Ιωάννινα: Αυτό είναι το μοναδικό κατοικημένο νησί λίμνης πανευρωπαϊκά!

Ιωάννινα: Αυτό είναι το μοναδικό κατοικημένο νησί λίμνης πανευρωπαϊκά!
 

Το μοναδικό κατοικημένο νησί λίμνης στην Ευρώπη βρίσκεται στην Ελλάδα. Πρόκειται για το νησάκι της λίμνης των Ιωαννίνων, το οποίο, όμως, δεν έχει μόνο αυτή την πρωτοτυπία. Είναι επίσης το μοναδικό νησί λίμνης στον κόσμο χωρίς όνομα!

Πρόκειται για έναν πευκόφυτο βράχο, η έκταση του οποίου ανέρχεται περίπου στα 200 στρέμματα. Εκεί βρίσκεται ένας παραδοσιακός ηπειρώτικος οικισμός, φτιαγμένο από πέτρα, στη μέση μιας λίμνη, τα νερά της οποίας πρέπει καθημερινά να διασχίσουν οι περίπου 100 οικογένειες που κατοικούν στο νησάκι.

Στη λιλιπούτεια ενδοχώρα και στις ακτές του, χτισμένα το ένα δίπλα στο άλλο σχεδόν, επτά βυζαντινά και μεταβυζαντινά μοναστήρια σχηματίζουν μια μοναστική πολιτεία αιώνων, που είναι και η τρίτη μεγαλύτερη στην Ελλάδα, μετά το Άγιον Όρος και τα Μετέωρα.

Το νησάκι ξεπροβάλλει μέσα από ένα «πέπλο ομίχλης» για να αποκαλύψει τη δική του μακραίωνη ιστορία. Τα καραβάκια ξεκινούν από το μόλο κάτω από το Κάστρο των Ιωαννίνων και στο μόλις 10 λεπτών ταξίδι το βλέμμα του επισκέπτη είναι στραμμένο αποκλειστικά στη θέα του κάστρου και στους ψηλούς μιναρέδες, μέχρι να εντοπίσει τον τόπο που θα τον αιχμαλωτίσει ολοκληρωτικά.














Ιωάννινα: Αυτό είναι το μοναδικό κατοικημένο νησί λίμνης πανευρωπαϊκά!  Ιωάννινα: Αυτό είναι το μοναδικό κατοικημένο νησί λίμνης πανευρωπαϊκά! Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 06, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.