Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταλήψεις στα σχολεία

Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταλήψεις στα σχολεία  
 
 
«Ανάχωμα» στο κύμα των καταλήψεων στα σχολεία προσπαθεί να δημιουργήσει η εγκύκλιος της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη ζητώντας την παρέμβαση των κατά τόπους εισαγγελικών αρχών της χώρας.

Η κα Κουτζαμάνη παραπέμποντας ουσιαστικά σε παλαιότερη εγκύκλιο που είχε αποστείλει το 2011 ο τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, ζητεί από τους συναδέλφους της την πιστή τήρηση των οδηγιών του έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η κανονική λειτουργία των σχολείων και να αποτραπεί η απώλεια ωρών για τους μαθητές. Η κ. Κουτζαμάνη καλεί τις αρμόδιες αρχές να παραπέμπουν στο αυτόφωρο τους εξωσχολικούς ενήλικες δράστες σε εξαιρετικές περιπτώσεις που πραγματοποιούνται καταστροφές κ.λπ. στα σχολεία.

Ζητεί επίσης σε περιπτώσεις «εξεζητημένης εγκληματικής» συμπεριφοράς από ανήλικους μαθητές, να ερευνάται εάν υπάρχει παραμέληση εποπτείας από τους γονείς τους, έτσι ώστε να ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη διευκρινίζοντας πάντως πως «η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος ανήλικων μαθητών πρέπει να αποφεύγεται». Ωστόσο, συνεχίζει η κ. Κουτζαμάνη, οι συμπεριφορές αυτές κατά τη διάρκεια των καταλήψεων στα σχολεία, λαμβάνουν τη μορφή ποινικά κολάσιμων πράξεων αυτεπαγγέλτων διωκόμενων, όπως της διατάραξης οικιακής ειρήνης και της απρόκλητης φθοράς.

Στο πλαίσιο αυτό θα ζητηθεί, όπως επισημαίνεται, η συμβολή των εκπαιδευτικών του σχολείου, οι οποίοι κατά κανόνα γνωρίζουν την ταυτότητα όσων πρωταγωνιστούν στις καταλήψεις.
Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταλήψεις στα σχολεία  Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταλήψεις στα σχολεία  Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 04, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.