Σκληρή ανακοίνωση του Γ. Λώλου για την αντιπολίτευση της ΠΕΔ Ηπείρου

Σκληρή ανακοίνωση του Γ. Λώλου για την αντιπολίτευση της ΠΕΔ Ηπείρου
 

Δεν μας εκπλήσσει η στάση της παράταξης της μειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ «Αυτοδιοικητική Κίνηση Ηπείρου», καθώς επίσης και το περιεχόμενο, το ύφος αλλά και η φρασεολογία της ανακοίνωσης που εξέδωσαν, γιατί είναι γνωστή η Γκαιμπελίστικη τακτική που εφαρμόζουν τα στελέχη της.

Όλα αυτά βέβαια είναι απόρροια της καθεστωτικής νοοτροπίας που έχουν αποκτήσει από την πολύχρονη παραμονή τους στην εξουσία και δυσκολεύονται να αποχωριστούν τις «θεσμικές καρέκλες» που κατείχαν και που τις θεωρούν εξ οφίτσιο αδιαπραγμάτευτο δικαίωμά τους.

Ο αυτοπροσδιορισμός τους σε «Δημοκράτες», και η κομματική απαγκίστρωση τους μόνο κατ’ όνομα ισχύει καθώς τα πεπραγμένα τους και η πεισματική άρνηση να παρεκκλίνουν των κομματικών τους θέσεων και των προσωπικών τους συμφερόντων υποβαθμίζει και απαξιώνει την Τοπική Αυτοδιοίκηση η οποία βάλλεται από παντού.

Σήμερα είναι οι μόνοι, όπως αποδεικνύεται με τις συμπεριφορές τους, που δεν έχουν ακόμη κατανοήσει ότι η κοινωνία και το πολιτικό σύστημα γενικότερα, έχουν αποβάλει οριστικά τέτοιες πρακτικές και φρασεολογίες.

Προκαλεί δε εντύπωση και πολλά ερωτήματα η πλήρης ταύτιση με τέτοιες λογικές και πρακτικές των συμβούλων της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ. Και γι’ αυτούς οι μεγαλόστομες εξαγγελίες εξαντλήθηκαν στην προεκλογική περίοδο.

Διερωτόμαστε, ποιο είναι το αίσθημα ευθύνης και σεβασμού που επέδειξαν στον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως μεγαλοφώνως διακηρύσσουν. Αυτοί που το βράδυ της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη των οργάνων στην ΠΕΔ επιχείρησαν να ακυρώσουν την εκλογική διαδικασία όταν ενημερώθηκαν (μετά από τηλεφώνημα στον κ. Ζυγούρη) ότι η 21η έδρα ανήκει στον πλειοψηφούν συνδυασμό και όταν δεν το πέτυχαν, αποχώρησαν μαζί με τους θεσμικά υπεύθυνους για την περιφρούρηση και ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών, αμαυρώνοντας με το πλέον ανεύθυνο τρόπο μια Δημοκρατική διαδικασία. Είναι αυτοί που δεν άφησαν την εφορευτική επιτροπή να κατανείμει την 21η έδρα, πράγμα πρωτοφανές για τα αυτοδιοικητικά δρώμενα.

Για ποια Δημοκρατική συμπεριφορά έχουν το θράσος να ομιλούν, όταν οι ίδιοι αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σε Δημοκρατικές διαδικασίας. Πόσο Δημοκράτες είναι όταν δεν κάνουν αποδεκτή την έγγραφη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου της ΚΕΔΕ κ. Π. Ζυγούρη ( του καθ΄ ύλη αρμοδίου και κοινά αποδεκτού νομικού) ότι η 21η έδρα ανήκει ξεκάθαρα στον πρώτο σε σταυρούς συνδυασμό (όπως και στελέχη του συνδυασμού τους παραδέχονται). Πόσο σεβάστηκαν τους θεσμούς όταν δεν ανταποκρίθηκαν σε καμιά από τις τρείς προσκλήσεις που απέστειλε σύμφωνα με την κείμενη Νομοθεσία ο πλειοψηφών σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου για την εκλογή προεδρείου; Ευαγγελιστήκαν ακόμη διαφανείς διαδικασίες. Πόσο διαφανείς μπορεί να είναι οι διαδικασίες που γίνονται στο παρασκήνιο για την κατανομή των θέσεων; Για ποιο διάλογο κάνουν λόγο, όταν ο σύμφωνα με την ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού τους, εκπρόσωπος απαξιούσε να παρευρεθεί στις όποιες προτεινόμενες συζητήσεις και εξουσιοδοτούσε για αυτό ( όπως ο ίδιος έλεγε) έναν από τους συμβούλους του. Και τέλος, αφού θεωρούν παράνομη την σύγκλιση του προεδρείου της ΠΕΔ γιατί δεν προσφεύγουν στα αρμόδια θεσμικά όργανα και αυτοκαταναλώνονται σε επικοινωνιακά τεχνάσματα και ανυπόστατες καταγγελίες.

Από τα παραπάνω, εύλογα ο καθείς βγάζει τα συμπεράσματά του για το ποιός υπονομεύει και με τις πράξεις του πλήττει τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Εμείς, η Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση για την Ήπειρο, ως παράταξη ευθύνης, αναλογιζόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης που επικρατεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δηλώνουμε ότι δεν θα τους ακολουθήσουμε στον κατηφορικό δρόμο που αποφάσισαν να ακολουθήσουν. Βεβαίως, ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες των επιλογών του και των πράξεων του, αλλά να μην τους διαφεύγει ότι η κοινωνία θα είναι ο τελικός κριτής.

Είχαμε υποχρέωση ως πλειοψηφών συνδυασμός, ακολουθώντας κατά γράμμα την κείμενη Νομοθεσία, να αναλάβουμε κάθε πρωτοβουλία για να μην μείνει κι άλλο η ΠΕΔ Ηπείρου ακέφαλη και αυτό πράξαμε. Θα είμαστε πάντα παρόντες στα επίσημα όργανα της
ΠΕΔ Ηπείρου για διάλογο και συναινέσεις. Θα είμαστε πάντα παρόντες στα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ήπειρος και η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ηγουμενίτσας 12/11/2014
Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση για την hπειρο
Σκληρή ανακοίνωση του Γ. Λώλου για την αντιπολίτευση της ΠΕΔ Ηπείρου Σκληρή ανακοίνωση του Γ. Λώλου για την αντιπολίτευση της ΠΕΔ Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 13, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.