Στο πρώτο τρίμηνο η πιστοποίηση των Μουσείων της Ηπείρου

Στο πρώτο τρίμηνο η πιστοποίηση των Μουσείων της Ηπείρου

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία πιστοποίησης των Μουσείων της Ηπείρου.

Πρόκειται για τα τέσσερα Αρχαιολογικά Μουσεία, Ιωαννίνων, Άρτας, Νικόπολης και Ηγουμενίτσας από τα οποία ξεκίνησε πιλοτικά το πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Κατά την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, έγινε σύσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων με τους επικεφαλής των Μουσείων.

Συζητήθηκε η πρόοδος των εργασιών και έδωσε οδηγίες ώστε να καταστεί εφικτή η ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης από το Συμβούλιο Μουσείων του Υπουργείου, το α΄ τρίμηνο του 2024.

Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στο πλαίσιο του μεταρρυθμιστικού προγράμματος του ΥΠΠΟ «Ελληνικό Σύστημα Αναγνώρισης και Πιστοποίησης Μουσείων», με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2021 και εθνικούς πόρους.

Στόχος του ΥΠΠΟ είναι να πιστοποιηθούν σταδιακά όλα τα Δημόσια Αρχαιολογικά Μουσεία της χώρας μας και να αναγνωριστούν όσα ιδιωτικά ή δημοτικά ή άλλα μουσεία επιθυμούν.


Στο πρώτο τρίμηνο η πιστοποίηση των Μουσείων της Ηπείρου Στο πρώτο τρίμηνο η πιστοποίηση των Μουσείων της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 16, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.