Ηγουμενίτσα: Άσκηση ετοιμότητας μεγάλης κλίμακας για την αντιμετώπιση και διαχείριση σεισμικού κινδύνου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ



Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων οργανώνει την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 στον χώρο του σχολείου, άσκηση ετοιμότητας μεγάλης κλίμακας για την αντιμετώπιση και διαχείριση σεισμικού κινδύνου.

Στην άσκηση θα συμμετέχουν όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου. Το σενάριό της θα περιλαμβάνει εκκένωση των αιθουσών διδασκαλίας με παράλληλη προώθηση των μαθητών στον χώρο καταφυγής, κατάσβεση εστίας φωτιάς, απεγκλωβισμό και διάσωση τραυματία από την Πυροσβεστική Υπηρεσία με παράλληλη παροχή πρώτων βοηθειών από το ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας. Για τη διεξαγωγή της άσκησης, θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο έμπροσθεν του προαυλίου του Γυμνασίου, με τη συνδρομή της Τροχαίας Ηγουμενίτσας.

Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του σχολείου και προβλέπεται να διαρκέσει δύο (2) ώρες, από τις 9:00 π.μ. έως τις 11:00 π.μ.

Σκοπός του εμπνευσμένου από πραγματικά γεγονότα σεναρίου της άσκησης είναι η διασφάλιση υψηλού επιπέδου συντονισμού και ετοιμότητας, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση ενός ενδεχόμενου επικίνδυνου φυσικού φαινομένου.

Πρέπει να είμαστε όλοι προετοιμασμένοι. Δεν μπορούμε να αποτρέψουμε την εκδήλωση ακραίων φυσικών φαινομένων, μπορούμε όμως να φροντίσουμε να είμαστε ενημερωμένοι, γιατί ο πανικός είναι ο χειρότερος εχθρός! Ας συνεργαστούμε για να προστατευτούμε! 


 
Ηγουμενίτσα: Άσκηση ετοιμότητας μεγάλης κλίμακας για την αντιμετώπιση και διαχείριση σεισμικού κινδύνου Ηγουμενίτσα: Άσκηση ετοιμότητας μεγάλης κλίμακας για την αντιμετώπιση και διαχείριση σεισμικού κινδύνου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 31, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.