Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας για την πανεργατική απεργία στις 30 Μάη



Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας , καλεί κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα, να πάρει ενεργά μέρος στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 30 Μάη, συμβάλλοντας ο ίδιος ως πρωταγωνιστής, στην επιτυχία της απεργίας. Ενώνοντας τη φωνή του, με τη φωνή χιλιάδων εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με κάθε συνταξιούχο, με κάθε νέο και νέα, με κάθε φτωχό αυτοαπασχολούμενο, με κάθε φτωχό αγρότη, με κάθε άνθρωπο του μόχθου που στενάζει καθημερινά από την πολιτική που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατ΄απαίτηση των εργοδοτών, της ΕΕ του ΔΝΤ, εφαρμόζει και τσακίζει τις ζωές μας.

Όλοι εμείς που βλέπουμε τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας, να στενάζει κάτω από την “μπότα” του κοινού αντιπάλου, όλοι εμείς που έχουμε κοινό συμφέρον και κοινές ανάγκες, έχουμε καθήκον να ισχυροποιήσουμε τη δική μας κοινωνική συμμαχία, προτάσσοντας το δικό μας πλαίσιο που γεννήθηκε από τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες μας, δίνοντας όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας στις 30 Μάη.

Κόντρα στα παραμύθια και τα αφηγήματα της κυβέρνησης για «δίκαιη» ανάπτυξη, επιστροφή στη κανονικότητα, εθνική παραγωγική ανασυγκρότηση, με όπλο την καθημερινή αλήθεια της διαβίωσής μας διεκδικούμε:

• Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.

• Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.

• Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ.

• Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας

• Kανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας • Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο

• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας

• Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου • Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων

Αυτή είναι η δική μας απάντηση στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ ΟΤΑ, που καλούν τους εργαζόμενους την ημέρα εκείνη να απεργήσουν, υιοθετώντας τα αιτήματα της εργοδοσίας και του κράτους, για «ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας» για «πολιτικές αγοράς εργασίας (…) που συμβάλλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, να διαδηλώσουν δηλαδή με τα αιτήματα και το πλαίσιο του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ, της ΕΕ, της ΕΚΤ, των μνημονίων και της Κυβέρνησης.

Κάθε εργαζόμενος θα πρέπει να προβληματιστεί σοβαρά. Να μην ξεγελαστεί από τη συντονισμένη προσπάθεια κυβέρνησης και εργατοπατέρων να δηλητηριάσουν τη συνείδησή του. Ο στόχος τους είναι καθαρός. Θέλουν να αποσπάσουν τη συναίνεση και την υποταγή των εργαζομένων, παρεμβαίνοντας στις μορφές του αγώνα και στα αιτήματά τους, ακριβώς γιατί αυτό θα εξασφαλίσει καλύτερους όρους για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, με τους εργαζόμενους να κάθονται στη γωνιά τους και να μην αντιδρούν, περιμένοντας από την περιβόητη ανάπτυξη, να πέσει από το τραπέζι των επιχειρηματιών, κανένα ψίχουλο και για αυτούς.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους έχουμε μπροστά μας σειρά αντεργατικών νόμων:

• Με το νέο κύκλο αναδιαρθρώσεων που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το νομοσχέδιο «Κλεισθένης» μετατρέπει σε ανταποδοτική την υπηρεσία του πρασίνου, φορτώνοντας νέα βάρη στις πλάτες των δημοτών που θα κληθούν να πληρώσουν τη λειτουργία της και ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της. Ενισχύει με νέο θεσμικό πλαίσιο την επιχειρηματική δραστηριότητα στους Δήμους σε κρίσιμους τομείς όπως η διαχείριση απορριμμάτων και η παραχώρηση δημοτικής ακίνητης περιουσίας σε επιχειρηματικούς ομίλους. Απορρίπτουμε και την παλιά και την νέα μορφή των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων στην τοπική διοίκηση!

• Με την ηλεκτρονική αξιολόγηση η κυβέρνηση επιδιώκει να περάσει την αντιδραστική κρατική αξιολόγηση που ο αγώνας των εργαζομένων απέτρεψε! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας! Κανένας εργαζόμενος δεν συμπληρώνει την αξιολόγηση! • Η κυβέρνηση κλείνει παιδικούς σταθμούς και υπονομεύει το αίτημα για δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή. Δεν θα επιτρέψουμε καμία απόλυση συμβασιούχου!

• Η κυβέρνηση αφού κορόιδεψε τους συμβασιούχους, προχώρησε σε χιλιάδες απολύσεις! Συνεχίζουμε τον αγώνα για την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου Χρόνου!

• Η υποχρηματοδότηση για υποδομές και μηχανήματα, η έλλειψη προσωπικού, τα ανεπαρκή μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, οι ελαστικές μορφές εργασίας έχουν οδηγήσει σε δεκάδες νεκρούς εργάτες και εκατοντάδες σακατεμένους στην καθαριότητα. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση επιχειρεί την κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών! Διεκδικούμε άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων!

• Κάτω τα ξερά σας από τα ΒΑΕ!

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν προσμένοντας σε καλύτερες τάχα μέρες από τα αφηγήματα της “μεταμνημονιακής εποχής” που αναφέρει στις «αναπτυξιακές» φιέστες η κυβέρνηση. Η σημερινή αρνητική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στους χώρους δουλειάς και στη ζωή μας, δεν αλλάζει σκύβοντας το κεφάλι και καταπίνοντας τα νέα κυβερνητικά παραμύθια. Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τη ζωή μας! Η ανάπτυξή σας τσακίζει τη ζωή μας!

Αγώνας – οργάνωση και αντεπίθεση η επιλογή μας!

Όλες και όλοι στην απεργία την Τετάρτη στις 30 Μάη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.00 το πρωί στον πεζόδρομο !
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας για την πανεργατική απεργία στις 30 Μάη Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας για την πανεργατική απεργία στις 30 Μάη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 22, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.