thespro.gr
Τρίτη, Ιουνίου 03, 2025
Ειλικρινείς ευχαριστίες της οικογένειας Ε. Πλιακοπάνου προς τη ΜΑΦ του Νοσοκομείου Φιλιατών
Η οικογένεια του εκλιπόντος Ευάγγελου Πλιακοπάνου επιθυμεί, με την παρούσα επιστολή, να εκφράσει δημόσια και από καρδιάς τις βαθιές της ευχαριστίες προς τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών, για την ακούραστη και συγκινητική φροντίδα που προσέφεραν στον αγαπημένο μας κατά τη διάρκεια της επτάμηνης νοσηλείας του.
Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στον Διευθυντή της ΜΑΦ, κ. Ιωάννη Πήλιο, στις ιατρούς κα Ανδρομάχη Πετσίνη και κα Βασιλική Σκληρού, καθώς και σε όλο το νοσηλευτικό προσωπικό, που με αξιοσημείωτη αφοσίωση και επαγγελματισμό στάθηκαν δίπλα του με αυταπάρνηση και ανθρωπιά.
Παρά τη δυσκολία της κατάστασης και την προδιαγεγραμμένη έκβαση, το προσωπικό της μονάδας έκανε το αδύνατο δυνατό, προσφέροντας επτά μήνες ζωής, φροντίδας και αξιοπρέπειας στον άνθρωπό μας, αλλά και ανακούφιση και στήριξη σε εμάς, την οικογένειά του.
Από την πρώτη κιόλας ημέρα νοσηλείας, η συμπεριφορά και το ήθος των ανθρώπων της ΜΑΦ μας έκανε να νιώσουμε σαν να είμαστε μέλη μιας μεγάλης, ζεστής οικογένειας.
Το καθημερινό τους ενδιαφέρον, η ανθρώπινη παρουσία τους και η διαρκής επικοινωνία με εμάς στο επισκεπτήριο υπήρξαν βάλσαμο στον πόνο μας.
Με την παρούσα επιστολή δεν περιοριζόμαστε μόνο σε λόγια ευγνωμοσύνης· αισθανόμαστε την ανάγκη να απευθύνουμε δημόσια προτροπή προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Φιλιατών: Όλες οι κλινικές και τα τμήματα του νοσοκομείου θα πρέπει να στελεχωθούν και να εξοπλιστούν με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, ώστε να παρέχονται υπηρεσίες υγείας αντάξιες του ανθρώπινου πόνου και της αξιοπρέπειας που αξίζει σε κάθε ασθενή.
Η λειτουργία της ΜΑΦ πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα και, ει δυνατόν, να ενισχυθεί και να στελεχωθεί περαιτέρω, ώστε να παραμείνει στον Νομό Θεσπρωτίας μια δομή υγείας απολύτως αναγκαία για όλους.
Με βαθιά εκτίμηση και ευγνωμοσύνη,
Η οικογένεια του Ευάγγελου Πλιακοπάνου
Νέο Δ.Σ. για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βασιλικού | Δείτε τα μέλη
thespro.gr
Τρίτη, Ιουνίου 03, 2025
Νέο Δ.Σ. για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βασιλικού | Δείτε τα μέλη
Συγκροτήθηκε το Δ.Σ. του νεοσύστατου Πολιτιστικού Συλλόγου Βασιλικού Θεσπρωτίας αποτελούμενο από την εξής επταμελή σύνθεση:
1.Λάμπρος Γιαννακός του Ελευθερίου, Πρόεδρος.2.Ανδρέας Βάσιος του Γεωργίου, Αντιπρόεδρος.
3.Παναγιώτης Γόγολος του Ιωάννη, Γενικός Γραμματέας.
4.Παναγιώτα Κολιούση του Θωμά, Ταμίας.
5.Βάγια Δήμα του Ζήση, Μέλος.
6.Λάμπρος Μακρής του Χρήστου, Μέλος.
7.Δημήτριος Μπάτσης του Κωνσταντίνου, Μέλος.
Ζητούνται Πωλητής Έκθεσης και Υπάλληλος Λογιστηρίου στην Peugeot Χριστοφίδης στην Ηγουμενίτσα
thespro.gr
Τρίτη, Ιουνίου 03, 2025
Ζητούνται Πωλητής Έκθεσης και Υπάλληλος Λογιστηρίου στην Peugeot Χριστοφίδης στην Ηγουμενίτσα
Η επίσημη αντιπροσωπεία Peugeot Χριστοφίδης στην Ηγουμενίτσα αναζητά δύο νέους συνεργάτες για άμεση πρόσληψη:
Θέσεις εργασίας:
1. Πωλητής Έκθεσης Αυτοκινήτων.
Καθήκοντα:
- Εξυπηρέτηση πελατών στο χώρο της έκθεσης.
- Παρουσίαση και πώληση οχημάτων.
- Διαχείριση παραγγελιών και παρακολούθηση πωλήσεων.
Απαραίτητα προσόντα:
- Εμπειρία στον χώρο των πωλήσεων (ιδανικά στο αυτοκίνητο).
- Άριστες επικοινωνιακές δεξιότητες.
- Καλή γνώση Η/Υ και εφαρμογών γραφείου.
2. Υπάλληλος Λογιστηρίου.
Καθήκοντα:
- Τήρηση λογιστικών βιβλίων και παραστατικών.
- Υποστήριξη καθημερινών λογιστικών και φορολογικών διαδικασιών.
Απαραίτητα προσόντα:
- Πτυχίο Λογιστικής ή συναφούς αντικειμένου Εμπειρία σε παρόμοια θέση.
- Γνώση λογιστικών προγραμμάτων και MS Office
Έδρα: Ηγουμενίτσα, Νομός Θεσπρωτίας
Πληροφορίες – Αποστολή βιογραφικών: 6932 639 331
Γίνε μέλος της ομάδας της Peugeot Χριστοφίδης και χτίσε μια δυναμική καριέρα στον χώρο του αυτοκινήτου!
ΔΝΟΗ: Με επιτυχία το 1ο Demo Παράκτιας Κωπηλασίας στην Ηγουμενίτσα
thespro.gr
Τρίτη, Ιουνίου 03, 2025
ΔΝΟΗ: Με επιτυχία το 1ο Demo Παράκτιας Κωπηλασίας στην Ηγουμενίτσα
1ο Coastal Rowing Beach Sprint Demo – Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από το τμήμα παράκτιας κωπηλασίας ενηλίκων του ομίλου μας!
Δεν ήταν απλώς μια πρώτη επαφή με το Ολυμπιακό format της παράκτιας κωπηλασίας.
Ήταν μια οργανωμένη διαδικασία προετοιμασίας, συνεργασίας και επίδοσης.
Οι αθλητές:
Εκπαιδεύτηκαν στις απαιτήσεις του sprint format
Δούλεψαν συστηματικά με τα πληρώματά τους
Ανταποκρίθηκαν στις συνθήκες πίεσης και αγωνιστικού στρες
Κατέθεσαν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους.Η εμπειρία αυτή δεν είχε απλώς αγωνιστικό χαρακτήρα. Είχε παιδευτική αξία, ομαδική συνείδηση και αθλητική πειθαρχία.
Το αποτέλεσμα ήταν μια διοργάνωση με ουσία και περιεχόμενο.
Αποστολή εξετελέσθη.
Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες.
Πωλείται οικογενειακή ταβέρνα στην Ηγουμενίτσα
thespro.gr
Τρίτη, Ιουνίου 03, 2025
Πωλείται οικογενειακή ταβέρνα στην Ηγουμενίτσα
Πωλείται ολοκληρωμένη και πλήρως εξοπλισμένη επιχείρηση Family Tavern, μια καλοεδραιωμένη οικογενειακή ταβέρνα στην περιοχή Μαυρούδι της Ηγουμενίτσας, Θεσπρωτίας.
Χαρακτηριστικά:
Τοποθεσία: Μαυρούδι, Ηγουμενίτσα, Θεσπρωτία
Εξοπλισμός: Κουζίνα υψηλής ποιότητας, επαγγελματικός εξοπλισμός εστίασης, πλήρως επιπλωμένος χώρος εξυπηρέτησης πελατών και ψυχαγωγίας
Λειτουργία: Έτοιμη για άμεση λειτουργία με καθιερωμένη φήμη και πιστή πελατεία
Ευκαιρία Επένδυσης: Ιδανική επιλογή για επενδυτές που αναζητούν μια επιχειρηματική ευκαιρία στον τομέα της εστίασης
Για περισσότερες πληροφορίες και για να προγραμματίσετε ραντεβού, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο 6936 830 938
Ζητείται προσωπικό από ξενοδοχειακή μονάδα στα Σύβοτα
thespro.gr
Τρίτη, Ιουνίου 03, 2025
Ζητείται προσωπικό από ξενοδοχειακή μονάδα στα Σύβοτα
O όμιλος HHR, αναζητά για το ξενοδοχείο, The Retreat, στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, προσωπικό για τις
Ειδικότητες:
Καμαριέρα
Λαντζέρης / Λαντζιέρα
Β. Αποθηκάριου
Πλήρη διατροφή, ευχάριστο περιβάλλον, ικανοποιητικές αποδοχές με πλήρη δικαιώματα.
Αποστολή βιογραφικών στο frontoffice@sivotaretreat.gr .
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 26650 93119 ώρες γραφείου.
Ζητείται προσωπικό για πρωινή εργασία σε ξενοδοχείο
thespro.gr
Τρίτη, Ιουνίου 03, 2025
Ζητείται προσωπικό για πρωινή εργασία σε ξενοδοχείο
Ζητείται προσωπικό για πρωινή εργασία σε μπουφέ ξενοδοχείου – λάντζα.
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 6946103753.
Τα τετράχρονα θαμνοκοπτικά HONDA UMK, άμεσα διαθέσιμα στο κατάστημα «Κολιούσης Αγροτικά Μηχανήματα»
thespro.gr
Τρίτη, Ιουνίου 03, 2025
Τα τετράχρονα θαμνοκοπτικά HONDA UMK, άμεσα διαθέσιμα στο κατάστημα «Κολιούσης Αγροτικά Μηχανήματα»
Στην εποχή που η αξιοπιστία, η δύναμη και η άνεση κάνουν τη διαφορά στον καθαρισμό αγροτεμαχίων, οικοπέδων και δύσβατων εκτάσεων, τα θαμνοκοπτικά της HONDA αποτελούν κορυφαία επιλογή για τον επαγγελματία και τον απαιτητικό ιδιώτη.
Σας παρουσιάζουμε τα δύο ετοιμοπαράδοτα μοντέλα που θα κάνουν τη δουλειά σας πιο εύκολη, γρήγορη και οικονομική:
🔹 HONDA UMK 450 UEEK – 2 HP
🔹 HONDA UMK 435 UEEK – 1,35 HP
Γιατί να τα επιλέξετε;
Τα συγκεκριμένα μοντέλα συνδυάζουν τεχνολογία αιχμής, ποιότητα κατασκευής και εργονομία. Προσφέρουν:
✔ Τετράχρονη λειτουργία με αμόλυβδη βενζίνη – χωρίς μίξη με λάδι, για καθαρότερη και πιο οικονομική χρήση
✔ Εύκολη και άμεση εκκίνηση χάρη στο σύστημα αποσυμπίεσης
✔ Ελάχιστες εκπομπές καυσαερίων – φιλικά προς το περιβάλλον
✔ Αθόρυβη λειτουργία, κατάλληλη για εργασία σε κατοικημένες περιοχές
✔ Μειωμένοι κραδασμοί – ιδανικά για πολύωρη χρήση χωρίς καταπόνηση
✔ Πλήρης λίπανση 360° – λειτουργούν χωρίς πρόβλημα σε κάθε κλίση
✔ Ισχυρή επιτάχυνση και ροπή – για απαιτητικές κοπές και χοντρά χόρτα
✔ Εργονομικά χειριστήρια και έξυπνα τοποθετημένα κουμπιά για άνετο έλεγχο
✔ Προφυλακτήρας με αυξημένη ορατότητα – για μεγαλύτερη ακρίβεια στον χειρισμό
ΕΤΟΙΜΟΠΑΡΑΔΟΤΑ
Τα θαμνοκοπτικά HONDA είναι άμεσα διαθέσιμα στο φυσικό μας κατάστημα. Επωφεληθείτε από την εγγύηση ποιότητας HONDA και την εξειδικευμένη τεχνική υποστήριξη της επιχείρησής μας.
📍 Κολιούσης Αγροτικά Μηχανήματα
📌 49 Μαρτύρων 27, Γραικοχώρι
📞 2665 101304 | 📱 694 7993878
📧 manthosko@yahoo.gr
💬 Ελάτε να σας ενημερώσουμε αναλυτικά ή δοκιμάστε τα από κοντά στο κατάστημά μας!
Κολιούσης – Η δύναμη πίσω από κάθε αξιόπιστο μηχάνημα!
Ηγουμενίτσα: Ζητείται προσωπικό
thespro.gr
Τρίτη, Ιουνίου 03, 2025
Ηγουμενίτσα: Ζητείται προσωπικό
Ανώνυμη εμπορική εταιρεία με έδρα την Ηγουμενίτσα αναζητά να προσλάβει για την στελέχωση των τμημάτων της τις παρακάτω ειδικότητες:
1) Βοηθό λογιστή
2) Γραμματειακή υποστήριξη με γνώση η/υ
3) Οδηγός Γ´
4) υπεύθυνο αποθήκης
κατηγορίας θέσεις μόνιμης απασχόλησης και ικανοποιητικές απολαβές.
Αποστολή βιογραφικών
Τηλ. Επικοινωνίας 2665027571
Η Ηγουμενίτσα στο επίκεντρο του αθλητικού τουρισμού: Ένας Ιούνιος γεμάτος δράση!
thespro.gr
Τρίτη, Ιουνίου 03, 2025
Η Ηγουμενίτσα στο επίκεντρο του αθλητικού τουρισμού: Ένας Ιούνιος γεμάτος δράση!
Αυτόν τον Ιούνιο, η Ηγουμενίτσα μπαίνει δυναμικά στο προσκήνιο και μας καλεί να τη ζήσουμε αλλιώς: με δράση, αδρεναλίνη και φόντο τη μαγευτική της φύση. Αν αγαπάς τον αθλητισμό, την περιπέτεια ή απλώς θέλεις να περάσεις αξέχαστες στιγμές δίπλα στη θάλασσα, ετοίμασε βαλίτσες.
