Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 33χρονος που χαστούκισε 16χρονη επιβάτιδα

Κυριακή, Απριλίου 06, 2025

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 33χρονος που χαστούκισε 16χρονη επιβάτιδα


Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Ηγουμενίτσας προέβησαν στη σύλληψη ενός 33χρονου αλλοδαπού, για παράβαση του άρθρου 312 του Π.Κ. ¨Σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων¨. Ειδικότερα, εντός ενός επιβατηγού-οχηματαγωγού (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίου προερχόμενο από την Ιταλία με προορισμό το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ο 33χρονος αλλοδαπός επιβάτης χειροδίκησε εναντίον μιας 16χρονης επιβάτιδας, με αποτέλεσμα την πρόκληση σωματικής βλάβης. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »

Συνελήφθησαν ιδιοκτήτης και εργαζόμενος καταστήματος διασκέδασης για πώληση αλκοόλ σε ανήλικο

Κυριακή, Απριλίου 06, 2025

Συνελήφθησαν ιδιοκτήτης και εργαζόμενος καταστήματος διασκέδασης για πώληση αλκοόλ σε ανήλικο


Συνελήφθησαν χθες (05-04-2025) αργά το βράδυ από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ιωαννίνων δύο ημεδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για έκθεση.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων για την προστασία των ανηλίκων από το αλκοόλ, που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι οι δύο συλληφθέντες, ως ιδιοκτήτης και υπάλληλος αντίστοιχα, καταστήματος διασκέδασης, είχαν προβεί στην πώληση αλκοολούχου ποτού σε ανήλικο.

Από τη Δημοτική Αστυνομία βεβαιώθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Read More »

Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές για ηχορύπανση σε καταστήματα νυχτερινής διασκέδασης

Κυριακή, Απριλίου 06, 2025

Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές για ηχορύπανση σε καταστήματα νυχτερινής διασκέδασης


Συνελήφθησαν σήμερα (06-04-2025) μετά τα μεσάνυχτα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων και του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων αντίστοιχα, δύο ημεδαπές, υπεύθυνες σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στα οποία γινόταν χρήση μουσικής, στην μεν πρώτη περίπτωση η ένταση της οποίας υπερέβαινε το επιτρεπόμενο όριο, ενώ στη δεύτερη περίπτωση χωρίς να έχει εκδοθεί άδεια λειτουργίας μουσικών οργάνων.
Read More »

Στην 14η Δωδωναία Συνάντηση ο Πρωτέας Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Απριλίου 06, 2025

Στην 14η Δωδωναία Συνάντηση ο Πρωτέας Ηγουμενίτσας


Στην 14 ΔΩΔΩΝΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ που διεξήχθη στα Ιωάννινα από την ΕΚΑ Δωδώνη Ιωαννινων με απόλυτη επιτυχία συμμετείχε σήμερα ο σύλλογος μας Πρωτέας Ηγουμενίτσας Στίβος με 70 αθλητές και αθλήτριες.
Πάρα πολλές επιτυχίες, πολλά μετάλλια αλλά το βασικό ήταν η χαρά και ο ενθουσιασμός όλων των αθλητών και αθλητριών που συμμετείχαν στην αποστολή.
Αυτό είναι ο ΓΣ ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΙΒΟΣ είναι ομάδα!!!
Συγχαρητήρια σε όλους για την διοργάνωση και σε όσους αγωνίστηκαν και συμμετείχαν στους αγώνες και στους προπονητές τους !!!
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!!!


Read More »

Συνάντηση του συλλόγου γονέων του Δημοτικού Σχολείου “Θ. Ρίγγα” με την αναπληρώτρια Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας

Κυριακή, Απριλίου 06, 2025

Συνάντηση του συλλόγου γονέων του Δημοτικού Σχολείου “Θ. Ρίγγα” με την αναπληρώτρια Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας


Τα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση

Την Πέμπτη 3 Απριλίου ως ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς είχαμε συνάντηση με την αναπληρώτρια Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας στο γραφείο της στην Ηγουμενίτσα. Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα. Τα 2 βασικά ζητήματα για την νέα σχολική χρονιά 2025- 2026 που θέσαμε ήταν:

1. Το αίτημα για δημιουργία 2 τμημάτων στην νέα Α’ Δημοτικού και για αποφυγή συγχωνεύσεων σε άλλες τάξεις. Βάσει των νέων εγγραφών τα παιδιά της Α’ τάξης θα είναι 23- 24. Ο Σύλλογος μας θεωρεί ότι για καθαρά παιδαγωγικούς και διδακτικούς λόγους η τάξη πρέπει να χωριστεί σε 2 τμήματα. Η κείμενη νομοθεσία που προβλέπει μέγιστο αριθμό 25 μαθητών ανά τμήμα, θεωρούμε ότι είναι αναχρονιστική και εκτός σύγχρονης εκπαιδευτικής πραγματικότητας. Άλλωστε η μέχρι τώρα εμπειρία από τα τμήματα που λειτούργησαν και λειτουργούν στο σχολείο μας (με μέση δύναμη 15 μαθητών) είναι κάτι παραπάνω από θετική. Το παιδαγωγικό και διδακτικό κλίμα ήταν και είναι αναβαθμισμένο και αυτό αποτελεί κοινή παραδοχή σε όλη την πόλη της Παραμυθιάς. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή σε όλους μας: δυνατότητα εξατομικευμένης εκπαίδευσης όπου και όταν απαιτείται, καλύτερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση της τάξης, ανάπτυξη καλών σχέσεων των μαθητών, δυνατότητα ενεργότερης συμμετοχής των μαθητών στο μάθημα και στις λοιπές δραστηριότητες, καλύτερα αποτελέσματα μάθησης.
2. Οι εκατοντάδες διδακτικές ώρες που χάθηκαν φέτος στο σχολείο μας εξαιτίας της έλλειψης διαθέσιμων εκπαιδευτικών που θα μπορούσαν να αναπληρώσουν συναδέλφους τους. Ο σύλλογος μας θεωρεί λανθασμένη την τακτική του Υπουργείου να προσλαμβάνει εκπαιδευτικούς μόνο με βάσει τα τυπικά κενά και χωρίς καμία πρόβλεψη για προβλήματα που μπορεί να προκύψουν εν μέσω της χρονιάς (άδειες για σοβαρά προβλήματα υγείας, για οικογενειακούς λόγους κα).

