Φωτιά σε παράνομη χωματερή (;) το βράδυ στο Φιλιάτι (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Φωτιά σε παράνομη χωματερή (;) το βράδυ στο Φιλιάτι (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)


Φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής, σε δασική έκταση στην περιοχή των σφαγείων στο Φιλιάτι.

Σύμφωνα με καταγγελία πολίτη, που συνοδεύεται και από οπτικό υλικό, "το τελευταίο καιρό άγνωστοι έχουν μετατρέψει μια δασική έκταση που βρίσκεται πίσω από τα σφαγεία σε παράνομη χωματερή. Κάθε μεσημέρι μετά τις 2, βλέπεις αυτοκίνητα να κάνουν αυτή τη διαδρομή κ την επομένη να βάζουν φωτιές για να καλύψουν ότι έχουν κάνει. Με αποκορύφωμα σήμερα (Παρασκευή) το βράδυ,  που εδώ και δύο ώρες καίει μεγάλη φωτιά. Ειδοποιήθηκε και η πυροσβεστική καθώς και η αστυνομία, ενώ στο σημείο βρισκόταν και αντιδήμαρχος του Δήμου Φιλιατών."



Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, μας επιβεβαίωσε πως μετέβησαν άντρες της στο σημείο για κατάσβεση πυρκαγιάς, την οποία κατάφεραν να σβήσουν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.



Σήμερα, Σάββατο, επισκεφτήκαμε την περιοχή και όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, το σημείο ακόμα κάπνιζε, ενώ ο χώρος είναι γεμάτος ξερά κλαδιά, αλλά και βαριά αντικείμενα, όπως στρώματα, ντουλάπια κτλ.



Δεν μπορούμε και δεν πιστεύουμε πως ο Δήμος Φιλιατών συμμετέχει σε αυτή την πρακτική ή κάνει τα στραβά μάτια, όπως αφήνει να υπονοηθεί ο καταγγέλλων.

Μπορεί όμως να μας ενημερώσει ο αντιδήμαρχος κ. Τσότσης, που είναι επιφορτισμένος με την καθαριότητα και το περιβάλλον του Δήμου Φιλιατών, εάν γνωρίζει την ύπαρξη του συγκεκριμένου χώρου και πολύ περισσότερο εάν χρησιμοποιείται από τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου ως προσωρινός σταθμός συγκέντρωσης βαριών αντικειμένων και κλαδιών;


Στο σημείο υπάρχει ενημερωτική πινακίδα του Δήμου Φιλιατών που απαγορεύει τη ρίψη  σκουπιδιών και μπαζών, αλλά όχι και η προβλεπόμενη περίφραξη, καθώς και στο παρελθόν είχε χρησιμοποιηθεί ως προσωρινός χώρος εναπόθεσης κλαδιών και βαριών αντικειμένων και υποτίθεται πως βρισκόταν σε φάση αποκατάστασης..
Φωτιά σε παράνομη χωματερή (;) το βράδυ στο Φιλιάτι (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Φωτιά σε παράνομη χωματερή (;) το βράδυ στο Φιλιάτι (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 25, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.