Στην τελική ευθεία για τα ψηφοδέλτια σε Περιφέρεια και Δήμους

Στην τελική ευθεία για τα ψηφοδέλτια σε Περιφέρεια και Δήμους



Δέκα περίπου μέρες απομένουν ώστε να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο στην Περιφέρεια Ηπείρου και στους 18 Δήμους της περιοχής εν όψει των εκλογών του Οκτωβρίου.

Δέκα μέρες για να συμπληρωθούν τα ψηφοδέλτια και να κατατεθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Είναι αυτές που θα κρίνουν πόσες τελικά και ποιες παρατάξεις θα είναι παρούσες στην κάλπη.

Στην Περιφέρεια Ηπείρου θεωρείται βέβαιο ότι το σύνολο όσων είχαν ανακοινώσει τις υποψηφιότητές τους θα πάρουν μέρος στις εκλογές.

Έτσι το πιθανότερο είναι πως στις εκλογές θα αναμετρηθούν ο σημερινός Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, που κατέρχεται για τέταρτη φορά υποψήφιος, ο Σπύρος Ριζόπουλος που μετέχει για δεύτερη φορά όπως για δεύτερη φορά μετέχει και ο Γιώργος Πρέντζας ως επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης αλλά και ο Ζώης Γαλατάς με την Αριστερή Παρέμβαση.

Ο Γιάννης Στέφος με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Ζούμπας με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ, είναι τα δύο νέα πρόσωπα της εκλογικής αναμέτρησης.

Το παζλ συμπληρώνει ο Λάμπρος Γεωργόπουλος με την παράταξη «ΦΩΣ» η οποία επίσης θα είναι παρούσα στις εκλογές, με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Στους Δήμους τόσο τους αστικούς όσο και τους υπόλοιπους γίνεται μία πραγματική μάχη με το ενδιαφέρον όλων να είναι στραμμένο στη συγκρότηση των τοπικών ψηφοδελτίων.

Κάθε παράταξη θα πρέπει να έχει συμπληρωμένα τοπικά ψηφοδέλτια σε συγκεκριμένο αριθμό κοινοτήτων για να μπορέσει να πάρει μέρος στις εκλογές.

Πρόκειται για το δυσκολότερο σημείο του νέου νόμου κι αυτό εν τέλει που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό για την διαμόρφωση του οριστικού τοπίου.

Δέκα μέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας το ενδιαφέρον όλων των υποψηφίων είναι στραμμένο στις Κοινότητες.

Η 31η Αυγούστου είναι η τελευταία ημέρα για την κατάθεση των ψηφοδελτίων η οποία αυτή την φορά γίνεται ηλεκτρονικά και όχι με τον παραδοσιακό τρόπο της υποβολής τους στο Πρωτοδικείο.
Στην τελική ευθεία για τα ψηφοδέλτια σε Περιφέρεια και Δήμους Στην τελική ευθεία για τα ψηφοδέλτια σε Περιφέρεια και Δήμους Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 20, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.