Παρουσιάστηκε το Ευφυές Πράσινο Σύστημα Ύδρευσης της Παραμυθιάς σε ημερίδα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Παρουσιάστηκε το Ευφυές Πράσινο Σύστημα Ύδρευσης της Παραμυθιάς σε ημερίδα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Παρουσιάστηκε σε ημερίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην Αθήνα, το έργο του Δήμου Σουλίου με τίτλο «Ευφυές Πράσινο Σύστημα Ελέγχου Διαρροών και Παρακολούθησης Ποιότητας Υδάτων Δικτύου Ύδρευσης Περιοχής Παραμυθιάς» που η υλοποίησή του είναι σε εξέλιξη στην πόλη της Παραμυθιάς. Πρόκειται για ένα από τα 12 έργα που συγχρηματοδοτούνται σε όλη την Ελλάδα από τον Χρηματοδοτικό Μηχανισμό του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, περιόδου 2014-2021, και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το εν λόγω έργο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστημών Ζωής (Norwegian University of Life Sciences) και την εταιρεία ύδρευσης του Όσλο, και οι ωφελούμενοι του έργου ανέρχονται σε 3.032, η ετήσια εξοικονόμηση νερού αναμένεται να φτάσει τα 600.000 κ.μ. και η ετήσια εκτιμώμενη εξοικονόμηση τις 20.000€.

Την ημερίδα χαιρέτησαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θ. Σκυλακάκης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Δ. Σκάλκος, η εκπρόσωπος του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, κ. C. Langsholt και από την Πρεσβεία της Νορβηγίας, η κ. Μ. Φολά.

Εκ μέρους του Δήμου Σουλίου παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών και Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Φάνης Μπέλλος, ενώ το έργο που αφορά τη συνολική πράξη για το Δήμο Σουλίου παρουσιάστηκε από τον Καθηγητή κ. Παναγιώτη Νάστο του Τομέα Γεωγραφίας και Κλιματολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρουσιάστηκε το Ευφυές Πράσινο Σύστημα Ύδρευσης της Παραμυθιάς σε ημερίδα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παρουσιάστηκε το Ευφυές Πράσινο Σύστημα Ύδρευσης της Παραμυθιάς σε ημερίδα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 21, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.