τηλεφώνων που βρέθηκαν στο σπίτι του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Read More »
Συνελήφθη για διακίνηση κοκαΐνης Συνελήφθη για  διακίνηση κοκαΐνης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024 Rating: 5

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Γ. Πιτούλη για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024
Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Γ. Πιτούλη για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Θέλω να ευχηθώ σε όλες τις μαθήτριες και σε όλους τους μαθητές καλή επιτυχία στις εξετάσεις σας . Γνωρίζω σαν πατέρας τις προσπάθειες που έχετε καταβάλλει και την αγωνιά σας αυτές τις ημέρες .

Τίποτα δεν κρίνεται στη ζωή από μια εξέταση . Διώξτε το άγχος και έχετε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες σας .

Να μη ξεχάσετε ότι σε αυτή τη διαγωνιστική δοκιμασία δεν είστε μόνοι σας . Έχετε τους δικούς σας , τους καθηγητές και τους φίλους σας δίπλα σας .

Καλή επιτυχία και να έχετε υγεία και δύναμη .

Read More »
Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Γ. Πιτούλη για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Γ. Πιτούλη για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024 Rating: 5

Συνελήφθη ανήλικος για παράνομη κατοχή βεγγαλικών

Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024
Συνελήφθη ανήλικος για παράνομη κατοχή βεγγαλικώνΣυνελήφθη χθες (29-05-2024) το μεσημέρι στην Άρτα από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Άρτας ανήλικος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του κατηγορούμενου και κατασχέθηκαν -2- καπνογόνα και -19- πυροτεχνήματα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας.

Read More »
Συνελήφθη ανήλικος για παράνομη κατοχή βεγγαλικών Συνελήφθη ανήλικος για παράνομη κατοχή βεγγαλικών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Ενημέρωση κτηνοτρόφων σχετικά με τις επιπτώσεις των δασικών πυρκαγιών

Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024
Δήμος Ηγουμενίτσας: Ενημέρωση κτηνοτρόφων σχετικά με τις επιπτώσεις των δασικών πυρκαγιώνΌπως είναι γνωστό, μετά την εκδήλωση δασικής πυρκαγιάς η καμένη δασική έκταση κηρύσσεται αναδασωτέα άμεσα εντός τριμήνου από την Διεύθυνση Δασών (άρθρο 117 παρ. 3 του Συντάγματος και της δασικής νομοθεσίας).
Οι εκτάσεις που κηρύσσονται αναδασωτέες σύμφωνα με το Ν. 4061/2012 αποτυπώνονται σε χάρτη και μαζί με τις αποφάσεις κήρυξης αποστέλλονται στον ΟΠΕΚΕΠΕ προκειμένου να εξαιρεθούν οι εκτάσεις αυτές από την οικονομική ενίσχυση που δίδεται στους κτηνοτρόφους που τις βόσκησαν πριν την πυρκαγιά, αφού πλέον δεν θα βόσκονται.
Σύμφωνα με τα παραπάνω, ο Δήμος Ηγουμενίτσας ενημερώνει τους κτηνοτρόφους της περιοχής εν’ όψη της αντιπυρικής περιόδου να συμβάλουν στην προστασία από τις πυρκαγιές των βοσκήσιμων δασικών εκτάσεων των οποίων έχουν την χρήση, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι ζημίες που προκύπτουν από αυτές. Παράλληλα, στις καμένες εκτάσεις θα υπάρχει περικοπή επιδοτήσεων και επιπλέον θα χαθεί το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα της ελεύθερης βοσκής και της εκ των πραγμάτων βιολογικής εκτροφής.
Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Ενημέρωση κτηνοτρόφων σχετικά με τις επιπτώσεις των δασικών πυρκαγιών Δήμος Ηγουμενίτσας: Ενημέρωση κτηνοτρόφων σχετικά με τις επιπτώσεις των δασικών πυρκαγιών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024 Rating: 5

Ο καινοτόμος Θεσπρωτός σκηνοθέτης που άφησε 12 αριστουργήματα κι όμως δεν τον θυμάται σχεδόν κανείς

Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024
Ο καινοτόμος Θεσπρωτός σκηνοθέτης που άφησε 12 αριστουργήματα κι όμως δεν τον θυμάται σχεδόν κανείς


Είναι δύσκολο να εξηγήσει κανείς γιατί το όνομα του Γιώργου Τζαβέλλα δεν είναι γνωστό όσο θα έπρεπε στο ευρύ κοινό, αν αναλογιστεί κανείς (με όλο τον σεβασμό στις ικανότητες και στην σημαντική καριέρα του) ότι ο συνονόματός του ποδοσφαιριστής τυγχάνει μεγαλύτερης αναγνώρισης από αυτόν τον πρωτεργάτη της ελληνικής σκηνοθεσίας.
Οι περισσότεροι τον κατατάσσουν απλώς στους δημιουργούς της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου και στέκονται κυρίως στις μεγάλες εμπορικές επιτυχίες που γύρισε εκείνο το διάστημα. Στο βιογραφικό του καταγράφονται φιλμ όπως η Ιστορία μιας κάλπικης λίρας, που από πολλούς θεωρείται ίσως η κορυφαία ελληνική ταινία όλων των εποχών, αλλά και άλλες όπως ο Μεθύστακας με τον Ορέστη Μακρή, το Μια ζωή την έχουμε με τον Δημήτρη Χορν και συνολικά 12 φιλμ που βγήκαν στις αίθουσες.