Σε κάθε περίπτωση ο Σύλλογος μας θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και κινητοποιήσεις με γνώμονα το καλό όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Read More »

Ψυχρή εισβολή με βροχές, καταιγίδες και χιόνια από το βράδυ της Κυριακής

Κυριακή, Απριλίου 06, 2025

Ψυχρή εισβολή με βροχές, καταιγίδες και χιόνια από το βράδυ της Κυριακής


Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας προβλέπει η ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες - Οι πρώτες εκτιμήσεις για το Πάσχα

Την εισβολή ψυχρού μετώπου από το απόγευμα της σημερινής ημέρας και από τα Βόρεια προβλέπει η ΕΜΥ, με την θερμοκρασία να ακολουθεί αισθητή πτώση. Το μέτωπο αυτό φέρνει μαζί του βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, «ντύνοντας» τις αρχές του Απριλίου με χειμωνιάτικο σκηνικό.
Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από το βράδυ στο βορειοανατολικό Αιγαίο (περιοχή Λήμνου) με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και πρόσκαιρα πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και τη νύχτα προς Δευτέρα και σε ημιορεινές περιοχές.

Σημαντική πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στη χώρα από τη Δευτέρα 07/04. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ψυχρό μέτωπο θα μεταφέρει ψυχρές αέριες μάζες προς τη χώρα μας, προκαλώντας πτώση της θερμοκρασίας που κατά τόπους θα πλησιάσει τους 10 °C.
Στις εικόνες που ακολουθούν παρουσιάζεται η απόκλιση της θερμοκρασίας των αερίων μαζών σε ύψος 1500 μέτρων από τη μέση στάθμη της θάλασσας από την Κυριακή 06/04 έως την Τρίτη 08/04. Όπως διακρίνουμε, οι ψυχρές αέριες μάζες που θα επηρεάσουν τη χώρα θα είναι κατά τόπους έως και 10 με 12°C ψυχρότερες από τις κανονικές για την εποχή.


Εκτιμώμενη θερμοκρασιακή απόκλιση την Κυριακή 06/04 στις 15:00, όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Η πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να γίνει περισσότερο αισθητή κυρίως στα βόρεια και τα κεντρικά τμήματα της χώρας τη Δευτέρα 07/04, ενώ από την Τρίτη 08/04 θα επηρεαστεί και η υπόλοιπη Ελλάδα. Ωστόσο, ο παγετός ενδέχεται να επιμείνει σε πολλές περιοχές κυρίως της βόρειας χώρας, τις πρωινές και βραδινές ώρες, μέχρι την Παρασεκυή 11/04.


Εκτιμώμενη θερμοκρασιακή απόκλιση την Τρίτη 08/04 στις 03:00, όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Αναλυτική πρόγνωση
Για σήμερα Κυριακή (6/4) προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα δυτικά, τα νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα, όπου θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Από τις προμεσημβρινές ώρες στα βόρεια οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από το βράδυ και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (περιοχή Λήμνου).
Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές ή όμβρους.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια, από το απόγευμα στα ορεινά και τη νύχτα προς Δευτέρα και σε ημιορεινές περιοχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Το βράδυ οι άνεμοι στα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και θα ενισχυθούν τοπικά έως τα 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα ανατολικά και νότια. Θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 17 με 19 και τοπικά, κυρίως ηπειρωτικά, τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου, αλλά από το απόγευμα στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειώσει αισθητή πτώση.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Από τις μεσημβρινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν και κυρίως στα ηπειρωτικά, θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά από τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5, στο Ιόνιο 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 με 19 και τοπικά στα νότια ηπειρωτικά τους 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 07-04-2025
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές βροχές και στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι το μεσημέρι στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως στα βόρεια) και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές τις πρωινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου και της Θεσσαλίας και έως νωρίς το απόγευμα σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης με υψόμετρο από 400 μέτρα και πάνω.
Τα φαινόμενα βαθμιαία το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές της δυτικής και της βόρειας χώρας θα σταματήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ και μόνο στο νότιο Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι θα επικρατούν νοτιοδυτικοί άνεμοι 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια. Δεν θα ξεπεράσει στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία τους 09 με 11 βαθμούς Κελσίου και στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 17 με 19 και στην Κρήτη τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 08-04-2025
Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια.
Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και στη νότια Ελλάδα και θα κυμανθεί σε όλη τη χώρα σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, που τοπικά στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 09-04-2025
Στα δυτικά και τα νότια αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και, κυρίως στην Πελοπόννησο, μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και στα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί.
Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.
Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.
Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10-04-2025
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, αρχικά στα ανατολικά και από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών βροχών.
Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Τι καιρό θα έχουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα
Φαίνεται ότι από την Πέμπτη σιγά σιγά θα αρχίσει να ανεβαίνει η θερμοκρασία και πηγαίνοντας προς τη Μεγάλη Εβδομάδα και κυρίως στην αρχή της εβδομάδας, θα έχουμε καλοκαιρία και η θερμοκρασία θα επιστρέψει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, δηλαδή γύρω στους 20 βαθμούς την Κυριακή των Βαΐων.
Read More »

