Όλοι για τον Χρήστο Κατσούρα (+ΦΩΤΟ) Σημαντικό πολιτιστικό γεγονός, η παρουσίαση του βιβλίου του “Ολα για Εκείνη” στα Γιάννενα

Όλοι για τον Χρήστο Κατσούρα (+ΦΩΤΟ) 
Σημαντικό πολιτιστικό γεγονός, η παρουσίαση του βιβλίου του “Ολα για Εκείνη” στα Γιάννενα


Χθες βράδυ, βρέθηκαν πράγματι όλοι, στην υπερπλήρη αίθουσα του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δημήτρης Χατζής», όπου έγινε η πρώτη παρουσίαση του δεύτερου θεατρικού έργου του καρδιολόγου και καθηγητή Χρήστου Κατσούρα. 
 
Ανάμεσα στα πρόσωπα που συνέθεταν ένα εκλεκτό θεατρόφιλο κοινό οι δήμαρχοι Ιωαννίνων και Ηγουμενίτσας, κ.κ. Θωμάς Μπέγκας και Γιάννης Λώλος, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου μας Γιώργος Καψάλης ,ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης,ο πρώην δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος κ.α. 
 
Την παρουσίαση του έργου είχαν αναλάβει αφενός ο εκ Θεσπρωτίας δημοσιογράφος και πολιτικός επιστήμων Γιάννης Τζώρτζης κι αφετέρου η Θεσπρωτίδα επίσης εκδότρια Αθηνά Σοκόλη. 
 
Απαγγελλίες τμημάτων του έργου έκαναν οι δύο Αθηναίοι ηθοποιοί Αγγελική Μιχαλοπούλου και Κωνσταντίνος Φερεντούρος.Ϊ 
 
Ο Γιάννης Τζώρτζης αναφέρθηκε αρχικά στη προσωπικότητα του συγγραφέα, σκιαγραφώντας επίσης το κοινωνικοπολιτικό του “προφίλ” και αναφερόμενος στο περιεχόμενο του έργου, τόνισε πως τούτο συνιστά απότοκο συγκρουσιακών εμπειριών, τις οποίες βίωσε ως πολιτικός ο Χρήστος Κατσούρας. 
 
Η εκδότρια ανέλυσε συνθετικά σημεία του θεατρικού έργου “Ολα για εκείνη”, ως και του πρώτου με τίτλο “Ικέτιδα” που έχει ανεβεί σε αθηναϊκό θέατρο. 
 
Ο ίδιος ο συγγραφέας τέλος, φανερά συγκινημένος από την εντυπωσιακή προσέλευση του κόσμου, ευχαρίστησε και τόνισε ότι με τα δύο έργα του επιθυμεί να φωτίσει ιδιαίτερες πτυχές της τρέχουσας κρίσης, όπως αυτές επιδρούν σε επί μέρους χώρους της κοινωνίας. 
 
Μια γενική διαπίστωση που προέκυψε με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης και συζητήθηκε επί τόπου, ανέφερε πως ο Χρήστος Κατσούρας θέτει τους πάντες απέναντι στα συμπτώματα της κρίσης, η οποία δεν είναι μόνο πολιτική και οικονομική αλλά κοινωνική, συνάμα δε και πολιτιστική. 
 
Ο συγγραφέας παραβρέθηκε μετά την σημαντική αυτή εκδήλωση σε κέντρο εστίασης του Περάματος μαζί με τους παρουσιαστές, δημοσιογράφους και εκλεκτούς φίλους του. 
 
Οι ενδιαφέρουσες συζητήσεις εκεί τράβηξαν σε μάκρος, εμποτισμένες με ανάλογης εμπνεύσεως ποτάκι οι τελευταλαίοι αποχώρησαν εν μέσω βροχής κοντά στα ξημερώματα! 
 
“Πάντα τέτοια νάχουμε”!, εύχονταν όλοι.Όλοι για τον Χρήστο Κατσούρα (+ΦΩΤΟ) Σημαντικό πολιτιστικό γεγονός, η παρουσίαση του βιβλίου του “Ολα για Εκείνη” στα Γιάννενα Όλοι για τον Χρήστο Κατσούρα (+ΦΩΤΟ)  Σημαντικό πολιτιστικό γεγονός, η παρουσίαση του βιβλίου του “Ολα για Εκείνη” στα Γιάννενα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 08, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες