Ο ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ & ΠΟΙΗΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΕΛΛΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΏΝ












Ο κύριος Ιωάννης Bέλλης δήλωσε για την υποψηφιότητα του :


"Σήμερα συμμετέχω στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ, ως Ειδικός Γραμματέας. Όσοι φίλοι & μέλη της Π.Ε.Λ. πιστεύουν ότι η υποψηφιότητά μου είναι χρήσιμη σε αυτή, για τη συνέχεια, μπορούν να με ψηφίσουν, στις εκλογές που έρχονται σε λίγες ημέρες. Αλλά και εάν δεν με ψηφίσουν, γιατί έχουν δεσμευτεί κάπου αλλού, φίλοι και μέλη της Π.Ε.Λ. θα είμαστε και μετά τις εκλογές. Εύχομαι καλή επιτυχία στην προσπάθεια όλων των υποψηφιοτήτων. Δεν είμαστε εχθροί, με κανένα, αλλά εν δυνάμει σύμμαχοι σε μια νέα προσπάθεια για μια καλύτερη και δυνατότερη Π.Ε.Λ., προς όφελος των μελών και γενικότερα της λογοτεχνικής κοινότητας στην Ελλάδα."



Γιάννης Βέλλης


Ο Ιωάννης Β. Βέλλης γεννήθηκε στην Ήπειρο το 1967. Ηπειρώτης στην καταγωγή και από τους δύο γονείς. Από το 1982 ζει στον Περισσό και εργάζεται στη Νέα Ιωνία Αττικής. Δημοσιογράφος, φωτογράφος, συγγραφέας, ποιητής. Τακτικό μέλος, Ειδικός Γραμματέας και κριτής της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Δραστηριοποιείται στο χώρο της πολιτικής, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του πολιτισμού. Με κοινωνικούς αγώνες από το 1988 μέχρι σήμερα. Μέλος αντιρατσιστικών οργανώσεων και εθελοντικών ομάδων κοινωνικού χαρακτήρα. Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γενικός Γραμματέας, Ειδικός Γραμματέας, Σύνδεσμος και μέλος Διοικητικών Συμβουλίων πολλών Πανελλαδικών και Τοπικών Συλλόγων. 





ΕΚΔΟΤΙΚΗ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Έχει συμμετάσχει, ως Σύνεδρος, σε «Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο» – Σαμοθράκη (1995). Βραβευμένος σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα, για Ηπειρώτες δημοσιογράφους, μαζί με δημοσιογράφους των Αθηναϊκών Εφημερίδων, της Τηλεόρασης και του Ραδιοφώνου («Αδελφότητα Θεοδωριανιτών Άρτας», 2001). Μέλος, για 3 χρόνια, της συγγραφικής ομάδας «ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΖΩΗ» (Εκδόσεις Χατζηϊακώβου Α.Ε., Θεσσαλονίκη). Εκδότης, Διευθυντής σύνταξης, Αρχισυντάκτης, δημοσιογράφος, επιμελητής και σύμβουλος έκδοσης πολλών εντύπων (με κυκλοφορία σε Ελλάδα -Κύπρο – Ευρώπη – Αμερική) από το 1984 μέχρι σήμερα( Εκδότης – διευθυντής, εκδόσεων: KUMITE WORLD, IN FIGHT SPORT, NATIONAL GREEK MARTIAL ARTS, NATIONAL E.C.F.PO. GREECE, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΤΟΠΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ & ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ, ΤΟΠΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ, ΙΩΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ, ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ, ΟΡΙΟΘΕΤΗΣ, IONIKI-NET.GR,). Συνεργάτης, φωτοειδησεογράφος, του «NEAFON», του μεγαλύτερου Ελληνικού γερμανόφωνου πολιτιστικού Περιοδικού της Ευρώπης, μέχρι το κλείσιμό του. Ιδιοκτήτης και γενικός διαχειριστής δημοσιογραφικών ιστοσελίδων & φόρουμ με χιλιάδες εγγεγραμμένα μέλη.
Υπήρξε σύμβουλος του Ο.Ε.Ε.Κ. Συμμετείχε στην Επιτροπή Ειδικών Επιστημόνων, για την υποστήριξη του έργου της Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Κ., στις εξετάσεις πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης της ειδικότητας: «Διοικητικό και Οικονομικό Στέλεχος Επιχειρήσεων». Εκπαιδευτής κρατικών Ι.Ε.Κ. Έχει συνεργαστεί με βιομηχανίες και ανώνυμες εταιρείες, ως ανώτερος οικονομικός υπάλληλος. Έχει οργανώσει την «MARTIAL ARTS EXPO 2006 – Greece & Cyprus» στην Αθήνα, την πρώτη Αθλητική Έκθεση – Φεστιβάλ πολεμικών τεχνών & μαχητικών σπορ Ελλάδας και Κύπρου. Υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Το 2012 κυκλοφορεί το βιβλίο ποίησης «ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ» (Εκδόσεις «SPARTANICA»), το 2013 τα «ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ» (Εκδόσεις «SPARTANICA»), το 2016 τις «ΡΩΓΜΕΣ» (Εκδόσεις «ΑΡΙΣΤΑΡΕΤΗ»). Το έτος 2017 κυκλοφορεί το μυθιστόρημά του «κι αν αλλάξω τον κόσμο; ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ» (Εκδόσεις «ΑΡΙΣΤΑΡΕΤΗ»), καθώς και το e-book ποίησης: «ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ» (Εκδόσεις ΔΙΑΝΥΣΜΑ). Το 2018, έχει επίσης στο στάδιο προγραμματισμένης κυκλοφορίας δύο μυθιστορήματα: «Κράτος των αδυνάτων στη χώρα των λιπόσαρκων», «Στο πέρασμα της καρδερίνας», τέσσερις ποιητικές συλλογές. Τα έτη: 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 το «ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ» των εκδόσεων «ΙΩΛΚΟΣ» δημοσίευσε ποίημα του. Το 2015, συμμετέχει στο «ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ» των εκδόσεων «ΟΣΤΡΙΑ». To 2015 συμμετέχει ως κριτής στους Πανελλήνιους διαγωνισμούς Διηγήματος & Νουβέλας, το 2016 στους Πανελλήνιους διαγωνισμούς Διηγήματος και Πανελλήνιους διαγωνισμούς Σχολικής ποίησης , το 2017 στους Πανελλήνιους διαγωνισμούς Μυθιστορήματος, της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.). Ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο της Αττικής, καθώς και σε έντυπα μεγάλης κυκλοφορίας. Ειδικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ» από το 2017. Μέλος του «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΥΝ. -Π.Ε.» (Ο.Σ.Δ.Ε.Λ.).