Αποστρατεύεται ο Παύλος Τιφτικίδης από το Λιμενικό Σώμα

Κυριακή, Απριλίου 06, 2025
Αποστρατεύεται ο Παύλος Τιφτικίδης από το Λιμενικό Σώμα


Στις 4 Απριλίου 2025, το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής αποφάσισε την προαγωγή του Αρχιπλοιάρχου Παύλου Τιφτικίδη στον βαθμό του Υποναυάρχου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και την τοποθέτησή του εκτός οργανικών θέσεων για τριάντα ημέρες. 
Μετά την πάροδο αυτής της περιόδου, προβλέπεται η αποστρατεία του.

Βιογραφικό Σημείωμα του Παύλου Τιφτικίδη
Ο Παύλος Τιφτικίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1973 και είναι απόφοιτος της ΑΔΣΕΝ Πρέβεζας (μετέπειτα ΑΕΝ Ηπείρου). 
Το 1997 εισήλθε στη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος και αποφοίτησε το 1998 με τον βαθμό του Σημαιοφόρου.
Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, υπηρέτησε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ως Κυβερνήτης Πλοίου Λιμενικού Σώματος και σε διάφορες θέσεις, όπως Προϊστάμενος Γραφείου Επιθεώρησης Πλοίων και Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας, καθώς και Διοικητής Λιμενικής Αστυνομίας. Επίσης, διετέλεσε Λιμενάρχης Μυκόνου, Διοικητής της ΑΕΝ Ιονίων Νήσων, Λιμενάρχης Πρέβεζας και Διοικητής της ΑΕΝ Ηπείρου. ​
Τον Μάιο του 2023, ανέλαβε καθήκοντα Διοικητή στην 3η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με έδρα την Ηγουμενίτσα.
Read More »

Διακομιδή 74χρονης από το λιμάνι των Παξών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Απριλίου 06, 2025

Διακομιδή 74χρονης από το λιμάνι των Παξών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, από το λιμάνι των Παξών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 74χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Read More »

Στο κανάλι της βουλής σήμερα ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας για τα έργα στο Δήμο (+ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, Απριλίου 06, 2025
Στο κανάλι της βουλής σήμερα ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας για τα έργα στο Δήμο (+ΒΙΝΤΕΟ)


Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας συζητά με τη δημοσιογράφο Κέλλυ Κοντογιώργη για τα έργα υποδομών, ανάπτυξης βιωσιμότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας.

 Κυριακή 06/04/2024
 Εκπομπή Αυτοδιοίκηση στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής


Read More »

Καλάθι του Πάσχα: Σε ισχύ από την ερχόμενη Τετάρτη – Τι θα περιλαμβάνει

Κυριακή, Απριλίου 06, 2025

Καλάθι του Πάσχα: Σε ισχύ από την ερχόμενη Τετάρτη – Τι θα περιλαμβάνει


ΣύνοψηΤο «καλάθι του Πάσχα» θα τεθεί σε ισχύ για τρίτη διαδοχική χρονιά

Την Τετάρτη 9 Απριλίου θα τεθεί σε ισχύ το «καλάθι του Πάσχα» και θα έχει διάρκεια 10 ημερών, έως το Μεγάλο Σάββατο 19 Απριλίου.
Το «καλάθι του Πάσχα» θα τεθεί σε ισχύ για τρίτη διαδοχική χρονιά, ενώ «παραδοσιακά» θα περιλαμβάνει αρνί, κατσίκι, τσουρέκι, πασχαλινά σοκολατένια αυγά και σοκολατοειδή προϊόντα.
Υπενθυμίζεται ότι το «καλάθι του Πάσχα» πρόκειται για προσωρινή επέκταση της πρωτοβουλίας «καλάθι του νοικοκυριού» που βρίσκεται σε ισχύ.

Οι ελπίδες του εμπορικού κόσμου εστιάζονται στην επικείμενη εορταστική περίοδο, ενώ οι καταναλωτές έχουν ήδη ξεκινήσει τη δική τους έρευνα προκειμένου το επόμενο διάστημα να προχωρήσουν στις πασχαλινές αγορές.
Την ίδια στιγμή, «ανάσα» στην ψυχολογία της αγοράς εκτιμάται ότι φέρνει η αύξηση του κατώτατου μισθού ενώ οι έμποροι περιμένουν ότι η καταβολή του δώρου του Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα, έως και την Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου, θα δώσει την αναγκαία ώθηση ενισχύοντας την αγοραστική κίνηση.
Από την πλευρά τους, τα σούπερ μάρκετ έχουν κάνει τις παραγγελίες τους για την αυξημένη ζήτηση των ημερών που έρχονται, ενώ προετοιμάζονται και για το «καλάθι του Πάσχα», με στόχο τη μέγιστη δυνατή συγκράτηση των ανατιμήσεων στα βασικά είδη διατροφής που χρειάζεται κάθε νοικοκυριό για το παραδοσιακό εορταστικό τραπέζι.

Εντατικοποίηση ελέγχων
Στο μεταξύ, οι έλεγχοι στην αγορά εντείνονται, ενώ δρομολογείται σχέδιο δράσης για τη συγκράτηση των τιμών των αμνοεριφίων ενόψει Πάσχα.

Στο πλαίσιο αυτό, πρόσφατα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των υπουργών Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Τσιάρα, στο υπουργείο Ανάπτυξης. Βασικός στόχος είναι η προστασία του καταναλωτή και η στήριξη της ελληνικής παραγωγής, μέσα από στοχευμένες ενέργειες που αποτρέπουν αδικαιολόγητες ανατιμήσεις και φαινόμενα αισχροκέρδειας.
Στο τραπέζι τέθηκαν όλα τα δεδομένα της αγοράς, καθώς και οι επόμενες κινήσεις για τη διασφάλιση ομαλών συνθηκών ενόψει των εορτών. Στο επόμενο διάστημα, μάλιστα, θα δρομολογηθούν ενισχυμένοι έλεγχοι από τις αρμόδιες Αρχές των δύο υπουργείων, τόσο στο στάδιο της χονδρεμπορικής όσο και της λιανικής πώλησης, με στόχο την τήρηση του προβλεπόμενου ποσοστού κέρδους και την αποτροπή στρεβλώσεων στην αγορά.
Read More »

«Θερμαίνεται» η αγορά ενόψει Πάσχα: Οι τιμές στα αμνοερίφια και οι σαρωτικοί έλεγχοι

Κυριακή, Απριλίου 06, 2025

«Θερμαίνεται» η αγορά ενόψει Πάσχα: Οι τιμές στα αμνοερίφια και οι σαρωτικοί έλεγχοι


Νωρίς νωρίς άρχισαν τις διερευνητικές βόλτες τους στην πασχαλινή αγορά οι καταναλωτές και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τιμές είναι κατά τι υψηλότερες σε σχέση με πέρυσι. Οι έλεγχοι του υπουργείου Ανάπτυξης συνεχίζονται και εκτιμάται πως οι τιμές θα ισορροπήσουν όταν τεθεί σε ισχύ και το «Καλάθι του Πάσχα».
Η ζήτηση για αμνοερίφια αυξάνεται φέτος καθώς το ορθόδοξο Πάσχα συμπίπτει με το καθολικό. Καθοριστικό ρόλο για τη διαμόρφωση των τιμών παίζουν και οι εισαγωγές και οι εξαγωγές, αλλά και η ευλογιά των προβάτων.
Σαρωτικοί έλεγχοι αναμένονται στην αγορά για να αποφευχθούν φαινόμενα τεχνητής ανόδου τιμών. Έλεγχοι θα γίνουν και στα σύνορα για την αποφυγή παράνομων ελληνοποιήσεων.
«Έχουμε κάνει σύσκεψη και με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Θεοδωρικάκο, αλλά βεβαίως βρίσκονται σε σύσκεψη όλοι οι υπηρεσιακοί φορείς και οι γενικοί γραμματείς προκειμένου να κάνουμε ότι είναι δυνατόν να μην υπάρξουν ούτε υπερτιμήσεις ενόψει τον εορτών του Πάσχα αλλά βεβαίως να υπάρχει επάρκεια στην αγορά. Θέλω να πιστεύω ότι είμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση» τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας.

Στις 9 Απριλίου θα τεθεί σε ισχύ το «Καλάθι του Πάσχα» και θα διαρκέσει έως το Μεγάλο Σάββατο 19 Απριλίου. «Παραδοσιακά» θα περιλαμβάνει αρνί, κατσίκι, τσουρέκι, πασχαλινά σοκολατένια αυγά και σοκολατοειδή προϊόντα.
Υπενθυμίζεται ότι το «Καλάθι του Πάσχα» θα τεθεί σε ισχύ για τρίτη διαδοχική χρονιά και πρόκειται για προσωρινή επέκταση της πρωτοβουλίας «καλάθι του νοικοκυριού» που βρίσκεται σε ισχύ.
Read More »

Σταύρου Ανδρέας & Vechro PRO – Για την απόλυτη προστασία του κτιρίου σου!!!

Κυριακή, Απριλίου 06, 2025
Σταύρου Ανδρέας & Vechro PRO – Για την απόλυτη προστασία του κτιρίου σου!!!


Στην Ηγουμενίτσα, στο κατάστημα Σταύρου Ανδρέας, φροντίζουμε όχι μόνο για την αισθητική, αλλά και για τη μακροχρόνια αντοχή των εξωτερικών σου επιφανειών! Τώρα διαθέσιμη η κορυφαία σειρά Vechro PRO, η απόλυτη λύση για επαγγελματίες και απαιτητικούς ιδιώτες.

Vechro PRO Acrylic PU Hybrid

Ο Απρόσβλητος Φρουρός του Κτιρίου σου!
Με προηγμένη υβριδική τεχνολογία ακρυλικού-πολυουρεθάνης, προσφέρει εξαιρετική αντοχή στην ηλιακή ακτινοβολία, τις καιρικές μεταβολές και το ξεθώριασμα. Ιδανική λύση για μακροχρόνια προστασία σε νέες κατασκευές και επαγγελματικά έργα.

