«Ηγουμενίτσα», «Πειραιάς» και «Ολυμπιακό Στάδιο» έψαχναν στη Google οι Κροάτες

«Ηγουμενίτσα», «Πειραιάς» και «Ολυμπιακό Στάδιο» έψαχναν στη Google οι Κροάτες


Συνεχώς νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη δράση του τάγματος εφόδου των Κροατών που ταξίδεψε ανενόχλητο από το Ζάγκρεμπ στην Αθήνα, έχοντας οργανώσει και σχεδιάσει την καταδρομική επίθεση που θα εξαπέλυαν στη Νέα Φιλαδέλφεια μαζί με Έλληνες συνεργούς τους.

Μετά την καταδρομική επίθεση έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ που οδήγησε στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή και τις συλλήψεις που έγιναν, στο «μικροσκόπιο» μπήκαν τα κινητά τηλέφωνα των 105 προφυλακισμένων κατηγορούμενων.

Με βάση τις πρώτες πληροφορίες από την επεξεργασία των δεδομένων από κάποιες συσκευές (στις οποίες περιλαμβάνονται φωτογραφίες και το ιστορικό αναζήτησης στην εφαρμογή GPS Google maps», φαίνεται πως το τάγμα εφόδου δεν είχε προετοιμάσει σχέδιο διαφυγής.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε το Star, οι αναζητήσεις στα κινητά τηλέφωνα των Κροατών είναι πολλές, τόσο πριν, όσο και μετά την δολοφονική επίθεση -κυρίως τότε- και πως οι λέξεις που πατούσαν περισσότερο στη μηχανή αναζήτησης της Google, ήταν «Ηγουμενίτσα», «Πειραιάς» και «Ολυμπιακό Στάδιο».

Οι ελληνικές αρχές ερευνούν τις διαδρομές που έκαναν οι νεοναζιστές χούλιγκαν, καθώς θυμίζουμε ότι κάποιοι από τους συλληφθέντες, εντοπίστηκαν στην Ηγουμενίτσα να προσπαθούν να διαφύγουν.

Την ίδια στιγμή, εξετάζονται και αναλύονται όλα τα πλάνα από το βιντεοληπτικό υλικό που έχει συγκεντρωθεί και από κινητά και από τις κάμερες ασφαλείας, σε μια προσπάθεια να ταυτοποιηθεί και να αναγνωριστεί ο δολοφόνος του 29χρονου Μιχάλη, ο άνθρωπος που του κατάφερε τη μοιραία μαχαιριά στο δεξί μπράτσο.

Ωστόσο, όπως ανέφερε το Mega, αυτό είναι και πολύπλοκο και δύσκολο να γίνει, καθώς το οπτικοακουστικό υλικό που έχει ληφθεί δεν δείχνει καθαρά τα πρόσωπα, μιας και είναι αρκετά σκοτεινά.

Σε μια άλλη αποκάλυψη (του CNN), της ανάλυσης του υλικού, το οποίο ξεκινά στις 23:08:07 και περιγράφεται λεπτομερώς μέχρι και η στιγμή που διαπιστώνεται ο θάνατος του 29χρονου, υπάρχει αναλυτική περιγραφή στη δικογραφία από τους αστυνομικούς, των όσων συνέβησαν.

Επίσης, βάσει αυτών, προκύπτει ότι στις 23:08:01 το τάγμα εφόδου καταδίωξε οπαδούς της ΑΕΚ μεταξύ των οποίων και ο Μιχάλης Κατσουρής και τότε δέχθηκε το δολοφονικό χτύπημα στο μπράτσο, αλλά δεν προκύπτει κάποια καταγραφή σε πλάνο του αρχικού σημείου, όπου και χτυπήθηκε ο 29χρονος.
«Ηγουμενίτσα», «Πειραιάς» και «Ολυμπιακό Στάδιο» έψαχναν στη Google οι Κροάτες «Ηγουμενίτσα», «Πειραιάς» και «Ολυμπιακό Στάδιο» έψαχναν στη Google οι Κροάτες Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 18, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.