Αλωνίζουν τα αιγοπρόβατα στον αρχαιολογικό χώρο της Ελέας. Αποκαλυπτικές φωτογραφίες.

Αλωνίζουν τα αιγοπρόβατα στον αρχαιολογικό χώρο της Ελέας. Αποκαλυπτικές φωτογραφίες.
 
 
Μπορεί να υποτίθεται πως είναι περιφραγμένη η αρχαία Ελέα, ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει τα συμπαθέστατα κατά τ’ άλλα αιγοπρόβατα να εισβάλουν και να αλωνίζουν στο σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο της περιοχής.

Οι αποκαλυπτικές φωτογραφίες μας δείχνουν ένα μόνο μέρος του μεγάλου κοπαδιού, την ώρα που απολαμβάνει την «ξενάγηση» την Κυριακή 26 Οκτωβρίου, στην άλλοτε πρωτεύουσα του κοινού των Θεσπρωτών. 
 

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στην paramythia-online.gr περιπατητές της περιοχής, δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται αυτό το φαινόμενο.

Ο αρχαιολογικός χώρος της Ελέας που ανήκει στην μέχρι πρότινος ΛΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, η οποία έχει και την ευθύνη για την λειτουργία του, έχει αναβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια με την εξαιρετικά σημαντική εργασία της αρχαιολόγου Κασσιανής Λάζαρη, ωστόσο οι εικόνες αυτές προκαλούν προβληματισμό. 


Υπενθυμίζουμε πως μόλις εχτές, ανέλαβε προϊστάμενος στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας ο Γιάννης Χουλιάρας.
Αλωνίζουν τα αιγοπρόβατα στον αρχαιολογικό χώρο της Ελέας. Αποκαλυπτικές φωτογραφίες. Αλωνίζουν τα αιγοπρόβατα στον αρχαιολογικό χώρο της Ελέας. Αποκαλυπτικές φωτογραφίες. Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 01, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.