Ηγουμενίτσα: Η λαϊκή Συσπείρωση σχετικά με το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής


Στη συνεδρίαση της, 17/10/2016 η σχολική επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, να διαθέσει ένα σημαντικό ποσό (πλέον των 4.000 €) για την υλοποίηση project στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα την Κυκλοφοριακή Αγωγή.

Το παραπάνω εγχείρημα θα υλοποιηθεί με την συνεργασία της Διεύθυνσης Π.Ε. Θεσπρωτίας και ιδιώτη επιχειρηματία ο οποίος θα εισπράξει το παραπάνω ποσό.

Σαν Λαϊκή Συσπείρωση θεωρούμε απαραίτητη την υλοποίηση προγραμμάτων με θέμα την κυκλοφοριακή αγωγή για τους μικρούς μαθητές. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των στελεχών της και με τη συνεργασία της Τροχαίας Θεσπρωτίας.

Τα χρήματα της κρατικής επιχορήγησης που διαχειρίζονται οι Σχολικές Επιτροπές αφορούν τη λειτουργία των σχολείων (θέρμανση, γραφική ύλη, επισκευές, εξοπλισμός κτλ.) είναι «κουτσουρεμένα» τα τελευταία χρόνια και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να οδηγούνται στις τσέπες «ειδικών» περί κυκλοφοριακής αγωγής.

Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή άμεσα πρέπει να ανακληθεί. Είναι ανεπίτρεπτο τομείς και δραστηριότητες του Δημόσιου σχολείου να οδηγούνται στα χέρια ιδιωτών με βάση τους κανόνες τις αγοράς. Αυτό βέβαια επιχειρείται από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών. Είναι το πολυδιαφημιζόμενο «νέο σχολείο» που εμείς πολλές φορές έχουμε καταγγείλει και χαρακτηρίσει ως σχολείο της αγοράς. Τέτοιες αποφάσεις όπως η παραπάνω κινούνται σε αυτή τη κατεύθυνση.

Τονίζουμε, άλλη μια φορά, ότι τα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής είναι απαραίτητα και μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο από τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας που και γνωρίζουν και έχουν την ευθύνη για την υλοποίηση τους.

Ηγουμενίτσα: Η λαϊκή Συσπείρωση σχετικά με το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής Ηγουμενίτσα: Η λαϊκή Συσπείρωση σχετικά με το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 20, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.