Σε αυτές, πέρα των παραπάνω, συναντάμε τεράστια ονόματα ηθοποιών, όπως ο Βασίλης Λογοθετίδης, η Έλλη Λαμπέτη, ο Ντίνος Ηλιόπουλος ή ο Γιώργος Κωνσταντίνου και η Μάρω Κοντού οι οποίοι και πρωταγωνίστησαν στο υπέροχο «Η δεν γυνή να φοβήται τον άνδρα», που αποτέλεσε και την τελευταία δουλειά του το 1965 καθώς ο θάνατος της λατρεμένης συζύγου του 4 χρόνια αργότερα τον απομακρύνει εντελώς από τον καλλιτεχνικό χώρο.

Το 1974 μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας και την Μεταπολίτευση, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής του εμπιστεύεται την θέση του προέδρου των Γενικών Κινηματογραφικών Επιχειρήσεων, η οποία υπήρξε ο προάγγελος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και από αυτό το νευραλγικό πόστο συμμετείχε στη σύνταξη του πρώτου νόμου για την εθνική κινηματογραφία.


Στη συνέχεια αφιερώθηκε στη συγγραφή της αυτοβιογραφίας του και τελικά άφησε την τελευταία πνοή του στις 18 Οκτωβρίου 1976, μετά από μοιραίο βαρύτατο εγκεφαλικό επεισόδιο, μόλις λίγες ημέρες μετά το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης εκείνης της σεζόν, του οποίου υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής και εργάστηκε επί σειρά ετών για την δημιουργία του.

Γόνος της οικογένειας των αγωνιστών του 1821 από το Σούλι Θεσπρωτίας, ο γεννημένος στις 10 Αυγούστου 1916, Γιώργος Τζαβέλλας, ήταν γιος του δημοσιογράφου Θάνου Τζαβέλλα και της Αφροδίτης Μιχαηλίδου και από πολύ μικρή ηλικία γοητεύτηκε από την μαγεία του αρχαίου ελληνικού δράματος παρακολουθώντας τις Δελφικές Εορτές του Άγγελου και της Εύας Σικελιανού.

Από τότε όνειρό του ήταν να μπορέσει μια μέρα να ασχοληθεί και ο ίδιος με την τραγωδία, πράγμα που τελικά συνέβη το 1962, γυρίζοντας την δική του εκδοχή της «Αντιγόνης». Το αποτέλεσμα έφερε διφορούμενες κριτικές μεν, αλλά αποθεώθηκε στο Φεστιβάλ του Βερολίνου. Και αυτό συνέβη ενώ δεν σπούδασε ποτέ σκηνοθεσία, υπήρξε αυτοδίδακτος και την ίδια ώρα γύριζε αυτό που λέμε εμπορικό σινεμά.


Αυτό από μόνο του αποτελεί έναν άθλο για τον οποίο ο Γιώργος Τζαβέλλας θα άξιζε μια καλύτερη θέση στο μυαλό του ευρύτερου κοινού, με την υποσημείωση ότι η συνεισφορά του είναι ακόμη μεγαλύτερη!

Έχοντας πολεμήσει στο Αλβανικό Μέτωπο, καταγράφει ως κινηματογραφιστής μερικά από τα πιο εντυπωσιακά πλάνα από εκείνη την εποχή, μεταξύ των οποίων την υποστολή της ναζιστικής σημαίας από την Ακρόπολη, ενώ σε αυτόν πιστώνεται και η επιστροφή του Αττίκ.


Αυτό συνέβη το 1944 με το φιλμ «Χειροκροτήματα» το οποίο γύρισε χωρίς να διαθέτει καν χρήματα ή στούντιο και με τα πενιχρά μέσα που είχε στη διάθεσή του εκείνη την εποχή, στο πίσω μέρος της οθόνης του κινηματογράφου Ρεξ, το οποίο ήταν ένα από τα ελάχιστα κτήρια στην Αθήνα στα οποία οι Γερμανοί κατακτητές παρείχαν ηλεκτρικό ρεύμα όλο το 24ωρο. Λίγο καιρό μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων ο Αττίκ αυτοκτόνησε…

Πλέον οι περισσότεροι μελετητές του έργου του θεωρούν πως το γεγονός ότι ο Τζαβέλλας δεν έτυχε της αναγνώρισης που του αξίζει οφείλεται κατά κύριο λόγο στον χαρακτήρα του αλλά και το ήθος του που δεν του επέτρεψε να επιβληθεί όπως θα έκανε κάποιος άλλος πιο ματαιόδοξος ή και αδίστακτος… Πράγμα που εδώ και τα λέμε, του δίνει ακόμη πιο σημαντική θέση στο στερέωμα της ελληνικής 7ης Τέχνης αλλά και στις καρδιές μας.

Πηγή: menshouse.gr
Read More »
Ο καινοτόμος Θεσπρωτός σκηνοθέτης που άφησε 12 αριστουργήματα κι όμως δεν τον θυμάται σχεδόν κανείς Ο καινοτόμος Θεσπρωτός σκηνοθέτης που άφησε 12 αριστουργήματα κι όμως δεν τον θυμάται σχεδόν κανείς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024 Rating: 5

ΕΦΚΑ: Κλειστές όλες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες στις 7 - 10 Ιουνίου

Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024
ΕΦΚΑ: Κλειστές όλες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες στις 7 - 10 Ιουνίου
Κλειστές θα μείνουν όλες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ στις 7 -10 Ιουνίου λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης υποδομών της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Οι εργασίες αναβάθμισης θα πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024, από ώρα 15:00 έως και τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024 και ώρα 15:00, όλες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ που παρέχονται από την ΗΔΙΚΑ.

