Κρουαζιερόπλοια, πράσινη μετάβαση και "Πράσσειν άλογα" (+BINTEO)

Κρουαζιερόπλοια, πράσινη μετάβαση και "Πράσσειν άλογα" (+BINTEO)


Το τελευταίο διάστημα, η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, πολυδιαφημίζει την "πρωτοπορία" του λιμένα στην πράσινη ενεργειακή μετάβαση και στο ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα που θα αφήνει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. 
Μάλιστα πριν από δύο εβδομάδες, ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα ALFION συνολικού προϋπολογισμού 1.080.000,00€ (πλέον ΦΠΑ) και που χρηματοδοτήθηκε κατά 50% από το Ταμείο CEF (Connecting Europe Facility) της Ε.Ε. και κατά 50% από τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας.
Αξίζει να σημειώσουμε πως το πρόγραμμα ALFION αφορούσε την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης και την εκπόνηση σειράς μελετών. 
Κανένα χειροπιαστό έργο!!!

Καλή και θεμιτή η προσπάθεια της ΟΛΗΓ ΑΕ, αν και αρκετά κοστοβόρα. 
Μένει να δούμε αν θα θελήσει να τα υλοποιήσει στο ....μέλλον, το νέο αφεντικό του λιμανιού.

Πάντως, η σημερινή πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι κάτοικοι της Ηγουμενίτσας, κυρίως των περιοχών του Λαδοχωρίου και του Γραικοχωρίου, που γειτνιάζουν με το λιμάνι, είναι πολύ διαφορετική από αυτή που θέλει να βγάζει προς τα έξω, η διοίκηση της ΟΛΗΓ.
Το πρωί της Κυριακής, έδεσε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας το κρουαζιερόπλοιο SEVEN SEAS SPLENDOR, την ίδια ώρα που έδενε και το Superfast VI, προερχόμενο από την Ιταλία (πάλι καλά που δεν φόρτωναν ταυτόχρονα και αδρανή υλικά). 


Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες και στο βίντεο που ακολουθεί, το φουγάρο του Superfast VI, έδινε την εντύπωση να έχει πιάσει φωτιά (ή να καίει κάρβουνο), με τον καπνό του να έχει καλύψει όλο το λιμάνι, τη γύρω περιοχή, καθώς και ολόκληρο το κρουαζιερόπλοιο.
Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί αλγεινή εντύπωση στους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου από την εικόνα που αντίκριζαν, οι οποίοι κάπως αλλιώς φαντάζονταν να ζήσουν τις διακοπές τους στη ...μαγική Ηγουμενίτσα. 
Κατάσταση που μας ντροπιάζει και που κάποιοι επέτρεψαν να δημιουργηθεί, κυρίως με την ανοχή και τις παραλήψεις τους. 
Οι τοπικές αρχές, οι φορείς αλλά και το λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, είναι για ακόμα μία φορά "τυφλοί" σε όσα συμβαίνουν μπροστά στα μάτια τους και που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής όλων μας.

Κρουαζιερόπλοια, πράσινη μετάβαση και "Πράσσειν άλογα" (+BINTEO) Κρουαζιερόπλοια, πράσινη μετάβαση και "Πράσσειν άλογα" (+BINTEO) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 30, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.