Ηγουμενίτσα: Προσαγωγή του ιερέα του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα

Ηγουμενίτσα: Προσαγωγή του ιερέα του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα


Την παρέμβαση της αστυνομίας στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα στην Ηγουμενίτσα, προκάλεσε καταγγελία το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ιερέας, μετά τη θεία λειτουργία, άνοιξε τις πόρτες του ναού και πιστοί προσήλθαν στο εσωτερικό του για να προσευχηθούν.

Στο σημείο έφτασε η αστυνομία, η οποία έδιωξε τους όσους πιστούς υπήρχαν στην εκκλησία και προσήγαγε τον ιερέα, στον οποίο γίνανε απλές συστάσεις.

Ο ιερέας ισχυρίστηκε πως δεν έκανε κάτι παράνομο, αφού σύμφωνα με την ΚΥΑ "οι Ιεροί Ναοί θα είναι ανοιχτοί για ατομική προσευχή Μ. Παρασκευή ώρες 13.00 έως 17.00 Μ. Σάββατο ώρες 11.00 έως 13.00. Η ακολουθία του Επιταφίου και η Ανάσταση θα γίνουν από τον Ιερέα με την παρουσία του Ψάλτη και ενός νεωκόρου. Η παρουσία πιστών κατά την ακολουθία του Επιταφίου και της Ανάστασης, που θα γίνουν εντός του Ιερού Ναού, δεν επιτρέπεται. Οι καμπάνες επιτρέπεται να ηχήσουν πένθιμα την Μ. Παρασκευή και χαρμόσυνα στην Ανάσταση".

Αξίζει να σημειώσουμε πως στο εσωτερικό του ναού προσέρχονταν ένας ένας οι πιστοί, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.
Ηγουμενίτσα: Προσαγωγή του ιερέα του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα Ηγουμενίτσα: Προσαγωγή του ιερέα του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 17, 2020 Rating: 5

2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια στον ευσυνείδητο πολίτη που έπραξε να δέοντα! όλοι μας θέλαμε να πάμε στην εκκλησία αλλά δεν πήγαμε σεβαστήκαμε την κρισιμότητα της κατάστασης την δημόσια υγεία και τον κόπο μας που είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια 1,5 μήνα δεν τους κάνει ποίο πιστούς αυτούς από εμάς ποίο ανεγκεφαλους ναι ποιο πιστούς όχι! Ντροπή στον παπά που δεν έχει το σθένος του σεβασμού και τους έγραψε όλους και όλα προκειμένου να κάνει το δικό του! ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΑΝ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΕ ΑΥΤΟ?Ο ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΠΟΛΙΤΗς? ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σελίδες

Από το Blogger.