Διεύθυνση Μεταλλείων και ΙΓΜΕ για την κατολίσθηση στον Παραπόταμο

Διεύθυνση Μεταλλείων και ΙΓΜΕ για την κατολίσθηση στον Παραπόταμο

Η Διεύθυνση Μεταλλείων θα είναι η πρώτη που θα παραδώσει έκθεση και πόρισμα για την μεγάλη κατολίσθηση που σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Παραποτάμου στη Θεσπρωτία.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες με αποτέλεσμα λατομική επιχείρηση που λειτουργούσε να υποστεί σχεδόν ολοσχερή καταστροφή.

Μεγάλες ζημιές όμως, όπως έγινε γνωστό στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, υπέστη και μονάδα που έβγαζε πέτρα.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος ανέφερε ότι το λατομείο καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς και είναι σχεδόν αδύνατο να ξαναλειτουργήσει.

Ως προς τα αίτια που προκάλεσαν το φαινόμενο αυτά θα διερευνηθούν αρχικά με αυτοψία από τη Διεύθυνση Μεταλλείων και στη συνέχεια από το ΙΓΜΕ.

«Δεν ξέρουμε αν προήλθε από φυσικά αίτια ή αν προκλήθηκε από την λειτουργία του λατομείου. Θα πρέπει να περιμένουμε, να γίνει ο έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες για να πάρουμε θέση. Δεν μπορούμε να ξέρουμε αυτή την στιγμή αν ευθύνεται το λατομείο το οποίο είχε περιβαλλοντική άδεια ή ευθύνεται κάτι άλλο» σημείωσε ο Δήμαρχος στην τοποθέτησή του.

Διεύθυνση Μεταλλείων και ΙΓΜΕ για την κατολίσθηση στον Παραπόταμο Διεύθυνση Μεταλλείων και ΙΓΜΕ για την κατολίσθηση στον Παραπόταμο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 14, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.