1,5 εκατ. πρόστιμα σε επιχειρήσεις της Ηπείρου

1,5 εκατ. πρόστιμα σε επιχειρήσεις της Ηπείρου

http://rodosalarm.gr/wp-content/uploads/2014/10/epixeiriseis_prostima.jpg

Στο ενάμισι εκατομμύριο περίπου ανέρχονται τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε επιχειρήσεις της Ηπείρου, οι οποίες απασχολούσαν εργαζόμενους τους οποίους δεν είχαν ασφαλίσει.

Τα στοιχεία ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Εργασίας και σύμφωνα με αυτά, τον τελευταίο χρόνο έγιναν έλεγχοι σε 1.730 επιχειρήσεις στην Ήπειρο. Πρόστιμα επιβλήθηκαν σε 112 που βρέθηκαν να απασχολούν παράνομα προσωπικό. Ο αριθμός των ανασφάλιστων έφτανε στους 141.

Στην Άρτα ελέγχθηκαν 173 επιχειρήσεις και βρέθηκαν οκτώ αδήλωτοι εργαζόμενοι, στην Θεσπρωτία έγιναν έλεγχοι σε 139 επιχειρήσεις και βρέθηκαν 28 αδήλωτοι εργαζόμενοι, στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων έγιναν έλεγχοι σε 1.097 επιχειρήσεις και βρέθηκαν 62 εργαζόμενοι αδήλωτοι και τέλος στην Πρέβεζα έγιναν έλεγχοι σε 321 επιχειρήσεις και βρέθηκαν 43 εργαζόμενοι αδήλωτοι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου, στο δεύτερο 15ήμερο του Σεπτεμβρίου στην Περιφέρεια Ηπείρου έγιναν 346 έλεγχοι και εντοπίστηκαν 41 επιχειρήσεις οι οποίες είχαν αδήλωτους 54 εργαζόμενους.

Τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί ανέρχονται στις 572 χιλιάδες ευρώ.

Όπως προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων του Υπουργείου σημαντική αύξηση εμφανίζουν οι παραβάσεις εργοδοτών για αδήλωτη εργασία, κατά τους θερινούς μήνες.

Αντίστοιχα, πολλαπλασιάστηκαν με γεωμετρική πρόοδο και τα πρόστιμα που επέβαλαν ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Εργασίας, καθώς οι κυρώσεις επιβάλλονται άμεσα, επιτόπια από τους ελεγκτές και φθάνουν τα 10.500 ευρώ ανά αδήλωτο εργαζόμενο.
1,5 εκατ. πρόστιμα σε επιχειρήσεις της Ηπείρου  1,5 εκατ. πρόστιμα σε επιχειρήσεις της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 01, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.