Όλα ξεκινούν με… θόρυβο, στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Στο Δρέπανο, οι μηχανές παίρνουν μπρος για ένα εντυπωσιακό event της ΜΟΤΟΕ που υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις και σούπερ επιδόσεις.
Την ίδια ώρα, στην Πλαταριά, μοτοσυκλετιστές από όλη την Ελλάδα δίνουν ραντεβού στο 2ο φεστιβάλ Μοτοπαρέων Ελλάδος με κέφι, μουσική και… βροντερά γκάζια.
Η δράση συνεχίζεται στις 12 Ιουνίου, με το Acropolis Jet Raid να φτάνει στα παραδεισένια Σύβοτα. Jet skis «σκίζουν» τα καταγάλανα νερά και το θέαμα είναι πραγματικά μοναδικό.
Για τους λάτρεις των υδάτινων σπορ, η Ηγουμενίτσα υποδέχεται τους Πανελλήνιους Αγώνες Κωπηλασίας. Εδώ, η δύναμη και η τεχνική συναντούν την ομορφιά του φυσικού τοπίου, προσφέροντας εικόνες που μένουν αξέχαστες. Οι αγώνες συνεχίζονται και στις 27 Ιουνίου, με ακόμη περισσότερες δυνατές στιγμές στις όχθες της πόλης.
Ο Ιούνιος ξεκίνησε με το GNC 3on3 Igoumenitsa, μια γιορτή του street μπάσκετ που ένωσε μικρούς και μεγάλους, αθλητές και θεατές, σε έναν ζωντανό παλμό διασκέδασης και συναγωνισμού.
Είτε είσαι αθλητής, είτε απλός θεατής, η Ηγουμενίτσα αυτό το καλοκαίρι σε προσκαλεί να ζήσεις από κοντά την ένταση και τον ενθουσιασμό των αθλητικών της διοργανώσεων, ανακαλύπτοντας παράλληλα τις κρυμμένες ομορφιές της.
Φέτος, ζήσε το καλοκαίρι αλλιώς. Ζήσε το στην Ηγουμενίτσα!
Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα
thespro.gr
Τρίτη, Ιουνίου 03, 2025
Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα
Τις βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής της Ηγουμενίτσας, προέβησαν στη σύλληψη ενός 56χρονου αλλοδαπού (υπήκοος Αλβανίας).
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο 56χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφά, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Επιπρόσθετα, για τον 56χρονο υπήρχε καταχώρηση στη βάση δεδομένων SIS RECAST (SCHENGEN Information System) με το μέτρο της άρνησης εισόδου και διαμονής υπηκόου τρίτης χώρας σε έδαφος SCHENGEN, καθώς και στο Εθνικό Σύστημα με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα πλαστά έγγραφα.
Περιφέρεια Ηπείρου: Σε πλήρη υλοποίηση το Πρόγραμμα «Ήπειρος 2021-2027»
thespro.gr
Τρίτη, Ιουνίου 03, 2025
Περιφέρεια Ηπείρου: Σε πλήρη υλοποίηση το Πρόγραμμα «Ήπειρος 2021-2027»
H πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Ήπειρος 2021-2027 εξετάστηκε στη σημερινή 4η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα.
Η εξέλιξη του Προγράμματος, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, είναι σε πολύ καλό επίπεδο, καθώς η ενεργοποίησή του βρίσκεται σήμερα στο 55,2% και έχουν ενταχθεί 122 έργα (ποσοστό 44,6%) . Στο ΕΤΠΑ το ποσοστό των ενταγμένων έργων ανέρχεται στο 40,5% και στο ΕΚΤ στο 56,3%.
Στην Εισαγωγική του τοποθέτηση ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, αναφέρθηκε στο διπλασιασμό των πόρων, σε σχέση με το προηγούμενο Πρόγραμμα, τους τομείς στους οποίους δίνεται μεγαλύτερο βάρος, ενώ ζήτησε από όλους τους φορείς και την Αυτοδιοίκηση να τρέξουν πιο γρήγορα, ώστε να ωριμάσουν τα έργα και να ανταποκριθούν έτσι με αποτελεσματικότητα στις Προσκλήσεις της Διαχειριστικής Αρχής.
«Είναι ευθύνη μας να υλοποιήσουμε αποτελεσματικά το Πρόγραμμα και να απορροφήσουμε κάθε ευρώ που έρχεται στην Ήπειρο», τόνισε.
Αναλύοντας στους τομείς που κυρίως εστιάζει το τρέχον Πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, ανέφερε:
« Στην καινοτομία και στην επιχειρηματικότητα
Επανασυγκροτήσαμε το Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας στην Ήπειρο, στο οποίο προεδρεύει η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το οποίο ξεκίνησε δυναμικά τις εργασίες του.
Συστήσαμε, υπογράφοντας Μνημόνιο Συνεργασίας, ένα μηχανισμό υποστήριξης του οικοσυστήματος έρευνας και καινοτομίας στην Περιφέρεια, με την συνεργασία του Πανεπιστημίου, του δικτύου Praxis του ΙΤΕ και το ΙΤΕ.
Μέσω του ΕΦΕΠΑΕ, τον οποίο έχουμε ήδη ορίσει ως Ενδιάμεσο Φορέα για να διαχειριστεί τις δράσεις κρατικών ενισχύσεων του Προγράμματος, χρηματοδοτούμε δράσεις για την καινοτομία και για την ενίσχυση των συνεργασιών μεταξύ ερευνητικού τομέα και επιχειρήσεων, δράσεις επιχειρηματικότητας και δράσεις απασχόλησης ανθρώπινου δυναμικού. Προδημοσιεύσαμε σχετική Πρόσκληση «ΕΡΕΥΝΩ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ», ενώ ετοιμάζονται 2 σημαντικές προσκλήσεις που αφορούν η 1η την Ενίσχυση υφιστάμενων ΜΜΕ για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών στους τομείς προτεραιότητας της περιφερειακής διάστασης της Εθνικής Στρατηγικής για την έξυπνη εξειδίκευση και η 2η την Υποστήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Ήπειρο. Υπάρχει ένα σημαντικό οικοσύστημα καινοτομίας στην Ήπειρο και θέλουμε να το ενισχύσουμε. Θα εκπληρώσουμε την υποχρέωση του Κανονισμού για κάλυψη όλων των οικισμών Γ προτεραιότητας, με την χρηματοδότηση του ενός εναπομείναντος οικισμού στο Καναλάκι
· ολοκληρώνουμε την παράκαμψη Νικόπολης, συμβάλλοντας στην ενοποίηση του αρχαιολογικού χώρου,
· θα συνεχίσουμε το Πρόγραμμα για τους άνεργους πτυχιούχους. Προδημοσιεύσαμε σχετική Πρόσκληση «ΑΠΑΣΧΟΛΩ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ»,
· χρηματοδοτούμε την βιώσιμη αστική ανάπτυξη και στους 4 αστικούς Δήμους της Περιφέρειας.
