Ο ΚΟΜΠΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ Ή ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ; ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ

Ο ΚΟΜΠΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ
ΑΡΧΟΝΤΕΣ Ή ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ; 
ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ


Φοβάμαι πως, με το πολύ «χάδι», μεγαλώνει η παραβατικότητα των τοπικών μας «αρχόντων». 
 
Πολλές φορές έχουν ξεπεράσει τα όρια και της παράβασης καθήκοντος, η οποία, αν διαπιστωθεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη, έχει τις γνωστές συνέπειες, σε βάρος τους.
 
Είναι απορίας άξιο, όταν, ενώ διαθέτουν το «μυαλό» να διεκδικήσουν την ψήφο του λαού, δεν διαθέτουν το ίδιο, προκειμένου να αντιληφθούν ότι, εφαρμόζοντας τους νόμους, αυτοπροστατεύονται από κάθε είδους αμφισβήτηση.
 
Σήμερα, ας μου επιτραπεί, να περιοριστώ στους τρείς Δημάρχους, οι οποίοι, κατά καιρούς, δεν έχουν κρύψει τη διάθεση, να ελέγξουν τα τοπικά ΜΜΕ, με τις υποχρεωτικές, κατά τους νόμους, καταχωρήσεις, επειδή αυτές πληρώνονται.
 
Είναι γεγονός - το γνωρίζουν καλά και γι’ αυτό παρασέρνονται – ότι ιδιαίτερα στη μνημονιακή εποχή που ζούμε, τα τοπικά ΜΜΕ, στηρίζουν την ύπαρξή τους (και) στις καταχωρήσεις αυτές.
 
Αυτό, όμως, δε σημαίνει, ότι οι εκδότες και οι δημοσιογράφοι, θα αρνηθούν τη δημοσιογραφική δεοντολογία, προκειμένου να «ευνοηθούν» από τις επιλογές των δημάρχων.
 
Πιθανότατα, ο νομοθέτης, πέρα από την εξασφάλιση της διαφάνειας και της ευρύτερης ενημέρωσης των πολιτών, έχει θεσπίσει νόμους , για τις δημοσιεύσεις αυτές, και για την προστασία των «αρχόντων».
 
Μήπως οι Δήμαρχοι το αγνοούν αυτό;
 
Μήπως, επικαλούμενοι τα οικονομικά των Δήμων, καλλιεργούν τα εξουσιαστικά τους ΕΓΩ;
 
Ο κόμπος έφτασε στο χτένι.
 
Από τη δική μας πλευρά, οι εκδότες, έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των επιχειρήσεών μας, προκειμένου και να συνεχίσουμε να υπάρχουμε και, με τον τρόπο αυτό, να εξασφαλίσουμε την ελεύθερη δημοσιογραφία στον τόπο μας.
 
Δυστυχώς, δεν κατορθώσαμε να πείσουμε, με τον διάλογο, τους δημάρχους.
 
Γι’ αυτό και από σήμερα, δεν μας μένει τίποτε άλλο, από την προσφυγή στην Ελληνική Δικαιοσύνη.
 
Η επιλογή αυτή, δεν είναι δική μας.
Είναι αποκλειστικά δική τους.
Άρα και οι ευθύνες δικές τους.
Ο ΚΟΜΠΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ Ή ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ; ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ Ο ΚΟΜΠΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ Ή ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ;  ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 12, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.