Φωτοβολταϊκά στη στέγη: Πότε αρχίζει το πρόγραμμα

Φωτοβολταϊκά στη στέγη: Πότε αρχίζει το πρόγραμμα


Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το πολυαναμενόμενο πρόγραμμα φωτοβολταϊκά στη στέγη, καθώς ο Οδηγός του αναμένεται να δημοσιευτεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εντός Ιανουάριου, ενώ η εκκίνηση των αιτήσεων προσδιορίζεται έως τον Μάρτιο.

Τον Οδηγό αναμένουν χιλιάδες νοικοκυριά κι επιχειρήσεις ώστε να μειώσουν το κόστος της ενέργειας που καταναλώνουν.

Το πρόγραμμα αφορά 250.000 άδειες, όπως έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, εκ των οποίων οι 100.000 θα αφορούν σε οικιακή χρήση, οι 75.000 σε επαγγελματική στέγη και οι 75.000 σε αγροτική εκμετάλλευση. Πάντως δεν αποκλείεται σταδιακά η περίμετρος των δικαιούχων να ανοίξει πάνω από τους 250.000, ανάλογα με τις ανάγκες των δικαιούχων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Η επιδότηση αναμένεται να κυμαίνεται στο επίπεδο του 30% – 40% ενώ για όσους επιλέξουν να συνδυάσουν το φωτοβολταϊκό με μπαταρία αποθήκευσης, η επιδότηση αναμένεται να αυξάνεται στο 60% καλύπτοντας μεγαλύτερο τμήμα του συνολικού κόστους της επένδυσης.

Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο δεν θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια αλλά η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με προτεραιοποίηση στα πρότυπα του Εξοικονομώ.

Εκτός από την υποβολή αίτησης για υπαγωγή στο πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν επίσης στον ΔΕΔΔΗΕ αίτηση για τη σύνδεση του φωτοβολταϊκού στο ηλεκτρικό δίκτυο.

Έτσι, για να «τρέξει» το πρόγραμμα όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά, το ΥΠΕΝ έχει επίσης δρομολογήσει την απλοποίηση της υποβολής αίτησης σύνδεσης, με σκοπό να γίνει με τον μικρότερο αριθμό δικαιολογητικών, χωρίς να χρειάζεται καν μηχανικός για να διεκπεραιωθεί.
Φωτοβολταϊκά στη στέγη: Πότε αρχίζει το πρόγραμμα Φωτοβολταϊκά στη στέγη: Πότε αρχίζει το πρόγραμμα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 09, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες