Διασχίζοντας τον μυθικό ποταμό Αχέροντα - Τοπία που ξεπερνούν τη φαντασία!

Διασχίζοντας τον μυθικό ποταμό Αχέροντα - Τοπία που ξεπερνούν τη φαντασία! 



Στα βουνά του Σουλίου, σε υψόμετρο 1.600 μέτρων, 2 μόλις χλμ. από το χωριό Γλυκή συναντάμε τις πηγές του Αχέροντα.

Δημιουργώντας στο πέρασμά του τοπία απέραντης γαλήνης και μοναδικού φυσικού κάλλους, ο μυθικός ποταμός συνεχίζει απτόητος το αέναο ταξίδι του προς τη θάλασσα εκβάλλοντας στο Ιόνιο Πέλαγος, στην περιοχή της Αμμουδιάς.

Με αφετηρία τη Γλυκή, εκεί που τους κανόνες του "πάνω κόσμου" ορίζει η φύση και η ξεγνοιασιά, τα ζωηρά, κρυστάλλινα νερά του - πολύ ορμητικά τον χειμώνα, απόλυτα προσβάσιμα το καλοκαίρι - διασχίζουν φαράγγια, σχηματίζουν νερόλακκους και μικρές λίμνες. φιλοξενούν ένα πολυσύνθετο οικοσύστημα προστατευμένο, μάλιστα, από το Δίκτυο Natura 2000.

Αιωνόβια πλατάνια τον σκιάζουν. Θεόρατοι κατακόρυφοι βράχοι στέκονται φρουροί στο διάβα του. Χιλιάδες πουλιά δοξάζουν την ομορφιά του ξορκίζοντας έτσι την «μυθική θλίψη» στο όνομα της χαράς της ζωής!




Δραστηριότητες

Στον Αχέροντα λαμβάνουν χώρα διάφορες δραστηριότητες όπως το κανό, το καγιάκ, το ράφτινγκ, ακόμη και η ιππασία, ενώ υπάρχει η δυνατότητα διάσχισης του ποταμού μέχρι τις εκβολές του στην Αμμουδιά, με κατάλληλο σημείο κατάβασης τα Στενά. Επίσης με κατάλληλο εξοπλισμό πραγματοποιείται και διάσχιση του φαραγγιού. Στην περιοχή «Λάκκα Σούλι», είναι δυνατή η πεζοπορία χωρίς τεχνικές δυσκολίες.


Πώς θα πάτε:

Η περιοχή βρίσκεται στη μέση περίπου της διαδρομής, από Πρέβεζα προς Ηγουμενίτσα. Από τη βόρεια Ελλάδα, η πρόσβαση γίνεται μέσω της Εγνατίας, ενώ από τη νότια Ελλάδα, μέσω Ρίου - Αντιρρίου και Ιονίας Οδού.






Διασχίζοντας τον μυθικό ποταμό Αχέροντα - Τοπία που ξεπερνούν τη φαντασία! Διασχίζοντας τον μυθικό ποταμό Αχέροντα - Τοπία που ξεπερνούν τη φαντασία! Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 31, 2020 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.