ΟΛΑ ΤΑ… ΦΩΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2.500 μηχανές και 5.000 άτομα αναμένονται μέχρι και την Κυριακή

ΟΛΑ ΤΑ… ΦΩΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
2.500 μηχανές και 5.000 άτομα αναμένονται μέχρι και την Κυριακή


Στους ρυθμούς της Ετήσιας Πανευρωπαϊκής Συνάντησης Μοτοσικλετιστών Ηarley-Davidson που βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες και έχει ως σημείο συνάντησης την παραλία Δρεπάνου (Camping) ζει η Θεσπρωτία, αφού πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός που προσελκύει στην περιοχή χιλιάδες μοτοσικλετιστών και μελών των οικογενειών τους από ολόκληρη την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Θεσπρωτικής» μέχρι και την Κυριακή, οπότε ολοκληρώνεται η συνάντηση, αναμένεται να επισκεφθούν το Νομό περισσότερες από 2.500 μοτοσικλέτες, ενώ ο κόσμος θα ξεπεράσει τις 5.000, στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Συνάντησης.

Πρόκειται οπωσδήποτε για επιτυχία υπό την έννοια ότι η Θεσπρωτία προσελκύει για δεύτερη φορά μια τέτοια συνάντηση, που εκτός των άλλων, φέρνει σημαντικά κέρδη σε επαγγελματίες των κλάδων που σχετίζονται με τον τουρισμό, εστίαση κλπ.

Βέβαια το ζητούμενο είναι να κυλήσουν όλα ομαλά και αν κρίνουμε από το 2001, όταν και τότε η πρώτη μάλιστα Πανευρωπαϊκή συνάντηση των μοτοσικλετιστών H-D στην Ελλάδα είχε γίνει στην Ηγουμενίτσα, δεν θα υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα. Η φήμη που συνοδεύει μέρος των συγκεκριμένων μελών των μοτοσικλετιστών Η-D δεν είναι η καλύτερη δυνατή, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή θα… επιβεβαιωθεί και στην περιοχή μας.«Κατάληψη» σε ξενοδοχεία, ΚαταλύματαΉδη εδώ και μήνες πολλοί εκ των μοτοσικλετιστών που επρόκειτο να βρεθούν στη θεσπρωτική πρωτεύουσα, είτε Έλληνες είτε ξένοι, είχαν φροντίσει να κλείσουν δωμάτια σε ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής και λοιπά Καταλύματα, ενώ υπήρξαν και αυτοί που το άφησαν για την τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες, αφού έχει γίνει κυριολεκτικά «κατάληψή» τους. Σύμφωνα με επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία στη Θεσπρωτία εμφανίζουν πληρότητα 100% κυρίως για το τριήμερο Παρασκευής, Σαββάτου και Κυριακής, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στη γειτονική Πάργα, την οποία κάποιοι επέλεξαν για τη διαμονή τους.

500 περίπου άτομα αναμένεται να διανυκτερεύσουν μέσα στο Camping του Δρεπάνου.

Ήδη από τις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας έκαναν την εμφάνισή τους μεμονωμένα κάποιες μοτοσικλέτες H/D, κάνοντας αισθητή την παρουσία τους, ενώ από χθες έρχονται κατά κύματα, αφού από το λιμάνι αποβιβάστηκαν από το πρωί κάποιες χιλιάδες κόσμου.Επίκεντρο το Camping ΔρεπάνουΕπίκεντρο και σημείο συνάντησης είναι το Camping στην παραλία του Δρεπάνου Ηγουμενίτσας, όπου θα λάβουν χώρα και όσα events έχουν προγραμματιστεί, τα οποία θα γίνουν σε «κλειστό κύκλο», μεταξύ των συμμετεχόντων στη συνάντηση, αφού πρέπει να σημειωθεί ότι το Camping έχει ενοικιαστεί για το τετραήμερο από τα μέλη-διοργανωτές της συνάντησης και άρα θα απαγορεύεται η πρόσβαση σε όσους δεν έχουν σχέση με αυτήν.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προγραμματιστεί συναυλίες με τοπικά και όχι μόνο ροκ συγκροτήματα, στις οποίες όπως είπαμε θα συμμετέχουν μόνο τα μέλη των H/D.

Αυτό θα πρέπει να επισημανθεί, ώστε να αποφύγουν την προσπάθεια συμμετοχής στα δρώμενα πολίτες οι οποίοι δεν έχουν κάποια σχέση με αυτά για να μην δημιουργηθούν και οι οποιεσδήποτε παρεξηγήσεις.«Εξορμήσεις» σε όλο το Νομό

Το γεγονός ότι οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στο Camping δεν σημαίνει ότι θα παραμείνουν για το επόμενο τριήμερο μόνο στο χώρο αυτό, αλλά προβλέπονται «εξορμήσεις» σε όλο το Νομό, για φαγητό, καφέ, ποτό κλπ.

Άλλωστε η Οργανωτική Επιτροπών των μοτοσικλετιστών Harley-Davidson είχε φροντίσει τις τελευταίες εβδομάδες να έρθει σε επαφή με καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή τα οποία και επιθυμούσαν να προταθούν σε όσους βρεθούν στην περιοχή, έχοντας προμηθευθεί ήδη και το ειδικό σήμα (ως προτεινόμενα για επίσκεψη).

Αυτό δηλαδή σημαίνει ουσιαστικά ότι οι ομάδες των H/D, με βάση το συγκεκριμένο σήμα, θα επισκέπτονται κυρίως τα προτεινόμενα καταστήματα, χωρίς να αποκλείονται βέβαια και τα υπόλοιπα.

Γεγονός είναι ότι η τοπική αγορά προσδοκά βάσιμα σε κέρδη από τη συγκεκριμένη διοργάνωση, που αποτελεί ίσως και το κύριο σημείο αναφοράς για τη φετινή χρονιά.
ΟΛΑ ΤΑ… ΦΩΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2.500 μηχανές και 5.000 άτομα αναμένονται μέχρι και την Κυριακή ΟΛΑ ΤΑ… ΦΩΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2.500 μηχανές και 5.000 άτομα αναμένονται μέχρι και την Κυριακή Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 04, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες