Έως 12% η αύξηση των διοδίων στους οδικούς άξονες

Έως 12% η αύξηση των διοδίων στους οδικούς άξονες


Δεδομένες θεωρούνται οι αυξήσεις στα διόδια από τις αρχές Σεπτεμβρίου κάτι που κληθούν να πληρώσουν οι οδηγοί.

Η αύξηση θα κυμαίνεται από 10 μέχρι και 12%. Ο λόγος βρίσκεται φυσικά στις συμβάσεις που υπογράφηκαν και που ρητά και κατηγορηματικά αναφέρουν ότι υπάρχει συγκεκριμένος τύπος που βασίζεται στον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή και μέσω του οποίου καθορίζονται οι ετήσιες τιμές των διοδίων!

Η όλη διαδικασία εκκινεί τον Οκτώβριο και οι τιμές καθορίζονται τον Δεκέμβριο εκάστου έτους. Τον περασμένο Δεκέμβριο και για λόγους προεκλογικούς η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών ήρθε σε συμφωνία με τους παραχωρησιούχους να παγώσουν τις αυξήσεις για ένα εξάμηνο.

Η αντίδραση της σημερινής ηγεσίας του Υπουργείου είναι μόνο για τις εντυπώσεις αφού η αλήθεια είναι ότι υφίσταται συμβατική υποχρέωση για αυξήσεις με βάση τον πληθωρισμό και με συγκεκριμένο μαθηματικό τύπο.

Από την πλευρά τους οι παραχωρησιούχοι προβάλλουν από τη μία τις συμβατικές υποχρεώσεις του δημοσίου και από την άλλη το αυξημένο κόστος λειτουργίας και συντήρησης των αυτοκινητοδρόμων (μόνο η ενέργεια που χρησιμοποιούν προκαλεί αύξηση κόστους κατά 115%, υποστηρίζουν).

Επίσης οι παραχωρησιούχοι θέτουν και ζήτημα κατάπτωσης των δανειακών συμβάσεων που έχουν υπογράψει με ελληνικές και ξένες τράπεζες.

Απέναντι σε όλα αυτά το Υπουργείο εξετάζει ως εναλλακτικό σενάριο την επιδότηση των εταιρειών…
Έως 12% η αύξηση των διοδίων στους οδικούς άξονες Έως 12% η αύξηση των διοδίων στους οδικούς άξονες Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 18, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.