ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ




Στις πρόσφατες εκλογικές διαδικασίες της Ν.Δ. στον Νομό μας για την ανάδειξη νέων οργάνων και Συνέδρων για το 10ο Συνέδριο της Ν.Δ. συνέβη και το εξής: ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ και εκ νέου Υποψήφιος για το αξίωμα αυτό κ. Άλκης Λάμπρου, υπέβαλε στην Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή (ΝΕΦΕ) ένσταση κατά της υποψηφιότητας του κ. Αθ. Πορφύρη.

Στην ένστασή του ο κ. Λάμπρου ισχυρίσθηκε ότι δεν δύναται ο κ. Πορφύρης να είναι υποψήφιος διότι οι σχετικές διατάξεις απαιτούν να έχει θητεία μέλους ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ έξι (6) μηνών, όποιος επιθυμεί να διεκδικήσει οποιοδήποτε αξίωμα στην Ν.Δ. και ο κ. Πορφύρης δεν είχε αυτήν την βασική προϋπόθεση.

Η ΝΕΦΕ αποτελούμενη από τους 1) κ. Σακαρέλη 2) κ. Κιτσάτη 3) κα. Σούρλα εξέτασε την ένσταση του κ. Λάμπρου και με ψήφους 2-1 απέρριψαν την ένσταση (μειοψήφησε ο κ. Σακαρέλης).

Μετά την απόρριψη της ένστασής του ο κ. Λάμπρου κατέφυγε στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Ν.Δ. η οποία αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΟΣ τα εξής:

1. Δέχεται την ένσταση του κ. Λάμπρου.

2. Εξαφανίζει την απόφαση της ΝΕΦΕ.

3. Αποκλείει τον κ. Πορφύρη από την εκλογική διαδικασία.

4. Ανακηρύσσει – ελλείψει άλλου υποψήφιου – τον κ. Λάμπρου ως Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας.

Το «ράπισμα» ήταν ηχηρό για τον κ. Κιτσάτη και την κα Σούρλα που είχαν να εξετάσουν ένα πολύ απλό στοιχείο και να αποφασίσουν. Δηλαδή είχαν να ερευνήσουν (εύκολη διαδικασία) αν ο κ. Πορφύρης ήταν μέλος της Ν.Δ. προ έξι (6) μηνών ή όχι. Αν υπήρχε αυτή η προϋπόθεση θα απέρριπταν την ένσταση του κ. Λάμπρου, αν δεν υπήρχε αυτή θα δεχόταν την ένσταση. Απλούστατο ζήτημα. Απλούστατη απόφαση.

Από την «έρευνα» της ύπαρξης ή μη αυτής της προϋπόθεσης εξαρτιόταν η όποια απόφαση της ΝΕΦΕ.

Τι συνέβη όμως; Ο κ. Κιτσάτης και η κα Σούρλα απέρριψαν την ένσταση του κ. Λάμπρου και προκάλεσαν την νέα ένταση του στην ΚΕΦΕ, που έδωσε την λύση.

Να ισχυρισθούμε ότι ο κ. Κιτσάτης και η κα Σούρλα δεν λειτούργησαν ως μέλη της Νομαρχιακής Εφορευτικής Επιτροπής, αλλά ως «υπογράψαντες» την πρόταση υποψηφιότητας του κ. Πορφύρη; 
Ας το κρίνουν αυτό οι αναγνώστες μας.

Εμείς γράφουμε τα παραπάνω με απόλυτη ειλικρίνεια και σεβασμό στην αλήθεια.
Εμείς το είχαμε προβληματιστεί έγκαιρα, από τις 13 Απριλίου, όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω link
ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 22, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.