Blog Pop-up

Μ.Κάτσης: «Γροθιά στο στομάχι τα παιδιά που πάνε στο καφενείο μοιραζόμενα το κινητό για να κάνουν τηλεκπαίδευση»

Μ.Κάτσης: «Γροθιά στο στομάχι τα παιδιά που πάνε στο καφενείο μοιραζόμενα το κινητό για να κάνουν τηλεκπαίδευση»


Στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό της Βουλής έτους 2021 τοποθετήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης ο Μάριος Κάτσης, βουλευτής Θεσπρωτίας και Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, αναφερόμενος και στα ζητήματα της επικαιρότητας σχετικά με την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση.

Στα κύρια σημεία της τοποθέτησής του, ο Μάριος Κάτσης τόνισε ότι η κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι οριακή. Η επικοινωνιακή διαχείριση από πλευράς κυβέρνησης, λες και το εμβόλιο είναι διαθέσιμο, αποτελεί εμπόριο ελπίδας και δε βοηθά. Την ίδια στιγμή, η στοχοποίηση της νεολαίας, ο αυταρχισμός και η αντιδημοκρατική συμπεριφορά ρίχνουν λάδι στη φωτιά σε μια κοινωνία εξαντλημένη.


Απαιτείται γενναία ενίσχυση του ΕΣΥ, με κίνητρα, βασικό μισθό 2000€ για γιατρούς και άμεσες μόνιμες προσλήψεις για τη θωράκιση της κοινωνίας και της ανθρώπινης ζωής.

Απαιτείται στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, των εργαζομένων και των ανέργων, με τη θέσπιση εισοδήματος έκτακτης ανάγκης να είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Απαιτείται να δοθεί η δυνατότητα όλων των παιδιών για πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία, με μείωση και όχι διεύρυνση των ανισοτήτων. Χαρακτήρισε γροθιά στο στομάχι τις εικόνες των μικρών παιδιών στο χωρίο Πεύκη της Ηλείας, που στοιβάζονται στο καφενείο μοιραζόμενα το κινητό για να κάνουν τηλεκπαίδευση. Το φιάσκο της τηλεκπαίδευσης έχει αποκλείσει πολλούς μαθητές σε πολλές περιοχές της χώρας, ιδιαίτερα τις μειονεκτικές.

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της σε όλα τα επίπεδα, είναι άλλωστε ήδη αργά.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία Προϋπολογισμού της Βουλής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναφέρθηκε στη δωρεά 50 κλινών ΜΕΘ της Βουλής προς το Νοσοκομείο «Σωτηρία», ύψους 8 εκατ. ευρώ, μια σημαντική απόφαση όλων των κομμάτων του Κοινοβουλίου. Αποδεικνύεται, ωστόσο, ότι, με ευθύνη της κυβέρνησης, δεν είναι όλες λειτουργικές λόγω μη στελέχωσής τους με κατάλληλο προσωπικό. Είναι χρέος της Βουλής να μην ακολουθήσει την κυβέρνηση στην επικοινωνιακή της προσπάθεια να κρύψει το πρόβλημα κάτω από το χαλί και να καλέσει τον Πρωθυπουργό να φανεί συνεπής, απομακρύνοντας τον διοικητή του νοσοκομείου.

Ζήτησε να στηριχθούν από τη Βουλή οι μαθητές για την τηλεκπαίδευση με δωρεές εξοπλισμού στοχευμένα εκεί που υπάρχουν μεγαλύτερες ανάγκες, για να έχουν όλα τα παιδιά πρόσβαση, τραβώντας έτσι και την κυβέρνηση από το μανίκι να διορθώσει τη σημερινή προβληματική κατάσταση.

Έκρινε ως θετική τη σημαντική αύξηση του Προϋπολογισμού της Βουλής για ψηφιακό εξοπλισμό, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Συνεχίζεται, έτσι, η στρατηγική και το έργο επί ΣΥΡΙΖΑ, όπου καθιερώθηκαν οι ηλεκτρονικές εγγραφές και ψηφοφορία, η ηλεκτρονική επεξεργασία νομοσχεδίων και διακίνηση εγγράφων.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ζήτησε, τέλος, να ενημερωθεί η Βουλή για το τι δαπάνες έχει κάνει και προγραμματίζει να κάνει το Ίδρυμα της Βουλής, με τα συνολικά 4 εκατ. ευρώ με τα οποία έχει επιχορηγηθεί για τα έτη 2020 και 2021, για εκδηλώσεις με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.
Μ.Κάτσης: «Γροθιά στο στομάχι τα παιδιά που πάνε στο καφενείο μοιραζόμενα το κινητό για να κάνουν τηλεκπαίδευση» Μ.Κάτσης: «Γροθιά στο στομάχι τα παιδιά που πάνε στο καφενείο μοιραζόμενα το κινητό για να κάνουν τηλεκπαίδευση» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες