9 με 11 Οκτωβρίου η εκλογή νέου Μητροπολίτη Παραμυθιάς

9 με 11 Οκτωβρίου η εκλογή νέου Μητροπολίτη Παραμυθιάς


Η αντίστροφη μέτρηση για την πλήρωση της Μητρόπολης Παραμυθιάςμετά την παραίτηση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τίτου, έχει ξεκινήσει. Η κάλυψη της θέσης του νέου Μητροπολίτη θα γίνει κατά την Σύνοδο της Ιεραρχίας, το τριήμερο 9 με 11 Οκτωβρίου, οπότε με την νέα Δημοτική Αρχή θα έχουμε και νέο Μητροπολίτη.

Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί σε πέντε φάσεις. Αρχικά θα καταρτιστεί η λίστα των εκλογίμων. Θα ακολουθήσει η ψηφοφορία η οποία μπορεί στην πρώτη φάση θα περιλαμβάνει όλους τους εκλόγιμους και στην δεύτερη τους τρεις πρώτους σε ψήφους.

Στη συνέχεια θα γίνει η ανακήρυξη από την Ιερά Σύνοδο και αμέσως μετά η ενθρόνιση στην Ιερά Μητρόπολη Παραμυθίας.

Η Ιεραρχία μπορεί να εγγράψει στον κατάλογο των εκλογίμων κληρικούς, πτυχιούχους Ανωτάτης Σχολής με θεολογικές γνώσεις, οι οποίοι δεν έχουν τα κατά Νόμον τυπικά προσόντα, αλλά έχουν διακριθεί στα θεολογικά γράμματα ή το ποιμαντικό έργο της Εκκλησίας. Η εγγραφή κάποιου στον κατάλογο των προς αρχιερατεία εκλογίμων κατά παράβαση των οριζομένων στις προηγούμενες παραγράφους είναι άκυρη.
9 με 11 Οκτωβρίου η εκλογή νέου Μητροπολίτη Παραμυθιάς 9 με 11 Οκτωβρίου η εκλογή νέου Μητροπολίτη Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 21, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.