· Συνεχίζουμε την χρηματοδότηση της ΟΧΕ των αρχαίων θεάτρων επεκτείνοντας την στην ορεινή περιοχή των Τζουμέρκων, της Κόνιτσας και του Σουλίου αναδεικνύοντας τα τοπικά προϊόντα, τον εναλλακτικό, ιαματικό και ιστορικό τουρισμό
· Προχωρούμε στην ένταξη δύο σημαντικών έργων που αφορούν την προμήθεια 35 ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ και τα κέντρα υγείας, ενώ εκδώσαμε μια πρόσκληση προς του Φορείς της Υγείας με 12 εκατ. €. Η υγεία είναι για εμάς πρώτη προτεραιότητα.
· Ενισχύουμε την εκπαίδευση προετοιμάζοντας Προσκλήσεις που αφορούν όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από το νηπιαγωγείο έως το Πανεπιστήμιο και οι οποίες υπερβαίνουν τα 20 εκατ €.
Επιχειρηματικότητα - Καινοτομία – Υγεία – Εκπαίδευση – ΟΧΕ και ΒΑΑ μαζί με ένα μεγάλο δίκτυο κοινωνικών υποδομών που χρηματοδοτεί το ΕΚΤ είναι οι μεγάλες προτεραιότητες αυτής της προγραμματικής περιόδου».
Η ενημέρωση της Προισταμένης Ε.Υ.Δ.
Αναλυτικά στοιχεία για την πορεία υλοποίησης του Προγράμματος, αλλά και για την ενδιάμεση επανεξέταση, παρέθεσε στην τοποθέτησή της η Προϊσταμένη της Ε.Υ.Δ. Ηπείρου κ. Εύη Παπανικολάου.
Μεταξύ άλλων ανέφερε:
Το Πρόγραμμά ΗΠΕΙΡΟΣ έχει προϋπολογισμό σε όρους δημόσιάς δαπάνης 426,1 εκ € εκ των οποίων 362,2 εκ.€ αφορούν την Κοινοτική Συνδρομή και 63,9εκ.€ αφορούν την Εθνική Συμμετοχή.
Ο προϋπολογισμός κατανέμεται :
· 61% για υποδομές,
· 26% για κοινωνικές δράσεις και
· 13% για επιχειρηματικότητα
Σε ότι αφορά την κατανομή των πόρων ανά Ταμείο, το 26% προέρχεται από του ΕΚΤ+ και 74% από το ΕΤΠΑ.
Όσον αφορά στους τομείς του Προγράμματος ανά Στόχο Ευρωπαϊκής Πολιτικής:
· Η έρευνα και η καινοτομία αντιστοιχεί στο 12,5 % του συνολικού Π/Υ του Προγράμματος
· Η ενέργεια, το περιβάλλον και η κλιματική αλλαγή αντιστοιχεί στο 20,7%
· Η διασύνδεση και η κινητικότητα αντιστοιχεί στο 9%
· Η Κοινωνική συνοχή αντιστοιχεί στο 39,5 %
· Η ολοκληρωμένη χωρική ανάπτυξη αντιστοιχεί στο 18%
Αναφερόμενη στην υποβληθείσα αίτηση για την Ενδιάμεση επανεξέταση του Προγράμματος η Προϊσταμένη της ΕΥΔ, ανέφερε ότι η αναθεώρηση επηρεάστηκε από το κλείσιμο της περιόδου 2014-2020 και τα έργα που έπρεπε να μεταφερθούν στο νέο Πρόγραμμα, ενώ οι προτάσεις συνοψίζονται σε:
· Περιορισμένης έκτασης τροποποιήσεις/ βελτιώσεις στη λογική παρέμβασης του Προγράμματος, λόγω επικαιροποίησης του αρχικού σχεδιασμού.
· Εσωτερική ανακατανομή πόρων (επίσης περιορισμένης έκτασης) μεταξύ Ειδικών Στόχων εντός Προτεραιοτήτων για την αντιμετώπιση αυξημένων χρηματοδοτικών αναγκών. Επισημαίνεται, ότι από τις προτεινόμενες τροποποιήσεις δεν επηρεάζονται οι συνολικοί πόροι ανά Προτεραιότητα.
· Διαγραφή ενός Ειδικού Στόχου, λόγω κάλυψης της σχετικής ανάγκης από άλλη πηγή χρηματοδότησης, σε συνδυασμό με αυξημένες χρηματοδοτικές ανάγκες σε άλλους Ειδικούς Στόχους.
· Επικαιροποίηση του συστήματος δεικτών (προσθήκη, διαγραφή/ τροποποίηση στόχου) κυρίως λόγω αλλαγών στα χρηματοδοτικά στοιχεία του Προγράμματος, την πρόοδο/ έγκριση στρατηγικών ΟΧΕ, την επικαιροποίηση του αρχικού σχεδιασμού σε ορισμένες δράσεις του ΕΚΤ+, αλλά και κατά περίπτωση αλλαγής της μεθοδολογίας μέτρησής τους.
· Επικαιροποίηση των έργων Στρατηγικής σημασίας του Προγράμματος, λαμβάνοντας υπόψη νεότερα δεδομένα σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό.
ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ
Τα έργα που υλοποιούνται ή και προγραμματίζονται μέσω νέων προσκλήσεων, σύμφωνα με την Ενημέρωση της Προϊσταμένης της Ε.Υ.Δ. κατά τομέα είναι τα εξής:
1. Προτεραιότητα 1: Έρευνα, Καινοτομία, Επιχειρηματικότητα
Έχουν εκδοθεί 3 Προσκλήσεις ύψους 2.250.000€ (ποσοστό 4,2%) που αφορούν:
● στον εκσυγχρονισμό/ αναβάθμιση/ δημιουργία ερευνητικών υποδομών δημόσιων ερευνητικών κέντρων και πανεπιστημιακών εργαστηρίων έρευνας & ανάπτυξης
● στον Μηχανισμό υποστήριξης του οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας στην Περιφέρεια Ηπείρου
● στην αναβάθμιση υπηρεσιών δημόσιων φορέων με χρήση ΤΠΕ
και έχουν ενταχθεί 2 Έργα π/υ 980.988 € (ποσοστό 1,8%) που αφορούν στην προμήθεια εξοπλισμού για το Κέντρο εξατομικευμένης ιατρικής στο ΠΓΝΙ και στο Γραφείο Έρευνας και Καινοτομίας Περιφέρειας Ηπείρου (στο οποίο συνεργάζονται η Περιφέρεια, το Πανεπιστήμιο και το ΙΤΕ). Οι ΝΟΔΕ ανέρχονται σε 375.000€ (0,7%)
Στο πλαίσιο της Προτεραιότητας:
● Έγινε προδημοσίευση της Πρόσκλησης «ΕΡΕΥΝΩ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ» (1.ι.3) π/υ 15εκ€ σχετικά με την υποστήριξη υφιστάμενων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται η θα δραστηριοποιηθούν στην Περιφέρεια και επενδύουν στην έρευνα και καινοτομία για την ανάπτυξη ανταγωνιστικών καινοτόμων προϊόντων, μέσω συνεργασίας επιχειρήσεων με ερευνητικούς οργανισμούς
● έχουμε εξειδικεύσει δυο δράσεις:
«Ενίσχυση ανοιχτών ερευνητικών υποδομών τοπικού χαρακτήρα» (1.ιι2) π/υ 4,5εκ € που δεν περιλαμβάνονται στο πολυετές σχέδιο ερευνητικών υποδομών της ΓΓΕΚ και η ανάγκη τους προκύπτει από την Διαδικασία Επιχειρηματικής Ανακάλυψης «Ανάπτυξη καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας» «Επιχειρώ-καινοτομώ» (1ιιι1) π/υ 17εκ€ εστιάζοντας στη βελτίωση της παραγωγικότητας, ανταγωνιστικότητας, εξωστρέφειας και πράσινης μετάβασης των υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της Περιφέρειας, με ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων αξιοποίησης και ενσωμάτωσης συγχρόνων τεχνολογιών, ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων.
