Δήμος Ηγουμενίτσας: Βαφτίζει δρόμο, πεζόδρομο στα Σύβοτα



Τροποποιήσεις του "Νέου Κανονισμού Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων Δήμου Ηγουμενίτσας" αποφάσισε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου και η τελική απόφαση θα παρθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης.

Στην τροποποίηση του κανονισμού στα Σύβοτα, αντιδρούν κάτοικοι και καταστηματάρχες της περιοχής και συγκεκριμένα στο παρακάτω άρθρο του:
«Μετά το κατάστημα Υ.Ε. με την επωνυμία «STEAK HOUSE» (ιδιοκτησίας ΑΦΩΝ ΑΡΒΑΝΙΤΗ) και μόνον για τους μήνες από Μάιο έως 15 Οκτωβρίου και από ώρες 17:00μ.μ. έως 03:00π.μ., ο δρόμος πεζοδρομείται και επιτρέπεται στα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων πλάτους ενός μέτρου και πενήντα εκατοστών (1,50μ.) επί του πεζοδρομίου».
 
Στην συζήτηση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας, βρέθηκαν κάτοικοι οι οποίοι επέδειξαν ΦΕΚ (563Δ-21-5-93), σύμφωνα με το οποίο το συγκεκριμένο σημείο είναι χαρακτηρισμένο ως πεζόδρομος και όχι δρόμος όπως τον βαφτίζει ο Δήμος Ηγουμενίτσας.
 
Όταν ρωτήθηκε ο Αντιδήμαρχος Συβότων κ. Μήτσης, εάν ήρθε σε επαφή με όλες τις επιχειρήσεις που είναι στον συγκεκριμένο δρόμο για αυτές τις αλλαγές και αποφάσεις, απάντησε πως δέχθηκε προφορική αίτηση από κάποιον επιχειρηματία στα Σύβοτα, χωρίς να κατονομάσει ενώ ανέφερε πως δεν είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει κανέναν διότι οι αποφάσεις δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Δήμου.
 
Οι καταστηματάρχες της περιοχής ζητάνε να εφαρμοστεί ο κανονισμός της απόφασης του ΦΕΚ που εξυπηρετεί την πλειοψηφία όλων καταστημάτων και κυρίως των πεζών για την ασφάλεια τους. 
 
Η συνέχεια θα δοθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου τη Τετάρτη το απόγευμα.
Δήμος Ηγουμενίτσας: Βαφτίζει δρόμο, πεζόδρομο στα Σύβοτα Δήμος Ηγουμενίτσας: Βαφτίζει δρόμο, πεζόδρομο στα Σύβοτα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 18, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.