4.7εκ€ στο Δήμο Ηγουμενίτσας - Μάριος Κάτσης: Πρώτη φορά κυβέρνηση δίνει τόσα πολλά κονδύλια στην αυτοδιοίκηση για έργα ουσίας.

Πάνω από 13.000.000€ στην Θεσπρωτία


Νέες εντάξεις 90 έργων σε όλη τη χώρα του Προγράμματος «ΦιλόΔημος», συνολικού προϋπολογισμού 173.693.580,25 ευρώ εγκρίθηκαν με απόφαση του Υπ. Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.

Στη Θεσπρωτία, εντάσσονται 2 έργα για τον Δήμο Ηγουμενίτσας συνολικού ύψους περίπου 4.700.000 €. Συγκεκριμένα πρόκειται για :

1. Αναβάθμιση της υφιστάμενης Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας 3.826.751,00 €. Πρόκειται για αντικατάσταση εξοπλισμού του βιολογικού καθαρισμού λόγω παλαίωσης (20ετία) και εγκατάστασης αυτοτροφοδοτούμενης Φ/Β μονάδας για μείωση του λειτουργικού κόστους.

2. Βελτίωση αγροτικών οδών στο Δήμο Ηγουμενίτσας 868.000,00 €. Σημειώνεται ότι στην ίδια πρόσκληση στους Δήμους Σουλίου και Φιλιατών έχουν εγκριθεί ήδη 1.736.000 €

Ο βουλευτής Μάριος Κάτσης με αφορμή την συγκεκριμένη εξέλιξη έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Είναι γεγονός πως η Θεσπρωτία, τόσα πολλά έργα και πόρους μέσα σε μια 4ετία πρώτη φορά βλέπει. Έχουμε δώσει σαν κυβέρνηση στους ΟΤΑ μέχρι τον Δεκέμβρη του 2018, πάνω από 13.000.000€ μόνο από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποκτούν για πρώτη φορά τη δυνατότητα να καλύψουν βασικές ανάγκες σε όλο το εύρος των αρμοδιοτήτων τους. Υποδομές κρίσιμες για την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των πολιτών, που χρονίζουν εδώ και δεκαετίες, τώρα ολοκληρώνονται, ενώ έργα που πολλαπλασιάζουν τις τοπικές αναπτυξιακές δυνατότητες παίρνουν τον δρόμο της υλοποίησης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν παρέλειψε να σημειώσει πως « Η κυβέρνηση συλλογικά κάνει το καθήκον της και βοηθάει τα μέγιστα. Είναι σειρά των Δημοτικών Αρχών να τρέξουν την υλοποίηση των έργων με αποτελεσματικότητα γιατί παρατηρούνται καθυστερήσεις. Η απορρόφηση των κονδυλιών και η υλοποίηση των ενταγμένων έργων είναι κάτι που, κατά τη γνώμη μου, θα αποτελέσει βασικό κριτήριο των συμπολιτών για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

4.7εκ€ στο Δήμο Ηγουμενίτσας - Μάριος Κάτσης: Πρώτη φορά κυβέρνηση δίνει τόσα πολλά κονδύλια στην αυτοδιοίκηση για έργα ουσίας. 4.7εκ€ στο Δήμο Ηγουμενίτσας - Μάριος Κάτσης: Πρώτη φορά κυβέρνηση δίνει τόσα πολλά κονδύλια στην αυτοδιοίκηση για έργα ουσίας. Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.