Για την περίοδο 2021-2027 η Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης είναι Εθνική, με περιφερειακή διάσταση, Θα ακολουθήσει σχετική εισήγηση από την πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Πρόεδρο ΠΣΕΚ ΗΠΕΙΡΟΥ. Έχει εκχωρηθεί στον ΕΦΕΠΑΕ συνολικό ποσό 53.106.712€ για τη διαχείριση πράξεων κρατικών ενισχύσεων του Προγράμματος.
2. 2Α : Αειφορία, αντιμετώπιση κλιματικής αλλαγής
Έχουν εκδοθεί 10 Προσκλήσεις ύψους 56.537.311€ (76,9%).
Έχουν ενταχθεί 37 έργα π/υ 76.921.189€ (104,6%) που αφορούν στην ενεργειακή αναβάθμιση, διευθέτηση/οριοθέτηση ρεμάτων, διευθέτηση ομβρίων υδάτων, δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων, πράσινα σημεία.
Από τα ενταγμένα έργα, όσον αφορά ενδεικτικά κάποιους δείκτες :
● θα δημιουργηθεί δίκτυο αποχέτευσης μήκους 266χλμ που θα εξυπηρετεί 31.800 πληθυσμό
● Θα αναβαθμισθούν ενεργειακά δημόσια κτίρια 35.000 τμ και θα υλοποιηθούν 4 δράσεις οδοφωτισμού
● τα απόβλητα που θα συλλέγονται στα πράσινα σημεία των 7 Δήμων εκτιμάται ότι θα ανέρχονται σε 15.000 τόνους το έτος
● Με τις παρεμβάσεις σε 5 ρέματα θα ωφεληθούν 7.800 άτομα
Για την Προτεραιότητα 2Α ζητήθηκα και εγκρίθηκε η δυνατότητα υπερδέσμευσης με ποσοστό 145,62% ώστε να ενταχθεί το έργο επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων στον οικισμό Καναλάκι (Γ προτεραιότητα) καθώς και τα έργα από την ενεργοποίηση της δράσης που αφορά στην προσαρμογή για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής
3. Προτεραιότητα 2Β: Βιώσιμη πολυτροπική αστική κινητικότητα
Έχει εκδοθεί 1 Πρόσκληση ύψους 8.000.000€ ( 64%) που αφορά στις παρεμβάσεις που συμβάλλουν στην βελτίωση της αστικής κινητικότητας
και έχει ενταχθεί 1 έργο π/υ 8.821.294€ (77,5%) που αφορά υποδομές αστικής κινητικότητας της στρατηγικής ΒΑΑ του δήμου Ηγουμενίτσας.
Πρόκειται κυρίως για την δημιουργία 2 χλμ υποδομών ποδηλασίας με εκτίμηση χρηστών ανά έτος 12.700 άτομα
4. Προτεραιότητα 3 : Υποδομές μεταφορών και οδική ασφάλεια
Έχουν εκδοθεί 4 Προσκλήσεις ύψους 9.000.000€ (23,9%) που αφορούν στην αναβάθμιση του οδικού δικτύου της Περιφέρειας και σε δράσεις οδικής ασφάλειας και έχουν ενταχθεί 3 έργα π/υ 27.858.627€ (73,9%)
● εξοπλισμός της Αστυνομίας για την οδική ασφάλεια στην Περιφέρεια
● καθώς και κατασκευή / εκσυγχρονισμός 10χλμ σε δυο οδικά τμηματοποιημένα έργα:
«Παράκαμψη Νικόπολης - Συγκοινωνιακά έργα ανάδειξης αρχαιολογικού χώρου Νικόπολης Περιφέρειας Ηπείρου - Β φάση».
«Ολοκλήρωση μεγάλου δακτυλίου πόλης Ιωάννινων (Κόμβος Πανηπειρωτικού Σταδίου – Κόμβος Βογιάνου)».
5. Προτεραιότητα 4Α : Υποδομές κοινωνικής συνοχής
Έχουν εκδοθεί 11 Προσκλήσεις ύψους 32.600.00€ (58,3%) που αφορούν σε:
● υποδομές προσχολικής φροντίδας,
● υποδομές φροντίδας για ευπαθείς ομάδες (κέντρα για ηλικιωμένους –για ασθενείς που πάσχουν από ψυχικές νόσους- αναβάθμιση υποδομών για ανάγκες εκπαίδευσης, θεραπευτικές παρεμβάσεις κλπ),
● υποδομές και εξοπλισμό υγείας, σύμφωνα με την επικαιροποιημένη χαρτογράφηση των αναγκών,
● υποδομές και εξοπλισμό παιδείας, επίσης σύμφωνα με την χαρτογράφηση των αντίστοιχων αναγκών,
● τουριστική προβολή της Περιφέρειας Ηπείρου,
● επαγγελματική εκπαίδευση.
Έχουν ενταχθεί 4 έργα π/υ 5.956.133€ (10,6%) που αφορούν σε:
● 20 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και εξοπλισμό,
● τεχνικό και εκπαιδευτικό εξοπλισμό για την Ανώτατη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού στην Πρέβεζα,
● τουριστική προβολή της Περιφέρειας.
6. 4B : Κοινωνική συνοχή και ανθρώπινο δυναμικό (ΕΚΤ+)
Έχουν εκδοθεί 22 Προσκλήσεις ύψους 85.748.000€ (79,3%).
Η ΕΥΔ έχει προβεί σε προδημοσίευση Πρόσκλησης «ΑΠΑΣΧΟΛΩ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ» π/υ 3.5εκ€ για την ενίσχυση ΜΜΕ, με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσω πρόληψης ανέργων με υψηλά τυπικά προσόντα, πληρώνοντας το πλήρες μισθολογικό κόστος και τις εργοδοτικές εισφορές για 18 μήνες, με την υποχρέωση διατήρησης της θέσης για επιπλέον 4 μήνες.
Ειδικότερα σε ότι αφορά τα ενταγμένα έργα:
· Έχουν ενταχθεί 5 έργα κατάρτισης με δικαιούχους τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας και την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ, για την κατάρτιση περίπου 950 ανέργων.
· Υλοποιείται η Δράση του Υπουργείου Παιδείας για την υποστήριξη μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (κύκλοι: 2023-2024, 2024-2025 και 2025-2026) μέσω της οποίας έχουν ενισχυθεί έως σήμερα 273 σχολεία και πάνω από 600 μαθητές.
· Υλοποιείται για 3 έτη (2022-2023, 2023-2024 και 2024-2025) η Δράση υποστήριξης παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας εφήβων και ατόμων με αναπηρία σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης, για τη ενίσχυση περίπου 5,8 χιλ. παιδιών.
· Υποστηρίζεται η λειτουργία της Μονάδας ισότιμης πρόσβασης ατόμων με αναπηρία και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες του Πανεπιστήμιου Ιωάννινων με στόχο τους 720 ωφελούμενους φοιτητές.
· Συνεχίζεται η υποστήριξη της λειτουργίας των κοινωνικών δομών που χρηματοδοτήθηκαν την περίοδο 2014-2020. Ειδικότερα, συνεχίζουμε να στηρίζουμε 10 Κέντρα Κοινότητας, 11 Κοινωνικά Παντοπωλεία (2 από αυτά με παροχή συσσιτίου), 4 Κοινωνικά Φαρμακεία, 1 δομή φιλοξενίας αστέγων, 9 Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), 2 Κέντρα Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΗΦ), 7 Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ), 3 Κέντρα Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας και 1 Ξενώνα Φιλοξενίας Θυμάτων Βίας με συνολικό στόχο που υπερβαίνει τους 26 χιλ. ωφελούμενους.
· Έχουν ενταχθεί και στελεχώνονται σύντομα 7 νέα Κέντρα Κοινότητας με στόχο να ωφεληθούν περισσότερα από 3 χιλ. άτομα.
· Συνεχίζεται η υποστήριξη της λειτουργίας του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης Ηπείρου.
· Συνεχίζεται η υποστήριξη της λειτουργίας των 9 Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) με στόχο την κάλυψη περίπου 25 χιλ. ατόμων.
· Συνεχίστηκε για ένα έτος (έως 31.12.2024) η χρηματοδότηση της λειτουργίας 5 δομών στον τομέα των εξαρτήσεων υποστηρίζοντας πάνω από 450 ωφελούμενους. Χρηματοδοτείται επίσης η ίδρυση και λειτουργία του «Πολυδύναμου Κέντρου για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων, διαδίκτυο, τυχερά παίγνια σε νέους – εφήβους» για την υποστήριξη περίπου 120 ωφελούμενων.
· Υποστηρίζεται η λειτουργία 3 νέων δομών Ψυχικής Υγείας για την παροχή υπηρεσιών σε περίπου 2,3 χιλ. άτομα.
7. Προτεραιότητα 5 : Βιώσιμη και ολοκληρωμένη χωρική ανάπτυξη
Έχουν εκδοθεί 6 Προσκλήσεις ύψους 33.000.000€ (43,2%) όσον αφορά στη χρηματοδότηση ΟΧΕ – ΒΑΑ και έχουν ενταχθεί 3 έργα π/υ 3.417.600€ (4,5%) , δυο εκ των οποίων περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ιωαννιτών (ψηφιακές εφαρμογές έξυπνης πόλης και Κέντρο για το Παιδί (θα το επισκεφθούμε αύριο) με αναμενόμενους χρήστες ανά έτος 90 άτομα και άτομα με αναπηρία.
Επίσης ένα έργο στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Πρέβεζας.
Στο πλαίσιο της Προτεραιότητας 5 έχουν εξειδικευτεί οι δράσεις της Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης των Δήμων Ιωαννιτών και Πρέβεζας.
Ζητείται ψήστης/ψήστρια με ειδίκευση στα ψάρια
thespro.gr
Τρίτη, Ιουνίου 03, 2025
Ζητείται ψήστης/ψήστρια με ειδίκευση στα ψάρια
Απαραίτητα προσόντα:
- Προϋπηρεσία σε αντίστοιχη θέση.
- Γνώση τεχνικών ψησίματος ψαριών.
- Ικανότητα εργασίας σε δυναμικό περιβάλλον.
- Ομαδικό πνεύμα και επαγγελματισμός.
Οι ενδιαφερόμενοι/ες παρακαλούνται να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 6932259575.
Η Περιφέρεια Ηπείρου για τις δηλώσεις συγκομιδής ελαιοκάρπου
thespro.gr
Τρίτη, Ιουνίου 03, 2025
Η Περιφέρεια Ηπείρου για τις δηλώσεις συγκομιδής ελαιοκάρπου
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ιωαννίνων σας ενημερώνει ότι:
Σύμφωνα με την υπ. αρ.: 77379/21.3.2025 ΥΑ (ΦΕΚ 1749/Β΄/10.4.2025) περί «Θέσπισης των αναγκαίων συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή του άρθρου 49 του Ν.5035/2023 (Α’ 76) όσον αφορά στην υποβολή δηλώσεων συγκομιδής ελαιοκάρπου:
1. Όλοι οι νόμιμοι κάτοχοι ελαιοτεμαχίων είναι υπόχρεοι δήλωσης συγκομιδής ελαιοκάρπου.
2. Η υποβολή της δήλωσης συγκομιδής ελαιοκάρπου γίνεται από τους υπόχρεους της παρ. 1 μέσω της αντίστοιχης Ηλεκτρονικής Εφαρμογής του ΥΠΑΑΤ, από την 1η Οκτωβρίου κάθε έτους έως την 24η ώρα της 31ης Μαΐου του επόμενου έτους. Οι ημερομηνίες είναι αποκλειστικές και η παραβίαση της καταληκτικής ημερομηνίας επισύρει την επιβολή προστίμου του άρθρου 7. Ο υπόχρεος της παρ. 1 εισέρχεται στην ψηφιακή υπηρεσία “Δήλωση Συγκομιδής Ελιάς” μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr- ΕΨΠ) με τη χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σύμφωνα με την υπό στοιχεία 3981 ΕΞ 2020 απόφαση του Υπουργού Επικρατείας «Παροχή υπηρεσίας Αυθεντικοποίησης Χρηστών Οauth2.0 σε Πληροφοριακά Συστήματα Τρίτων Φορέων» (Β’ 762). Η δήλωση συγκομιδής γίνεται αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συγκομιδής από τον παραγωγό και την ολοκλήρωση της παράδοσης του νωπού ελαιοκάρπου στο ελαιοτριβείο ή στη μονάδα επεξεργασίας – μεταποίησης επιτραπέζιας ελιάς.
3. Η υποβολή της δήλωσης συγκομιδής είναι υποχρεωτική ακόμη και όταν η παραγωγή είναι μηδενική και επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης.
4. Πριν την οριστική υποβολή των δηλώσεων συγκομιδής επιβεβαιώνονται τα στοιχεία που εμπεριέχονται σε αυτές όσον αφορά στις καλλιεργούμενες εκτάσεις, καλλιεργούμενες ποικιλίες και στις αποδόσεις των ελαιοτεμαχίων. Πριν την υποβολή της δήλωσης συγκομιδής, όπου απαιτείται, γίνεται επικαιροποίηση των στοιχείων της ελαιοκομικής εκμετάλλευσης, ύστερα από αίτημα του ελαιοπαραγωγού, όπως αυτά είναι καταχωρισμένα στο “Ελαιοκομικό Μητρώο”. Την ευθύνη για την ορθή υποβολή της δήλωσης συγκομιδής φέρου οι υπόχρεοι της παρ. 1, ενώ ο έλεγχος και η επαλήθευση των στοιχείων τους πραγματοποιείται από τις αρμόδιες ΔΑΟΚ.
