«Νεκρώνουν» τα δικαστήρια για 10 ημέρες Αποχή τον δικηγόρων από 25 Νοεμβρίου μέχρι 5 Δεκεμβρίου

«Νεκρώνουν» τα δικαστήρια για 10 ημέρες
Αποχή τον δικηγόρων από 25 Νοεμβρίου μέχρι 5 Δεκεμβρίου
 
 
«Νεκρώνουν» τα δικαστήρια μετά την απόφαση που πήρε σήμερα η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για δεκαήμερη παράταση της αποχής τους από την ερχόμενη Τρίτη, 25 Νοεμβρίου μέχρι 5 Δεκεμβρίου, οπότε και θα αποφασιστεί η περαιτέρω στάση του κλάδου. Οι δικηγόροι αντιδρούν στις ρυθμίσεις οι οποίες περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Στις 2 και 3 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί πανελλαδικό δημοψήφισμα στους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας για τις εν λόγω τροποποιήσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας προκειμένου να καθοριστεί η συνολική στάση τους.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι διοικητικοί δικαστές οι οποίοι αποφάσισαν την ολιγόλεπτη διακοπή των συνεδριάσεων τους από την ερχόμενη Δευτέρα μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου 2014.

Οι διοικητικοί δικαστές διαμαρτύρονται για τη μη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων που αφορούν τα μισθολογικά αλλά και τα αναδρομικά τους καθώς και για την κατάσταση που επικρατεί στην Δικαιοσύνη, όπως τον περιορισμό των δικαιωμάτων των πολιτών να προσφεύγουν αλλά και τις αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη Γ.Σ που πραγματοποίησαν μιλούν για «κυβερνητική πρόθεση άμεσης ψήφισης νομοσχεδίου με το οποίο θεσπίζεται γενικευμένο σύστημα υποχρεωτικών εξωδιοικητικών και εξωδικαστικών ενδικοφανών διαδικασιών επίλυσης διοικητικών διαφορών, μέσω αμφίβολου αμεροληψίας, χρονοβόρας, δαπανηρής και αναποτελεσματικής για τον Έλληνα πολίτη διαδικασίας, που αποτρέπει την προσφυγή του στο δημόσιο αγαθό της Δικαιοσύνης».
«Νεκρώνουν» τα δικαστήρια για 10 ημέρες Αποχή τον δικηγόρων από 25 Νοεμβρίου μέχρι 5 Δεκεμβρίου  «Νεκρώνουν» τα δικαστήρια για 10 ημέρες Αποχή τον δικηγόρων από 25 Νοεμβρίου μέχρι 5 Δεκεμβρίου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 22, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.