Επετειακή εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Αδελφότητας Σαρακατσαναίων

Επετειακή εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Αδελφότητας Σαρακατσαναίων

Τα 50 χρόνια συμπληρώνει φέτος η Αδελφότητα Σαρακατσαναίων Ηπείρου και διοργανώνει μια μεγάλη επετειακή εκδήλωση την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα «Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος» της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με το καλωσόρισμα του προέδρου της Αδελφότητας Μίλτου Μάστορα και θα ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί των επίσημων προσκεκλημένων.

Ομιλία με τίτλο «Αδελφότητα Σαρακατσαναίων Ηπείρου: Πενήντα χρόνια προσφοράς και δημιουργίας» θα πραγματοποιήσει ο ομότιμος καθηγητής, πρώην πρύτανης, και πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων Γιώργος Καψαλης.

Στη συνέχεια θα εμφανιστεί στη σκηνή το παιδικό τμήμα του χορευτικού και θα ακολουθήσει η βράβευση του Ευριπίδη Μακρή για το πλούσιο συγγραφικό του έργο και την πολύτιμη συνδρομή του στην πορεία της Αδελφότητας.

Ακολούθως, ομιλία με τίτλο «50 χρόνια Αδελφότητα Σαρακατσαναίων Ηπείρου. Βήματα δυναμικής παρουσίας στον χώρο και στα γράμματα: η περίπτωση της Σαρακατσάνικης Στάνης στο Ζαγόρι και η περίπτωση της έκδοσης εντύπων» θα εκφωνήσει η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ιωαννίνων Μαρία Ε. Γιαννακού, με το εφηβικό χορευτικό τμήμα να είναι αυτό, που θα τη διαδεχθεί στη σκηνή, για να ακολουθήσουν σύντομοι χαιρετισμοί των εκπροσώπων της Αδελφότητας Σαρακατσαναίων εν Αθηνών, του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Θεσπρωτίας και του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Πρέβεζας.

Στη συνέχεια το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει μια ομιλία-προβολή με τίτλο «50 χρόνια Αδελφότητα Σαρακατσαναίων Ηπείρου: Γλέντια- Ανταμώματα» από τους Ευάγγελο Παπιγκιώτη και Φίλιππο Φερεντίνο και θα ακολουθήσουν η εμφάνιση του χορευτικού τμήματος εμφανίσεων της Αδελφότητας και οι απονομές τιμητικών πλακετών στους διατελέσαντες προέδρους της Αδελφότητας. Η εκδήλωση θα κλείσει με το «Ξημέρωμα στο Γυφτόκαμπο».

Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνει η δημοσιογράφος Έλενα Στάμου.

Με το τέλος του προγράμματος θα ακολουθήσει μπουφές στην έξοδο της αίθουσας.


Επετειακή εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Αδελφότητας Σαρακατσαναίων Επετειακή εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Αδελφότητας Σαρακατσαναίων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.