Για τη συμπλήρωση και υποβολή των δηλώσεων συγκομιδής, στα τιμολόγια/δελτία παραλαβής κατά την παραλαβή του ελαιοκάρπου από τις ελαιοκομικές επιχειρήσεις, (ελαιοτριβεία, μονάδες επεξεργασίας επιτραπέζιας ελιάς) αναγράφονται τα παρακάτω στοιχεία:
α) το ονοματεπώνυμο και το ΑΦΜ του ελαιοκαλλιεργητή,
β) η ποικιλία ελιάς,
γ) ο δεκατριψήφιος κωδικός “ελαιοτεμαχίου” του “Ελαιοκομικού Μητρώου”, δ) στην περίπτωση παράδοσης φορτίου από διαφορετικά “ελαιοτεμάχια” της εκμετάλλευσης, η ποσότητα ελαιοκάρπου που αντιστοιχεί σε κάθε “ελαιοτεμάχιο”.
Σε περίπτωση μη συμμορφώσεις με τις διατάξεις της παρούσας, ανακριβούς δήλωσης αριθμού ελαιοδένδρων ή ανακριβούς δήλωσης ποσοτήτων παραδοθέντος ελαιοκάρπου επιβάλλονται αντίστοιχα πρόστιμα.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Περιφέρεια Ηπείρου - ΠΕ Ιωαννίνων στο Διοικητήριο στο γραφείο 114 και στο τηλέφωνο 2651364114
Φάε όσο θες με 12€ κάθε Παρασκευή και Σάββατο στην Ταβέρνα ο Ξυλόφουρνος
thespro.gr
Τρίτη, Ιουνίου 03, 2025
Φάε όσο θες με 12€ κάθε Παρασκευή και Σάββατο στην Ταβέρνα ο Ξυλόφουρνος
Ελάτε κάθε Παρασκευή και Σάββατο από τις 19:00 έως τις 23:00 και απολαύστε απεριόριστο φαγητό μόνο με 12.00€.
Στην Ταβέρνα "Ο Ξυλόφουρνος" στην Αγία Μαρίνα Ηγουμενίτσας, έχετε τη δυνατότητα να φάτε όσο θέλετε, χωρίς σπατάλη, σε ένα φιλόξενο περιβάλλον!
Κλείστε το τραπέζι σας τώρα στα τηλέφωνα 2665027690 και 6984632152.
Είμαστε ανοιχτά καθημερινά από τις 18:00 έως τις 23:00 και τις Κυριακές από το μεσημέρι, για να ζήσετε μοναδικές οικογενειακές στιγμές.
Μενού
- Ορεκτικά:
- Τζατζίκι
- Τυροκαυτερή
- Αγγούροντομάτα
- Πράσινη σαλάτα
- Πιπεριές ψητές
- Κολοκυθάκια τηγανητά
- Πατάτες τηγανητές
- Κρέατα:
- Σουβλάκια κοτόπουλο
- Σουβλάκια χοιρινά
- Λουκάνικα χωριάτικα
- Πανσέτα χοιρινή
- Μπριζολάκι λαιμού
- Σνίτσελ
- Φιλέτο κοτόπουλο
- Παϊδάκι κοτόπουλο
- Μπιφτέκι από χοιρινό και μοσχάρι
- Συκώτι μοσχαρίσιο
- Φτερούγες κοτόπουλου
- Πιτάκια (ζυμαράκια)
- Άλλα:
- Ψωμί
Καθαρισμός οικοπέδων: Υποχρέωση, ευθύνη και προστασία | Εμπιστευθείτε τη Φύσις Fysis – Gleaning and Energy
thespro.gr
Τρίτη, Ιουνίου 03, 2025
Καθαρισμός οικοπέδων: Υποχρέωση, ευθύνη και προστασία | Εμπιστευθείτε τη Φύσις Fysis – Gleaning and Energy
Η μη συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις αυτές επιφέρει σημαντικές κυρώσεις, όπως πρόστιμα που μπορεί να φτάσουν έως και τα 54.000 ευρώ, καθώς και ποινικές ευθύνες σε περίπτωση πρόκλησης πυρκαγιάς.
Η εταιρεία Φύσις Fysis – Gleaning and Energy διαθέτει την εμπειρία και τον εξοπλισμό για να αναλάβει υπεύθυνα τον καθαρισμό του οικοπέδου σας, διασφαλίζοντας τη συμμόρφωση με τη νομοθεσία και την προστασία της περιουσίας σας.
Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν:
· Αποψίλωση ξερών χόρτων και κλαδιών.
· Απομάκρυνση εύφλεκτων υλικών και απορριμμάτων.
· Αραίωση θαμνώδους βλάστησης και ανύψωση της κόμης των δέντρων.
· Ασφαλή συλλογή και μεταφορά των υπολειμμάτων καθαρισμού.
Μην αφήνετε την προστασία της περιουσίας σας στην τύχη. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να προγραμματίσουμε τον καθαρισμό του οικοπέδου σας έγκαιρα και αποτελεσματικά.
📞 Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 694 411 7000
📧 Email: giannisgogolos@yahoo.gr
🌐 Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100083293655075
Φύσις Fysis – Gleaning and Energy: Η επιλογή σας για έναν ασφαλή και καθαρό χώρο.
Η Διεύθυνση καθαριότητας Δήμου Ηγουμενίτσας για τα απορρίματα εν όψει της τουριστικής περιόδου
thespro.gr
Τρίτη, Ιουνίου 03, 2025
Η Διεύθυνση καθαριότητας Δήμου Ηγουμενίτσας για τα απορρίματα εν όψει της τουριστικής περιόδου
Παρακαλούμε τους ιδιοκτήτες καταστημάτων καφέ, μπαρ, εστίασης, κ.λ.π. και λόγω της επικειμένης έναρξης της τουριστικής περιόδου, να συνδράμουν την υπηρεσία καθαριότητας, πετώντας τις σακούλες με τα απορρίμματα των καταστημάτων τους μέσα στους κάδους και να μην τις αφήνουν έξω από αυτούς.
Επίσης, στους μπλε κάδους της ανακύκλωσης παρακαλείσθε να ρίχνετε μόνο ανακυκλώσιμα υλικά και τα υπόλοιπα απορρίμματα στους πράσινους κάδους.
Τέλος, να συνδράμουν στις προσπάθειες της υπηρεσίας καθαριότητας, ώστε να γίνεται σωστή διαχείριση και ανακύκλωση των χαρτοκιβωτίων που προκύπτουν από τις εμπορικές τους δραστηριότητες.
Τα χαρτοκιβώτια πρέπει:
- Να διπλώνονται και να δένονται ώστε να εξοικονομείται χώρος.
- Να τοποθετούνται στους ειδικούς μπλε κάδους της ανακύκλωσης και εφόσον αυτοί είναι γεμάτοι, να τοποθετούνται προσεκτικά δίπλα από αυτούς.
- Να μην περιέχουν υπολείμματα τροφών, πλαστικά ή άλλα μη ανακυκλώσιμα υλικά.
Σας ευχαριστούμε για τη συμβολή σας στην ανακύκλωση!
Συνελήφθη με ένταλμα για ληστρική κλοπή
thespro.gr
Τρίτη, Ιουνίου 03, 2025
Συνελήφθη με ένταλμα για ληστρική κλοπή
Συνελήφθη χθες (02-06-2025) το πρωί στην Άρτα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Άρτας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για ληστρική «κλοπή», που έλαβε χώρα σε περιοχή της Αττικής τον Οκτώβριο του 2023.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας και ακολούθως παραγγέλθηκε η φυλάκισή του.