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Ειδικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ» (FIAP) [μέχρι το 2004. Από το 2011 και πάλι μέλος του Δ.Σ. της μέχρι τον Μάρτιο 2013. Δημιουργός και διαχειριστής της ομάδας «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» στο Facebook]. Μέλος της Διεθνούς Φωτογραφικής Ένωσης «IMAGE SANS FRONTIERE». Mέλος της Καλλιτεχνικής Φωτογραφικής ομάδας «ΦΩΣ (Πολύτροπος Εικόνα)». Μέλος του «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ – ΦΟΙΒΟΣ».
Από το 1992 μέχρι και σήμερα έχει αποσπάσει δεκάδες Βραβεύσεις Ελληνικές αλλά και Διεθνείς .

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ του δραστηριότητα συνυπογράφει από το 1993 μέχρι και σήμερα ένα πολυσχιδές έργο ενισχύοντας κάθε πτυχή Προστασίας , Αλληλεγγύης , Ανάπτυξης , & Εθελοντισμού της Τοπικής Κοινωνίας . Έχει τιμηθεί από εμπλεκόμενους Συλλόγους ενώ ο ίδιος έχει διατελέσει Ιδρυτής , Πρόεδρος , Αντιπρόεδρος αλλά και μέλος πολλών εξ’αυτών.
Επί χρόνια εθελοντής αιμοδότης και μετά από προσωπική επιλογή δωρητής οργάνων. Στις πρώτες δέκα (10) θέσεις υποψηφίων βουλευτών του ψηφοδελτίου των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ στη Β’ Αθήνας, στις Εθνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012. Ιδρυτικό μέλος και στέλεχος της Δημοτικής παράταξης ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ, το 2012. Γραμματέας του Τομέα Αστικού Σχεδιασμού – Περιβάλλοντος και μέλος του Γενικού Συμβουλίου Διοίκησης της Δημοτικής παράταξης ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ, το 2013. Ιδρυτικό μέλος του «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ» (2015). Μέλος των Φίλων της Φύσης (πρώτο αναπλ. μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Δράσεις Ηπείρου, ομάδα επικοινωνίας).Το Ελληνικό Δίκτυο «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ»/ Naturefriends Greece» ιδρύθηκε το 2007 και είναι μέλος της Διεθνούς Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Naturefriends International/NFI (1895). Στους NFI http://www.nfi.at/ συμμετέχουν 45 εθνικές οργανώσεις απ΄ όλο τον κόσμο με περισσότερα από 500.000 μέλη. Οι NFI συγκαταλέγονται στους GREEN10/G10, που είναι οι δέκα μεγαλύτερες περιβαλλοντικές οργανώσεις στην Ευρώπη.

ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΛΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ
ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ: «Εκδηλώσεις μνήμης Κώστα Καρυωτάκη – ΠΡΕΒΕΖΑ2018». Με αφορμή, τη συμπλήρωση 90 χρόνων απ’ το θάνατο του μεγάλου ποιητή στην Πρέβεζα.
Οι εκδηλώσεις, θα μπορούν να εμπλουτίζονται κάθε χρόνο μέσα από τη συνεργασία Δήμου, Συλλόγων, Φορέων, κινήσεων πολιτών. Όσοι συμμερίζεστε, αυτή την προσπάθεια, μπορείτε να προωθήσετε την πρόταση στο προφίλ, την ομάδα, τη σελίδα σας, το περιοδικό, την εφημερίδα σας. Πρωτοβουλία καλών προθέσεων, με σεβασμό στον Κώστα Καρυωτάκη και το έργο του. Ώστε η Πρέβεζα, κάθε Ιούλιο, από το 2018 και μετά, να είναι τόπος συνάντησης ποιητών, λογοτεχνών γενικότερα, απ΄όλο τον κόσμο. 


Ο ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ & ΠΟΙΗΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΕΛΛΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΏΝ Ο ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ & ΠΟΙΗΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΕΛΛΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΏΝ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.