Ποιες υπηρεσίες δεν θα λειτουργούν

Μεταξύ των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, οι οποίες δεν θα λειτουργήσουν είναι η διασύνδεση με το Μητρώο του ΑΜΚΑ.

Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν οι εξής υπηρεσίες:Διασύνδεση με το Μητρώο του ΑΜΚΑ,
Ενιαίο Μητρώο ΕΦΚΑ – ΤΕΚΑ,
Συνοπτικό και Αναλυτικό Ασφαλιστικό Ιστορικό (ΑΤΛΑΣ),
Εισφορές Μη Μισθωτών,
Έσοδα Ασφάλισης ΕΦΚΑ Μη Μισθωτών, ΕΤΕΑΕΠ και ΤΕΚΑ,
Οφειλές Μη Μισθωτών και έκδοση Ασφαλιστικής Ενημερότητας,
Αίτηση Εγγραφής, Μεταβολής, Διαγραφής Ασφάλισης Μη Μισθωτών,
Ατομικά Στοιχεία,
Βεβαίωση Εισφορών, Βεβαίωση Προϋπηρεσίας ΑΣΕΠ Μη Μισθωτών,
Έλεγχος και Ενημέρωση Ασφαλιστικής Ικανότητας (πλην της αναζήτησης ασφαλιστικής ικανότητας που χρησιμοποιείται από Νοσοκομεία, Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση) δεν θα είναι διαθέσιμες κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα.
Read More »
ΕΦΚΑ: Κλειστές όλες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες στις 7 - 10 Ιουνίου ΕΦΚΑ: Κλειστές όλες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες στις 7 - 10 Ιουνίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024 Rating: 5

Στους 2ους Geri Olympics συμμετείχε ο Δήμος Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024
Στους 2ους Geri Olympics συμμετείχε ο Δήμος Ηγουμενίτσας
Στους 2ους Geri Olympics που διεξάγονται ταυτόχρονα σε Ελλάδα και Κύπρο, από 27 Μαΐου έως 2 Ιουνίου 2024, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Ευρωπαϊκής Κίνησης, συμμετείχε ο Δήμος Ηγουμενίτσας, μέσω του Τμήματος Αθλητισμού και του ΚΕΠ Υγείας του.

Οι Geri Olympics διοργανώνονται από το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής καινοτομίας του ΑΠΘ σε συνεργασία με τη Στέγη Καϊμακλίου «Αρχάγγελος Μιχαήλ» (ΑΜΕΝ), το Κέντρο Αποκατάστασης Ασθενών με Αλτσχάιμερ/Άνοια που εδρεύει στη Λευκωσία, το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και 52 φορείς από Ελλάδα και Κύπρο, ανάμεσά τους και ο Δήμος Ηγουμενίτσας.

Ειδικότερα, την Τρίτη 28 Μαΐου, συγκεντρώθηκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο Ηγουμενίτσας «Αλεξάνδρα Τσιάβου» άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και ευάλωτων ομάδων πληθυσμού με σκοπό την ανάδειξη της σημασίας της άσκησης στην σωματική και ψυχική υγεία, την προώθηση της ενεργούς και υγιούς γήρανσης, την ενθάρρυνση των κοινωνικών σχέσεων και την κοινωνική συμπερίληψη.

Οι συμμετέχοντες, που ξεπέρασαν τους 70, έλαβαν μέρος σε αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, κατάλληλα προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους. Τα αγωνίσματα περιελάμβαναν διασκεδαστικές δράσεις και αγαπημένα αθλήματα καθώς και μια ειδική κατηγορία αφιερωμένη σε γνωστικά παιχνίδια που προκαλούν την πνευματική οξύτητα και την κριτική σκέψη των συμμετεχόντων, συνδυάζοντας παράλληλα την κίνησή τους.

Ευχαριστούμε πολύ τους φορείς που συμμετείχαν:

ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας, ΚΔΑΠ-μεΑ «Το Εργαστήρι», ΚΔΑΠ μεΑ «Εν Δράσει», ΚΔΗΦ «Σύμπραξις» καθώς και τους μεμονωμένους πολίτες.

Σε όλους απονεμήθηκαν μετάλλια και βραβεία συμμετοχής ενώ το ραντεβού ανανεώθηκε για του χρόνου, στους 3ους Γηριατρικούς Ολυμπιακούς Αγώνες.
Read More »
Στους 2ους Geri Olympics συμμετείχε ο Δήμος Ηγουμενίτσας Στους 2ους Geri Olympics συμμετείχε ο Δήμος Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024 Rating: 5

Αντίστροφη μέτρηση για το νέο επίδομα ανεργίας - Τι αλλάζει από Σεπτέμβριο

Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024
Αντίστροφη μέτρηση για το νέο επίδομα ανεργίας - Τι αλλάζει από Σεπτέμβριο
Μια…«ανάσα» απέχουμε μόνο από την εφαρμογή του ολικού «λίφτινγκ» στο επίδομα ανεργίας . Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης θα προχωρήσει στην πιλοτική εφαρμογή του νέου επιδόματος ανεργίας, αποσυνδέοντας το από το ύψος του κατώτατου μισθού και συνδέοντας το άρρηκτα με τον τελευταίο μισθό του εκάστοτε άνεργου.