Ταυτοποιήθηκε ημεδαπός για διάρρηξη κατοικίας - Αφαίρεσε χρήματα και χρυσαφικά αξίας 3.000 €
thespro.gr
Τρίτη, Ιουνίου 03, 2025
Ταυτοποιήθηκε ημεδαπός για διάρρηξη κατοικίας - Αφαίρεσε χρήματα και χρυσαφικά αξίας 3.000 €
Ταυτοποιήθηκε, ύστερα από έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πρέβεζας σε συνεργασία με τον Αστυνομικό Σταθμό Θεσπρωτικού, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, ο ημεδαπός εμπλέκεται σε διάρρηξη κατοικίας σε χωριό της Πρέβεζας, από όπου το μεσημέρι της 11/04/2025 αφαιρέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 1.500 ευρώ.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας.
Επικίνδυνος κόμβος στη Νέα Σελεύκεια – Απόφαση για άμεση τοποθέτηση μειωτήρων ταχύτητας από τον Δήμο Ηγουμενίτσας
thespro.gr
Τρίτη, Ιουνίου 03, 2025
Επικίνδυνος κόμβος στη Νέα Σελεύκεια – Απόφαση για άμεση τοποθέτηση μειωτήρων ταχύτητας από τον Δήμο Ηγουμενίτσας
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ (Ένα από τα πολλά ατυχήματα στο σημείο)
Σε άμεσες ενέργειες προχωρά ο Δήμος Ηγουμενίτσας για την αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος οδικής ασφάλειας στον κόμβο «ελαιοτριβείου» στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ηγουμενίτσας – Σαγιάδας, στη Νέα Σελεύκεια, κατόπιν σχετικού εγγράφου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας και του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας.
Στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής στις 26 Μαΐου, λήφθηκε ομόφωνη απόφαση για την άμεση τοποθέτηση μειωτήρων ταχύτητας επί του οδοστρώματος στον ισόπεδο κόμβο, με στόχο τη μείωση της ταχύτητας και την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων.
Όπως αναφέρεται, ο συγκεκριμένος κόμβος στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ηγουμενίτσας – Σαγιάδας παρουσιάζει αυξημένη επικινδυνότητα για οδηγούς και πεζούς, λόγω ανεπαρκούς ρύθμισης της κυκλοφορίας και υψηλών ταχυτήτων διέλευσης.
Η παρέμβαση περιλαμβάνει:
- Τοποθέτηση μειωτήρων ταχύτητας επί του οδοστρώματος στον κόμβο,
- Νέα κάθετη σήμανση,
- Εγκατάσταση ακουστικών ταινιών για επιβράδυνση,
- Μελλοντική δυνατότητα μελέτης για κατασκευή κυκλικού κόμβου ή τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών.
Η συγκεκριμένη παρέμβαση έρχεται να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα που είχε επισημανθεί επανειλημμένα από πολίτες και υπηρεσίες και θα υλοποιηθεί από συνεργείο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.
Πωλείται επιχείρηση στην Ηγουμενίτσα
thespro.gr
Τρίτη, Ιουνίου 03, 2025
Πωλείται επιχείρηση στην Ηγουμενίτσα
Πωλείται το αθλητικό café-bar στην Ηγουμενίτσα, Irish Sports Pub, εν λειτουργία, σε συμφέρουσα τιμή.
✔️ Κεντρική τοποθεσία με σταθερή πελατεία
✔️ Εσωτερικός και εξωτερικός χώρος θέασης αθλητικών αγώνων με πολλαπλές τηλεοράσεις
✔️ Πλήρως εξοπλισμένο, έτοιμο προς άμεση λειτουργία
✔️ Δυνατότητα ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στο παραλιακό μέτωπο, πλάι στη θάλασσα
✔️ Ιδανική ευκαιρία για επένδυση
📞 Πληροφορίες: 6948079323
Ζητείται προσωπικό εξυπηρέτησης Γερμανόφωνων πελατών (όχι πωλήσεις)
thespro.gr
Τρίτη, Ιουνίου 03, 2025
Ζητείται προσωπικό εξυπηρέτησης Γερμανόφωνων πελατών (όχι πωλήσεις)
Στα κεντρικά γραφεία NERIANPAY MΟΝ.ΙΚΕ έχουν ανοιχτεί θέσεις εργασίας για να εδραιωθεί το τηλεφωνικό κέντρο.
Διαθέτεις άριστο επίπεδο Γερμανικών και διακρίνεσαι για τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες;
Έχεις γεννηθεί η/μεγαλώσει στην Γερμανία και αναζητάς τη θέση εργασίας αυτή με την οποία θα μπορέσεις να εκμεταλλευτείς το γεγονός αυτό ;
Απαραίτητα προσόντα λοιπόν , η άριστη γνώση Γερμανικών και Η/Υ , επικοινωνιακές δεξιότητες και ικανότητα εργασίας σε ομαδικό περιβάλλον.
Ποιες θα είναι οι παροχές σας:
√ Ανταγωνιστικός μισθός
√ Άμεση πρόσληψη (εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις)
√ Πενθήμερη εργασία
√ πρωινό Ωράριο
√ Όχι πωλήσεις
√ Ευκαιρίες εξέλιξης
Για περισσότερες πληροφορίες και αποστολή βιογραφικών επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 2665021024 - 6909026270 η στο email info@nerianpay.com
Αναζητείται προσωπικό για την καλοκαιρινή σεζόν 2025 στα Σύβοτα Θεσπρωτίας
thespro.gr
Τρίτη, Ιουνίου 03, 2025
Αναζητείται προσωπικό για την καλοκαιρινή σεζόν 2025 στα Σύβοτα Θεσπρωτίας
Το Eleonas Estate, ένας προσεγμένος ξενώνας στα μαγευτικά Σύβοτα Θεσπρωτίας, αναζητά προσωπικό για πλήρη απασχόληση την καλοκαιρινή σεζόν 2025, για τη στελέχωση των παρακάτω τμημάτων:
🔹 Bar
🔹 Housekeeping – Θέση Καμαριέρας
Απαραίτητα προσόντα:
-
Επαγγελματική συμπεριφορά
-
Διάθεση για εργασία σε ομαδικό περιβάλλον
-
Προϋπηρεσία σε αντίστοιχη θέση θα εκτιμηθεί
-
Γνώση ξένων γλωσσών (για το Bar) αποτελεί επιπλέον προσόν
📍 Περιοχή εργασίας: Σύβοτα, Θεσπρωτία
📅 Διάρκεια απασχόλησης: Σεζόν 2025 (Απρίλιος – Οκτώβριος)
📞 Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 248 637
📧 Αποστολή βιογραφικών: eleonasrooms@hotmail.gr
Γίνε μέλος της ομάδας του Eleonas Estate και ζήσε μια δυναμική εμπειρία εργασίας σε έναν από τους πιο όμορφους καλοκαιρινούς προορισμούς της Ελλάδας!
Εορτασμός της Αγίας Τριάδος στους Φιλιάτες – Δείτε το πρόγραμμα
thespro.gr
Τρίτη, Ιουνίου 03, 2025
Εγγραφή σε:
Σχόλια
(
Atom
)

































.jpg)








.gif)
.gif)

.gif)


