Η Κιβωτός Εξέλιξης ταξίδεψε στην Πρέβεζα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Η Κιβωτός Εξέλιξης ταξίδεψε στην Πρέβεζα (+ΒΙΝΤΕΟ)



Μία επιστημονική ημερίδα με επίκεντρο το παραμύθι, σε μία διαφορετική προσέγγισή του, διοργάνωσαν στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης το απόγευμα της Κυριακής, οι Δομές Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης-Πρόγραμμα «Ψυχαργώς»- του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας. Η φράση-κλειδί στο τέλος κάθε παραμυθιού «Κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα....», μαρτυρά μία ολόκληρη φιλοσοφία γύρω από αυτό, όπως τόνισε η ψυχολόγος-αφηγήτρια, Δώρα Τάτση.


Η επιστημονικά υπεύθυνη των Δομών κα Βάσω Μπόρου, καλωσόρισε τους παριστάμενους στην εκδήλωση, ενώ η αφήγηση δύο παραμυθιών από την κα Τάτση με τη μικρή Νεφέλη στην κιθάρα, μας εισήγαγε με τον καλύτερο τρόπο στο θέμα της ημερίδας που ήταν: «Παραμύθι: Η σημασία του για τον ανθρώπινο ψυχισμό και ο ρόλος του στην αντιμετώπιση των φοβιών».


Ακολούθως, το λόγο πήρε ο Εκπαιδευτικός, Λογοθεραπευτής SL, Τάσος Μώκας, ο οποίος ανέλυσε επιστημονικά την αφήγηση και την επαναφήγηση, τα προβλήματα που εντοπίζονται στα παιδιά και τη σημασία του παραμυθιού.


Στη συνέχεια η ψυχολόγος, Μαρία Πάσχου, στάθηκε στο γεγονός της αποτύπωσης στα παραμύθια συναισθημάτων του εσωτερικού κόσμου και του ψυχισμού ενηλίκων και παιδιών, ενώ η κα Τάτση επισήμανε πως με τα παραμύθια προσπαθούμε να αλλάξουμε τον κόσμο, να αποτυπώσουμε προφορικές ιστορίες που θα μας βοηθήσουν να αισθανθούμε καλύτερα και να γίνουμε καλύτεροι.


Στον κάτω όροφο της Θεοφανείου, λειτούργησε ενδεικτική παράθεση φωτογραφιών-στιγμιοτύπων από τη ζωή στον Ξενώνα και τα προστατευόμενα διαμερίσματα καθώς και πρόσφατων αποκομμάτων από τον τοπικό και εθνικό τύπο που αναφέρονται στις Δομές. 
Η Κιβωτός Εξέλιξης ταξίδεψε στην Πρέβεζα (+ΒΙΝΤΕΟ) Η Κιβωτός Εξέλιξης ταξίδεψε στην Πρέβεζα (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 24, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.