Ηγουμενίτσα: Παρουσία των Δημάρχων συνεδρίασε πριν λίγο η Κυβερνητική Επιτροπή για τη χερσαία ζώνη

Ηγουμενίτσα: Παρουσία των Δημάρχων συνεδρίασε πριν λίγο η Κυβερνητική Επιτροπή για τη χερσαία ζώνη



Παρουσία των δημάρχων Ηγουμενίτσας, Ιωάννη Λώλου, και Φιλιατών, Σπυρίδωνα Παππά, συνεδρίασε την Τρίτη το μεσημέρι η Κυβερνητική Επιτροπή Παρακολούθησης Αξιοποίησης Λιμένων, στην οποία οι δύο Δήμαρχοι εισηγήθηκαν τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, ώστε να εξαιρεθεί από την διαχείριση της ΟΛΗΓ Α.Ε. το σύνολο των τμημάτων της χερσαίας ζώνης του Λιμένα Ηγουμενίτσας, τα οποία χρησιμοποιούνται από τους κατοίκους και επισκέπτες και δεν απαιτούνται για λιμενικές δραστηριότητες.
Κατά τη συνεδρίαση, όπως μετέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, υπήρξε συμφωνία όλων των μερών επί της βάσης των διεκδικήσεων των Δήμων, πλην του εκπροσώπου του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο διατηρεί επιφυλάξεις για την παραχώρηση στο Δήμο Ηγουμενίτσας, του χώρου του PARKING στο παλιό Λιμάνι της πόλης, για τον οποίο προβάλλονται διάφορες αντιρρήσεις.
Η κυβερνητική επιτροπή, θα διατυπώσει την οριστική της εισήγηση τις επόμενες ημέρες προς το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο θα κληθεί να αποφασίσει την εξαίρεση από το διαγωνισμό παραχώρησης του πλειοψηφικού πακέτου της μετοχής της ΟΛΗΓ ΑΕ και τον αποχαρακτηρισμό των διεκδικούμενων από τους Δήμους εκτάσεων.
Την ίδια στιγμή, όπως ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας ο Δήμαρχος κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας, υπάρχει δέσμευση από τη Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών, ότι ήδη προετοιμάζεται σχετικό νομοσχέδιο, ώστε μόλις αποχαρακτηριστούν τα τμήματα αυτά της χερσαίας ζώνης, με νομοθετική πράξη να περάσουν στη δικαιοδοσία των οικείων ΟΤΑ.
Βέβαια ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να σημειώσει, ότι μετά από σειρά ετών υποσχέσεων για την επίλυση του ζητήματος “κρατάει μικρό καλάθι”, και “δεν υποστέλλει τη σημαία των κινητοποιήσεων” μέχρι τα λόγια να γίνουν πράξη.
Ηγουμενίτσα: Παρουσία των Δημάρχων συνεδρίασε πριν λίγο η Κυβερνητική Επιτροπή για τη χερσαία ζώνη Ηγουμενίτσα: Παρουσία των Δημάρχων συνεδρίασε πριν λίγο η Κυβερνητική Επιτροπή για τη χερσαία ζώνη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 13, 2021 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. Δημήτριος ΚοτσώνηςΚυριακή, Ιουλίου 18, 2021

    Την ένσταση του ο Δήμος Ηγουμενίτσας πρέπει να συνοδεύσει άμεσα με ένα προσχέδιο με το οποίο θα φαίνεται η χρησιμοποίηση της ΖΩΝΗΣ ΛΙΜΈΝΟΣ, και η απόδοση της στους Δημότες. Η Ηγουμενίτσα αποτελεί μοναδικο παράδειγμα παραλιακής πόλης της οποίας έχει αποκλεισθεί η πρόσβαση στη Θάλασσα.
    Όλα τα κτίρια που βρίσκονται εντός της ζώνης Λιμένα πρέπει να κατεδαφιστούν ! Να δημιουργηθεί πεζόδρομος και ο υπόλοιπος χώρος να αποδοθεί σε πράσινο και τα τραπεζοκαθίσματα που σήμερα βρίσκονται επί της οδού ....., να μεταφερθούν στο μέτωπο της θάλασσας, όπως περίπου έχουν διαμορφωθεί στην περιοχή " Πλατανιά". Οπωσδήποτε με καλύτερη ποιότητα !!!!!

    Πρέπει να καταργηθεί και το λιμενικό καταφύγιο να επιχωθεί, ώστε μαζι με σχετική επέκταση της μήτρας έμπροσθεν από τη Διοίκηση Χωροφύλακης να δημιουργηθεί ένας ενιαίος χώρος,μέχρι και λίγο πιο πέρα από το κτίριο της Αγροτικής Τράπεζας.
    Τα χρήματα ή το έργο, να τα αξιώσει ο Δήμος απ' τον επενδυτή του Λιμένος !

    Φυσικά ο Δήμος προ πολλού έπρεπε να έχει δημιουργησει χωρους αυτοκινήτων, στις δύο εισόδους της πόλεως αλλά και αλλού τους έχει συνδυάσει με αστική συγκοινωνία, τη συγκρότηση και λειτουργία της οποίας να αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία η στο ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σελίδες

Από το Blogger.