Οι προτάσεις του Συνδυασμού “Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης” για την Κοινότητα Λαδοχωρίου

Οι προτάσεις του Συνδυασμού “Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης” για την Κοινότητα Λαδοχωρίου

Η Κοινότητα Λαδοχωρίου βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο για τη λειτουργία της Ηγουμενίτσας. Αποτελεί την είσοδο και την «πύλη» της πόλης, από τη νότια πλευρά. Το γεγονός αυτό επιφέρει πολλά προβλήματα, αφού επιβαρύνεται με τη διερχόμενη κίνηση. Η γειτνίαση με το λιμάνι εξωτερικού επίσης, είναι πηγή προβλημάτων και οχλήσεων. 
Το Λαδοχώρι όμως, είναι παράλληλα και ένα όμορφο προάστιο της Ηγουμενίτσας, κάτι που επιβάλλει την αναβάθμιση του επιπέδου της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών, καθώς τα τελευταία χρόνια λειτουργούν πολλά και καλά καταστήματα εστίασης. Επίσης, στο Λαδοχώρι έχουν ανακαλυφθεί και συνεχώς ανακαλύπτονται σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, που μπορούν να καταστήσουν την περιοχή πόλο έλξης επισκεπτών με πολιτιστικό ενδιαφέρον.
Συνεπώς, το Λαδοχώρι έχει ανάγκη από μια δέσμη έργων, δράσεων, αλλά και μέτρων που συμβάλλουν στην επίτευξη του προαναφερόμενου στόχου.

Τα κυριότερα από αυτά είναι τα εξής:
1.Η επέκταση του δικτύου των πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων και η σύνδεσή τους με το λοιπό δίκτυο της πόλης, ώστε να είναι δυνατή η ασφαλής μετακίνηση πεζών και ποδηλάτων. Επίσης, η άμεση αποκατάσταση της οδοποιίας στους δρόμους όπου εκτελούνται έργα.
2.Η αναβάθμιση των υποδομών των δημόσιων χώρων αναψυχής και η κατασκευή νέων πλατειών αλλά και νέας παιδικής χαράς σε δημοτικούς χώρους.
3.Η βελτίωση της καθαριότητας στους δρόμους.
4.Η μέριμνα για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων που έχει για την ευρύτερη περιοχή η λειτουργία ορισμένων δημόσιων και κοινόχρηστων υποδομών (δημόσιες υπηρεσίες, σταθμοί μέσων μεταφοράς, κλειστό γυμναστήριο, δημόσιοι χώροι στάθμευσης κ.α.).
5.Η συντήρηση του έργου της οδού 49 Μαρτύρων, το οποίο συνέβαλε αποφασιστικά στην βελτίωση της εικόνας της περιοχής, αλλά και στη διευκόλυνση των κατοίκων της.
6.Σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, μπορεί να σχεδιαστούν και υλοποιηθούν έργα και δράσεις ανάδειξης και προβολής των αρχαιολογικών μνημείων, να λειτουργήσουν με ένα πρότυπο «αστικής πολιτιστικής διαδρομής» και να προσελκύσουν επισκέπτες.
7.Τέλος, επειδή ακριβώς η λειτουργία του λιμένα εξωτερικού συνιστά μια σημαντική επιβάρυνση για το Λαδοχώρι, θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε η περιοχή να έχει προνομιακή μεταχείριση στο πλαίσιο των αντισταθμιστικών ωφελειών από τον ΟΛΗΓ (εκτέλεση έργων, δράσεις προστασίας περιβάλλοντος, προβολή περιοχής, χορηγίες για αθλητικές ή πολιτιστικές δράσεις, προνόμιο εντοπιότητας στις προσλήψεις προσωπικού στον ΟΛΗΓ κ.α.).

Η τελική επεξεργασία των προγραμματικών θέσεων του Συνδυασμού «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» πραγματοποιήθηκε από τις υποψήφιες Συμβούλους της Κοινότητας Μαριάννα Βασιλείου, Αριάδνη Ζώη – Μήτσικα και Σοφία Κύργιου, τις οποίες ευχαριστούμε.

Οι προτάσεις του Συνδυασμού “Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης” για την Κοινότητα Λαδοχωρίου Οι προτάσεις του Συνδυασμού “Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης” για την Κοινότητα Λαδοχωρίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.