Οι βουλευτικές πιέσεις άφησαν την Ηγουμενίτσα εκτός ακαδημαϊκού χάρτη

Οι βουλευτικές πιέσεις άφησαν την Ηγουμενίτσα εκτός ακαδημαϊκού χάρτη


Μία ολοκληρωμένη πρόταση που θα έβαζε την Ηγουμενίτσα για τα καλά στον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων οι φορείς της Θεσπρωτίας επιμένοντας στην ίδρυση ενός τμήματος στην οποία δεν συναινούσε το ίδιο το Πανεπιστήμιο και φυσικά ουδεμία σχέση είχε με την τοπική οικονομία. Όλα όσα συνέβησαν στο παρασκήνιο κατά την διαβούλευση για τη συγχώνευση του ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έρχονται πλέον στο προσκήνιο. Και όπως φαίνεται, μπορεί ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας να έριξε το ανάθεμα στα Γιάννινα και την πανεπιστημιακή κοινότητα, οι υπεύθυνοι όμως των εξελίξεων βρίσκονται στη Θεσπρωτία.

Στη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης και όλοι οι αντιπρυτάνεις ο πιο αποκαλυπτικός ήταν ο Σπύρος Γεωργάτος.

Όσα είπε είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα ανάψουν νέες φωτιές και θα αναζωπυρώσουν το μέτωπο μεταξύ Θεσπρωτών, κυρίως των δύο βουλευτών.

Ο Σπύρος Γεωργάτος που μετείχε και στην Επιτροπή που εργάστηκε για την συγχώνευση ΤΕΙ και Πανεπιστημίου ανέφερε ότι η ίδρυση του συγκεκριμένου τμήματος στην Ηγουμενίτσα δεν υπήρξε στις προτάσεις της.

Πρόταση της Επιτροπής ήταν να λειτουργήσει ένα διετές πρόγραμμα ιχθυοκαλλιέργειας για το οποίο είχε γίνει όλη η προεργασία, να λειτουργήσει Εργαστήριο του Ινστιτούτου Περιβάλλοντος που θα αξιοποιούσε την ιδιαίτερη θέση της Ηγουμενίτσας και θα συνεισέφερε στην εξωστρέφεια και παράλληλα να λειτουργήσουν θερινά σχολεία.

Η πρόταση αυτή κατέληξε στα αζήτητα. «Ασκήθηκαν πιέσεις από τους τότε κυβερνητικούς βουλευτές για την ίδρυση τμήματος διερμηνείας» τόνισε ο κ. Γεωργάτος για να συμπληρώσει ότι τελικά η πρόταση για ένα προβληματικό τμήμα με πολύ μεγάλο κόστος υιοθετήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας. Ο κ. Γεωργάτος διευκρίνισε ακόμη ότι οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις του ΤΕΙ θα αξιοποιηθούν από το Πανεπιστήμιο.

Ο αντιπρύτανης Σταύρος Νικολόπουλος από την πλευρά του υπογράμμισε ότι σημαντικό πρόβλημα αποτελούσε η στελέχωση του τμήματος με μέλη ΔΕΠ κύρους που θα μπορούσαν να το υποστηρίξουν. Το δεύτερο είναι η υφιστάμενη κατάσταση. Φοιτητές τμήματος διοίκησης επιχειρήσεων θα βρισκόταν με πτυχίο διερμηνείας γεγονός που θα δημιουργούσε προβλήματα στην πιστοποίηση του προγράμματος σπουδών.

«Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου ποτέ δεν ενέκρινε την λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος» τόνισε κατηγορηματικά ο Πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης επαναλαμβάνοντας ότι ένα τμήμα διερμηνείας δεν περιλαμβανόταν στον στρατηγικό σχεδιασμό του Πανεπιστημίου.

Ο κ. Αλμπάνης έκανε γνωστό ότι εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί τεκμηριωμένη πρόταση στο Υπουργείο Παιδείας και μετά από συνεννόηση που υπήρξε με την Υπουργό ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους σε συναφές αντικείμενο υπό την σκέπη της Σχολής Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Οι βουλευτικές πιέσεις άφησαν την Ηγουμενίτσα εκτός ακαδημαϊκού χάρτη Οι βουλευτικές πιέσεις άφησαν την Ηγουμενίτσα εκτός ακαδημαϊκού χάρτη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 02, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.