Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση για την Αυτοδιοικητική ιστορία του Δήμου Φιλιατών

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση για την Αυτοδιοικητική ιστορία του Δήμου Φιλιατών

 2....

Όμορφη και εποικοδομητική ήταν εκδήλωση παρουσίασης της ¨Αυτοδιοικητικής ιστορίας του Δήμου Φιλιατών¨, που έγινε στην αίθουσα τελετών του Δήμου Φιλιατών το Σάββατο 15 Νοέμβρη διοργανωμένη με τη συνεργασία του Δήμου Φιλιατών του Κέντρο Ιστορικών Μελετών Θεσπρωτίας, και της ΚΙΝΗΣΗΣ ¨Διάλογος με τους Θεσπρωτούς Ομογενείς και Μετανάστες¨. 

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Φιλιατών κ. Σπύρος Παππάς, οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Έξαρχος, Ουρανία Παππά, Θωμάς Γκίκας, ο τέως Δήμαρχος κ. Μηνάς Παππάς και αρκετοί πολίτες. 

Στο βήμα της παρουσίασης κάθονται από αριστερά ο κ. Δημήτρης Ζώης- της ΚΙΝΗΣΗΣ, ο κ. Μεθόδιος Ντελής- Ηγούμενος της Ι.Μ. Γηρομερίου και μέλος του ΚΙΜΕΘΕ, ο κ. Άλκης Φάτσιος- αντιπρόεδρος του ΚΙΜΕΘΕ, ο κ. Παντελής Κυπριανός- καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών και ο κ. Πέτρος Χρήστου- δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου ¨Καλειδοσκόπιο της Θεσπρωτίας¨ στο οποίο στηρίχτηκε ουσιαστικά η εκδήλωση, με την παρουσίαση χαρτών και στοιχείων.

1a.........

Την εκδήλωση προλόγισε ο κ. Άλκης Φάτσιος- νομικός & αντιπρόεδρος του ΚΙΜΕΘΕ και χαιρέτησε ο Δήμαρχος κ. Σ. Παππάς, όπως και ο κ. Δημήτριος Ζώης και ο κ. Κυπριανός.

4.....
3.......

Μετά από τους χαιρετισμούς πήρε το λόγο ο συγγραφέας κ. Χρήστου και αναφέρθηκε στις ουσιαστικές αλλαγές των αυτοδιοικητικών πραγμάτων της περιοχής των Φιλιατών- αντλώντας στοιχεία από το βιβλίο του και παρουσιάζοντας τα με ωραίο τρόπο και με την βοήθεια διαφανειών, χάρτες κλπ. 

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Ηγούμενος κ. Μεθόδιος και αναφέρθηκε στις θρησκευτικές αλλαγές από τις οποίες έχει περάσει η περιοχή της Θεσπρωτίας στα βάθη των αιώνων. 

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με ερωτήσεις των παριστάμενων πολλές από τις οποίες ήταν οικοδομητικές. 

Με το πέρας των ερωτήσεων ο κόσμος συνεχάρη τους συντελεστές τις.

5......6......7......
8...9....10........

Ήταν μια πολύ καλή εκδήλωση, εξειδικευμένη- είναι γεγονός- αλλά εποικοδομητική για κάθε ιστοριόφιλο και κρίμα που η συμμετοχή των συμπολιτών έδειξε το μικρό ενδιαφέρον τους για τέτοια θέματα καθότι «Όλβιος όστις ιστορίης έσχεν μάθησιν- έλεγε ο Ευριπίδης». 

Και βέβαια δεν έκανε καλή εντύπωση ότι απουσίαζαν παντελώς οι εν ενεργεία εκπαιδευτικοί μας!!!

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση για την Αυτοδιοικητική ιστορία του Δήμου Φιλιατών  Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση για την Αυτοδιοικητική ιστορία του Δήμου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 17, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.