Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 2.417 ανέργους

Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 2.417 ανέργους


Προσλήψεις 2.417 ανέργων στα υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού προβλέπει η πρώτη πρόσκληση της δεύτερης φάσης του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας που αφορά στην κάλυψη αναγκών σε υπουργεία, περιφέρειες και αποκεντρωμένες διοικήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόσκληση αναμένεται να δημοσιευτεί την ερχόμενη εβδομάδα και θα προβλέπει νέο τρόπο μοριοδότησης σύμφωνα με τον ανασχεδιασμό του προγράμματος που έγινε από την αναπληρωτή υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου.

Από το σύνολο των 2.417 θέσεων οι 2.323 αφορούν στο υπουργείο Πολιτισμού και οι 94 στο υπουργείο Τουρισμού. Οι θέσεις εργασίας θα είναι διάρκειας πέντε μηνών και σύμφωνα με τις βελτιώσεις που έγιναν από την αν. υπουργό σε σχέση με παλαιότερα αντίστοιχα προγράμματα, οι άνεργοι θα έχουν πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Οι κύριες ειδικότητες στο ΥΠΠΟ είναι: ημερήσιοι φύλακες (809 θέσεις), ειδικευμένοι εργάτες (106), καθαριστές (173), εργατοτεχνίτες (187), νυχτοφύλακες (172), συντηρητές αρχαιοτήτων και έργων τέχνης (109), αρχαιολόγοι (106), εργάτες (79), αρχιτέκτονες μηχανικοί (78), λογιστές (46), διοικητικοί (31), πολιτικοί μηχανικοί (47) κ.ά.
Ο ανασχεδιασμός του προγράμματος αλλάζει τον τρόπο μοριοδότησης των ανέργων σε σχέση με εκείνον της πρώτης φάσης της κοινωφελούς εργασίας, ώστε να επωφελούνται περισσότερο οι άνεργοι μεγαλύτερης ηλικίας, τα άτομα με αναπηρία (Α.μ.Ε.Α) και οι γονείς παιδιών με αναπηρία.

Ειδικότερα, για τους ανέργους ηλικίας άνω των 45 ετών προβλέπεται η μοριοδότησή τους με 40 μόρια, ενώ στην προηγούμενη πρόσκληση για την κοινωφελή εργασία στους Δήμους η μοριοδότηση για την ίδια ηλικιακή ομάδα ήταν 25 μόρια.

Προβλέπεται επίσης η ενίσχυση με 15 μόρια στους ανέργους οι οποίοι παρουσιάζουν αναπηρία σε ποσοστό από 50% και άνω, όπως επίσης η πριμοδότηση με 10 επιπλέον μόρια στους ανέργους με παιδιά, ανήλικα ή ενήλικα, με ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω.

Οι άνεργοι της συγκεκριμένης κατηγορίας θα λαμβάνουν και τα μόρια με βάση το κριτήριο ύπαρξης ή μη ανήλικων τέκνων. Κατά τα λοιπά, τα κριτήρια μοριοδότησης των ανέργων ορίζονται και σε αυτή την πρόσκληση με βάση τον χρόνο συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας των υποψηφίων, το εισόδημά τους, την ύπαρξη ή μη ανήλικων τέκνων και την ηλικία τους.

Σημειώνεται πως συνολικά στη δεύτερη φάση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας θα συμμετέχουν 20.385 άνεργοι όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Υπενθυμίζεται πως για την πρώτη φάση άνοιξαν περίπου 32.000 θέσεις στους Δήμους και υποβλήθηκαν 192.000 αιτήσεις. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Οι αιτήσεις των δικαιούχων θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στον Οργανισμό αμέσως μετά τη δημοσίευση της πρόσκλησης.
Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 2.417 ανέργους  Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 2.417 ανέργους Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 22, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.