Αιτήσεις στο ΙΕΚ Ηγουμενίτσας – Οι ειδικότητες Εως τις 06 Σεπτεμβρίου

Αιτήσεις στο ΙΕΚ Ηγουμενίτσας – Οι ειδικότητες
Εως τις 06 Σεπτεμβρίου


Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α, η οποία ολοκληρώνεται την Τετάρτη 06 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 15:00 και αφορά στο Α’ εξάμηνο κατάρτισης χειμερινού εξαμήνου 2023.

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης επιλογής έχουν οι απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, χωρίς ηλικιακό όριο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για την διαδικασία και να υποβάλουν την ηλεκτρονική τους αίτηση στον παρακάτω σύνδεσμο: https://diek.it.minedu.gov.gr

Οι ειδικότητες Α΄ Εξαμήνου του ΔΙΕΚ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ που πρόκειται να λειτουργήσουν για το έτος κατάρτισης 2023-2024 είναι οι εξής:

1. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF)
2. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ
3. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ
4. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΛΟΓΙΑΣ – ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ ΝΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΟΝΥΧΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
5. ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ – ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ
6. ΦΥΛΑΚΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
7. ΒΟΗΘΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ
8. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ & ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ
9. ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ
10. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ (LOGISTICS)

Τα 125 Δημόσια Ι.Ε.Κ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. προσφέρουν ποιοτική δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση με αμειβόμενη πρακτική άσκηση και δυνατότητα στεγαστικού επιδόματος σε 96 σύγχρονες ειδικότητες, οι οποίες ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς εργασίας και παρέχουν μεγάλες προοπτικές απασχόλησης. Η φοίτηση διαρκεί πέντε (5) εξάμηνα, συμπεριλαμβανομένης σε αυτά της περιόδου αμειβόμενης πρακτικής άσκησης. Στους αποφοίτους χορηγείται Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, επιπέδου 5, μετά από εξετάσεις πιστοποίησης και στη συνέχεια τους παρέχεται η δυνατότητα να κατατάσσονται σε τμήματα Α.Ε.Ι. συναφούς ειδικότητας με αυτήν του ανωτέρω διπλώματος κατόπιν κατατακτηρίων εξετάσεων, που διενεργούνται υπό την αιγίδα των Α.Ε.Ι.

Οι πτυχιούχοι ΕΠΑ.Λ, Τ.Ε.Ε. Β’ ΚΥΚΛΟΥ και Τ.Ε.Λ. μπορούν να εγγραφούν στο Γ΄ εξάμηνο φοίτησης των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. σε συναφείς ειδικότητες με τον επαγγελματικό τομέα από τον οποίο αποφοίτησαν. Σε αυτή την περίπτωση η διαδικασία εγγραφής δεν γίνεται ηλεκτρονικά, αλλά με υποβολή αίτησης των ενδιαφερομένων στα Ι.Ε.Κ. ενδιαφέροντός τους, στα οποία λειτουργεί Γ΄ εξάμηνο στις εν λόγω ειδικότητες, από 1 έως 15 Σεπτεμβρίου 2023.

Εάν οι απόφοιτοι ΕΠΑ.Λ. δεν επιθυμούν εγγραφή απευθείας στο Γ’ εξάμηνο συναφούς ειδικότητας, συνεχίζουν τη διαδικασία συμπλήρωσης ηλεκτρονικής αίτησης για επιλογή σε Α’ εξάμηνο, σε οποιαδήποτε ειδικότητα επιθυμούν.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν ηλεκτρονικά με το ΙΕΚ Ηγουμενίτσας στην διεύθυνση iekigoumenitsas@sch.gr ή τηλεφωνικά στον αριθμό 2666026987.


Αιτήσεις στο ΙΕΚ Ηγουμενίτσας – Οι ειδικότητες Εως τις 06 Σεπτεμβρίου Αιτήσεις στο ΙΕΚ Ηγουμενίτσας – Οι ειδικότητες Εως τις 06 Σεπτεμβρίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 18, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.