Τις τελευταίες ημέρες οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εργασίας δουλεύουν πυρετωδώς βάζοντας τις τελευταίες «πινελιές» στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα ανοίξει και τυπικά το δρόμο για το νέο επίδομα. Με την αναμόρφωση του επιδόματος το σύστημα γίνει δικαιότερο και πιο αποτελεσματικό, ενώ ταυτόχρονα δίνει σοβαρά κίνητρα στους άνεργους να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Παράλληλα, το γεγονός ότι το ποσό θα είναι αυξημένο κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών, αποτελεί μια ουσιαστική στήριξη σε όσους βρεθούν αιφνίδια εκτός αγοράς εργασίας, ώστε να μην διαταραχθεί σε μεγάλο βαθμό η καθημερινότητα των ίδιων και των οικογενειών τους. «Είναι μείζονος σημασίας ότι θα υπάρχει μια άμεση αλλά κυρίως πιο ήπια προσαρμογή των εργαζόμενων σε αυτή τη δυσμενή κατάσταση. Κι αυτό, γιατί με το αυξημένο επίδομα ανεργίας, αποφεύγονται οι μεγάλες αναταράξεις στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς τους, ενώ δίνονται κίνητρα ώστε να συνεχίσουν να επιχειρούν την επανένταξη τους στην αγορά» εργασίας σημειώνει υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου στο Fash.gr.

Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα θα αυξάνεται ανάλογα με τα έτη ασφάλισης, ώστε ένας άνθρωπος που εργαζόταν για πολλά χρόνια και συνέβαλε σημαντικά στο σύστημα ασφάλισης κατά της ανεργίας -μέσω των εισφορών που πλήρωνε- να έχει μεγαλύτερη στήριξη.

«Δεν γίνεται είτε δουλεύεις 20 χρόνια, είτε δουλεύεις δύο, να παίρνεις το ίδιο επίδομα» είχε δηλώσει πρόσφατα ο Διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης, προσθέτοντας ότι «μελετάμε διάφορα μοντέλα με την τεχνική βοήθεια του ΟΟΣΑ και τη συμβολή του κονδυλίου των 100 εκατ. από το Ταμείο Ανάπτυξης, με βασικό στόχο να δώσουμε κίνητρα για τη γρήγορη επανένταξη των ανέργων.»

Η αρχιτεκτονική του νέου επιδόματος

Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο μοντέλο στήριξης των ανέργων θα προβλέπει:
την χορήγηση υψηλότερου ποσού κατά τους πρώτους μήνες ανεργίας, το οποίο σταδιακά θα μειώνεται μέχρι να φτάσει στα επίπεδα του σημερινού επιδόματος ανεργίας. Το ύψος του θα εξαρτάται από τον εκάστοτε νόμιμο κατώτατο μισθό και μπορεί να φτάνει στο 70% του κατώτατου μισθού το α' τρίμηνο και να βαίνει μειούμενο μέχρι ο άνεργος να συμπληρώσει τους 12 μήνες.

τη λήψη ενός επιπλέον ποσού για 12 μήνες, το ύψος του οποίου θα εξαρτάται από το ασφαλιστικό ιστορικό του εκάστοτε δικαιούχου και το ύψος των προηγούμενων αποδοχών του

την απορρόφηση του επιδόματος μακροχρόνια ανεργίας (200 ευρώ) από το επίδομα ανεργίας.

Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι ένας άνεργος που έχει απασχοληθεί με ένσημα 20 ετών θα λαμβάνει το ενισχυμένο επίδομα ανεργίας για τους πρώτους τρεις μήνες. Κάθε τρίμηνο, όμως, θα βλέπει την παροχή σταδιακά να υποχωρεί, ώστε να έχει κίνητρο να ενεργοποιηθεί ξανά στην αγορά εργασίας. Στο επίδομα αυτό θα προστεθεί το «μπόνους» που θα είναι ανάλογο των ετών ασφάλισης και των αποδοχών του. Στόχος είναι και τα δύο αυτά ποσά να μην ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ το μήνα.
Read More »
Αντίστροφη μέτρηση για το νέο επίδομα ανεργίας - Τι αλλάζει από Σεπτέμβριο Αντίστροφη μέτρηση για το νέο επίδομα ανεργίας - Τι αλλάζει από Σεπτέμβριο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024 Rating: 5

Ένας σύγχρονος μουσικός, ποιητής εμπνέεται από την καθημερινότητα των απλών ανθρώπων

Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024
Ένας σύγχρονος μουσικός, ποιητής εμπνέεται από την καθημερινότητα των απλών ανθρώπων


Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024, ο μουσικοσυνθέτης, στιχουργός και ποιητής Κωνσταντίνος Λένης θα βρίσκεται στο 7ο Πολιτιστικό Πανόραμα του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, που λαμβάνει χώρα στο Σπίτι της Κύπρου, το Μορφωτικό Γραφείο της Κυπριακής Πρεσβείας – Ξενοφώντος 2Α Αθήνα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδας, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και της Περιφέρειας Αττικής, με πλήθος συμμετεχόντων από Κύπρο, Ελλάδα και Ομογένεια. Πρόκειται για μια ισχυρή γιορτή των γραμμάτων, των τεχνών, του πολιτισμού και των συναφών επιστημών, που ενώνει Ελλαδίτες, Κύπριους, Απόδημους και Φιλέλληνες του εξωτερικού, οι οποίοι με τη ζωή και τη δράση τους παράγουν εκλεκτά έργα πολιτισμού, παιδείας, αισθητικής, με σεβασμό στον άνθρωπο, στη φύση, στο περιβάλλον, στον πλανήτη και ωφελούν το κοινωνικό σύνολο με διάρκεια.


