Επιστολή κατοίκων και επαγγελματιών, για τα αδέσποτα ζώα στα Σύβοτα, προς το Δήμο Ηγουμενίτσας



Επιστολή προς το Δήμο Ηγουμενίτσας, έστειλαν κάτοικοι και επαγγελματίες των τουριστών Συβότων, για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και εκεί, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού αδέσποτων σκύλων.
Σύμφωνα με την επιστολή, τα αδέσποτα σκυλιά στα Σύβοτα έχουν γίνει πλέον μεγάλη απειλή για όλους, πραγματοποιώντας συχνά επιθέσεις σε ανθρώπους, ενώ  αποτελούν μεγάλη δυσφήμιση για τον τουρισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
 
Θα ήθελα να σας αναφέρω, βάση του Άρθρου 9 του Νόμου 4039/2012, το οποίο αναφέρει τις αρμοδιότητες και υποχρεώσεις των Δήμων για Περισυλλογή και διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς (http://download.skai.gr/paratrixa/themata/pdf/4039.pdf), ότι υποχρεούστε για την εφαρμογή του.
 
Τα Σύβοτα, ως γνωστό, η Ναυαρχίδα του Τουρισμού σε όλη την Θεσπρωτία, με μεγάλο όγκο επισκεπτών καθ’ όλη την διάρκεια της θερινής περιόδου, αρχής γενομένης τέλος Απριλίου, αποτελούν σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης. Όμως για να μπορέσουμε αν όχι να αυξήσουμε την ανάπτυξη στην περιοχή, να την κρατήσουμε στα ίδια επίπεδα μέσα σε αυτούς τους δύσκολους για όλους, καιρούς που ζούμε, θα πρέπει να εξασφαλίσουμε πρώτα απ’ όλα την ασφάλεια των επισκεπτών αλλά και των κατοίκων και επιχειρηματιών, που δεν πρέπει να θεωρείται ως πρόσθετη υπηρεσία, αλλά (μεταξύ άλλων) δεδομένη. 
 
Τα αδέσποτα σκυλιά στα Σύβοτα έχουν γίνει πλέον μεγάλη απειλή για όλους, πραγματοποιώντας επιθέσεις. Συγκεκριμένα έχω τύχει σε 2 περιστατικά, που στο ένα ήμουν θύμα. Στης 27/05/2016 πρώτες πρωινές ώρες που έκλεισα την επιχείρηση μου και ξεκίνησα για το σπίτι, μου επιτέθηκε αδέσποτος σκύλος και με δάγκωσε στο πόδι, αλλά ευτυχώς κατάφερα να τον διώξω, παρόλο τις πλέον των 14 ωρών εργασίας και την ταλαιπωρία μου, ενώ στο δεύτερο περιστατικό έγινα μάρτυρας σε επίθεση αδέσποτου σκυλιού σε κάτοικο νωρίς το πρωί, και τις επιτέθηκε δαγκώνοντας την στο χέρι, η οποία ταράχτηκε σε μεγάλο βαθμό. 
 
Εκτός από άμεση απειλή για την ίδια μας την ζωή, τόσο σε εμάς αλλά και στους επισκέπτες που τιμάνε την περιοχή, αποτελούν μεγάλη δυσφήμιση, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την εικόνα της περιοχής στο εξωτερικό. Δυστυχώς οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης τρέχουν τα γεγονότα με κείμενα και φωτογραφίες στην άλλη άκρη της Γης σε δευτερόλεπτα, και αυτό αποτελεί τιμωρία για όλους μας. Ο στόχος δεν είναι να παίρνουμε θέση σε αυτά τα δίκτυα με προσβλητικές εικόνες, αλλά με εικόνες όμορφες, με αναμνήσεις αξέχαστες για τους επισκέπτες, και να ανυπομονούν να μας ξανά επισκεφθούν. 
 
Θα ήθελα λοιπόν να λάβετε ΑΜΕΣΑ όλα τα απαραίτητα μέτρα που χρειάζονται, τόσο για την προστασία μας από τις επιθέσεις των ζώων, αλλά και την αποτελεσματική περισυλλογή τους με την απαραίτητη διαχείριση αυτών (εμβολιασμούς, στειρώσεις, στέγη κλπ).
 
Θα είναι άσχημο γεγονός να υπάρξει σε κάποιον τραυματισμός από επιθέσεις ζώων, διότι αυτονόητο θα είναι και η επακολούθηση των συνεπειών κατά παντός υπευθύνων. 
 
Μεταξύ των κινδύνων για την ασφάλεια μας, πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη και την οικονομική ζημία που έχουμε υποστεί, η οποία δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο, διότι τα ζώα περιφέρονται ελεύθερα σε όλους τους δρόμους των Συβότων, και ιδίως στον πλέον μοναδικό εμπορικό Πεζόδρομο της περιοχής, έμπροσθεν του καταστήματος μου, όπου η κυκλοφορία των πεζών είναι μεγάλη σε όγκο, κυκλοφορούν οικογένειες με μικρά παιδιά και με καροτσάκια με βρέφη. Η παρουσία των άγριων ζώων είναι αποτρεπτικός παράγοντας για την ελεύθερη, ήσυχη και ασφαλή διέλευση των επισκεπτών, με αποτέλεσμα την μείωση της δουλειάς στις επιχειρήσεις μας. Να λειτουργείτε με το μέτρο της πρόληψης.

Με Εκτίμηση
Έξαρχος Αντώνης

Κάτοικοι και Επαγγελματίες
Κοντοδήμου Γεωργία
Κοντοδήμος Δημήτριος
Kocaqi Juliana
Βρασταμινός Κώστας
Ντούσια Σοφία
Σοφούρης Σωτήρης
Αθανάσιος Αλεξίου
Πέτρης Γ.
Επιστολή κατοίκων και επαγγελματιών, για τα αδέσποτα ζώα στα Σύβοτα, προς το Δήμο Ηγουμενίτσας Επιστολή κατοίκων και επαγγελματιών, για τα αδέσποτα ζώα στα Σύβοτα, προς το Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 06, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.