ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ «ΓΕΝΕΣΙΣ» ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΙΜΗ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΔΩΔΩΝΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Οι τίτλοι ολόκληρης της δεκαετίας είναι άκυροι

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ «ΓΕΝΕΣΙΣ» 
ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΙΜΗ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΔΩΔΩΝΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ
 Οι τίτλοι ολόκληρης της δεκαετίας είναι άκυροι
 
 
Σοβαρότατες καταγγελίες για τη λειτουργία ιδιωτικών σχολείων στα Γιάννινα, έκανε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μιχάλης Κουρουτός.

Παράλληλα ανέδειξε την ολιγωρία της δημόσιας διοίκησης, η οποία ανέχθηκε την κατάσταση, αντί, ως όφειλε, να φροντίσει για την τήρηση του Νόμου.

Μείζον ζήτημα, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, δημιουργείται για τα Δωδωναία Εκπαιδευτήρια, τα οποία από το 2004, για δέκα ολόκληρα χρόνια δηλαδή, δεν έχουν άδεια λειτουργίας. Το γεγονός αυτό μπορεί να οδηγήσει σε τεράστιες περιπέτειες τα παιδιά που αποφοίτησαν από το συγκεκριμένο σχολείο καθώς οι τίτλοι ολόκληρης της δεκαετίας είναι άκυροι!

Ο κ. Κουρουτός εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση εναντίον του Υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος γνωρίζει το πρόβλημα κι αντί να φροντίσει να διασφαλίσει τους τίτλους των μαθητών, με τροπολογία που καταθέτει φροντίζει να λύσει το πρόβλημα των ιδιοκτητών και εκ των υστέρων να καλύψει την απουσία άδειας λειτουργίας.

«Στην Ήπειρο η κατάσταση είναι πρωτοφανής. Σωρεία σοβαρότατων παρανομιών που έχουν τελεστεί την τελευταία δεκαετία με την προκλητική ανοχή της διοίκησης έχουν συμπεριλάβει την περιοχή στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής παρανομίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουτός, ο οποίος εξήρε τη στάση της σημερινής Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης η οποία παρέπεμψε το ιδιωτικό σχολείο για πειθαρχικό παράπτωμα.

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ «ΓΕΝΕΣΙΣ»

Οι ιδιοκτήτες του ιδιωτικού Γυμνασίου-Λυκείου Γένεσις, προκειμένου να παρακάμψουν το νόμο περί μεταβίβασης άδειας, επιχείρησαν να πείσουν ότι το σχολείο λειτουργεί σε διαφορετικό χώρο από αυτόν που λειτουργούσε το προηγούμενο σχολικό έτος προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα – ως δήθεν καινούριο σχολείο - να απολύσουν απεριόριστο αριθμό εκπαιδευτικών, κάτι που απαγορεύεται από την ισχύουσα νομοθεσία.
Η ευθύνη για τη συγκεκριμένη υπόθεση βαρύνει τον προηγούμενο Δ/ντη Εκπαίδευσης κ. Τσατσαρώνη, ο οποίος συνέστησε επιτροπή αυτοψίας, που ψευδώς συμπέρανε ότι το νέο σχολείο λειτουργεί στο ίδιο κτίριο με το παλιό, άλλα όχι στον ίδιο χώρο καθώς το Γυμνάσιο και το Λύκειο λειτουργούν σε διαφορετικούς ορόφους, δίνοντας έτσι το ελεύθερο στον ιδιοκτήτη να απολύσει μαζικά τους εκπαιδευτικούς.

Όμως, το πόρισμα της επιτροπής κατερρίφθη εκκωφαντικά από πόρισμα του αρμόδιου για τον κτηριακό έλεγχο των ιδιωτικών σχολείων θεσμού, του ΕΟΠΠΕΠ που διαπιστώνει ότι το Γυμνάσιο και το Λύκειο λειτουργούν στην ίδια «κτηριολογική μονάδα» και ότι μάλιστα χρησιμοποιούν από κοινού αίθουσες διδασκαλίας)!
Λόγω της προκλητικής άρνησης του κ. Τσατσαρώνη να αποσύρει το ανακριβές πόρισμα της δικής του επιτροπής, η ΟΙΕΛΕ προχώρησε σε μηνυτήρια αναφορά εναντίον του για την οποία έχει ήδη ξεκινήσει η προανακριτική διαδικασία από τον 6ο Ανακριτή Αθηνών.

ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΙΜΗ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΔΩΔΩΝΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ!

«Τα Δωδωναία Εκπαιδευτήρια είναι ένα ιστορικό σχολείο της περιοχής. Κανείς δεν θέλει το σχολείο αυτό να βάλει λουκέτο. Δυστυχώς, όμως, οι εκπρόσωποί του έχουν προβεί σε παραβιάσεις της νομοθεσίας και θεωρούμε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεών τους στη δικαιοσύνη.», ανέφερε ο κ. Κουρουτός.