Στις 15:30 ο Κωνσταντίνος Λένης θα συμμετέχει στον δυναμικό διαγωνισμό παρουσίασης βίου και έργου “Express & Impress”, μιλώντας για τη ζωή και το πολύπλευρο έργο του. Θα παρουσιάσω το «Κ. Θ. ΛΕΝΗ-ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ (βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ)», στο οποίο περιγράφει την θρυλική ιστορία, δίνοντας μια προσωπική άποψη – μέσα από τις εντυπώσεις του, τη φαντασία και τα δικά του βιώματα – γραμμένη σε Ιαμβικό Δεκαπεντασύλλαβο Ομοιοκατάληκτο, ταξιδεύοντας τον αναγνώστη σε μια άλλην εποχή, παράλληλη ωστόσο με την παραδοσιακή ελληνική και τη σημερινή.

“Express & Impress”, πρόκειται για ένα Διαγωνισμό Δυναμικής Παρουσίασης Βίου και Έργου με ξεχωριστό, ευφάνταστο, καινοτόμο, δημιουργικό, διαδραστικό και αλληλεπιδραστικό τρόπο σε 7 λεπτά. Μια υπέροχη εμπειρία Πολιτισμού με κέντρο τον Άνθρωπο. “Εκφράζομαι Συνετά, Καλλιτεχνικά, Δυναμικά. Κερδίζω τις Καλύτερες Εντυπώσεις και Έπαθλο Εκδοτικό – Καλλιτεχνικό Πόνημα”!

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ηγουμενίτσα, στην οποία και κατοικεί. Σπούδασε Κλασικό πιάνο, αλλά αγαπά διάφορα είδη μουσικής. Πιο συγκεκριμένα, επιχειρεί το «πάντρεμα» της Ποίησης με το Κλασικό πιάνο, γράφοντας πάνω στους Λαϊκούς Δρόμους της Ελληνικής Μουσικής, μελωδίες που «ντύνουν» τα γραφήματά του. Πηγή της έμπνευσής του είναι η καθημερινότητα του απλού ανθρώπου, και ό,τι περιλαμβάνει αυτή, προσπαθώντας να εκφράσει την αγωνία του για την επιβίωση, τη σύγκρουσή του με το άδικο, το απάγκιο που βρίσκει σε μια αγκαλιά, στον έρωτα, στην αγάπη, στο Θεό, με λόγο ενίοτε απλό, άλλες φορές οξύ, άλλες ρομαντικό, άλλες χιουμοριστικό, άλλες σαρκαστικό και καυστικό, άλλες αυτοσαρκαστικό και άλλες καταθλιπτικό. Επίσης, συνθέτει μουσική για συνοδεία θεατρικών παραστάσεων και συνεργάζεται με πολλούς σκηνοθέτες της Ελλάδας. Τρία ποιήματά του έλαβαν βράβευση, συμμετέχοντας σε άλλους τρεις διαγωνισμούς Ποίησης. Κάποια απ’ τα έργα του που έχουν μελοποιηθεί είναι το “Η γκόμενά μου”, που αναφέρεται στην Κατάθλιψη, η αντιπολεμική συλλογή “Κώστα Λένη-Ρεμπέτικη Ιλιάς”, κα.
Read More »
Ένας σύγχρονος μουσικός, ποιητής εμπνέεται από την καθημερινότητα των απλών ανθρώπων Ένας σύγχρονος μουσικός, ποιητής εμπνέεται από την καθημερινότητα των απλών ανθρώπων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024 Rating: 5

Συμμετοχές και Πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου Φυσικών Επιστημών που διοργανώνει η ΔΔΕ και το ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας.

Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024

 Συμμετοχές και Πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου Φυσικών Επιστημών που διοργανώνει η ΔΔΕ και το ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας.


Το Θερινό Σχολείο Φυσικών Επιστημών που για πρώτη φορά εφέτος διοργανώνει η ΔΔΕ και το ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας και υποστηρίζεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, το Δήμο Ηγουμενίτσας, τη Ελληνικό γραφείο ESERO και το 1ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας θα διεξαχθεί μεταξύ 19-21 Ιουνίου 2024 στο χώρο του εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών του 1ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας.
Μέχρι σήμερα τριάντα μαθητές από Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης της Ηγουμενίτσας εκδήλωσαν την επιθυμία να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του Σχολείου.
Εκτός από τον υπεύθυνο του ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας κ. Βασίλη Νούση, διαδικτυακά ή δια ζώσης συμμετέχουν: • Ο κ. Νικόλαος Στεργιούλας καθηγητής του τμήματος Φυσικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της ελληνικής ερευνητικής ομάδας που ασχολείται ε την ανίχνευση των βαρυτικών κυμάτων. • Ο κ. Νικόλαος Αποστολάκης, Φυσικός και ιδρυτής της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Ηλιοσκόπιο που σκοπός της είναι να οργανώνει δραστηριότητες ηλιακής παρατήρησης με εξειδικευμένα ηλιακά τηλεσκόπια κατάλληλες για ανθρώπους κάθε ηλικίας. • Ο κ. Σπύρος Χόρτης, Φυσικός και υπεύθυνος του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών ΕΠιστημών Λευκάδας.
Το πρόγραμμα του θερινού Σχολείου έχει ως εξής: ΤΕΤΑΡΤΗ 19/6/2024 • Ν.Στεργιούλας : Βαρυτικά Κύματα. • Β. Νούσης : Πειράματα στατικού ηλεκτρισμού με τη γεννήτρια Van De Graaff. • Β. Νούσης : Η Φυσική του Σχολικού σεισμογράφου. ΠΕΜΠΤΗ 20/6/2024 • Σ. Χόρτης & Β. Νούσης : Πειράματα Φυσικής με σύγχρονες πειραματικές μεθόδους (χρήση κινητών τηλεφώνων, ανάλυση βίντεο). ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/6/2024 • Ν. Αποσολάκης : Ηλιακή δραστηριότητα. Ασφαλής Ηλιοπαραρήρηση / Φωτογράφιση. • Β. Νούσης : Διαστημικός καιρός. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και δημοσίως τον καθηγητή κ. Στεργιούλα, τον κ. Αποστολάκη και τον κ. Χόρτη που ευχαρίστως ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας να συμμετάσχουν με επιμορφωτικές ομιλίες/παρουσιάσεις στο Σχολείο μας. Εκ μέρους των διοργανωτών Βασίλης Νούσης Υπ. ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας

Read More »
Συμμετοχές και Πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου Φυσικών Επιστημών που διοργανώνει η ΔΔΕ και το ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας.  Συμμετοχές και Πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου Φυσικών Επιστημών που διοργανώνει η ΔΔΕ και το ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας. Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024 Rating: 5

1ο open ορεινού ποδηλατικού αγώνα Παραμυθιάς

Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024
1ο open ορεινού ποδηλατικού αγώνα Παραμυθιάς


Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
Fun MTB Open αγώνας στα όρη Παραμυθιάς!
Μια πανέμορφη καταπράσινη διαδρομή για όλους!
22 χιλιομετρα
480 υψομετρικά
Δωρεάν συμμετοχή!
Περισσότερες πληροφορίες σύντομα από το Δήμο Σουλίου!
Read More »
1ο open ορεινού ποδηλατικού αγώνα Παραμυθιάς 1ο open ορεινού ποδηλατικού αγώνα Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024 Rating: 5

Η κανονιστική για τη χρήση στον Αχέροντα | Απαγορεύονται ρητά οι βόλτες με άλογα

Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024
Η κανονιστική για τη χρήση στον Αχέροντα | Απαγορεύονται ρητά οι βόλτες με άλογα


A) Οι επιτρεπόμενες χρήσεις για τους ενδιαφερόμενους είναι οι έχουσες ψυχαγωγικό χαρακτήρα, όπως ράφτιγκ, ή χαρακτήρα υπαίθριου μικροεμπορίου, όπως πώλησης ειδών λαϊκής τέχνης, , μελισσοκομικών προϊόντων, ψημένων σταχιών, είδη χειροτεχνίας , παραδοσιακά τοπικά προϊόντα – είδη δώρων, σουβενίρ, παγωτών και φρούτων καθώς και επιχείρηση καντίνας - απαγορευόμενης ρητά κάθε άλλης χρήσης και ειδικά ο σταυλισμός και η διέλευση αλόγων και η άσκηση επιχείρησης ιππικών περιηγήσεων και συναφών δραστηριοτήτων, καθώς και η εγκατάσταση σκηνών (κάμπινγκ).

Β) Για τις παραπάνω χρήσεις προτείνουμε να οριοθετηθούν οι ακόλουθες θέσεις εντός του αγροκτήματος, όπως αυτές εμφαίνοντα στο συνημμένο τοπογραφικό, προορισμένες για την άσκηση των παραπάνω ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων και των υπολοίπων ως άνω δραστηριοτήτων.
• Ε 1 - Είσοδος
• Θ (θέση στάθμευσης οχημάτων πλην λεωφορείων)
•  Ρ1 (για δραστηριότητα ραφτινγκ - χώρος εναπόθεσης λέμβων ) εμβαδού 500 τμ.
Είναι υποχρέωση των μισθωτών για την τήρηση της εκ περιτροπής και κατά σειρά προτεραιότητας επιβίβασης των επισκεπτών στις λέμβους άλλως και σε περίπτωση αθέτησης και μη συμφωνίας της ανωτέρω υποχρέωσης τήρησης του συστήματος εναλλαγής, δύναται ο Δήμος να καθορίσει επακριβώς την λειτουργία της εκ περιτροπής χρήσης καθώς και τον χώρο εγκατάστασης των μισθωτών εντός της Ρ1 θέσης ,σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες.
• Φ1 (πώληση φρούτων -εμβαδού 6 τμ.)
• Π1 (πώληση παγωτών εμβαδού 6 τμ.)
• Δ 1 (παραδοσιακά τοπικά προϊόντα - είδη δώρων εμβαδού 6 τμ.)
• Κ1 (καντίνα εμβαδού 10 τ.μ. )
• Χ1 (είδη χειροτεχνίας εμβαδού 6 τμ)
• Σ1 (σουβενίρ εμβαδού 10 τ.μ. )
• Λ1 (πώληση ειδών λαϊκής τέχνης και λοιπών παραδοσιακών προϊόντων εμβαδού 6 τμ.)
• Μ1 (πώληση μελισσοκομικών προϊόντων εμβαδού 10 τ.μ.),
• Μ2 (πώληση μελισσοκομικών προϊόντων εμβαδού 6 τ.μ.),
• Α1 (για χρήση ψημένων σταχιών-αραβόσιτος εμβαδού 4.τ.μ).
• Τουριστικό Περίπτερο του Δήμου Σουλίου

Απαγορεύεται η άσκηση επιχείρησης σε οποιαδήποτε άλλη θέση.

Read More »
Η κανονιστική για τη χρήση στον Αχέροντα | Απαγορεύονται ρητά οι βόλτες με άλογα Η κανονιστική για τη χρήση στον Αχέροντα | Απαγορεύονται ρητά οι βόλτες με άλογα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024 Rating: 5

Μήνυμα του Δημάρχου Φιλιατών για τις πανελλήνιες εξετάσεις

Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024
Μήνυμα του Δημάρχου Φιλιατών για τις πανελλήνιες εξετάσειςΕύχομαι σ` όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετέχουν στις εξετάσεις των Πανελληνίων καλή επιτυχία, να εκπληρωθούν οι στόχοι σας και οι κόποι σας με την υποστήριξη των των οικογενειών και των εκπαιδευτικών σας! Το μέλλον σας ανήκει!
Read More »
Μήνυμα του Δημάρχου Φιλιατών για τις πανελλήνιες εξετάσεις Μήνυμα του Δημάρχου Φιλιατών για τις πανελλήνιες εξετάσεις Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024 Rating: 5

Κτηματομεσιτικό Γραφείο "Valakos Real Estate & Construction"

Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024

Κτηματομεσιτικό Γραφείο "Valakos Real Estate & Construction" 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ!

Με εμπειρία από το 1997 στην Valakos Real Estate & Construction προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών στον κτηματομεσιτικό τομέα από την εύρεση του ιδανικού ακινήτου για εσάς εώς το τελικό στάδιο κατασκευής ανάλογα με την επιθυμία του κάθε πελάτη.
Διαθέτουμε έναν αξιόλογο αριθμό περίπου 300 ακινήτων, ανάμεσα τους μοναδικά παραθαλάσσια οικόπεδα, σε διάφορες περιοχές του Ιονίου όπως στα Σύβοτα,στην Πλαταριά, στην Ηγουμενίτσα, στην Πέρδικα, στην Πάργα, στην Λευκάδα, στους Παξούς καθώς και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας που καλύπτουν διαφορετικά επίπεδα.

Που θα μας βρείτε!

Η εταιρεία μας διαθέτει γραφεία στην κεντρική πλατεία της Πέρδικας και στην Πλαταριά κοντά στο άγαλμα της γοργόνας!
Επισκεφθείτε ένα από τα γραφεία μας και το εξειδικευμένο προσωπικό μας θα σας βοηθήσει να βρείτε το κατάλληλο για εσάς ακίνητο ή επικοινωνείστε μαζί μας σε ένα από τα τηλέφωνά μας!
Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας για να δείτα αρκετά από τα ακίνητα μας!

Golden Visa!

Μέσω του αρτίου δικτύου συνεργατών και νομικών προσώπων, αναλαμβάνουμε αποτελεσματικά την διεκπεραίωση της όλης διαδικασίας ‘GOLDEN VISA’.
Η εταιρία μας διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό που θα σας βοηθήσει σε όλα τα απαιτούμενα βήματα για την έκδοση άδειας παραμονής, καθώς και σε θέματα σχετικά με την Ελληνική νομοθεσία και τις διαδικασίες συναλλαγών που απαιτούνται για ακίνητα.

Κτηματολόγιο!

Σας ενημερώνουμε πως η Valakos Real Estate & Construction με το άριστο επιστημονικό δίκτυο συνεργατών της, που περιλαμβάνει έγκριτους νομικούς,μηχανικούς,δασολόγους και συμβολαιογράφους, αναλαμβάνει την υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο για τις περιοχές στις οποίες έχει ξεκινήσει η διαδικασία ανάρτησης.

Τηλ.2665091438
Τηλ.266577100
Τηλ.6946893751
Τηλ.6989284409
Email:valakosrealestate@gmail.com
Read More »
Κτηματομεσιτικό Γραφείο "Valakos Real Estate & Construction" Κτηματομεσιτικό Γραφείο "Valakos Real Estate & Construction" Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024 Rating: 5

ΔΥΠΑ: «Κόλλησαν» οι πληρωμές του επιδόματος μητρότητας στις αυτοαπασχολούμενες λόγω πλατφόρμας

Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024
ΔΥΠΑ: «Κόλλησαν» οι πληρωμές του επιδόματος μητρότητας στις αυτοαπασχολούμενες λόγω πλατφόρμας
Aπλήρωτες παραμένουν οι αυτοαπασχολούμενες μητέρες που δικαιούνται για πρώτη φορά την ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας, ύψους 830 ευρώ εξαιτίας του προβλήματος στη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Δηλαδή ενώ οι αιτήσεις των δικαιούχων υποβάλλονται κανονικά, δεν ολοκληρώνεται η διαδικασία πληρωμής τους με αποτέλεσμα η ΔΥΠΑ να δέχεται « βροχή» διαμαρτυριών.

Και οι γονικές άδειες

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ το πρόβλημα αφορά και τις γονικές άδειες.

Η διοίκηση της ΔΥΠΑ έχει εντοπίσει το πρόβλημα, το οποίο επικεντρώνεται στις ασφαλιστικές εισφορές των μη μισθωτών και ειδικά στον υπολογισμό τους. Ήδη έχει ενημερωθεί η ανάδοχος εταιρία και εκφράζεται η εκτίμηση ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας, το πρόβλημα θα έχει αντιμετωπιστεί επαρκώς.