Vechro PRO Fiber Elastic

Η Απόλυτη Άμυνα κατά της Υγρασίας και των Ρωγμών!
Η ινοπλισμένη, ελαστομερής βαφή που σφραγίζει ρωγμές και προστατεύει από την υγρασία, τη μούχλα και τους μύκητες. Ιδανική για ανακαινίσεις και συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης.

Γιατί να επιλέξεις Vechro από τον Σταύρου Ανδρέα;

✔️ Απόλυτη αντοχή σε ακραίες καιρικές συνθήκες
✔️ Χρώματα που διατηρούνται ζωντανά και αναλλοίωτα στον χρόνο
✔️ Ελαχιστοποίηση κόστους συντήρησης
✔️ Εξειδικευμένη καθοδήγηση και εξυπηρέτηση από το 1999

Σταύρου Ανδρέας – Κύπρου 52, Ηγουμενίτσα
Τηλ.: 2665 026786 | Email: info@stavrou-paints.gr
Website: stavrou-paints.gr

Vechro PRO – Γιατί το κτίριό σου αξίζει το καλύτερο.
Μόνο στο κατάστημα Σταύρου Ανδρέας.

Read More »

Χορήγηση δανείων και το 2025 από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων – Ποιους αφορά

Κυριακή, Απριλίου 06, 2025

Χορήγηση δανείων και το 2025 από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων – Ποιους αφορά


Τη χορήγηση δανείων και το 2025 αποφάσισε πρόσφατα το Διοικητικό Συμβούλιο του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ).
Στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για λήψη δανείων. Συνολικά υποβλήθηκαν 2.300 αιτήσεις και δεσμεύτηκε το ποσό των 10 εκατ. ευρώ για τη χορήγηση των δανείων.
Η επεξεργασία των αιτήσεων έχει ξεκινήσει. Για κάθε αίτηση διενεργείται σε πρώτη φάση έλεγχος από το αρμόδιο Τμήμα και, εφόσον πληρούνται τα κριτήρια, που έχουν ανακοινωθεί, αποστέλλεται από το ΜΤΠΥ μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με το οποίο καλείται ο μέτοχος να υποβάλει αίτηση προέγκρισης δανείου από την ψηφιακή εφαρμογή, που υπέβαλε και την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
Μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα λάβουν και όσοι δεν πληρούν τα κριτήρια, στο οποίο θα αναφέρεται ο συγκεκριμένος λόγος απόρριψης της αίτησης.

Οι δικαιούχοι
Το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων χορηγεί δάνεια (χρηματικές διευκολύνσεις) στους εν ενεργεία μετόχους του για την αντιμετώπιση έκτακτων οικονομικών αναγκών, κατά τη διάρκεια του υπαλληλικού βίου τους.
Δάνεια από το ΜΤΠΥ δικαιούνται μόνο οι εν ενεργεία μέτοχοι. Μέτοχοι του ΜΤΠΥ είναι οι μόνιμοι τακτικοί δημόσιοι υπάλληλοι, το προσωπικό (πολιτικό και ένστολο) του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και το πολιτικό προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και οι αστυνομικοί που έχουν υπαχθεί στα ασφαλιστικά ταμεία της πρώην Αστυνομίας Πόλεων, αλλά και οι προαιρετικά εγγεγραμμένοι στο ΜΤΠΥ υπάλληλοι των Δήμων.
Αίτηση δανείου μπορούν να υποβάλουν επίσης οι μέτοχοι ηλικίας μέχρι 61 ετών.