Οι αίθουσες διδασκαλίας του εν λόγω ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου, σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής ελέγχου που πραγματοποίησε αιφνίδιο έλεγχο στα Δωδωναία Εκπαιδευτήρια δεν έχουν λάβει άδεια λειτουργίας από το 2004!

Συγκεκριμένα, το 2004 καταργήθηκαν οι παλιές αίθουσες διδασκαλίας, ενώ προστέθηκαν καινούριες οι οποίες ουδέποτε αδειοδοτήθηκαν καθώς επρόκειτο για αυθαίρετα κτίσματα. Δεν έχει, επίσης, κατατεθεί από τους διοικούντες το σχολείο μελέτη στατικής επάρκειας των αιθουσών του, πράγμα που σημαίνει πως η διοίκηση του σχολείου έθεσε σε κίνδυνο ακόμη και την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών!

Επίσης, σύμφωνα με έγγραφα της Δ/νσης ιδιωτικής Εκπαίδευσης, έγγραφα της Δ/νσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, Τμήμα Β' Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ. προκύπτει σαφώς πως το σχολείο λειτουργεί χωρίς άδεια, καθώς τα δικαιολογητικά για την τροποποίηση της άδειάς του επεστράφησαν, διότι, κατά την Υπηρεσία, δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις!

Από όλα αυτά τα στοιχεία προκύπτουν σοβαρότατες πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες, τόσο για την ιδιοκτησία και τους μετόχους του σχολείου, όσο και για τη διοίκηση της εκπαίδευσης που όλα αυτά τα χρόνια επέτρεπαν στο σχολείο να λειτουργεί παράνομα και να εκδίδει τίτλους σπουδών. Για το ζήτημα η Ομοσπονδία αναγκάστηκε να καταθέσει αναφορά προς τον Εισαγγελέα Ιωαννίνων θεωρώντας ότι προκύπτουν σοβαρές πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες για τους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων της τελευταίας διετίας.

Ο ΡΟΛΟΣ ΛΟΒΕΡΔΟΥ-ΔΕΡΜΕΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ

Ο Υπουργός Παιδείας και ο αρμόδιος για ζητήματα ιδιωτικής εκπαίδευσης Υφυπουργός θα έπρεπε ήδη να έχουν καταθέσει νομοθετική ρύθμιση που να προστατεύει τους γονείς και τους μαθητές που εν αγνοία τους φοιτούσαν σε ιδιωτικά σχολεία των Ιωαννίνων που λειτουργούσαν χωρίς άδεια ούτως ώστε να μην προκύψει ζήτημα με τους τίτλους σπουδών τους.

Αντ' αυτού κατεβάζουν στη Βουλή τροπολογία με την οποία στην ουσία συγκαλύπτουν τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων που λειτουργούσαν παράνομα, χωρίς άδεια. Πώς να μην οξυνθεί η ανομία, όταν η ίδια η Πολιτεία ανάβει το πράσινο φως στους παραβάτες; Πώς να μην εμπεδωθεί στην κοινωνία το αίσθημα της αδικίας για την ατιμωρησία των ισχυρών;

ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ

«Η παρουσία της ΟΙΕΛΕ στα Γιάννενα έχει συγκεκριμένο σκοπό. Όχι, επαναλαμβάνουμε, να κλείσουν σχολεία και να χάσουν την εργασία τους δεκάδες συνάδελφοί μας. Επιδιώκουμε απλώς το αυτονόητο, να τηρείται η νομοθεσία και τα ιδιωτικά σχολεία να λειτουργούν ως εκπαιδευτήρια. Να σταματήσει η εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης και της ελπίδας των νέων μας για εργασία με την εξαγορά πτυχίων.

Η απραξία των κυβερνώντων και της απροθυμίας της διοίκησης να ελέγξει τα ιδιωτικά σχολεία υποχρεώνουν την Ομοσπονδία, παράλληλα με τις νομικές της ενέργειες, να δημοσιοποιεί στην τοπική κοινωνία τα σκάνδαλα των ιδιωτικών σχολείων της περιοχής. Διότι οι γονείς των μαθητών, αλλά και ολόκληρη η κοινωνία της Ηπείρου έχουν κάθε δικαίωμα να πληροφορηθούν την πραγματικότητα», ανέφερε ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ.
ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ «ΓΕΝΕΣΙΣ» ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΙΜΗ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΔΩΔΩΝΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Οι τίτλοι ολόκληρης της δεκαετίας είναι άκυροι ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ «ΓΕΝΕΣΙΣ»  ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΙΜΗ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΔΩΔΩΝΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ  Οι τίτλοι ολόκληρης της δεκαετίας είναι άκυροι Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 20, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.