Η Ομοσπονδία εργαζομένων κάνει λόγο για «έλλειψη ολοκληρωμένης υποστήριξης πληροφοριακών συστημάτων» και τονίζει ότι «οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό «γίνονται σάκος του μποξ, χωρίς να έχουν καμιά ευθύνη».

Read More »
ΔΥΠΑ: «Κόλλησαν» οι πληρωμές του επιδόματος μητρότητας στις αυτοαπασχολούμενες λόγω πλατφόρμας ΔΥΠΑ: «Κόλλησαν» οι πληρωμές του επιδόματος μητρότητας στις αυτοαπασχολούμενες λόγω πλατφόρμας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024 Rating: 5

Με 19 μήνες καθυστέρηση

Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024
Με 19 μήνες καθυστέρηση


Σχεδόν 19 μήνες μετά την ολοκλήρωση της χρήσης δημοσίευσε ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ) τα αποτελέσματα του 2022. 
Για την καθυστέρηση αυτή είχε επιβληθεί η άρση δημοσιεύσεων στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο. 
Τελικά η άρση καταργήθηκε δεδομένου ότι η εταιρεία δημοσιοποίησε τις οικονομικές καταστάσεις του 2022.
Οι κρατικές επιχειρήσεις πρέπει να είναι πιο συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, παρόλο που η συγκεκριμένη εταιρεία έχει πλέον περάσει σε ιδιώτες επενδυτές. 
Σημειώνεται ότι οι καταστάσεις της εταιρείας εγκρίθηκαν από το Δ.Σ. στις 28 Ιουλίου 2023, αλλά η δημοσιοποίησή τους κρίθηκε σκόπιμο να γίνει στις 25 Μαΐου 2024.Read More »
Με 19 μήνες καθυστέρηση Με 19 μήνες καθυστέρηση Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024 Rating: 5

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων: Τα 35 χρόνια λειτουργίας είναι η παρακαταθήκη για τη συνέχεια

Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024
Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων: Τα 35 χρόνια λειτουργίας είναι η παρακαταθήκη για τη συνέχεια
35 χρόνια λειτουργίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων συμπληρώνονται αυτές τις μέρες και με ένα μεγάλο πανό στην είσοδο του νοσηλευτικού ιδρύματος, διοίκηση και εργαζόμενοι θέλουν στα γενέθλια της λειτουργίας του μεγαλύτερου νοσοκομείου της βορειοδυτικής Ελλάδας, να τονίσουν τη σημασία του για την εξυπηρέτηση των πολιτών και τη σωτηρία χιλιάδων ανθρώπινων ζωών.

Σε δηλώσεις τους το μεσημέρι της Τετάρτης, ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Σπύρος Δερδεμέζης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΠΓΝΙ Γιώργος Φλούδας τόνισαν τη σημασία της παρακαταθήκης αυτών των 35 χρόνων.

Μια ιδιαίτερη ημέρα για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, στα 35 χρόνια λειτουργίας του αναπολούμε το παρελθόν, σκεπτόμαστε πως στήθηκε αυτό το νοσοκομείο και πως μεγάλωσε, με τους ανθρώπους του, με τους καθηγητές των κλινικών οι οποίοι έδωσαν το δικό τους όραμα και την πνοή, τόνισε ο κ. Δερδεμέζης.

“Το παρελθόν είναι η παρακαταθήκη μας, όμως εμείς ταυτόχρονα χτίζουμε και οραματιζόμαστε το μέλλον” σημείωσε και ανέφερε την ανακαίνιση και αναβάθμιση τμημάτων του νοσοκομείου, την προσθήκη του τέταρτου κτιρίου κτλ. και ευχαρίστησε όλους τους πολίτες, τους ασθενείς και βέβαια το προσωπικό για τις άοκνες προσπάθειες του όλα αυτά τα χρόνια για την εξυπηρέτηση της υγείας του πολίτη.

“Εδώ που βρισκόμαστε σήμερα θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούν τα νέα τμήματα, το ΤΕΠ που βρισκόμαστε στη διαδικασία της νομοθετικής ρύθμισης, το σχεδιασμό για τη μονάδα τραύματος” πρόσθεσε ο κ. Δερδεμέζης και όπως είπε, εκτός από τον εξοπλισμό μπαίνουμε και στη διαδικασία των νέων προηγμένων μεθόδων θεραπείας και διάγνωσης όπως και στην τεχνητή νοημοσύνη.

Ο Γιώργος Φλούδας από την πλευρά του δήλωσε πως τα 35 χρόνια λειτουργίας είναι η παρακαταθήκη για ένα τριτοβάθμιο νοσηλευτικό ίδρυμα που ξεκίνησε με ευοίωνες συνθήκες. Στις σημερινές συνθήκες αντίστοιχα, υπάρχουν νέα δεδομένα για την ιατρική και την τεχνολογία, και προσαρμοζόμαστε σε αυτές τις τεχνολογίες και τεχνικές. Εξήρε επίσης τη σημασία της λειτουργίας της Ιατρικής Σχολής για το μεγάλωμα του νοσοκομείου, όλα αυτά τα χρόνια.

Read More »
Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων: Τα 35 χρόνια λειτουργίας είναι η παρακαταθήκη για τη συνέχεια Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων: Τα 35 χρόνια λειτουργίας είναι η παρακαταθήκη για τη συνέχεια Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024 Rating: 5

Σελίδες