Ψήφισμα της Αδελφότητας «ΤΟ ΗΡΩΪΚΟ ΣΟΥΛΙ», κατά των γεωτρήσεων στα Κούρεντα.

Ψήφισμα της Αδελφότητας «ΤΟ ΗΡΩΪΚΟ ΣΟΥΛΙ», κατά των γεωτρήσεων στα Κούρεντα.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας «ΤΟ ΗΡΩΪΚΟ ΣΟΥΛΙ», που συνεδρίασε στις 7/2/2024,
 ενέκρινε κατά πλειοψηφία το ακόλουθο ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

«Πρόσφατα ενημερωθήκαμε για τον αγώνα της Αδελφότητας Κουρέντων, με κύριο αίτημα να σταματήσει τώρα η ερευνητική γεώτρηση και κάθε σχέδιο εξόρυξης υδρογονανθράκων που υλοποιείται από την εταιρία Energean στα Κούρεντα- Γουριάνιστα Ιωαννίνων.

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται τόσο η αίτηση που κατέθεσε η Αδελφότητα Κουρέντων στο Συμβούλιο της Επικράτειας (ΣτΕ) με την οποία ζητά την ακύρωση του συγκεκριμένου έργου όσο και η πρόσκληση με την οποία καλεί σε συμπαράσταση τους φορείς της Ηπειρωτικής αποδημίας και κάθε Ηπειρώτη.

Για την ακύρωση του συγκεκριμένου έργου, η Αδελφότητα Κουρέντων, επικαλείται την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (εκπονήθηκε από την ίδια την εταιρία Energean), από την οποία προκύπτει ότι οι εργασίες για την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων θα προκαλέσουν δραματικές και μη αναστρέψιμες βλάβες στην περιοχή, όπως η παραγωγή επικίνδυνων αποβλήτων, η μόλυνση των υδάτων, ο κίνδυνος ενεργοποίησης ρηγμάτων κλπ.

Με βάση τα παραπάνω, η Αδελφότητα ΤΟ ΗΡΩΪΚΟ ΣΟΥΛΙ:

• Εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα της Αδελφότητας Κουρέντων, για την ακύρωση της ερευνητικής γεώτρησης και κάθε σχεδίου εξόρυξης υδρογονανθράκων στα Κούρεντα- Γουριάνιστα Ιωαννίνων.
• Στηρίζει τα- από κάθε άποψη- δίκαια αιτήματά που προβάλλουν οι συμπατριώτες μας από τα Κούρεντα (απόδημοι και μη), διεκδικώντας την ματαίωση έργων, όπως αυτό της Energean, που συμβάλλουν στην παραπέρα ερήμωση και ερημοποίηση των χωριών της Ηπείρου».
Ψήφισμα της Αδελφότητας «ΤΟ ΗΡΩΪΚΟ ΣΟΥΛΙ», κατά των γεωτρήσεων στα Κούρεντα. Ψήφισμα της Αδελφότητας «ΤΟ ΗΡΩΪΚΟ ΣΟΥΛΙ», κατά των γεωτρήσεων στα Κούρεντα. Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες