Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί που εμπλέκονται σε υποθέσεις πλαστογραφίας και απάτης

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί που εμπλέκονται σε υποθέσεις πλαστογραφίας και απάτης


Αποκόμιζαν οικονομικό όφελος εξαργυρώνοντας πλαστά κουπόνια ανταποδοτικής ανακύκλωσης

Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων δύο αλλοδαποί, ηλικίας 30 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία και απάτη.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών σχετικά με δραστηριοποίηση ατόμων στη χρήση πλαστών κουπονιών ανταποδοτικής ανακύκλωσης και εξαργύρωσής τους σε καταστήματα σούπερ-μάρκετ, εντοπίστηκε σε περιοχή των Ιωαννίνων ο 17χρονος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν (5) πλαστά κουπόνια συνολικά αξίας περίπου 50 ευρώ και (22) κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας κινητής τηλεφωνίας.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο 17χρονος λάμβανε τα πλαστά κουπόνια από τον 30χρονο, ώστε να προβαίνει στην εξαργύρωσή τους σε κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας σε σούπερ – μάρκετ. Στη συνέχεια, παρέδιδε τις κάρτες ομιλίας στον 30χρονο με σκοπό εκείνος να τις μεταπωλήσει, κρατώντας ο ίδιος ως αμοιβή μικρό μέρος από τα πλαστά κουπόνια.

Ύστερα από αναζητήσεις, εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα και ο 30χρονος, στην κατοχή του οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (14) πλαστά κουπόνια συνολικής αξίας -140- ευρώ περίπου καθώς και (6) κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας.

Ο 30χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση ενεργήθηκε από το Τμήμα Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.



Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί που εμπλέκονται σε υποθέσεις πλαστογραφίας και απάτης Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί που εμπλέκονται σε υποθέσεις πλαστογραφίας και απάτης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 13, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.