Δεν δικαιούνται δάνειο:
  • οι μη μέτοχοι του ΜΤΠΥ,
  • οι μέτοχοι που δεν έχουν συμπληρώσει διετή συμμετοχή στο ΜΤΠΥ,
  • οι μέτοχοι που είναι άνω των 61 ετών,
  • οι μέτοχοι που δεν έχουν μηνιαίες, συνεχόμενες, τακτικές κρατήσεις υπέρ ΜΤΠΥ,
  • οι μέτοχοι που οφείλουν προηγούμενο δάνειο,
  • οι μέτοχοι που έχουν υποβάλει αίτηση παραίτησης,
  • οι μέτοχοι που βρίσκονται σε άδεια άνευ αποδοχών και
  • οι μέτοχοι που δεν είναι φορολογικά ενήμεροι για είσπραξη χρημάτων από φορείς του δημοσίου τομέα, πλην κεντρικής διοίκησης.
Τι ισχύει
Η χορήγηση των χρηματικών διευκολύνσεων προς τα μέλη του ΜΤΠΥ γίνεται πάντα μέσα στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων του και του εγκεκριμένου προϋπολογισμού του.
Σύμφωνα με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, το ονομαστικό ποσό δανείου, που μπορεί να αιτηθεί ο μέτοχος, αντιστοιχεί σε έναν ή δύο ή τρεις μηνιαίους, βασικούς, ακαθάριστους μισθούς.
Κάθε δάνειο, το οποίο επιβαρύνεται με όλες τις νόμιμες κρατήσεις (ψηφιακό τέλος συναλλαγών), εξοφλείται σε 36 ισόποσες, μηνιαίες, τοκοχρεωλυτικές δόσεις, με παρακράτηση από τη μισθοδοσία του υπαλλήλου.
Το επιτόκιο είναι σταθερό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου αποπληρωμής του και καθορίζεται, όπως και οι λοιπές επιβαρύνσεις των χορηγούμενων δανείων από το ΜΤΠΥ, κάθε φορά με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου.
Σημειώνεται ότι από το δικαιούμενο ποσό δανείου παρακρατείται το σύνολο των τυχόν οφειλών του υπαλλήλου προς το ΜΤΠΥ.
Η καθυστέρηση απόδοσης μηνιαίας δόσης βαρύνεται με τόκους υπερημερίας. Με τη μη πληρωμή τριών διαδοχικών μηνιαίων τοκοχρεωλυτικών δόσεων, το ΜΤΠΥ δικαιούται να καταγγείλει τη σύμβαση του δανείου, να κηρύξει άμεσα και άνευ άλλου τινός το δάνειο ληξιπρόθεσμο και απαιτητό και να αξιώσει την εξόφληση ολόκληρου του ανεξόφλητου ποσού κεφαλαίου και πάσης φύσεως τόκων και λοιπών επιβαρύνσεων με το νόμιμο επιτόκιο υπερημερίας.
Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε το ΜΤΠΥ, στις 10 Μαρτίου 2025, κατατέθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων τα ποσά των τελευταίων εγκεκριμένων αιτήσεων δανείων, που είχαν υποβληθεί τον Οκτώβριο του 2024. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε, μετά την έγκριση του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2025 και τον τελευταίο έλεγχο της φορολογικής ενημερότητας των μετόχων, καθώς και τη λήψη των βεβαιώσεων παρακράτησης ποσών από τα δάνεια για την εξόφληση τυχόν οφειλών των μετόχων προς το ελληνικό δημόσιο.
Συνολικά, από τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν το έτος 2024, ικανοποιήθηκαν 3.739 αιτήσεις και το συνολικό ονομαστικό ποσό των δανείων, που χορηγήθηκε, ανέρχεται σε 17.470.006,30 ευρώ. Στις ανωτέρω αιτήσεις δεν περιλαμβάνονται όσες ακύρωσαν οι ίδιοι οι μέτοχοι ή δεν υπέγραψαν εγκαίρως τη δανειακή σύμβαση, καθώς και αιτήσεις για τις οποίες δεν ελήφθη από το ΜΤΠΥ η συναίνεση αρμόδιων εκκαθαριστών μισθοδοσίας για τη χορήγηση δανείων, όπως και οι αιτήσεις των μη φορολογικά ενήμερων για είσπραξη χρημάτων από φορείς του δημοσίου τομέα, πλην κεντρικής διοίκησης, που δεν προέβησαν στην τακτοποίηση των οφειλών τους προς το ελληνικό δημόσιο.

Αναλυτικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον σύνδεσμο της ιστοσελίδας του ΜΤΠΥ: https://www.mtpy.gr/daneia.
Read More »

To ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ ΟΤΑ Θεσπρωτίας για την ΠΟΕ ΟΤΑ | Τα ονόματα

Κυριακή, Απριλίου 06, 2025

To ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ ΟΤΑ Θεσπρωτίας για την ΠΟΕ ΟΤΑ | Τα ονόματα


Η ΔΑΣ, έδωσε, δίνει και θα δίνει μάχη για να μην επικρατήσει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.
Ακόμα κι αυτοί που δε συμφωνούν σε όλα μαζί μας, που διατηρούν ακόμα τις επιφυλάξεις τους, ξέρουν ότι μπορούν να στηριχθούν στον αγωνιστικό μας προσανατολισμό.

ΣΤΙΣ 7-8-10/3/2025 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΟΕ ΟΤΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ Δ.Α.Σ. ΟΤΑ –ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ
.
Α/Α ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΣ

1 ΑΝΔΡΕΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.
2 ΑΝΔΡΕΟΥ ΕΛΠΙΔΑ ΚΟΙΝ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ.
3 ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΛΑΚΗΣ) ΕΠΟΠΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.
4 ΒΕΝΕΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΕΡΓ.ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.
5 ΓΚΑΜΠΡΕΛΑ ΕΡΙΚΕΤΗ (ΚΑΙΤΗ) ΒΡΕΦ/ΚΟΣ Α' ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.
6 ΓΚΟΥΛΙΟΥΜΗ ΑΘΗΝΑ ΟΙΚ.ΒΟΗΘΟΣ ΒΣΣ ΣΟΥΛΙΟΥ.
7 ΖΩΗ ΜΑΡΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ Β΄ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.
8 ΚΑΡΙΠΙΔΟΥ ΟΛΓΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.
9 ΚΑΤΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΡΕΦ/ΚΟΣ Α΄ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.
10 ΚΕΡΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΥΠ ΚΕΠ ΦΙΛΙΑΤΩΝ.
11 ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ ΑΗΔΟΝΗΣ (ΔΟΝΑΤΟΣ) ΟΔΗΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.
12 ΚΟΛΟΚΟΥΡΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ (ΠΕΝΥ) ΔΥΠ ΚΕΠ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.
13 ΚΟΝΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΤΑΚΗΣ) ΕΡΓ.ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.
14 ΚΟΥΜΠΟΥΛΗΣ ΗΛΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ.
15 ΚΥΡΓΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ (ΡΟΥΛΑ) ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΚΗΦΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.
16 ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΤΑΚΗΣ) ΟΔΗΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.
17 ΛΙΟΠΙΑΡΗΣ ΑΗΔΟΝΗΣ ΣΥΝΟΔΟΣ .ΑΠΟΡΡ/ΡΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.
18 ΜΑΛΑΓΚΑΡΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.
19 ΜΑΡΚΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΣΥΝΟΔΟΣ .ΑΠΟΡΡ/ΡΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.
20 ΜΗΤΣΑΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΒΡΕΦ/ΚΟΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΟΥΛΙΟΥ.
21 ΜΙΓΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΡΓ.ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ.
22 ΜΙΓΚΟΣ ΦΩΤΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ.
23 ΜΙΧΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ .ΑΠΟΡΡ/ΡΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.
24 ΜΠΑΚΟΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ.
25 ΜΠΑΡΑΤΣΑΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.
26 ΜΠΟΤΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ ΒΣΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.
27 ΝΑΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΜΗΤΣΟΣ) ΕΠΟΠΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.
28 ΝΙΚΑΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.
29 ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΣΟΛΩΝ) ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.
30 ΝΟΥΣΙΑ ΑΝΝΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.
31 ΝΤΙΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.
32 ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ.
33 ΠΑΣΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ .ΑΠΟΡΡ/ΡΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ.
34 ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ(ΦΕΝΙΑ) ΕΡΓ.ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ.
35 ΡΑΠΤΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΣΟΥΛΙΟΥ.
36 ΣΕΓΓΟΥΝΗ ΣΟΦΙΑ ΣΥΝΟΔΟΣ .ΑΠΟΡΡ/ΡΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.
37 ΣΙΩΖΙΟΥ ΕΛΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.
38 ΣΚΕΥΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ.
39 ΣΟΥΡΛΑ ΕΛΕΝΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ ΚΔΑΠ.
40 ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ) ΚΟΙΝΩΝ.ΦΡΟΝΤ. ΚΗΦΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.
41 ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΙΝ.ΦΡΟΝΤ ΚΗΦΗ ΦΙΛΙΑΤΩΝ.
42 ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΜΑΡΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.
43 ΣΤΕΦΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ .ΑΠΟΡΡ/ΡΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.
44 ΤΑΧΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.
45 ΤΖΑΦΕΙΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΟΙΚΟΓ.ΒΟΗΘΟΣ ΒΣΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.
46 ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΑΛΙΚΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΔΑΠ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.
47 ΤΣΙΜΟΥΡΗΣ ΡΟΔΟΛΙΝΟΣ (ΛΙΝΟΣ) ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.
48 ΤΣΟΔΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΩ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ ΠΑΙΔ.ΠΕΡΔ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.
49 ΤΣΟΛΑΚΗ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΣΥΝΟΔΟΣ .ΑΠΟΡΡ/ΡΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ.
50 ΤΣΟΥΠΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΟΗΘ.ΠΡΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.
51 ΤΣΟΥΤΣΗ ΟΛΓΑ ΒΡΕΦ/ΚΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΓΡ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.
52 ΤΣΩΝΗ ΜΑΡΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΚΑΠΗ ΣΟΥΛΙΟΥ.
53 ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.
54 ΦΥΣΣΑ ΙΛΙΑΝΝΑ ΔΥΠ ΠΕΡΔΙΚΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.

Απέναντι σε αυτή την «κανονικότητα» που θέλουν να σου επιβάλλουν η ενίσχυση του ψηφοδελτίου της ΔΑΣ-ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας αποτελεί ανάγκη για να αντιπαλέψουμε αυτά που έρχονται, γιατί στο ψηφοδέλτιο μας βρίσκεται η πραγματική δύναμή σου, η αισιοδοξία, η μαχητική υπεράσπιση των δικαιωμάτων σου.
Μέσα από την αλλαγή συσχετισμών στην ομοσπονδία , υπάρχει ελπίδα!

Για αντιπροσώπους στην ΠΟΕ-ΟΤΑ
Στήριξε – Δυνάμωσε – Ψήφισε ΔΑΣ-ΟΤΑ
Read More »

Μια αναζωογoνητική εμπειρία στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας

Κυριακή, Απριλίου 06, 2025
Μια αναζωογoνητική εμπειρία στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας
Μια ξεχωριστή διαδρομή στο μονοπάτι του Αγίου Αρσενίου.


Φτάνοντας για πρώτη φορά στην Παραμυθιά, την όμορφη κωμόπολη της Θεσπρωτίας, πριν από σχεδόν 20 χρόνια, θυμάμαι ακόμη την μεγάλη εντύπωση μου είχε κάνει το επιβλητικό βουνό που στέκει ακριβώς πάνω από τον οικισμό. Είναι οι πλαγιές του Γκορίλα που ανήκει στα όρη της Παραμυθιάς και η αλήθεια είναι ότι ο ορεινός αυτός όγκος δημιουργεί αμηχανία καθώς τον παρατηρείς καθότι απότομος.

Η Παραμυθιά, χτισμένη κυριολεκτικά στις πλαγιές του, δημιουργεί μαζί του μία περίεργη αίσθηση στον επισκέπτη. Οι κάτοικοι έχουν ιδιαίτερη σύνδεση με αυτό το βουνό και μιλούν ιδιαίτερα γι’αυτό.
Λέγεται ότι η ύπαρξή του βουνού είναι και η αιτία που η Παραμυθιά ανήκει στις περιοχές της χώρας μας με το υψηλότερο ποσοστό βροχοπτώσεων. Τα 1200 μέτρα του βουνού εγκλωβίζουν τα νέφη που έρχονται από το Ιόνιο, με αποτέλεσμα οι βροχοπτώσεις να είναι σύνηθες φαινόμενο στην περιοχή.


Στη σκήτη του Αγίου Αρσενίου
Σε ένα από τα υψηλότερα σημεία του βουνού, βρίσκεται η σκήτη του Αγίου Αρσενίου της Βέλλιανης, η οποία έχει διαμορφωθεί σε ένα πολύ απλό εκκλησάκι που βρίσκεται μέσα σε μία πελώρια σπηλιά, διαθέτοντας εξαιρετική θέα. Εδώ καταλήγει και η ορειβατική διαδρομή, που όταν βρεθείς στην περιοχή, θα ακούσεις συχνές αναφορές γι’αυτή. Από αυτό το υψηλότερο σημείο, ο περιπατητής θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τη θέα προς τον κάμπο της Παραμυθιάς, με τα διάσπαρτα χωριά του, τη Χρυσαυγή, το Καριώτι, τη Δαφνούλα, το Παγκράτι, το Καρβουνάρι, το Σεβαστό και άλλα. Παράλληλα, όσο ο περιπατητής θα ανηφορίζει, θα έχει όλο και πιο ενδιαφέρουσα θέα, καθώς αν έχει καθαρή ατμόσφαιρα, φαίνεται το Ιόνιο Πέλαγος, η Κέρκυρα και οι Παξοί. Κάθε χρόνο, την πρώτη Κυριακή μετά την 8η Μάϊου, ημέρα που τιμάται ο Άγιος, γίνεται γιορτή με την παρουσία πιστών που κατάφεραν να ανέβουν μέχρι εδώ.


Οι ορειβατικές – περιπατητικές διαδρομές

Πώς θα φτάσει όμως κανείς εδώ; Υπάρχουν δύο μονοπάτια που μπορείς να αξιοποιήσετε, με το ένα να ενέχει και κάποιο ρίσκο. Σε κάθε περίπτωση, ανάλογα την εποχή, θα πρέπει πάντα να απευθύνεστε στους ντόπιους, ή στον δήμο Σουλίου, ώστε να πληροφορηθείτε την κατάστασή του.
Το πρώτο και ευκολότερο από τα δύο, ξεκινά από το Καριώτι ακριβώς μετά από το παρατηρητήριο και περνά από τον χώρο προσγείωσης των αεροπτεριστών. Το μονοπάτι είναι καλά συντηρημένο, σε κάποια σημεία έχουν τοποθετηθεί κορμοί στήριξης, ενώ σε άλλα σημεία έχουν διαμορφωθεί σκαλοπάτια πάνω στα βράχια. Θεωρείται μέτριας δυσκολίας και για να το διασχίσετε πρέπει να έχετε καλή φυσική κατάσταση.


Το δύσκολο μονοπάτι από την Αρχαία Ελέα

Το άλλο μονοπάτι, αυτό που ξεκινά από τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ελέας, χαρακτηρίζεται ως αρκετά δύσκολο και σε κάποια σημεία απαιτεί σκαρφάλωμα πάνω στα βράχια. Το μονοπάτι ξεκινά 600 μακριά μέτρα από τον αρχαιολογικό χώρο της Ελέας, ακολουθώντας χωματόδρομο αμέσως μετά το πάρκινγκ που βρίσκεται εκεί. Στην αρχή, τα πράγματα είναι εύκολα, ωστόσο συνεχίζοντας, δυσκολεύει, ενώ θέλει μεγάλη προσοχή καθώς υπάρχουν σημεία που το έδαφος δεν είναι σταθερό.
Φτάνοντας στην κορυφή, ακόμη και αν αυτό έχει γίνει με δυσκολία, θα σας ανταμείψει τόσο η θέα, όσο και η μοναδικότητα του σημείου. Εδώ, μάλιστα, βρίσκεται και μία πηγή στην οποία θα δροσιστείτε μετά την πεζοπορία.
Read More »

Υπουργείο Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 11 Απριλίου

Κυριακή, Απριλίου 06, 2025

Υπουργείο Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 11 Απριλίου


Συνολικά 149.400.000 ευρώ θα καταβληθούν σε 340.655 δικαιούχους από τις 7 έως τις 11 Απριλίου

Συνολικά 149.400.000 ευρώ θα καταβληθούν σε 340.655 δικαιούχους από τις 7 έως τις 11 Απριλίου 2025 στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε ανακοίνωσή του, από τις 7 έως τις 11 Απριλίου, από τον e-ΕΦΚΑ θα καταβληθούν 16.000.000 ευρώ σε 650 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

Από τη ΔΥΠΑ θα καταβληθούν:
– 120.000.000 ευρώ σε 300.000 δικαιούχους για επιδόματα ανεργίας και λοιπά επιδόματα και προκαταβολές,
– 11.000.000 ευρώ σε 21.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας,
– 2.000.000 ευρώ σε 19.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης και
– 400.000 ευρώ σε 5 δικαιούχους του προγράμματος «Σπίτι μου».
Read More »

Σελίδες

Advertise & Backlinks on thespro.gr

Publish guest posts or dofollow backlinks on a trusted Greek news website (DA 35 / DR 33, 38K+ monthly visits).

Fast publication, real traffic, transparent metrics.

Contact: info@thespro.gr

📈 Looking for Greek guest post sites or backlinks for SEO? — thespro.gr is open for sponsored content, guest posts & link insertions.
Learn more →

© 2025 thespro.gr — Media & SEO Collaborations | Domain Authority 35 · Domain Rating 33

Από το Blogger.