https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παίρνουν το ρίσκο και κάνουν τον “Λάμποβο” στην Παραμυθιά

Παίρνουν το ρίσκο και κάνουν τον “Λάμποβο” στην Παραμυθιά


Oμόφωνα πριν από λίγα λεπτά, το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου αποφάσισε την διεξαγωγή του Λαμπόβου της Παραμυθιάς.

“Είναι ένα μεγάλο ρίσκο το οποίο εμείς αναλαμβάνουμε” είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Σουλίου και δεσμεύτηκε ότι θα γίνει η μέγιστη προσπάθεια για τήρηση των μέτρων.

Το μεγαλύτερο και παλιότερο παζάρι της Ηπείρου θα ξεκινήσει επίσημα στις 3 Οκτώβρη (ανεπίσημα αναμένεται να ξεκινήσει στις 29 Σεπτέμβρη, καθώς δεν θα πραγματοποιηθεί η εμποροπανήγυρη της Άρτας που δέσμευε τους εμπόρους).

Χαρακτηριστικά του Λαμπόβου, όπως προκύπτουν από την εισήγηση του σχετικού θέματος:
Ο χώρος που θα διατεθεί για τη λειτουργία της εμποροπανήγυρης θα είναι αυτός που διατέθηκε και κατά την προπέρσινη διοργάνωση, στη θέση «ΓΑΛΑΤΑ» καθώς και ο αύλειος χώρος του πρώην δημοτικού σχολείου Παραμυθιάς για την εγκατάσταση λούνα-παρκ.
Θα αναπτυχθούν 419 παραπήγματα διαστάσεων 3χ3μ. (αναλόγως της κατασκευής σε ορισμένα σημεία θα υπάρχουν μικρές αυξομειώσεις των διαστάσεων), εκ των οποίων 12 παραπήγματα από αριθμ. 1Α έως 12Α θα έχουν διαστάσεις 3χ1,5μ.
Από τα παραπάνω, είκοσι πέντε 25 παραπήγματα θα διατεθούν για 2 οβελιστήρια.
Δώδεκα 12 παραπήγματα διαστάσεων 3χ3μ. 9 τ.μ. θα διατεθούν για 6 συνολικά χαλβαδοπωλεία (πώληση χαλβά) και θα διατεθούν με κλήρωση.
20 παραπήγματα θα παραμείνουν για λογαριασμό του Δήμου Σουλίου.
Στην κληρωτίδα θα μπουν 399 παραπήγματα, (114 παραπήγματα από τα τμήματα Α’ και Β΄ και 285 παραπήγματα από το τμήμα Γ΄), όπως τα ανωτέρω απεικονίζονται στο συνημμένο σκαρίφημα, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στης παρούσας.
Το Λούνα Παρκ θα τοποθετηθεί στον αύλειο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς.
Ειδικότερα η εμποροπανήγυρη θα διενεργηθεί στα τμήματα των δημοτικών δρόμων Κ. Καραμανλή (από τα γραφεία του παλαιού Δημαρχείου) έως τα ΚΤΕΛ και από τη διακλάδωση Κ. Καραμανλή με την οδό Αγίου Δονάτου, έως ιδιοκτησία του κ. Χρήστου Τάτση, καθώς και στην τοποθεσία Ζαβάγκαλι. Δύναται να τροποποιηθεί το τελικό σχέδιο των εγκαταστάσεων με προσθαφαίρεση παραπηγμάτων είτε με τη δημιουργία βοηθητικών χώρων αν αυτό κριθεί αναγκαίο από τον εξουσιοδοτημένο προς αυτό αντιδήμαρχο και αν αυτό βοηθάει στην καλύτερη λειτουργικότητα του χώρου.

Τα μέτρα προστασίας σύμφωνα με την ισχύουσα ΚΥΑ:
Οι εργαζόμενοι υποχρεούνται σε δύο εργαστηριακούς ελέγχους με τη χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) ανά εβδομάδα ιδία δαπάνη. Ο έλεγχος, οι λεπτομέρειες, η χρονική στιγμή και η συχνότητα διεξαγωγής των ανωτέρω εργαστηριακών ελέγχων καθορίζονται από τον φορέα λειτουργίας της αγοράς.
Μονοδρόμηση κατεύθυνσης του ρεύματος των καταναλωτών και των επισκεπτών.
Περιορισμός της ελάχιστης απόστασης 1 μέτρου μεταξύ των πάγκων πώλησης όταν αυτοί είναι μέρος συνεχούς κατασκευής στην οποία οι πάγκοι των πωλητών διαχωρίζονται μεταξύ τους με συμπαγή ελαφρά χωρίσματα.
Υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους πωλητές, τους εργαζόμενους, τους καταναλωτές και τους επισκέπτες.
Τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά περίπτερο.
Καθημερινός επιμελής καθαρισμός του χώρου της αγοράς με μέριμνα του φορέα λειτουργίας της αγοράς, όταν διαρκεί πλέον της μίας ημέρας.
Παίρνουν το ρίσκο και κάνουν τον “Λάμποβο” στην Παραμυθιά Παίρνουν το ρίσκο και κάνουν τον “Λάμποβο” στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 13, 2021 Rating: 5

5 σχόλια:

 1. Για να δούμε μετά ο Δήμος και το Δημοτικό συμβούλιο αν αυξηθούν τα ήδη κρούσματα που υπάρχουν στην Θεσπρωτία θα πάρει και το ρίσκο της ευθύνηςνα βγει μπροστά η θα κρυφθεί

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πολύ λογική η απόφαση του δημάρχου.Αν τηρηθούν τα μέτρα τα κρούσματα θα παραμείνουν σε νορμάλ πλαίσια.Πρέπει να υπάρξουν και έσοδα για τον δήμο,όχι όπως πέρσι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Λογική του παραλόγου κατά πολλούς...φυσικά τα έσοδα του Δήμου πάνω απ την δημόσια υγεία...τραγικό!

   Διαγραφή
 3. Τραγικό...παίρνει κάποιος το ρίσκο για προσωπικές του υποθέσεις όχι για θέματα δημόσιας υγείας...εν μέσω πανδημίας.Κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι του Δημοτικού Συμβουλίου μας απογοητεύσατε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

httpsendrasei-gr-3-1
Από το Blogger.